Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Dziewczyny miala ktoras z was doswiadczenie z przebarwieniami skory w ciazy tak zwana ostuda? Mam duza plame na czole i miejsza na policzkach wyglada jakby bylo brudne . Czy w ciazy mozna cos z nimi zrobic?
-
Vilka wrote:Ja mam taki fajne duże fajnie jakby zawsze takie były nie bolą ani nic, jest ok.
A propos siary (nawet w postaci jakichś wycieków niewielkich) to nie ma reguły czy się pojawi wcześniej czy dopiero po porodzie?
-
Vilka wrote:Ja mam taki fajne duże fajnie jakby zawsze takie były nie bolą ani nic, jest ok.
A propos siary (nawet w postaci jakichś wycieków niewielkich) to nie ma reguły czy się pojawi wcześniej czy dopiero po porodzie?
-
A propos siary (nawet w postaci jakichś wycieków niewielkich) to nie ma reguły czy się pojawi wcześniej czy dopiero po porodzie? -
Narzekałam przedwczoraj że mała się nie rusza, a dzisiaj od świtu szalejeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 23:07
-
Mania30 wrote:To ja jestem 15 kg do przodu 😀. A rozstępy dziewczyny też wam gdzieś się pojawiają bo mi na piersiach póki co tylko, nie jest źle no ale są.
-
Ja rozstępów nie mam, ale to chyba zasługa genów bo żadna z kobiet w mojej rodzinie nie miała do nich tendencji, nawet te dziewczyny, które mocno w ciąży przytyły. Natomiast jest tendencja do puchnięcia kostek i łydek na końcówce ciąży i ja też widzę u siebie, jak ściagam skarpetki, że odbijają mi się na ciele, tak samo jak obcisłe spodnie i legginsy. Chyba taka "uroda" 🤷🏼♀️
-
Ja też 8 kg na plusie (dziś 25+1), a piersi mam nabrzmiałe, tkliwe... zawsze miałam spory biust, ale powiększył się i mam wrażenie, że będzie jeszcze rósł
Rozstępów nie widzę, oby tak zostało, choć już wcześniej miałam np. na piersiach czy pośladkach. Ciekawa jestem jak bedzie latem z tym puchnieciem, czy to reguła, bo mi nadal pierścionki na palcach "latają". -
welonka wrote:Dziewczyny miala ktoras z was doswiadczenie z przebarwieniami skory w ciazy tak zwana ostuda? Mam duza plame na czole i miejsza na policzkach wyglada jakby bylo brudne . Czy w ciazy mozna cos z nimi zrobic?
Ja mam mnóstwo przebarwień, na twarzy dość duże, ręce i nogi też. Mam nadzieję, że tak jak piszą, zejdą po porodzie. -
Ja zauważyłam że mam ciemniejszą skórę nad ustami, tu gdzie "wąs". Na piersi natomiast miałam już wcześniej wokół pieprzyka jaśniejsze przebarwienie, teraz zauważyłam że niedaleko zrobiło mi się drugie. Będę musiała iść z tym do dermatologa.
Piersi trochę mi urosły i przy mocnym nacisku coś tam się skropli, ale nie jakoś dużo. W sumie mi kalendarze pokazują że to już 3 trymestr, kiedy to zleciało 🙈
Ja się gubię trochę z tym liczeniem tygodni, jak jutro będzie 28+0 to zaczynam 28 tydzień czy 29? Niby powinien być 29 ale jak liczę do terminu porodu to wtedy wychodzi że termin na początku 41 by był...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 17:26
-
Usiasia wrote:Ja zauważyłam że mam ciemniejszą skórę nad ustami, tu gdzie "wąs". Na piersi natomiast miałam już wcześniej wokół pieprzyka jaśniejsze przebarwienie, teraz zauważyłam że niedaleko zrobiło mi się drugie. Będę musiała iść z tym do dermatologa.
Piersi trochę mi urosły i przy mocnym nacisku coś tam się skropli, ale nie jakoś dużo. W sumie mi kalendarze pokazują że to już 3 trymestr, kiedy to zleciało 🙈
Ja się gubię trochę z tym liczeniem tygodni, jak jutro będzie 28+0 to zaczynam 28 tydzień czy 29? Niby powinien być 29 ale jak liczę do terminu porodu to wtedy wychodzi że termin na początku 41 by był...
Też się gubię i trochę głupie dla mnie te kalendarze, ale z zasady mówi się.o skończonych tygodniach, więc ja mam 26+4 to mówię że jestem w 26, mimo że kalendarz trąbi 27 ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 18:05
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:Dziewczyny, a jak zrobić paseczek z odliczaniem dni do porodu? 🙈
Wejdz na stronke
https://www.tickerfactory.com/
wybierasz Pregnancy, ustawiasz i wklejasz do swojego profilu wygenerowany link i suwaczek gotowyMaura lubi tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
ja dzisiaj po kolejnej kontrolnej wizycie. Dostalam recepte na pas ciazowy i rajstopy uciskowe bo dosc mocno mi puchna rece i nogi i dokucza kregoslup w jednym miejscu. W piatek zaczynam aquaerobik, mam nadzieje ze pomoze na te bole.
I zarezerowalismy sobie na tydzien domek nad morzem, 2,5h od nas wiec dystans jaki jestem w stanie pokonac autem. Mam nadzieje ze bede sie czula na tyle dobrze ze dam rade jechac...
Marrud88 lubi tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103