X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersisa duze ale mniej obrzmiale niz wczesniej.
    Kurcze u nas swieta czy jakis weekdn dluzyszy zawsze musi cos sie przyplatac, w sobote maz wymiotowal dzisiaj corka .

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miala ktoras z was doswiadczenie z przebarwieniami skory w ciazy tak zwana ostuda? Mam duza plame na czole i miejsza na policzkach wyglada jakby bylo brudne . Czy w ciazy mozna cos z nimi zrobic?

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny miala ktoras z was doswiadczenie z przebarwieniami skory w ciazy tak zwana ostuda? Mam duza plame na czole i miejsza na policzkach wyglada jakby bylo brudne . Czy w ciazy mozna cos z nimi zrobic?
    Hej, ja mam w tej ciazy na nogach i rękach, lekarz mówił żeby na słońce nie wystawiać. Jeśli chodzi o twarz to używam kremu z spf 50 firmy revox, można dostać w np. W hebe. Nie bieli i ma fajną konsystencję.

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja mam taki fajne duże :D :D fajnie jakby zawsze takie były :D nie bolą ani nic, jest ok.
    A propos siary (nawet w postaci jakichś wycieków niewielkich) to nie ma reguły czy się pojawi wcześniej czy dopiero po porodzie?
    Chyba nie ma reguły, u mnie np w tej ciazy jeszcze żadnych wycieków nie było. A propos piersi, tak mogłyby takie zostać! :😀

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja mam taki fajne duże :D :D fajnie jakby zawsze takie były :D nie bolą ani nic, jest ok.
    A propos siary (nawet w postaci jakichś wycieków niewielkich) to nie ma reguły czy się pojawi wcześniej czy dopiero po porodzie?
    W pierwszej ciąży zero siary i dopiero po porodzie na trzeci dzień nawał. W drugiej ciąży siara była jakoś w trzecim trymestrze lub trochę wcześniej ale laktacja też jakoś ruszyła na trzecią dobę. Teraz cisza póki co.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    U mnie też bym się nie obraziła, jakby takie zostały jak teraz :-) ja na dzień dzisiejszy przytyłam już prawie 8kg, startowałam z niedowagą wg BMI i jest mi całkiem dobrze z dodatkowym ciałkiem, a zawsze miałam problem z przybraniem na wadze. Ciekawa jestem końcówki, bo jeszcze trzy miesiace zostały i to chyba te, gdzie waga najbardziej idzie w górę.

• Vilka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Narzekałam przedwczoraj że mała się nie rusza, a dzisiaj od świtu szaleje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 23:07

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem 15 kg do przodu 😀. A rozstępy dziewczyny też wam gdzieś się pojawiają bo mi na piersiach póki co tylko, nie jest źle no ale są.

• Arga Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    To ja jestem 15 kg do przodu 😀. A rozstępy dziewczyny też wam gdzieś się pojawiają bo mi na piersiach póki co tylko, nie jest źle no ale są.
    Mój brzuch po poprzednich ciążach i teraz jest cały w rozstępach 😭 nie jest źle bo są jasne ale czuję je i widzę buuu

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wagę … ja dalej +0 kg . Rozstępów nie mam póki co , piersi zawsze miałam duże a teraz się jeszcze mieszczą w staniki więc nie jest źle . W sumie to codziennie się ważę i czekam aż w końcu coś drgnie 😂

• Salea Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstępów nie mam, ale to chyba zasługa genów bo żadna z kobiet w mojej rodzinie nie miała do nich tendencji, nawet te dziewczyny, które mocno w ciąży przytyły. Natomiast jest tendencja do puchnięcia kostek i łydek na końcówce ciąży i ja też widzę u siebie, jak ściagam skarpetki, że odbijają mi się na ciele, tak samo jak obcisłe spodnie i legginsy. Chyba taka "uroda" 🤷🏼‍♀️

• Maura Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 8 kg na plusie (dziś 25+1), a piersi mam nabrzmiałe, tkliwe... zawsze miałam spory biust, ale powiększył się i mam wrażenie, że będzie jeszcze rósł;)
    Rozstępów nie widzę, oby tak zostało, choć już wcześniej miałam np. na piersiach czy pośladkach. Ciekawa jestem jak bedzie latem z tym puchnieciem, czy to reguła, bo mi nadal pierścionki na palcach "latają".

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak zrobić paseczek z odliczaniem dni do porodu? 🙈

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Ja mam mnóstwo przebarwień, na twarzy dość duże, ręce i nogi też. Mam nadzieję, że tak jak piszą, zejdą po porodzie.

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ja mam mnóstwo przebarwień, na twarzy dość duże, ręce i nogi też. Mam nadzieję, że tak jak piszą, zejdą po porodzie.
    Ja sie obawiam bo moja mama miala na dekolcie i ma do tej pory .

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że mam ciemniejszą skórę nad ustami, tu gdzie "wąs". Na piersi natomiast miałam już wcześniej wokół pieprzyka jaśniejsze przebarwienie, teraz zauważyłam że niedaleko zrobiło mi się drugie. Będę musiała iść z tym do dermatologa.

Piersi trochę mi urosły i przy mocnym nacisku coś tam się skropli, ale nie jakoś dużo. W sumie mi kalendarze pokazują że to już 3 trymestr, kiedy to zleciało 🙈

Ja się gubię trochę z tym liczeniem tygodni, jak jutro będzie 28+0 to zaczynam 28 tydzień czy 29? Niby powinien być 29 ale jak liczę do terminu porodu to wtedy wychodzi że termin na początku 41 by był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 17:26

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ja zauważyłam że mam ciemniejszą skórę nad ustami, tu gdzie "wąs". Na piersi natomiast miałam już wcześniej wokół pieprzyka jaśniejsze przebarwienie, teraz zauważyłam że niedaleko zrobiło mi się drugie. Będę musiała iść z tym do dermatologa.

Piersi trochę mi urosły i przy mocnym nacisku coś tam się skropli, ale nie jakoś dużo. W sumie mi kalendarze pokazują że to już 3 trymestr, kiedy to zleciało 🙈

Ja się gubię trochę z tym liczeniem tygodni, jak jutro będzie 28+0 to zaczynam 28 tydzień czy 29? Niby powinien być 29 ale jak liczę do terminu porodu to wtedy wychodzi że termin na początku 41 by był...

Też się gubię i trochę głupie dla mnie te kalendarze, ale z zasady mówi się.o skończonych tygodniach, więc ja mam 26+4 to mówię że jestem w 26, mimo że kalendarz trąbi 27 ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 18:05

Usiasia lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Dziewczyny, a jak zrobić paseczek z odliczaniem dni do porodu? 🙈

Wejdz na stronke
    https://www.tickerfactory.com/

wybierasz Pregnancy, ustawiasz i wklejasz do swojego profilu wygenerowany link i suwaczek gotowy :)

Maura lubi tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po kolejnej kontrolnej wizycie. Dostalam recepte na pas ciazowy i rajstopy uciskowe bo dosc mocno mi puchna rece i nogi i dokucza kregoslup w jednym miejscu. W piatek zaczynam aquaerobik, mam nadzieje ze pomoze na te bole.

I zarezerowalismy sobie na tydzien domek nad morzem, 2,5h od nas wiec dystans jaki jestem w stanie pokonac autem. Mam nadzieje ze bede sie czula na tyle dobrze ze dam rade jechac...

Marrud88 lubi tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Wejdz na stronke
    https://www.tickerfactory.com/

wybierasz Pregnancy, ustawiasz i wklejasz do swojego profilu wygenerowany link i suwaczek gotowy :)

Dziękuję pięknie 🥰

age.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ