X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia u corki dermatolog powiedzial ze nic zlego nie dzieje sie z pieprzykiem i on moze zniknac, ale mowila ze jwski bedzie sie powiększać obwódka to trzeba wyciac

Vilka, Usiasia lubią tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy z Majóweczki, smutek w sercach, ale wypoczęci baaardzo 😊 Spałam codziennie do 10-11, masakra, dopiero do mnie dotarło jak bardzo przemęczony był mój organizm🙈 Trzeci trymestr zaczyna dawac mi sie we znaki, źle mi się śpi, trudno znalezc wygodna pozycje, mam mega skurcze nóg, no i ciągnięcia w dole brzucha. Zaczęły mi tez niestety puchnac nogi i ręce 😬

Pola dokazuje w brzuchu bez zmian, okazało się, że jest wielka fanka brownie i nachosów 😄

Pisałyście o cyckach, mnie się powiększyły mniej wiecej o rozmiar, ale nie podobają mi się, bo mam takie wielkie brązowe ciążowe sutki, wolę swoje normalne 😉 Wiem tez, że turbo balony będą dopiero przy karmieniu, ale z tego tez sie nie ciesze, bo z kolei zdaje sobie sprawę z flaczków jakie drugie dziecko mi zostawi jak juz przestaniemy sie karmic 😅
    Rozstępów nie mam, w pierwszej ciazy tez nie miałam, ale fakt, że sumiennie się smaruję kremami. Od najblizszego weekendu mam zamiar zaczac akcje zamawianie wyprawki, segregowanie ciuszkow pp starszej plus wyprawka apteczna. W czerwcu chcialabym jeszcze zaliczyc jeden wypad nad Bałtyk, a potem juz odliczanie do spotkania z baby no 2 🙈

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry powakacyjnie;)
    Wczoraj wróciliśmy i odrazu poszłam w pranie,rozpakowywanie,młody juz dzis do szkoly wiec koniec dobrego odpoczęliśmy, pogoda była piękna,akumulatory naładowane na kolejny hardcorowy tydzien.. teraz przygotowania do komunii i w końcu odetchnę i mogę dokończyć wyprawkę 😁

Nie nadrobię chyba tych kilku stron ale nawiązując do ostatnich wiadomości odnośnie cycków to moje tez poszły o rozmiar więcej.. szczerze to nie podobają mi się,swędzą,drażnią.. juz chce moje 75b😁
    Rozstępów nie mam w pierwszej ciazy wyszły mi pod koniec dosłownie kilka.
    Zbieram się niedługo do fryzjera,w koncuuu po 3 miechach😁

Musze się zważyć po tych wakajkach bo słodkie to jadlam codziennie😆

Bola was plecy?bo mnie ostatnio coraz częściej w okolicach kości ogonowej..
    Mellow my jutro 3 trymestr juuuz zaczynamy?😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 08:32

Mellow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pokrzywej. Ale ta glukoza to mi bardzo smakowała tylko później trochę senna byłam ale gdyby mi dali jeszcze jeden kubeczek to też bym wypiła przypominało mi to bezę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 10:02

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, szczególnie jak długo posiedzę to kosc ogonowa boli. Zaczęło się jakoś miesiąc temu jak siedziałam długo przy stole na Wielkanoc. Zaczynają mi też puchnąć stopy i dłonie, lekko na razie ale pierścionków na wszelki wypadek już od dawna nie noszę. I jak więcej pochodzę to bolą mnie kolana 🙈

Chantel ja właśnie nie wiem czy 3 trymestr już czy dopiero za tydzień. Aplikacja pokazują że już a niby powinno się liczyć skończone tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 10:10

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • adukow Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio gorzej sypiam + ciągnięcia w dole brzucha - potwierdzam. W następnym tygodniu mam wizytę i podjęłam decyzję o L4. W końcu zajmę się wyprawką dla bobasa :) Na początku wydawało się, że to 9M takie odległe, a tu cyk! My też w czerwcu nad Bałtyk. Robicie baby shower czy to cringowe? :d

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciągnięcia brzucha to ja mam strasznie. Cokolwiek zrobię, wczoraj np. przesadzałam kwiaty i stałam dość długo na nogach i takie nieprzyjemne spinanie później mam że ledwo krok robię i chodzę jak pingwin🤣 Cieszę się że jestem już na L4 bo widzę że to już coraz ciężej pomimo że mam jeszcze na minusie 2,5kg ale jednak brzuch czuć.
    Jutro idziemy na echo serca i ostatnie prenatalne. Stresik lekki jest ale liczę na to że wszystko będzie dobrze.
    Co do 3 trymestru to zaczynam w sobotę.
    Chantell88 z tego co mi pokazuje aplikacja to musi być ukończony 28 tc czyli (27+6) I od 29 tc tj. (28+0) zaczynamy 3 trymestr. Może się myślę ale tak wszędzie piszą.
    Do mnie to też nie dociera kiedy to zleciało. Z tego co.mi ginekolog ostatnio mówił to na 15 lipca się umówimy na cesarkę to już za 2 miesięce 🙈

https://naforum.zapodaj.net/482f82a58311.jpg.html

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka 15 lipca to juz lada moment:p fajnie wiedziec kiedy bedzie ten dzien spotkania swojego maluszka.

Kurcze jestem przerażona latem ,jak dalej tak pojdzie to latem chyba z domu nie wyjde . U nas dzisiaj jest 17 stopni czyste slonce i mi jest goraco ,duszno zaraz sie mecze na slonku mi slabo . Mamy 200 metrow drogi dojazdowej do domu żwir i przez ten kawalek przeprowadzilam corce rower do drogi i czulam sie jakbym maraton przeszla. Ja nie wiem jak będę funkcjonować jak bedzie 30 na dworze .

Ja mam bardzo nisko osadzony brzuch nie jest jakis duzy ale jak siedze to mam go doslownie na kolanach .

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciągnięcie się zmniejszyło jak zaczęłam brać magnez. Ale coraz gorzej z chodzeniem, robię się powolna co jest dla mnie dziwne bo zawsze dużo spacerowałam i raczej żwawo 🙃
    U mnie nadal sprawa z cesarką nie wyjaśniona, teraz muszę szukać okulisty który zrobi pelne badanie i sprawdzi czy wada wzroku nie jest przeszkodą do porodu SN

Mamitka szybko masz te badania 3trym, ja dopiero za 3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 13:27

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    U mnie ciągnięcie się zmniejszyło jak zaczęłam brać magnez. Ale coraz gorzej z chodzeniem, robię się powolna co jest dla mnie dziwne bo zawsze dużo spacerowałam i raczej żwawo 🙃
    U mnie nadal sprawa z cesarką nie wyjaśniona, teraz muszę szukać okulisty który zrobi pelne badanie i sprawdzi czy wada wzroku nie jest przeszkodą do porodu SN

Mamitka szybko masz te badania 3trym, ja dopiero za 3 tygodnie.
    U nas tak wyszło przy okazji tego echa serca. Robi to badanie lekarka która robiła nam dotychczas prenatalne i powiedziała że jak przyjdziemy na to echo to przy okazji nam zrobi ostatnie prenatalne i już nie będę musiała się umawiać prywatnie bo to mamy teraz ze skierowania do szpitala. Echo robi się okolo 28t lc przynajmniej tak nas umówiła.

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje cukry 92...206...162
    wysokie ostatni pomiar jest na czerwono zaznaczony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 16:12

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Taki mamy teraz czad że cukier idzie bardzo do góry. Z tego co mi moja diabetolog mówi to tak będzie do 34tc. Ja też mimo insuliny codziennie dokładam dawkę po 1 jednostce bo cały czas mi idzie w górę.
    Pewnie lekarz wyśle Cię do diabetologa.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    O tak, szczególnie jak długo posiedzę to kosc ogonowa boli. Zaczęło się jakoś miesiąc temu jak siedziałam długo przy stole na Wielkanoc. Zaczynają mi też puchnąć stopy i dłonie, lekko na razie ale pierścionków na wszelki wypadek już od dawna nie noszę. I jak więcej pochodzę to bolą mnie kolana 🙈

Chantel ja właśnie nie wiem czy 3 trymestr już czy dopiero za tydzień. Aplikacja pokazują że już a niby powinno się liczyć skończone tygodnie.

Mi właśnie obrączka zaczęła się zsuwać z palca😄
    Mi się wydaje że 28 tydz to 3 trymestr ale może się mylę.

U mnie też jeszcze niewiadomo co z cc,15.05 mam kardiologa.
    Mamitka a umówione cesarskie cięcie to zawsze jest tak ok 2 tyg przed czasem czy zależy od lekarza?

Prenatalne mam dopiero pod koniec maja

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to co cukrzyca i insulina?

• Mellow Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ale to co cukrzyca i insulina?

Masz wyniki mocno poza normę, więc pewnie dama dieta nie wystarczy :(

Ja mam trzecie prenatalne 18 maja, to bedzie bodaj 31 tc, tego nie warto przyspieszac, im pozniej zrobione, tym wiecej widac, bo dzidziol bardziej rozwiniety :)

Mialam dzis pierwszy dzien formalnego zwolnienia i caly przepracowalam, musze isc na terapie jakas 😅 Ale zaraz zabieram corke na lody, bo chyba od jutra znow ma lać

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ewidentnie wynik poza normą , pewnie lekarz włączy leki .
    Ja idę jutro na krzywą i dziś nie biorę metforminy cały dzień i nie wiem czy od tego , ale cały dzień boli mnie głowa 😞
    Też jestem ciekawa co wyjdzie . Jutro dam znać.

• ada.d Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30, dostaniesz pewnie glukometr i zalecenie mierzenia cukrów po 3 głównych posiłkach. Może uda się cukry uregulować dietą, od tego zazwyczaj zaczynają diabetolodzy, jeśli po dwóch tygodniach nie będzie poprawy to insulina, ale nie ma się jej co bać, ona jest bezpieczniejsza dla dziecka niż takie wysokie cukry.

A ja dziś byłam na wizycie, szyjka znowu sie skróciła, obecnie 2,2cm. Jutro będę miała zakładany passer i do porodu mam leżeć...

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Mania30, dostaniesz pewnie glukometr i zalecenie mierzenia cukrów po 3 głównych posiłkach. Może uda się cukry uregulować dietą, od tego zazwyczaj zaczynają diabetolodzy, jeśli po dwóch tygodniach nie będzie poprawy to insulina, ale nie ma się jej co bać, ona jest bezpieczniejsza dla dziecka niż takie wysokie cukry.

A ja dziś byłam na wizycie, szyjka znowu sie skróciła, obecnie 2,2cm. Jutro będę miała zakładany passer i do porodu mam leżeć...

Łoo matulu.. a do porodu jeszcze troche czasu.
    Mi ostatnio jak.mierzyla szyjkę to miala 6cm,więc dłuuuga

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Insuliny to ja się nie boję. Właśnie obawiam się tego trzymania diety takich rzeczy z tym mogę mieć problem. No ale cóż, damy radę.
    Ty i tak masz o wiele gorzej wytrwałości życzę.

• ada.d Autorytet

Wysłany: 4 maja 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Insuliny to ja się nie boję. Właśnie obawiam się tego trzymania diety takich rzeczy z tym mogę mieć problem. No ale cóż, damy radę.
    Ty i tak masz o wiele gorzej wytrwałości życzę.

Dieta to kwestia nastawienia, ja mam cukrzycę ciążową od 14 tygodnia i nie jest źle 🙂
    A Tobie zostało tylko kilka tygodni, dasz radę!

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ