X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga jak nie dzisiaj to moze uda sie zeby przyjela Cie przed swietami . Co do prywatnych wizyt my ostatnio do alerologa prywtanie czekalismy pol roku .

Ada ja bym powirdziala rodzicom Twoim i meza jaka jest sytuacja i poprosila zeby zachowali to dla siebie . My tak zeszlym roku mielsimy siostra z rodzina nie przyjechala na wigilie bo byli na kwaratanie a my spedzilismy z moimi rodzicami wigilie i pierwszy dzien swiat w drugi dzien swiat rano wstalismy w 3 chorzy potem wyszlo ze to covid ,cale szczescie rodzice nie zarazili sie .

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Jutro idę około 13 na izbę do szpitala to mi sprawdzi co i jak jak i zleci leki. Trzymajcie kciuki aby to nie był koniec.
    trzymam!

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga trzymam kciuki:*

Dziewczyny ja tez prosze o kciuki o to zeby to nie byl koniec,wizyte mam dzosiaj o 15.20

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Dziewczyny ja tez prosze o kciuki o to zeby to nie byl koniec,wizyte mam dzosiaj o 15.20
    Trzymam kciuki za dobre wieści.

Ja już po wizycie, mamy 2cm człowieka z widocznym bijącym sercem, kolejna wizyta w styczniu i można ustawiać termin na prenatalne. Kamień z serca ale wiem że to dopiero początek zmartwień.

Arga, Aliya, Farfalla lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tymi prenatalnymi? Jeśli to moja pierwsza ciąża, bez obciążeń genetycznych w rodzinie, to nie ma potrzeby ich robić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 20:59

Usiasia lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A jak to jest z tymi prenatalnymi? Jeśli to moja pierwsza ciąża, mam 32 lata, bez obciążeń genetycznych w rodzinie, to nie ma potrzeby ich robić ?

Nie ma konieczności, nikt cię nie zmusi, ale mój lekarz twierdzi że według niego nie ma kobiety, która nie powinna robić prenatalnych - on zaleca wszystkim. Możesz zrobić samo USG genetyczne u lekarza z certyfikatem FMF, które oceni budowę dziecka i jeśli coś byłoby nie tak - wtedy dalsza diagnostyka, a jeśli wszystko będzie w porządku to na tym koniec. Ewentualnie test podwójny czyli USG + pappa + beta hcg. To już powie więcej nie tylko o samym dziecku, ale też stanie łożyska - a gdyby coś było nie tak, możliwe jest wczesne wdrozenie profilaktyki powikłań. Nikt się oczywiście na to nie chce nastawiać, ale lepiej wiedzieć i się przygotowac w razie czego. Tylko test podwójny nie jest refundowany przez NFZ jeśli nie ma wskazań typu wiek, więc trzeba się z tym liczyć że to zwykle większy koszt niż standardowa wizyta, w zależności od miasta.

Aliya lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, brat był dziś u lekarza i chyba spanikował z tym covidem.
    Ma zapalenie zatok, całkowicie zatkany noc, stąd ten brak węchu i smaku.
    Będę go jeszcze podpytywała o to jak się czuje.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Trzymam kciuki za dobre wieści.

Ja już po wizycie, mamy 2cm człowieka z widocznym bijącym sercem, kolejna wizyta w styczniu i można ustawiać termin na prenatalne. Kamień z serca ale wiem że to dopiero początek zmartwień.
    Wspaniałe wieści ❤️ i jaki już duży człowiek! Który to tc?

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni nie mam w ogóle ochoty na kawę, podczas gdy do tej pory ją po prostu uwielbiałam. I rzeczywiście od paru dni nie piję. A jak jest u was?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A jak to jest z tymi prenatalnymi? Jeśli to moja pierwsza ciąża, mam 32 lata, bez obciążeń genetycznych w rodzinie, to nie ma potrzeby ich robić ?
    Nie wiem jak to jest dokładnie, jestem w tym samym wieku co Ty i mój lekarz dał skierowanie na NFZ i mam też tam wpisany test podwójny (PAPPA+wolne bhcg). Nie wiem na jakiej zasadzie to działa zapytam jak będę się rejestrować.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliya wrote:
    Wspaniałe wieści ❤️ i jaki już duży człowiek! Który to tc?
    Wg terminu miesiaczki 7+6, ze "wzrostu" wychodzi 8+4 :)

ada.d lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Od kilku dni nie mam w ogóle ochoty na kawę, podczas gdy do tej pory ją po prostu uwielbiałam. I rzeczywiście od paru dni nie piję. A jak jest u was?

Ja piję na razie tyle co piłam czyli dwie dziennie :)

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grypa. Nagle gorączka 39°, osłabienie takie, że nawet mruganie mnie męczy i kaszel, wielki kaszel. Jestem przerażona, nie mam pomysłu jak zbijać tę gorączkę w ciąży, gdy nic nie wolno brać😐 Bardzo boję się też o córcię, ma niecałe 3,5 roku i pewnie lada chwila podchwyci ode mnie to dziadostwo 😭
    Czy grypa w I trymestrze nie jest groźna dla płodu? Jakie to może dać powikłania?☹️

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    U mnie grypa. Nagle gorączka 39°, osłabienie takie, że nawet mruganie mnie męczy i kaszel, wielki kaszel. Jestem przerażona, nie mam pomysłu jak zbijać tę gorączkę w ciąży, gdy nic nie wolno brać😐 Bardzo boję się też o córcię, ma niecałe 3,5 roku i pewnie lada chwila podchwyci ode mnie to dziadostwo 😭
    Czy grypa w I trymestrze nie jest groźna dla płodu? Jakie to może dać powikłania?☹️

Z tego co czytałam, bo właśnie mam za sobą przeziębienie, to katar czy kaszel nie są niebezpieczne dla płodu, ale gorączka już tak. Dlatego najlepiej zbij ja paracetamolem, który jest całkowicie bezpieczny w ciąży.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Apap jest bezpieczny, możesz też czosnek, syrop z cebuli,miód malina itp.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Welonka jakie wieści po wizycie?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cuda cuda sie zdarzaja :) dzisiaj byl żywy zarodek , serduszka jeszcze nie bylo ,ale lekarz mowi ze jest dobrze na ten moment . Pokazuje 7t6d. Jest roznica jednego dnia miedzy usg a miesiaczka . Dziewczyny u lekarza smialam sie sama do siebie :)

Vilka, Arga, ada.d, Usiasia lubią tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi odpuścimy wszystkie objawy, nie było ich też jakoś dużo, bo tylko ból piersi i czasami lekkie mdłości.
    Powiedzcie proszę, że nie mam się czym martwić, bo w głowie już najczarniejsze myśli.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Monisiaa 36 Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Witaj w klubie ...mnie od niedzieli trzema , nie mam siły z łóżka wstać ...każdy mięsień niesamiwicie boli , glowa pęka , porażka .dwa dni brałam apap czasem co 5h ale nie miałam wyjścia , dziś tylko jeden i efekt taki że nie potrafię z łóżka wstać ... Kaszel to rozrywa płuca , hektolitry herbaty z miodem i cytryną , i mleko z miodem ale poprawy nie ma ...co do powikłań to przestałam czytać bo się zalamywalam ...stwierdziłam że trzeba być dobrej myśli bo stres tu nie pomoże. Z pocieszających rzeczy na takiej grupie na FB dziewczyna pisała że raz miała grypę w 8 tyg , teraz maponownie w 23 i z dzieckiem wszystko wporzadku ...także trzymam kciuki za cb i SB ...będzie dobrze

• Bubzi Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 🙂 u mnie dwie kreseczki pojawiły się 14.12 w 12 dpo, dwa dni później ciemne krechy na teście 🙂 po 10 miesiącach starań i jednej ciąży biochemicznej. Beta wczoraj 254.4 - chyba wygląda to nieźle. Wizyta u lekarza 28.12 o 13.30 - trzymajcie proszę kciuki żeby było dobrze

ada.d, M_arcysia, Arga lubią tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ