X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się czyta o waszych wizytach, już nie mogę doczekać się swojej ;)
    Zaczęłam 7 tydzień, wizytę mam po nowym roku, także jeszcze trochę :)

Marrud88 lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiaa 36 wrote:
    Witaj w klubie ...mnie od niedzieli trzema , nie mam siły z łóżka wstać ...każdy mięsień niesamiwicie boli , glowa pęka , porażka .dwa dni brałam apap czasem co 5h ale nie miałam wyjścia , dziś tylko jeden i efekt taki że nie potrafię z łóżka wstać ... Kaszel to rozrywa płuca , hektolitry herbaty z miodem i cytryną , i mleko z miodem ale poprawy nie ma ...co do powikłań to przestałam czytać bo się zalamywalam ...stwierdziłam że trzeba być dobrej myśli bo stres tu nie pomoże. Z pocieszających rzeczy na takiej grupie na FB dziewczyna pisała że raz miała grypę w 8 tyg , teraz maponownie w 23 i z dzieckiem wszystko wporzadku ...także trzymam kciuki za cb i SB ...będzie dobrze

Ja nie wiem jak dam radę jutro, gdy mąż pojdzie do pracy, a ja zostane sama z corcią z taką gorączką. Bo Młoda dzis wrocila z przedszkola z 38°😭 Jak nie mialam dziecka, to chorowanie było proste, teraz dostaję na głowę i nie mam pomysłu, jak zadbac jednoczesnie o siebie i 3,5 latke z grypą. Nie mamy nikogo do pomocy, dziadkowie daleko, no załamka

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja nie wiem jak dam radę jutro, gdy mąż pojdzie do pracy, a ja zostane sama z corcią z taką gorączką. Bo Młoda dzis wrocila z przedszkola z 38°😭 Jak nie mialam dziecka, to chorowanie było proste, teraz dostaję na głowę i nie mam pomysłu, jak zadbac jednoczesnie o siebie i 3,5 latke z grypą. Nie mamy nikogo do pomocy, dziadkowie daleko, no załamka
    Zdrowia.
    Ja w takich wypadkach leżę z dziećmi w łóżku i oglądamy tv albo w coś gramy. Trzeba mieć coś szybkiego do zjedzenia i najlepiej rosół i makaron i jakoś idzie.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Od kilku dni nie mam w ogóle ochoty na kawę, podczas gdy do tej pory ją po prostu uwielbiałam. I rzeczywiście od paru dni nie piję. A jak jest u was?
    U mnie podobnie, a kawę kocham miłością ogromną! :-)

• Vilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    U mnie podobnie, a kawę kocham miłością ogromną! :-)

Nie ukrywam, że to dziwne strasznie dla mnie. Codziennie rano pierwsze co wchodziła pyszna kawka z mlekiem. I po obiedzie. A teraz nawet o niej nie myślę. Zastanawiałam się, czy mnie ta awersja też spotka i jak się okazuje, tak :D Ale chyba jutro spróbuję sobie walnąć kawkę z rana, zobaczymy jak będzie smakowała. :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Siasia Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po badaniu. Wg ostatniej miesiączki to 7 tydzień a według USG 5t1d więc ciąża młodsza niż mi się wydawało. Nie było słychać tętna, dlatego kolejna wizyta za dwa tygodnie, ale wszystko jest w porządku i ciąża rozwija się prawidłowo. Jestem taka szczęśliwa 😍

ada.d, Arga, Vilka, M_arcysia, Salea, Usiasia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt:)

Marrud88, Siasia lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Nie ukrywam, że to dziwne strasznie dla mnie. Codziennie rano pierwsze co wchodziła pyszna kawka z mlekiem. I po obiedzie. A teraz nawet o niej nie myślę. Zastanawiałam się, czy mnie ta awersja też spotka i jak się okazuje, tak :D Ale chyba jutro spróbuję sobie walnąć kawkę z rana, zobaczymy jak będzie smakowała. :)
    Mnie na razie nie odzuca od niczego. W pierwszej ciąży zrezygnowałam z kawy ale od czasu do czasu piłam a w drugiej piłam cały czas dwie słabe kawy.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow ja tak samo jak dziewczyny jak choruje razemm ja corka to ,na obiad jest jakis gotowiec albo cos szybkiego jest wtedy wiecej bajek,zabawy na lozku . Nie mniej wyrzutów ze puszczasz malej wiecej bajek w czasie choroby .

Ja mam bardzo podobne objawy jak przy pierwszej ciazy czyli brak apetytu ,mdlosci i okropny taki posmak w buzi po wszystkim(to u mnie to duphaston nasila) i najgorsza rzecz woda, herbata,soki ,cola po wszystkim mi niedobrze . Zmuszam sie zeby pic co chwile po lyku zimna wode . Do tego widze ze szybciej przetluszaja mi sie wlosy a cera jak u nastolatki:d mam nadzieje ze jednak ta ciaza bedzir lagodniejsza i ominie mnie zgaga i wymioty ktor utrzymywaly sie do polowy ciazy.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Trzymam kciuki za dobre wieści.

Ja już po wizycie, mamy 2cm człowieka z widocznym bijącym sercem, kolejna wizyta w styczniu i można ustawiać termin na prenatalne. Kamień z serca ale wiem że to dopiero początek zmartwień.

Ja również jestem po wizycie :) wg USG 1,48 cm z bijącym serduszkiem. Kolejna wizyta za miesiąc, badania prenatalne 11-14 tydzień ❤️

Usiasia, Chantell88, welonka, Arga, ada.d lubią tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI kawa nadal smakuje. Wcześniej piłam dwie mocniejsze teraz jedną słabszą. Życzę zdrowia chorym Dziewczynom a wszystkim powodzenia na wizycie. Pozdrawiam

preg.png
  • Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie odstawiłam kawę i piję inkę z mlekiem. To moja druga ciąża a w pierwszej też nie piłam kawy.

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie trochę przeraża? Że będziemy chodzić z wielkimi brzuchami latem... może macie jakieś doświadczenia i jednak nie jest tak źle? Jakie są plusy i minusy ostatnich miesięcy ciąży latem? :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wiecie co mnie trochę przeraża? Że będziemy chodzić z wielkimi brzuchami latem... może macie jakieś doświadczenia i jednak nie jest tak źle? Jakie są plusy i minusy ostatnich miesięcy ciąży latem? :)

Mnie tez to Przeraża, corke urodzilam 1 czerwca wtedy maj byl goracy pamietam ze okropnie sie czulam ,dlatego nie wyobrazam sobie lata valego w zaawansowanej ciazy

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się wizyty. Muszę syna zawieść do babci i znaleźć wykręt dlaczego nie zostanę z nim 🙈 na samą myśl o izbie przyjęć i maseczkach robi mi się nie dobrze 🙈

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Córkę rodziłam w grudniu, jak myślałam o drugim to marzyłam o lecie... spacery na świeżym powietrzu z noworodkiem....w kwestii brzucha liczę na to że lipiec będzie zimny jak w tym roku:}

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Boję się wizyty. Muszę syna zawieść do babci i znaleźć wykręt dlaczego nie zostanę z nim 🙈 na samą myśl o izbie przyjęć i maseczkach robi mi się nie dobrze 🙈
    Kciuki zaciśnięte:* Jest plamienie dalej?

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Kciuki zaciśnięte:* Jest plamienie dalej?
    Już tylko takie delikatnie brązowe plamienie. Ale martwi mnie ten spadek progesteronu. Poprzedniopodobieństwo przy poronieniu też miałam takie trzy dni plamienia i ustało a po dwóch tygodniach był koniec. Stresuję się strasznie 🙈 ale muszę wiedzieć na czym stoję bo zwariuję

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak że duphaston chroni przed poronieniem w przypadku niskiego poziomu progesteronu?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A nie jest tak że duphaston chroni przed poronieniem w przypadku niskiego poziomu progesteronu?
    Jeśli coś się nie rozwija to duphaston nie pomoże tylko sprawia, że poronienie się nie zaczyna a chodzi się np. z pustym jajem.

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ