X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wg ostatniej miesiączki zaczynam dziś 7 tydzień. I od wczoraj zaczęłam odczuwać mdłości. Bez wymiotów. Mam kilka razy dziennie napady głodu, a po chwili nawet nie mogę patrzeć na jedzenie. Od kawy odrzuciło totalnie (próbowałam dziś wypić, po prostu mi nie smakowała w ogóle). Tak się cieszyłam, że może mnie mdłości ominą, ale z tego co czytałam na różnych forach i kobiet mdłości przychodziły najczęściej właśnie w 7-8 tygodniu. A jak u was?

Mnie w pierwszej ciąży męczyły koszmarne, całodobowe mdłości. Nie mogłam nawet na wodę patrzeć. Schudłam do 43 kg. Pierwszy trymestr wspominam wiec fatalnie, choć lekarze pocieszali, ze im gorzej czuje się ja, tym lepiej czuje się mały pasożyt w mojej macicy 🙃 W tej ciąży mdłości dokuczały mi na razie tylko przez jeden dzień, ale za to jestem totalnie pozbawiona energii i mam mega budyń ciążowy. Jestem rozkojarzona, roztrzepana, zapominam o najprostszych czynnościach. Muszę się wziąć w garść, bo pracuje 😊 Poza tym dziś okazało się, ze ciąża jest młodsza i to dopiero 4t3d, wiec jeszcze wszystko przede mną.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wg ostatniej miesiączki zaczynam dziś 7 tydzień. I od wczoraj zaczęłam odczuwać mdłości. Bez wymiotów. Mam kilka razy dziennie napady głodu, a po chwili nawet nie mogę patrzeć na jedzenie. Od kawy odrzuciło totalnie (próbowałam dziś wypić, po prostu mi nie smakowała w ogóle). Tak się cieszyłam, że może mnie mdłości ominą, ale z tego co czytałam na różnych forach i kobiet mdłości przychodziły najczęściej właśnie w 7-8 tygodniu. A jak u was?
    Ja z jedzeniem podobnie. Budzę się głodna a jak próbuje coś w siebie wcisnąć to gula w gardle i wchodzi na siłę jogurt, maksymalnie banan. Ale cieszę się,że te dolegliwości są, jakby objawy zaczęły mi się cofać to pewnie dopiero bym świrowała... 😅

• Salea Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kamień dzisiaj spadł z serca po usg, maluch jest, serduszko zaczęło pikać :-) Mam nadzieję dziewczyny, że wszystkie spędzimy te święta w zdrowiu i bez przygód, wręcz nudnie 😅

Arga, welonka, Scarlett 89, Marrud88 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj zaczęło być nie dobrze, ale może to przez ten duphaston. Jeść mi się chce a później żałuję i tak w kółko 🙈 za to pić mi się chce strasznie i ciągle

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leci 7 tydzień, mdłości brak póki co. W pierwszej ciąży miałam tylko rano lekkie mulenie w żołądku po przebudzeniu,ale zanim wstałam z łóżka miałam już zawsze naszykowany np.wafel ryżowy i jadłam w łóżku i po chwili już było dobrze :)
    Za to od dwóch dni jestem wyssana z energi od godziny 14-15. Staram się położyć codziennie po pracy około 16-17 na chociaż pół godziny :)

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia mam mdlosci , a od paru dni juz caly dzien mam. Nie moge nic jesc ani pic , jestem glodna ale nie moge wcisnac nic do buzi nawet sluchej bulki . Zeby myje po kazdym posilku . Do tego jak napine sie wody zwyklej bo zmuszam sie co troche do paru lyczkow to smakuje mi jak jakis marcepan :( mam nadzieje ze jak na następnej wizycie zmiejszymy dawke dupka bedzie lepiej

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dziś lek przeciwwirusowy Ebilfumin, zdaniem lekarza nieleczona grypa w ciąży to dużo większe ryzyko dla płodu niż ten lek. Złapał się za głowę na pomysł leczenia ciężarnych z grypy tylko apapem 🤷‍♀️ Córcia i mąż też dostali. Mam nadzieję, że nam pomoże 🙏

Marrud88, welonka lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości cały dzień ale bez wymiotów. Później nie wiem czy jestem głodna czy mnie mdli...napady głodu też mam i zachcianki, czego w pierwszej ciazy nie miałam:) generalnie czuje się gorzej niż te 9 lat temu:) może wiek robi swoje haha

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam podobnie do was. Napady głodu mieszane z mdłościami i odrzuceniem od jedzenia. Wczoraj na przykład naszła mnie ochota na sałatkę gyros, wyjęłam ja z lodówki i za 15 min schowałam z powrotem, bo poczułam że nie przełknę ani trochę. Ale ssanie w żołądku czuję kilkanaście razy dziennie. Teraz mam ogromną ochotę na hotdoga, ale przecież faceta nie będę gonić jak w filmach po nocach po ogórki i nutelle do sklepu 😁😁

Siasia, Marrud88 lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wiecie co mnie trochę przeraża? Że będziemy chodzić z wielkimi brzuchami latem... może macie jakieś doświadczenia i jednak nie jest tak źle? Jakie są plusy i minusy ostatnich miesięcy ciąży latem? :)

Rodziłam pierwszą córkę w sierpniu i obiecałam sobie, że nigdy więcej, a wyszło jak wyszło 🤪 Chodzenie w upały w wysokiej ciąży było ciężkie, byłam turbo spuchnięta i umęczona. Teraz na szczęście mam już klimę w domu, więc liczę, że przetrwam to lepiej.

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak dziś samopoczucie?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie ogolnie dzisiaj lepiej mam nadzieje ze bedzie tak caly dzien bo musze dzisiaj juz troche porobic ,chociaz rano wylądowałam nad kibelkiem:( mi najlpeij wchodza chipsy ostre czy paprykowe bo zbijaja okropny smak z buzi tak samo smakowlay mi w pierwszej ciazy.

Mam pytanie do mam ktore maja dzieci , kiedy najlepiej powiedziec dzieciom ze beda miec rodzenstwo? My myslimy poczekac az bedzie zakragal soe brzuch

age.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem starszakom chyba po badaniach w 13 tygodniu ;) wtedy ryzyko poronienia już naprawdę maleje.

Arga lubi tę wiadomość

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry:)
    Ja juz po wizycie,wszystko ok..
    Wiek ciąży odpowiada OM,maluch mierzy juz 2,33cm i Pani doktor dała posłuchać serduszka.. cudowne uczucie.
    Mam zlecone sporo badań i umówiłam się na 19.01 na prenatalne,kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Co do samopoczucia to u mnie noc fatalna.. strasznie mnie bola zatoki.
    Mt młodemu powiemy chyba po prenatalnych czyli za miesiąc będzie to 13 tydzien.
    Lecę robic barszczyk

Vilka, Arga, welonka, Marrud88 lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzieciom powiem po tych prenatalnych i pewnie zrobię dodatkowo nifty pro i jeśli wszystko będzie dobrze to powiemy.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś znowu mnie mdli ale sądzę, że po lekach. Mam nadzieję, że pomogą i kropek będzie się rozwijać.
    Ja zabieram się za sałatkę i ciasta.
    Już oboje dzieci mi choruje 🙈

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już powiedzieliśmy Córce, wiadomo wszystko może się wydarzyć, ale to także część życia. Spokojnynych Swiąt:)

adukow lubi tę wiadomość

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marruda88 a ile corka ma lat ? Moja ma 4 lata i ciezko byłoby jej wytlumaczyc jak cos by sie stalo dlaczego jednak dzidzi nie bedzie

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma 8 lat. Myślę, że 4 latce bym nie powiedziała na tym etapie.

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu. U mnie dziś przygotowania do świąt pełną parą, od rana stoje w kuchni, ale uwielbiam to :)
    Cały czas nie mam objawów i to coraz bardziej mnie martwi, a wizyta dopiero za tydzień.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ