Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak u Was z informowaniem rodziny? My mamy takie mieszane uczucia z jednej strony chcielibyśmy powiedzieć a z drugiej wiadomo że jeszcze jest wcześnie... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mam pomysłu jak wytłumaczyć brak apetytu I zazwyczaj w 25.12 spotykamy się rodzinnie na jakieś drinkowanie i też zapewne padną pytania dlaczego nie piję.
-
Usiasia wrote:Dziewczyny a jak u Was z informowaniem rodziny? My mamy takie mieszane uczucia z jednej strony chcielibyśmy powiedzieć a z drugiej wiadomo że jeszcze jest wcześnie... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mam pomysłu jak wytłumaczyć brak apetytu I zazwyczaj w 25.12 spotykamy się rodzinnie na jakieś drinkowanie i też zapewne padną pytania dlaczego nie piję.
My jeszcze nikogo nie informujemy, będziemy to robić po badaniach prenatalnych.
Jeśli chodzi o alko i brak apetytu to może powiedz, że masz problemy z żołądkiem, jakieś lekkie zatrucie, albo ból głowy?
-
ada.d wrote:Hej dziewczynu. U mnie dziś przygotowania do świąt pełną parą, od rana stoje w kuchni, ale uwielbiam to
Cały czas nie mam objawów i to coraz bardziej mnie martwi, a wizyta dopiero za tydzień.
-
A ja mojej córci 3l 4m-ce powiedziałam. Jest bardzo dużym dzieckiem (prawie 18 kg) i nie chciałam jej dłużej nosić, wkładac do fotelika, do wanny itd, a była tego mocno nauczona 😉 Musiałam jej wytłumaczyć, czemu teraz zmieniło się kilka rzeczy. Przyjęła to cudnie, codziennie przychodzi głaskać brzuszek i mowi do niego "Lusia" 🥹❤️ Jedyne co, to nie przyjmuje do wiadomości, że może to być chłopiec, zgadza się tylko na siostrzyczkę 😅
U mnie dziś stuknęło 8+5, ale ten czas leci!Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim ☺️ ja dzisiaj wg apki 4+5, drugie badania krwi za mną ☺️ beta wzrosła w ciągu 72h o 155% (teraz 1035) a progesteron 30,10. Wizyta u lekarza w środę - nie mogę się doczekać! Póki co z objawów jestem strasznie senna i mam sieczkę zamiast mózgu, absolutnie o wszystkim zapominam.
Trzymam kciuki za Was wszystkie i obyśmy miały spokojne święta 🥰Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:A ja mojej córci 3l 4m-ce powiedziałam. Jest bardzo dużym dzieckiem (prawie 18 kg) i nie chciałam jej dłużej nosić, wkładac do fotelika, do wanny itd, a była tego mocno nauczona 😉 Musiałam jej wytłumaczyć, czemu teraz zmieniło się kilka rzeczy. Przyjęła to cudnie, codziennie przychodzi głaskać brzuszek i mowi do niego "Lusia" 🥹❤️ Jedyne co, to nie przyjmuje do wiadomości, że może to być chłopiec, zgadza się tylko na siostrzyczkę 😅
U mnie dziś stuknęło 8+5, ale ten czas leci! -
Arga wrote:To ja swoje 16kg i 23kg jeszcze noszę od czasu do czasu 😅 jakoś w drugiej ciąży dobrze końca córkę nosiłam, podnosiłam więc sądzę, że dobrze póki mogę toć będę dla nich bo zaraz trzeba będzie inaczej wszystko zorganizować.
Nie no, od czasu do czasu to wiadomo, moja uwielbia wspólne tańce u mnie na rękach i zupełnie jej tego nie odmówię 😉 Ale akurat wchodzenie i wychodzenie z fotelika to już dawno powinna sama uskuteczniać, a był dotąd tryb leniuszka - teraz jak się pojawiła motywacja w postaci dzidzi e brzuszku, to się w jeden dzień nauczyła 😀Arga, Farfalla lubią tę wiadomość
-
Cicha90 wrote:Byłam u lekarza i było widać tylko pęcherzyk ciążowy 0.45 cm. Chyba za mało jak na 5t6d. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i potem skończyło się dobrze?
W pierwszej ciąży byłam u lekarza jakoś w 5tc4d i był tylko pęcherzyk
Potem byłam w 6tc6d i było serduchoCicha90 lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Cicha90 wrote:Byłam u lekarza i było widać tylko pęcherzyk ciążowy 0.45 cm. Chyba za mało jak na 5t6d. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i potem skończyło się dobrze?
-
Dziewczyny, wszystkiego najpiękniejszego dla Was, dużo radości, miłości i odpoczynku. Niech to będzie świąteczny czas spędzony w rodzinnej, magicznej atmosferze. Życzę nam wszystkim, byśmy przyszłoroczne święta spędzały trzymając pod choinką nasze sierpniowe prezenty ❤️
ada.d, Arga, Bubzi lubią tę wiadomość
-
Życzę nam wszystkim przede wszystkim dużo spokoju, żebyśmy się nie musiały denerwować o swoje zdrowie i naszych dzieci (tych narodzonych i nienarodzonych jeszcze ), odpoczywajmy, cieszmy się sobą i naszymi rodzinami, partnerami. Hormony buzują, ale bądźmy dla naszych najbliższych milutkie w te święta Ciepłej, rodzinnej wigilii dzisiaj, pięknych prezentów i dobrego samopoczucia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 11:12
Arga, Salea, Bubzi lubią tę wiadomość
-
Cicha90 lubi tę wiadomość