X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z informowaniem rodziny? My mamy takie mieszane uczucia z jednej strony chcielibyśmy powiedzieć a z drugiej wiadomo że jeszcze jest wcześnie... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mam pomysłu jak wytłumaczyć brak apetytu I zazwyczaj w 25.12 spotykamy się rodzinnie na jakieś drinkowanie i też zapewne padną pytania dlaczego nie piję.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z informowaniem rodziny? My mamy takie mieszane uczucia z jednej strony chcielibyśmy powiedzieć a z drugiej wiadomo że jeszcze jest wcześnie... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mam pomysłu jak wytłumaczyć brak apetytu I zazwyczaj w 25.12 spotykamy się rodzinnie na jakieś drinkowanie i też zapewne padną pytania dlaczego nie piję.

My jeszcze nikogo nie informujemy, będziemy to robić po badaniach prenatalnych.
    Jeśli chodzi o alko i brak apetytu to może powiedz, że masz problemy z żołądkiem, jakieś lekkie zatrucie, albo ból głowy?

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczynu. U mnie dziś przygotowania do świąt pełną parą, od rana stoje w kuchni, ale uwielbiam to :)
    Cały czas nie mam objawów i to coraz bardziej mnie martwi, a wizyta dopiero za tydzień.
    Ja jestem obecnie 5+4. Też mam mało objawów, tylko doskwiera mi wczesne budzenie rano oraz zmęczenie.

preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mojej córci 3l 4m-ce powiedziałam. Jest bardzo dużym dzieckiem (prawie 18 kg) i nie chciałam jej dłużej nosić, wkładac do fotelika, do wanny itd, a była tego mocno nauczona 😉 Musiałam jej wytłumaczyć, czemu teraz zmieniło się kilka rzeczy. Przyjęła to cudnie, codziennie przychodzi głaskać brzuszek i mowi do niego "Lusia" 🥹❤️ Jedyne co, to nie przyjmuje do wiadomości, że może to być chłopiec, zgadza się tylko na siostrzyczkę 😅

U mnie dziś stuknęło 8+5, ale ten czas leci!

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Bubzi Debiutantka

Wysłany: 23 grudnia 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ☺️ ja dzisiaj wg apki 4+5, drugie badania krwi za mną ☺️ beta wzrosła w ciągu 72h o 155% (teraz 1035) a progesteron 30,10. Wizyta u lekarza w środę - nie mogę się doczekać! Póki co z objawów jestem strasznie senna i mam sieczkę zamiast mózgu, absolutnie o wszystkim zapominam.
    Trzymam kciuki za Was wszystkie i obyśmy miały spokojne święta 🥰

• Arga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    A ja mojej córci 3l 4m-ce powiedziałam. Jest bardzo dużym dzieckiem (prawie 18 kg) i nie chciałam jej dłużej nosić, wkładac do fotelika, do wanny itd, a była tego mocno nauczona 😉 Musiałam jej wytłumaczyć, czemu teraz zmieniło się kilka rzeczy. Przyjęła to cudnie, codziennie przychodzi głaskać brzuszek i mowi do niego "Lusia" 🥹❤️ Jedyne co, to nie przyjmuje do wiadomości, że może to być chłopiec, zgadza się tylko na siostrzyczkę 😅

U mnie dziś stuknęło 8+5, ale ten czas leci!
    To ja swoje 16kg i 23kg jeszcze noszę od czasu do czasu 😅 jakoś w drugiej ciąży dobrze końca córkę nosiłam, podnosiłam więc sądzę, że dobrze póki mogę toć będę dla nich bo zaraz trzeba będzie inaczej wszystko zorganizować.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my powiedzielismy najblizszym , pracuje ze swoja mama w jednym zakladzie. Wiedza jaka jest sytuacja.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    To ja swoje 16kg i 23kg jeszcze noszę od czasu do czasu 😅 jakoś w drugiej ciąży dobrze końca córkę nosiłam, podnosiłam więc sądzę, że dobrze póki mogę toć będę dla nich bo zaraz trzeba będzie inaczej wszystko zorganizować.

Nie no, od czasu do czasu to wiadomo, moja uwielbia wspólne tańce u mnie na rękach i zupełnie jej tego nie odmówię 😉 Ale akurat wchodzenie i wychodzenie z fotelika to już dawno powinna sama uskuteczniać, a był dotąd tryb leniuszka - teraz jak się pojawiła motywacja w postaci dzidzi e brzuszku, to się w jeden dzień nauczyła 😀

Arga, Farfalla lubią tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i było widać tylko pęcherzyk ciążowy 0.45 cm. Chyba za mało jak na 5t6d. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i potem skończyło się dobrze?

• M_arcysia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha90 wrote:
    Byłam u lekarza i było widać tylko pęcherzyk ciążowy 0.45 cm. Chyba za mało jak na 5t6d. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i potem skończyło się dobrze?

W pierwszej ciąży byłam u lekarza jakoś w 5tc4d i był tylko pęcherzyk :)
    Potem byłam w 6tc6d i było serducho :)

Cicha90 lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    W pierwszej ciąży byłam u lekarza jakoś w 5tc4d i był tylko pęcherzyk :)
    Potem byłam w 6tc6d i było serducho :)
    Dałaś mi nadzieję. Dziękuję ❤️

• welonka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha90 wrote:
    U mnie w 7t 6d byl dopiero zarodek . Lekqrz jest dobrej mysli to tymbardziej ja

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę sobie i Wam duzo spokoju w te Święta,odpoczywajcie i cieszcie się czasem z najbliższymi.

Wesołych Świat:*

ada.d, Arga, Bubzi, adukow lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najpiękniejszego dla Was, dużo radości, miłości i odpoczynku. Niech to będzie świąteczny czas spędzony w rodzinnej, magicznej atmosferze. Życzę nam wszystkim, byśmy przyszłoroczne święta spędzały trzymając pod choinką nasze sierpniowe prezenty ❤️

ada.d, Arga, Bubzi lubią tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i ja też życzę Wam radosnych i rodzinnych świąt. Myślę, że dla każdej z nas te święta będą wyjątkowe 😊

Arga, Bubzi lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę wam zdrowych, spokojnych, rodzinnych świąt.

Bubzi lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam życzę odpoczynku, zwłaszcza tym czekającym na pierwsze dziecko, korzystajmy, bo za rok już tak lekko nie będzie😀❤️

Bubzi lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę nam wszystkim przede wszystkim dużo spokoju, żebyśmy się nie musiały denerwować o swoje zdrowie i naszych dzieci (tych narodzonych i nienarodzonych jeszcze :)), odpoczywajmy, cieszmy się sobą i naszymi rodzinami, partnerami. Hormony buzują, ale bądźmy dla naszych najbliższych milutkie w te święta :D Ciepłej, rodzinnej wigilii dzisiaj, pięknych prezentów i dobrego samopoczucia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2022, 11:12

Arga, Salea, Bubzi lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicha90 wrote:
    Wiele dziewczyn na forum miało sam pęcherzyk w szóstym tygodniu z plusem, 5t4d to jest wcześnie, głowa do góry :-* ja sama zobaczyłam pęcherzyk w 5t0d i miał między 0,26 a 0,33 a teraz jest malusi zarodek który ma niecałe dwa milimetry. Moja lekarka powiedziała że wszystko dobrze się rozwija, także chyba Twój wynik nie odbiega od mojego :-)

Cicha90 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ciągle mam te brązowe plamienia przez co na niczym nie mogę się skupić. Pojawiają się pod wieczór lub jak więcej robię w domu. Ciągle myślę o tym, że ten progesteron tyle spadł, że może jednak coś jest nie tak 😞

age.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ