Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:Hej, jak u was ze skurczami macicy? Początkowo bardziej mi dokuczały, a teraz (wg OM 7tc) już są rzadsze i lżejsze. Mam nadzieję, że to normalny objaw
-
U mnie skurczy nie ma, czasem coś ciągnie w pachwinach ale delikatnie, za to dziś też łupie mnie w krzyżu no i bol piersi dość mocny
Vilka lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
No to możliwe że macica się powiększyła póki co na tyle, ile powinna i już nie ma skurczów. Piersi mam cały czas wrażliwe, bardzo. No i powiększone. Czasem mam mdłości ale lekkie, idzie przeżyć. Oby nie było gorzej. W piątek mam drugą wizytę, mam ogromną nadzieję że będzie wszystko dobrze i zobaczę zarodek z ❤️. W święta jadłam wszystko na co miałam ochotę i nie miałam dolegliwości żadnych, jeśli nie mówiąc o zaparciach, które rzeczywiście mogą dokuczac.
-
Co tutaj tak nudno? Zajęte świętami czy odpoczywacie? Kiedy kolejne wizyty ? Za kogo trzymać kciuki w tym tygodniu? Ja mam w piątek drugą wizytę o 11:00
-
Ja nie mogę jeść praktycznie nic, wymiotuję chlustająco i jest mi niedobrze całą dobę 🤢🙈 Coś okropnego.
Na szczęście grypa nam minęła, ja mam jeszcze turbo kaszel, a Misia katar, ale już jest o niebo lepiej. Smutno mi, że zachorowaliśmy w święta i nie pojechaliśmy do rodziny, tylko siedzieliśmy sami we trójkę (czwórkę 😉), no ale trudno, zdrowie bliskich ważniejsze, w końcu mieliśmy grypę, a nie jakieś przeziębionko -
A w ogóle chodzicie do pracy? U mnie własna dział gosp, wiec bede pracowac raczej aż do porodu. W pierwszej ciąży pracowałam u kogoś i poszłam na zwolnienie juz w 12 tc, ech, to byly złote czasy. Teraz sobie nie mogę na to pozwolić
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Ja się dziś fatalnie czuje wiec większość dnia przeleżałam i przespałam.
Wizyta dopiero w nowym roku,5.01 i będzie to 10+6 ale jakoś przez te święta,Sylwester to chyba szybko zleci.
I wtedy chyba też planuje uciekać na L4..10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Siasia wrote:Dziewczyny, wy też nie macie apetytu? Ja nie jestem wcale głodna. Jem, żeby zjeść cokolwiek ale nie czuje głodu. Czasem mam tylko ochotę na coś słonego 🤔
Ja jem normalnie.
Jak dluzej nie jem to pojawiają się mdłości i wtedy cos musze zjesc żeby przeszły.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Dziewczyny sporo z Was teraz chorowało...czyn się ratowalyscie ?
Jedynie Apap,herbata z lipy ?
Co jeszcze możemy ?
Ja jeszcze bez gorączki,ale już się czuje gorzej i zaczynam kaszleć. Wszyscy bliscy byli chorzy z dość wysokimi goraxzkami do 39° i boje się że i mnie nie ominie2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Ja też mam wizytę 04.01 to będzie 10 tydzien
. Mdłości mniejsze, piersi tkliwe i naprawdę spory brzuch...jutro powiem kierowniczce bo po tej wizycie styczniowej chce już iść na zwolnienie. Nie mam siły na pracę Ps już chodzę w ciążowych jeansach...,) -
A ja planuję iść na L4 od lutego.
-
M_arcysia wrote:Dziewczyny sporo z Was teraz chorowało...czyn się ratowalyscie ?
Jedynie Apap,herbata z lipy ?
Co jeszcze możemy ?
Ja jeszcze bez gorączki,ale już się czuje gorzej i zaczynam kaszleć. Wszyscy bliscy byli chorzy z dość wysokimi goraxzkami do 39° i boje się że i mnie nie ominie
U mnie wyszła grypa w wymazie, więc dostalam lek przeciwwirusowy na receptę, grypę w ciaży bezwzględnie trzeba leczyć. Zrob sobie może test, jesli faktycznie dojdzie Ci goraczka, zeby wiedziec czy to zwykle przeziebienie czy nie czasem rsv / covid lub grypaM_arcysia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć To moja pierwsza ciąża, test zrobiłam 16 grudnia i tego samego dnia pojechałam na beta HCG. Do ginekologa umówię się dopiero jutro ale w między czasie zrobiłam kilka badań (parametry podane w opisie). Wyniki wydają się być dobre, także jestem dobrej myśli
Marrud88, Bubzi lubią tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Ja też mam wizytę 04.01 to będzie 10 tydzien
. Mdłości mniejsze, piersi tkliwe i naprawdę spory brzuch...jutro powiem kierowniczce bo po tej wizycie styczniowej chce już iść na zwolnienie. Nie mam siły na pracę Ps już chodzę w ciążowych jeansach...,)
Tez w tym tygodniu czeka mnie rozmowa w pracy..
A co do choroby to u mnie apap i czyszczenie nosa solą fizjologiczna bo miałam straszny katar przez co mnie zatoki bolały.
Babka w aptece dala mi jeszcze jakieś krople do nosa z naturalnym składem.
Na szczęście obyło się bez gorączki.
Zdrówka życzę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2022, 19:47
Marrud88, M_arcysia lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔