X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz jestem na zwolnieniu od 7tc cale szczescie kierowniczka i szef sa w porządku i przyjeli to dobrze ,powiedzieli ze dziecko jest ważniejsze i mam sie niczymy nie przejmować. Od poczatku rowniez wiedzieli ze ciaza jest zagrożona i nie wiadomo jak bedzie. Bardzo balam sie tej rozmowy bo pracowalam tam dopiero 10 miesiecy .

Marrud88, Arga lubią tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasia wrote:
    Ja mam wizytę 4.01, będzie wtedy 7t1d więc mam nadzieję, że serduszko będzie widać. Ani razu nie miałam plamień, trochę stresu przez święta, ale wierzę że wszystko w porządku ☺️
    Też mam wizytę 4.01 to będzie 7t5d. Ostatnio już było bicie serca, ale zarodek maleńki. Mam nadzieję że teraz serce będzie biło mocno a fasolka urosła odpowiednio :-) Wydaje się, że tak strasznie odległa jest ta wizyta, a dzisiaj objawy jakieś takie słabe, piersi przestały boleć i człowiek niby wie, że nie powinien się martwić, ale jednak się nie da...

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Dziewczyny sporo z Was teraz chorowało...czyn się ratowalyscie ?
    Jedynie Apap,herbata z lipy ?
    Co jeszcze możemy ?
    Ja jeszcze bez gorączki,ale już się czuje gorzej i zaczynam kaszleć. Wszyscy bliscy byli chorzy z dość wysokimi goraxzkami do 39° i boje się że i mnie nie ominie
    Ja dziś zrobiłam miksturę miód+cytryna+imbir i będę codziennie zapodawać bo wersja z czosnkiem za ostra dla mnie. Na razie jestem zdrowa ale za dużo osób teraz choruje więc wolę zapoboegać

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Monisiaa 36 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Dziewczyny sporo z Was teraz chorowało...czyn się ratowalyscie ?
    Jedynie Apap,herbata z lipy ?
    Co jeszcze możemy ?
    Ja jeszcze bez gorączki,ale już się czuje gorzej i zaczynam kaszleć. Wszyscy bliscy byli chorzy z dość wysokimi goraxzkami do 39° i boje się że i mnie nie ominie
    Mleko z miodem , herbata z miodem i cytryną i syrop prawoślazowy ...6dni wyjęte z życia ale co zrobić

• Siasia Debiutantka

Wysłany: 26 grudnia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Też mam wizytę 4.01 to będzie 7t5d. Ostatnio już było bicie serca, ale zarodek maleńki. Mam nadzieję że teraz serce będzie biło mocno a fasolka urosła odpowiednio :-) Wydaje się, że tak strasznie odległa jest ta wizyta, a dzisiaj objawy jakieś takie słabe, piersi przestały boleć i człowiek niby wie, że nie powinien się martwić, ale jednak się nie da...
    Daj znać jak po wizycie 🙂
    Ja to się teraz trochę boję bo zapalenia pęcherza dostałam i ratuje mnie tylko kora dębu i muszę w aptece jakiś żuravit kupić czy coś 🤔

preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasia wrote:
    Dziewczyny, wy też nie macie apetytu? Ja nie jestem wcale głodna. Jem, żeby zjeść cokolwiek ale nie czuje głodu. Czasem mam tylko ochotę na coś słonego 🤔
    Ja mam zupełnie na odwrót… przed ciąża się odchudzałam a po zapłodnieniu jakoś intuicyjnie stwierdziłam, że jestem głodna i robię przerwę, hah No i teraz jem wszystko na co mam ochotę i niestety już widzę że brzuch rośnie ale nie od ciąży tylko od żarcia :p ale u mnie dopiero 6 tydzień się zaczyna także nie wiadomo jak będzie dalej

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to jest możliwe że w 5 tygodniu jak miałam pierwsza wizytę przy beta 24 tys było widać tylko pęcherzyk ciążowy? Gin stwierdziła, że ciąża z USG tydzień młodsza. Tylko że beta była wysoka. Czy na to się raczej nie patrzy?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie Sanco lub Nifty? Które z nich? Uważacie, że warto? Ja bym bardzo już chciala znać płec i m.in. dlatego mnie kusi

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Bubzi Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaa wrote:
    Cudna wiadomość gratuluję i zazdroszczę że widziałaś już serduszko :) ja planuję prowadzić chyba własnie w dwóch miejscach, w Luxmedzie bo mam abonament za grosze i liczę że nie będe płaciła za żadne badania, ale chcę też chodzić prywatnie do kogoś innego. Może jest któraś przyszła mama z Krakowa tak jak ja? :)

Hej hej 😊 ja jestem z Krakowa - właśnie jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza 😊 pozdrawiam cieplutko 😊

• Arga Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi przestały całkowicie boleć. Jest mi tylko nie dobrze ale boję się, że to tylko przez duphaston. Mam huśtawkę nastrojów przez to, że plamię bo jakoś raz myślę pozytywnie a zaraz mnie dopada dół, że to na pewno koniec. Przez to nawet nie mam ochoty iść na sylwestra bo nie chcę się tłumaczyć czemu nie piję bo naprawdę boję się, że może nic z tej ciąży nie wyjść.
    Mellow jeśli na wizycie okaże się, że wszystko jest dobrze to będę się pytać co ginekolog poleca. Niffty pro podobno ma ubezpieczenie na wypadek błędnego wyniku ale mi zależy w sumie aby dało się jak najwięcej sprawdzić aby wykluczyć wady bo jednak jestem zdecydowana, że chcę tylko zdrowe dziecko i w razie czego będę myśleć nad terminacją ciąży.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Mnie piersi przestały całkowicie boleć. Jest mi tylko nie dobrze ale boję się, że to tylko przez duphaston. Mam huśtawkę nastrojów przez to, że plamię bo jakoś raz myślę pozytywnie a zaraz mnie dopada dół, że to na pewno koniec. Przez to nawet nie mam ochoty iść na sylwestra bo nie chcę się tłumaczyć czemu nie piję bo naprawdę boję się, że może nic z tej ciąży nie wyjść.
    Mellow jeśli na wizycie okaże się, że wszystko jest dobrze to będę się pytać co ginekolog poleca. Niffty pro podobno ma ubezpieczenie na wypadek błędnego wyniku ale mi zależy w sumie aby dało się jak najwięcej sprawdzić aby wykluczyć wady bo jednak jestem zdecydowana, że chcę tylko zdrowe dziecko i w razie czego będę myśleć nad terminacją ciąży.
    U mnie sytuacja wygląda podobnie. Piątek ciężko było z jedzeniem, objawy w sumie takie jak od początku. Trochę więcej wysiłku miałam bo przyjmowaliśmy u nas gości więc trzeba było się nachodzić. Wieczorem miałam plamienie, sporą ilość śluzu (taki ni to beż ni kawa z mlekiem). W sobotę rano z jedzeniem było średnio z kolei wieczorem siedzieliśmy przy stole i już więcej udało mi się wrzucić. Głównie sałatkę ale zjadłam sporo jak na dotychczasowe mdłości. Po powrocie do domu trochę mnie zmyliło ale poza tym nic. Zmniejszyła się też jakby senność. Wczoraj jadłam właściwie normalnie, mdłości brak piersi mniej bolą, spałam do 12 co prawda ale w dzień nie podsypiałam. Wróciliśmy późno do domu bo już po 23, troszkę mnie pomdliło i przeszło. Dziś obudziłam się ją gdyby nigdy nic. Na tą chwilę zero objawów że strony żołądka, piersi bolą przy naciskaniu (do tej pory jak wstawałam były ciezkie). Nie wiem co mam myśleć i co robić. Mam wrażenie że coś jest nie tak, chce mi się płakać...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia mnie też mdli coraz mniej ale to nie jest przecież wyznacznik. Jeśli chodzi o piersi to mnie bardziej bolą po całym w dniu w staniku. Głowa do góry!

preg.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj niestety też miałam temperaturę,wprawdzie nie przekroczyła 38 ale boje się o maleństwo, dzisiaj już na szczęście przeszło. Chyba tez będę stosować codziennie tą mixturę.

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Robicie Sanco lub Nifty? Które z nich? Uważacie, że warto? Ja bym bardzo już chciala znać płec i m.in. dlatego mnie kusi

Zobaczę jak wyjdą prenatalne,od tego będę uzależniać co dalej.

Marrud88 lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu. Mnie też od kilku dni męczą mdłości, polecam napar z imbiru, trochę to łagodzi. Piersi bolą mnie w sumie tylko po nocy, w ciągu dnia prawie w ogóle, a na początku ciąży bolały dość mocno, cały czas. Czy Wy też macie tyle śluzu?

W piątek mam kolejną wizytę, to będzie 8t+4d.
    Bardzo stresuje się tym, czy wszystko będzie ok.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczynu. Mnie też od kilku dni męczą mdłości, polecam napar z imbiru, trochę to łagodzi. Piersi bolą mnie w sumie tylko po nocy, w ciągu dnia prawie w ogóle, a na początku ciąży bolały dość mocno, cały czas. Czy Wy też macie tyle śluzu?

U mnie było dotychczas sporo śluzu a od wczoraj dość sucho.
    Trzymam kciuki za wizytę. Ja mam umówioną kolejną wizytę na 18.01 ale zastanawiam się czy nie wybrać się wcześniej bo stresuję mnie bardzo ten zanik objawów.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:00

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

ja akurat ma luteinę dopochwowo więc ciężko stwierdzić ile jest śluzu, ale jak zgłaszałam mojemu dr, że dużo kicham, mam katar itd to mowił, że w ciąży ze wszystkich śluzówek jest zwiększona wydzielina.

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz 3 razy zanikaly objawy , przez swieta czulam sie ok jadlam wszystko ,piersi bola mnie tylko przy dotyku i to same sutki . Mialam nadzieje ze te mdlosxi przeszly juz a dzisiaj co zjadlam to zwymiotowalam i od nowa mecza mnie mdlosci:(

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo to nie jest tak, że jak któraś nie ma objawów jeden dzień to znaczy, że coś jest nie tak. To normalne, że jeden dzień jest gorzej, drugi lepiej, czasem nie czuć wcale, że jest się w ciąży, a czasem wręcz dobitnie to czuć. Drugi trymestr powinien być przyjemniejszy.

Usiasia lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ