Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja juz jestem na zwolnieniu od 7tc cale szczescie kierowniczka i szef sa w porządku i przyjeli to dobrze ,powiedzieli ze dziecko jest ważniejsze i mam sie niczymy nie przejmować. Od poczatku rowniez wiedzieli ze ciaza jest zagrożona i nie wiadomo jak bedzie. Bardzo balam sie tej rozmowy bo pracowalam tam dopiero 10 miesiecy .
Marrud88, Arga lubią tę wiadomość
-
Siasia wrote:Ja mam wizytę 4.01, będzie wtedy 7t1d więc mam nadzieję, że serduszko będzie widać. Ani razu nie miałam plamień, trochę stresu przez święta, ale wierzę że wszystko w porządku ☺️
-
M_arcysia wrote:Dziewczyny sporo z Was teraz chorowało...czyn się ratowalyscie ?
Jedynie Apap,herbata z lipy ?
Co jeszcze możemy ?
Ja jeszcze bez gorączki,ale już się czuje gorzej i zaczynam kaszleć. Wszyscy bliscy byli chorzy z dość wysokimi goraxzkami do 39° i boje się że i mnie nie ominie -
M_arcysia wrote:Dziewczyny sporo z Was teraz chorowało...czyn się ratowalyscie ?
Jedynie Apap,herbata z lipy ?
Co jeszcze możemy ?
Ja jeszcze bez gorączki,ale już się czuje gorzej i zaczynam kaszleć. Wszyscy bliscy byli chorzy z dość wysokimi goraxzkami do 39° i boje się że i mnie nie ominie -
Salea wrote:Też mam wizytę 4.01 to będzie 7t5d. Ostatnio już było bicie serca, ale zarodek maleńki. Mam nadzieję że teraz serce będzie biło mocno a fasolka urosła odpowiednio Wydaje się, że tak strasznie odległa jest ta wizyta, a dzisiaj objawy jakieś takie słabe, piersi przestały boleć i człowiek niby wie, że nie powinien się martwić, ale jednak się nie da...
Ja to się teraz trochę boję bo zapalenia pęcherza dostałam i ratuje mnie tylko kora dębu i muszę w aptece jakiś żuravit kupić czy coś 🤔 -
Siasia wrote:Dziewczyny, wy też nie macie apetytu? Ja nie jestem wcale głodna. Jem, żeby zjeść cokolwiek ale nie czuje głodu. Czasem mam tylko ochotę na coś słonego 🤔
-
A czy to jest możliwe że w 5 tygodniu jak miałam pierwsza wizytę przy beta 24 tys było widać tylko pęcherzyk ciążowy? Gin stwierdziła, że ciąża z USG tydzień młodsza. Tylko że beta była wysoka. Czy na to się raczej nie patrzy?
-
Magdalenkaa wrote:Cudna wiadomość gratuluję i zazdroszczę że widziałaś już serduszko ja planuję prowadzić chyba własnie w dwóch miejscach, w Luxmedzie bo mam abonament za grosze i liczę że nie będe płaciła za żadne badania, ale chcę też chodzić prywatnie do kogoś innego. Może jest któraś przyszła mama z Krakowa tak jak ja?
Hej hej 😊 ja jestem z Krakowa - właśnie jutro idę na pierwszą wizytę do lekarza 😊 pozdrawiam cieplutko 😊 -
Mnie piersi przestały całkowicie boleć. Jest mi tylko nie dobrze ale boję się, że to tylko przez duphaston. Mam huśtawkę nastrojów przez to, że plamię bo jakoś raz myślę pozytywnie a zaraz mnie dopada dół, że to na pewno koniec. Przez to nawet nie mam ochoty iść na sylwestra bo nie chcę się tłumaczyć czemu nie piję bo naprawdę boję się, że może nic z tej ciąży nie wyjść.
Mellow jeśli na wizycie okaże się, że wszystko jest dobrze to będę się pytać co ginekolog poleca. Niffty pro podobno ma ubezpieczenie na wypadek błędnego wyniku ale mi zależy w sumie aby dało się jak najwięcej sprawdzić aby wykluczyć wady bo jednak jestem zdecydowana, że chcę tylko zdrowe dziecko i w razie czego będę myśleć nad terminacją ciąży. -
Arga wrote:Mnie piersi przestały całkowicie boleć. Jest mi tylko nie dobrze ale boję się, że to tylko przez duphaston. Mam huśtawkę nastrojów przez to, że plamię bo jakoś raz myślę pozytywnie a zaraz mnie dopada dół, że to na pewno koniec. Przez to nawet nie mam ochoty iść na sylwestra bo nie chcę się tłumaczyć czemu nie piję bo naprawdę boję się, że może nic z tej ciąży nie wyjść.
Mellow jeśli na wizycie okaże się, że wszystko jest dobrze to będę się pytać co ginekolog poleca. Niffty pro podobno ma ubezpieczenie na wypadek błędnego wyniku ale mi zależy w sumie aby dało się jak najwięcej sprawdzić aby wykluczyć wady bo jednak jestem zdecydowana, że chcę tylko zdrowe dziecko i w razie czego będę myśleć nad terminacją ciąży. -
Ja wczoraj niestety też miałam temperaturę,wprawdzie nie przekroczyła 38 ale boje się o maleństwo, dzisiaj już na szczęście przeszło. Chyba tez będę stosować codziennie tą mixturę.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Mellow wrote:Robicie Sanco lub Nifty? Które z nich? Uważacie, że warto? Ja bym bardzo już chciala znać płec i m.in. dlatego mnie kusi
Zobaczę jak wyjdą prenatalne,od tego będę uzależniać co dalej.Marrud88 lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Hej dziewczynu. Mnie też od kilku dni męczą mdłości, polecam napar z imbiru, trochę to łagodzi. Piersi bolą mnie w sumie tylko po nocy, w ciągu dnia prawie w ogóle, a na początku ciąży bolały dość mocno, cały czas. Czy Wy też macie tyle śluzu?
W piątek mam kolejną wizytę, to będzie 8t+4d.
Bardzo stresuje się tym, czy wszystko będzie ok.
-
ada.d wrote:Hej dziewczynu. Mnie też od kilku dni męczą mdłości, polecam napar z imbiru, trochę to łagodzi. Piersi bolą mnie w sumie tylko po nocy, w ciągu dnia prawie w ogóle, a na początku ciąży bolały dość mocno, cały czas. Czy Wy też macie tyle śluzu?
Trzymam kciuki za wizytę. Ja mam umówioną kolejną wizytę na 18.01 ale zastanawiam się czy nie wybrać się wcześniej bo stresuję mnie bardzo ten zanik objawów. -
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:00
-
ada.d wrote:Hej dziewczynu. Mnie też od kilku dni męczą mdłości, polecam napar z imbiru, trochę to łagodzi. Piersi bolą mnie w sumie tylko po nocy, w ciągu dnia prawie w ogóle, a na początku ciąży bolały dość mocno, cały czas. Czy Wy też macie tyle śluzu?
-
Mi juz 3 razy zanikaly objawy , przez swieta czulam sie ok jadlam wszystko ,piersi bola mnie tylko przy dotyku i to same sutki . Mialam nadzieje ze te mdlosxi przeszly juz a dzisiaj co zjadlam to zwymiotowalam i od nowa mecza mnie mdlosci:(
Usiasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, bo to nie jest tak, że jak któraś nie ma objawów jeden dzień to znaczy, że coś jest nie tak. To normalne, że jeden dzień jest gorzej, drugi lepiej, czasem nie czuć wcale, że jest się w ciąży, a czasem wręcz dobitnie to czuć. Drugi trymestr powinien być przyjemniejszy.
Usiasia lubi tę wiadomość