X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem co to skurcz bo przy pierwszej ciazy kompletnie ich nie miałam.
    Cos tam czasem mi napiera,bola plecy ostatnio strasznie zwłaszcza przy kości ogonowej ale o co chodzi to nie wiem😄 w piatek wizyta z ktg wiec moze cos sie więcej dowiem.

Ja biorę z sobą 3 koszule.
    Na zakończeniu roku był wzrusz.. było pożegnanie nauczycielki i łezka poleciała.. z resztą Ja jestem taka emocjonalna,syn widzę tez😀

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drugiej oksytocynie dowiedziałam sie co to skurcze - najgorszemu wrogowi nie życzę 😳😬 Jak mnie wieźli na CC to mialam juz co 2 minuty, straszne i bolesne. Podobno te naturalne bolą dużo mniej niż te wywoływane.

Wybieram właśnie obrazki do pokoju Polci, idę w klimaty królicze 🐰🤭 To jest najfajniejszy etap wyprawki, taka zupełna końcóweczka, dodatki, karuzelki itd.

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja po drugiej oksytocynie dowiedziałam sie co to skurcze - najgorszemu wrogowi nie życzę 😳😬 Jak mnie wieźli na CC to mialam juz co 2 minuty, straszne i bolesne. Podobno te naturalne bolą dużo mniej niż te wywoływane.

Wybieram właśnie obrazki do pokoju Polci, idę w klimaty królicze 🐰🤭 To jest najfajniejszy etap wyprawki, taka zupełna końcóweczka, dodatki, karuzelki itd.

Na mnie oksy nie zadziałała a też miałam 2 podane😄

A to igłę w kręgosłup wbijaja wtedy kiedy akurat nie ma skurcza?
    Trochę mnie ta niewiadoma przeraża.

Ja właśnie też coś zaraz kliknę na allegro bo mam kilka rzeczy w koszyku☺️

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Torbe wezcie laski zdecydowanie jedna duza niz kilka małych, bo bedziecie bardzo irytowac personel 😉

Co do wzruszeń, ja ogolnie mało sie wzruszam, mam raczej meski typ osobowosci, a w ciąży ryczę sporo. Głównie powodem jest Stary - że nie mial dla mnie czasu, że się źle spojrzał, że nie zrobił mi masażyku (ergo - nie zalezy mu na mnie itd. 😆). W pierwszej tez tak miałam i mineło po porodzie😉

Ja miałam dużą i małą i nie słyszałam złego słowa czy komentarza, więc zależy od szpitala. Mnie też szpital irytuje że nie zapewnia podkładów i podpasek które zajmują pół torby. A jak już to wolę kogoś irytować ale mieć dla siebie wygodniej i spakować siebie i dzięki osobno.

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dzwoniłam i wiem wszystko. Pani doradziła mi co trzeba mieć na pierwsze chwilę dla siebie i małej. A później mi mąż z auta przyniesie resztę

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja też mam ostatnio fazę, że mąż nie tak popatrzył, że się mu pewnie nie podobam itd🙈🙈 ja biorę jedną dużą walizkę i wszystko do niej wrzuciłam. U nas też krzywo patrzą jak za dużo rzeczy sie wala np po podłodze. A już jak jest obchód to najlepiej wystawić przez okno żeby lekarz nie widział 😆

• Salea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Już dzwoniłam i wiem wszystko. Pani doradziła mi co trzeba mieć na pierwsze chwilę dla siebie i małej. A później mi mąż z auta przyniesie resztę
    Napisz proszę, jakie dostałaś rady? :-)

Mamitka lubi tę wiadomość

• adukow Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Visiofocus uchodzi za najlepszy termometr na rynku, tylko ma wkurzającą kalibrację. To jest w sumie plus, bo on najpierw sprawdza warunki w otoczeniu zanim zacznie mierzyć, dzięki temu pomiar jest bardzo wiarygodny - niemniej gdy zależy Ci na szybkim wyniku, a musisz czekać 2-3 min aż się skalibruje, to masz ochote go wywalic w kosmos 😆

My go używamy od 4 lat na zmianę z delfinkiem z Microlife
    https://www.doz.pl/apteka/p164274-Microlife_NC_400_termometr_bezkontaktowy_1_szt.?adv=g&gclid=Cj0KCQjw7uSkBhDGARIsAMCZNJuNtjygPy4HmrTE9AeDiiF-JZwu6mP0VJ-OpWKJule7u_Nbegt7w7gaArnLEALw_wcB

Dousznych nigdy nie stosowałam, bo w uchu czy odbycie temperatura wychodzi z zasady inna (wyższa) i trzeba potem coś odejmowac itd. Tak nam mowil nasz pediatra

mega ten delfinek, dzięki Mellow! :)

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliya wrote:
    Mamitka, ja się spakowałam do średniej walizki, dla mnie jest taka akurat. I na pewno zmieści się pod łóżkiem w szpitalu.

Ja kilka razy na dzień mam skurcze przepowiadające, wiem, że to normalne ale i tak trochę mnie to stresuje. W ogóle nie dociera to do mnie, że już tak mało czasu zostało 🙈

Wszystkie macie już wybrane imiona i jesteście ich w 100% pewne? My mamy kilka typów ale żadnego ostatecznie jeszcze nie wybraliśmy. Chyba skończy się tak, że wybierzemy jak zobaczymy Malutką ;)
    U nas w sumie są 4 typy imion, z czego 2 takie do których bardziej się przekonujemy ale nie mamy jeszcze pewniaka. Wszystko pewnie się jeszcze zmieni😅
    Ja mam w planach wziąć do szpitala kabinówke+kosmetyczkę do tego. Już dawno powinnam być spakowana 🙈

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Napisz proszę, jakie dostałaś rady? :-)
    Mam mieć przy sobie:
    Dla mnie
    -koszula
    -ręcznik
    -klapki
    -telefon
    -ładowarka
    Dla dziecka
    *Zawinięte w rożek
    -2 pieluszki tetrowe
    -5 pampersów
    -pajac z długim rękawem
    -body z długim rękawem
    Na wejściu tylko tyle resztę mi może mąż podać z auta już na sali jak będę leżeć lub mają jakieś szafki w których można zamknąć walizkę (mi podać mąż z auta).
    Mam nie brać szlafroka bo ponoć dramat na sali tak gorąco 🥴
    Dziecko musi mieć na 2 dni właśnie pajac + body z długim rękawem bo przez pierwsze 2 dni dogrzewamy dziecko, potem ubieram jak chce.
    To jest wszystko co się dowiedziałam.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d wzielam ten odkurzacz ,akurat mialam idelane podlogi do testowania bo po urodzinach corki, na pierwszy rzut wzielam ta koncowke do mopwania zobaczyc jak sobie poradzi na takich podłogach,no dala rade ale to bardziej do takiego odświeżenia czy szybkiego ogarniecia.

age.png
  • annawojcik Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ,

jestem nowa i chciałam sie przywitać, termin na 30 lipca wiec pomyslam ze ta sierpniowa grupa bedzie ok 😊

trochę późno znalazlam to forum :(

na pokladzie prawie 2 letnia corka (z sierpnia) a w drodze synuś 🙈

jesli ktos jeszcze nie ma ciuszkow dla sierpniowej dziewczynki to chętnie sie pozbędę przed porodem , mam od rozmiaru 50 do 86 🙂

adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam takie przeczucie że nie dotrwam do terminu w moim przypadku cesarki🙄 kurde ciężko mi to opisać ale jakoś tak czuję. Idę na wizytę 5.07 i zobaczę co mi powie może właśnie zaczęłam panikować 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 20:53

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Na mnie oksy nie zadziałała a też miałam 2 podane😄

A to igłę w kręgosłup wbijaja wtedy kiedy akurat nie ma skurcza?
    Trochę mnie ta niewiadoma przeraża.

Ja właśnie też coś zaraz kliknę na allegro bo mam kilka rzeczy w koszyku☺️
    U mnie były 3 oxy, skurcze na maksa u rozwarcie na 2 cm haha znieczulenie do cc dawali miedzy skurczami....ale to dziwne pamiętam że bolało ale nie pamiętam jaki to ból..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 20:58

preg.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie laktatory? Muszę coś kupić o nie mam pojęcia co :( przy pierwszymdziecku mialam philipsa, ale nie byłam zadowolona.

• Mellow Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Czy tylko ja mam takie przeczucie że nie dotrwam do terminu w moim przypadku cesarki🙄 kurde ciężko mi to opisać ale jakoś tak czuję. Idę na wizytę 5.07 i zobaczę co mi powie może właśnie zaczęłam panikować 🤣
    Ale masz skurcze? A jaką długą masz szyjkę? Jakby Ci się zbliżał poród, to byś na pewno wiedziała, odchodzi czop, widzisz i czujesz, że dziecko jest niżej i napiera główką, no nie da się tego z niczym pomylić 😉

Marrud88, u mnie tak samo, kilka wlewów oxy, ból nieziemski i doszlam tylko do 5 cm rozwarcia 😭

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Jakie macie laktatory? Muszę coś kupić o nie mam pojęcia co :( przy pierwszymdziecku mialam philipsa, ale nie byłam zadowolona.

Lovi Expert, polecam bardzo bardzo bardzo!

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Salea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ale masz skurcze? A jaką długą masz szyjkę? Jakby Ci się zbliżał poród, to byś na pewno wiedziała, odchodzi czop, widzisz i czujesz, że dziecko jest niżej i napiera główką, no nie da się tego z niczym pomylić 😉

Marrud88, u mnie tak samo, kilka wlewów oxy, ból nieziemski i doszlam tylko do 5 cm rozwarcia 😭
    Dobrze, że piszesz o tym napieraniu główki i odczuciach, że nie można z niczym pomylić. Ja cały czas sie zastanawiam, czy bede wiedziała czy to już, a takie wiadomosci trochę uspokajają :-) nie wiem, czy te skurcze to bardziej utożsamiać z bólem, który pojawia się regularnie w dole miednicy i plecach, czy to faktycznie skurcz mięśni i tkanek, który jest widoczny i odczuwalny jak znajomy niemal wszystkim "nieporodowy" skurcz np. w łydce?
    Człowiek ma już niby tyle lat, a w pierwszej ciąży czuje się jak pierwszoklasista na rozpoczęciu roku szkolnego... 😅

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo … boje się że nie dotrwam do terminu , każdy ból w dole brZucha mnie stresuje . Od razu łapie fazę , że torba nie dopakowana , włosy dziś nie umyte , że to za wcześnie , że nie chce . Boje się nawet chodzić bo mam wrażenie , że jak się nachodzę to brzuch napiety i pobolewa 🤯

Mamitka, Magdalenkaa lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka ja mam takie uczucie ze dlugo juz nie wytrzymam ,chociaz mam nadzieje ze sie myle i spokojnie wytrzymam do 37 tygodnia. Ja mam wizyte w srode mamy zobaczyc jak trzyma sie szyjka, bo tydzien temu juz byla bardzo miekka .

Nie u kazdego odchodzi czop wczesniej ten czop to nawer juz 2 tygodnie przed porodem moze odchodzić,mi czop dopiero odszedl przy 9cm rozwarcia ,wody wogole nie odeszly przy pelnym rozwarciu mialam dopiero przebity pęcherz. Dziewczyny uwierzcie ze jak przyjda skurcze bedziecie wiedzieć, warto sprawdzac czy sa regulane ,ja wstajac rano nie czulam wogole ze tego dnia urodze dopiero po południu nagle zaczely sie skurcze dostalam najpierw biegunke a potem zaczely sie regularne skurcze ktore sie nasilaly. Napierwanie główki ja czulam dopiero przy skurczach partych .
    To nie sa skurcze przy krorych mozna spokojnie leżeć, ja juz przy skurczach co 8 minut chodzilam albo musialam kucać bo wtedy czulam ugle ,podczas lezenia zazwyzaj sa bardziej bolesne.
    Jak któraś z was miala kolke nerkowa i rodzila kamienie to porod jest przyjemniejszy i mniej bolesny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 22:46

Mamitka, Mellow lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ