Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czytałam że faktycznie nie zawsze ten czop odchodzi dużo wcześniej. Ponoć jest bardziej kremowy i może być z krwią ale to tylko to co czytałam doświadczenia nie mam😅
Ja mam bardziej przeczucie i to że już bardzo nisko ją czuje takie momentami parcie jakby chciała już wyjść. Każde zakłucie czy ból brzucha to zastanawiam się czy przypadkiem za chwile się nie zacznie😅 -
Ja mam w kółko teraz bóle podbrzusza okresowe, momentami nawet mocne, takie 7/10. Ale wiem, że to nie jest to, one są tępe i ciągłe, nie mają charakteru skurczowego - jakby miały, to bym nie miała nadal szyjki blisko 5 cm. To są bóle spojenia, więzadeł, nie poród. Ból skurczowy pojawia się i znika, to są takie fale bólu.
Mamitka, Arjada lubią tę wiadomość
-
eweljina wrote:A właśnie mam pytanie odnośnie czopa - czy da się go pomylić z np bardziej gęstymi uplawami? Czy będę widziała, że.to akurat ten czop?
Też coraz częściej mam bóle jak na okres i twardnieje mi brzuch.
Dziś przyjdą materace dla starszaków. Poprosiłam koleżankę żeby mu jakoś na weekendzie pomogła przenieść komodę do pokoju dla małej a biurko do nich i będę po mału sprawdzać co ja tam mam i czy nie ma okaże się, że trzeba kupić długie lub krótkie bodziaki. Pierwsza córka jest zimowa więc niektóre ubrania mogą być nie na tę porę roku ale coś tam zawsze chłopięcego mam bo on był wiosenny 😅Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka zgadza sie nie zawsze odchodzi wcześniej u kazdej kobiety jest inaczej, to tak jak z odejsciem wód u jednej odjeda wody i pojawia sie skurcze ,moga idejsx wody a nie pojawic sie skurcze ,albo np tak jak umie wody nie odeszly wogole przy pełnym rozwarciu dopiero zostal przebity .czop tak jak pisala Agra jest to przezroczysta galareta podbariowna krwia . Wydzielina gesta biala moze pojawic sie juz kilka tygodni krzed porodem .
Ja w puerwszej ciazy rowniez pankowalam czy to skurcze czy nie nawet w32tc wyladowalam szpitalu przez ta panike ,ale jak przyszly te skurcze prawdziwe to id razu to czuc ,najlepiej sprawdzac czy sa regulane.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Kurde GBS mi wyszedł dodatni. Skąd takie cholerstwo się bierze 😐 Czy któraś z Was miała lub ma dodatni? Lekarz mi napisał że teraz nic z tym nie robimy. Pewnie w szpitalu mi podadzą antybiotyk tak doczytałam.
Jak masz CC to też musisz miec antybiotyk? Mimo, że dziecko nie przechodzi przez drogi rodne?
U mnie wyszło wszystko ujemnie na szczęście 🙂Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Jak masz CC to też musisz miec antybiotyk? Mimo, że dziecko nie przechodzi przez drogi rodne?
U mnie wyszło wszystko ujemnie na szczęście 🙂 -
eweljina wrote:A właśnie mam pytanie odnośnie czopa - czy da się go pomylić z np bardziej gęstymi uplawami? Czy będę widziała, że.to akurat ten czop?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 12:18
eweljina lubi tę wiadomość
-
Ja te mam ckraz częściej takie bóle miesiaczkowe i się stresuje że to już, a to dopiero 33 tydzień się skończył. A dzid mam takie bóle kości lonowych, spojenia, że chodzę jak pokurczona staruszka:/
-
Dziewczyny...ale lipa, miałam mieć jutro wizytę. Przyszedł SMS że odwołana, zadzwoniłam zeby przełożyć, a babka w rejestracji zapłakana prawie że dr w szpitalu i że trzeba będzie szukać innego. Po chwili się uspokoiła i powiedziała że tylko w tym tygodniu odwołane a od poniedziałku będzie w pracy...sama już zgłupiałam, czy ona po prostu nie spanikowała z tą zmianą lekarza...
-
Mamitka wrote:Czy tylko ja mam takie przeczucie że nie dotrwam do terminu w moim przypadku cesarki🙄 kurde ciężko mi to opisać ale jakoś tak czuję. Idę na wizytę 5.07 i zobaczę co mi powie może właśnie zaczęłam panikować 🤣
Od 3 dni też mam codziennie bóle takie jak przed okresem (u mnie podczas okresu były bóle aż do omdlenia więc z takimi już na pewno wylądowałabym obecnie na SORze). Dzisiaj już myślałam że porod się zbliża bo właśnie od rana miałam bol taki jak przed okresem, a do tego jeszcze jakieś takie dziwne parcie jak na 💩 miałam. Ale po śniadaniu posiedziałam, później zrobiłam sobie krótki spacer i ból zelżał. Do tego sąsiadka stwierdziła że już brzuszek opadł, choć ja tego nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2023, 20:37
-
Powiem Wam, że i ja zaczynam się stresować, że jeszcze nie jestem gotowa.
A jak odczuwanie ruchy dzieciaczków? U mnie są wyraźne, mocno się wypina, często widać pewnie kończyny, ale nie jestem w stanie rozróżnić co to, czy kolanko, czy stópka. A ruchy są takie dość leniwe, często śpi, nawet w nocy ostatnio mogę pospać ok.4 godzin. Czy też macie podobnie na tym etapie? Czy tak to teraz będzie wyglądać? -
Maura wrote:Powiem Wam, że i ja zaczynam się stresować, że jeszcze nie jestem gotowa.
A jak odczuwanie ruchy dzieciaczków? U mnie są wyraźne, mocno się wypina, często widać pewnie kończyny, ale nie jestem w stanie rozróżnić co to, czy kolanko, czy stópka. A ruchy są takie dość leniwe, często śpi, nawet w nocy ostatnio mogę pospać ok.4 godzin. Czy też macie podobnie na tym etapie? Czy tak to teraz będzie wyglądać?Maura lubi tę wiadomość
-
Hej, miałam dziś wizytę. Mała waży 1840 g, wszystko w porządku, szyjka 3 cm i jedyne co mnie trochę martwi to, że łożysko mam już o 3 stopniu dojrzałości. Mam nadzieje, że nie urodzę przez to za wcześnie … a termin porodu mam za równo 8 tygodni więc jeszcze sporo
-
Maura wrote:Powiem Wam, że i ja zaczynam się stresować, że jeszcze nie jestem gotowa.
A jak odczuwanie ruchy dzieciaczków? U mnie są wyraźne, mocno się wypina, często widać pewnie kończyny, ale nie jestem w stanie rozróżnić co to, czy kolanko, czy stópka. A ruchy są takie dość leniwe, często śpi, nawet w nocy ostatnio mogę pospać ok.4 godzin. Czy też macie podobnie na tym etapie? Czy tak to teraz będzie wyglądać?Maura lubi tę wiadomość
-
Wzięłam się o 23 za mycie i wyparzanie, coś mnie tak nagle naszło i jeszcze kwitnę przy tej maszynie 😅
Poprzednio mieliśmy taki duży sterylizator Avent, ale go sprzedaliśmy i teraz wyparzam wszystko w podgrzewaczu Lovi, który ma funkcję sterylizacji, ale mieści niestety malutko rzeczy. Chcę już dopakować do torby laktator, smoczki i butelki i mieć wszystko z głowy.
Swoją drogą, ktora z Was testowała laktator jeszcze teraz w ciąży? W pierwszej pamiętam, że spróbowałam, bo mnie tak ciekawiło jak to ciągnie i ginekolog na mnie nakrzyczał, że mogę tym przyspieszyć poród 😆 No i nie miał racji, bo rodziłam dopiero w 42 tc😄