Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Te ruchy dzieciątka faktycznie idzie juz czuc takie bardziej leniwe,że ma mniej miejsca.
Mój mały jest bardzo aktywny ale ja tam o 22 padam jak zabita,w nocy troche się wiercę bo zmieniam pozycję.
Od kilku dni głównie pod wieczór czuje wlasnie takie jak by napieranie główka..
Kończę ostatnie pranie,pakuje torbę i czekam😄Maura lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Megi93 wrote:Czy któraś z was ma już łożysko o 3 stopniu dojrzałości ? Od wczoraj o tym myśle i dziś już się martwię
Dzisiaj mam kontrolna wizyte zobacze co powieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 09:50
-
Ja mam jutro wizytę kontrolna i ciekawe czy lekarz się w ogóle zainteresuje tym łożyskiem Daj znać po wizycie co Tobie lekarz powiedział jeśli dziecko wolniej będzie przybierać to moje na pewno będzie małe, oby do 3 kg chociaż urosło i oby do 37 tygodnia chociaż donosić … całą ciąże miałam bezproblemową i teraz też nic mi nie boli ani nic ale przez te łożysko złapałam doła
-
Megi93 wrote:Ja mam jutro wizytę kontrolna i ciekawe czy lekarz się w ogóle zainteresuje tym łożyskiem Daj znać po wizycie co Tobie lekarz powiedział jeśli dziecko wolniej będzie przybierać to moje na pewno będzie małe, oby do 3 kg chociaż urosło i oby do 37 tygodnia chociaż donosić … całą ciąże miałam bezproblemową i teraz też nic mi nie boli ani nic ale przez te łożysko złapałam doła
Megi93 lubi tę wiadomość
-
Dzięki, nie musisz szukać, pewnie miałaś na podobnym etapie co ja ten 3 stopień. 3100 to taka dosyć niewielka waga, ja chciałam 3500 urodzić ale wiadomo, co się chce a co wychodzi to dwie zupełnie inne rzeczy … tak samo wiele kobiet chce naturalnie urodzić a kończy się cesarką … z karmieniem piersią też różnie wychodzi …
-
Dziewczyny, których dzieciaczki są już obrócone głową w dół - gdzie czujecie czkawkę ? Mój mały cały czas jest ułożony miednicowo, i wszyscy mówią i piszą że jak będzie już ułożenie główkowe to czkawka bedzie w dole brzucha, a ja właśnie czuję ją w dole przy tym położeniu nózkami w dół. Mam wykonywać cwiczenia dopóki dziecko się nie obróci, ale już sama zgłupiałam, bo dopiero co robiłam usg i położenia nie zmienił, a mam mętlik w głowie jak to sprawdzać, bo przecież nie będę biegała co kilka dni na kontrole... 🙆🏼♀️
-
Salea wrote:Dziewczyny, których dzieciaczki są już obrócone głową w dół - gdzie czujecie czkawkę ? Mój mały cały czas jest ułożony miednicowo, i wszyscy mówią i piszą że jak będzie już ułożenie główkowe to czkawka bedzie w dole brzucha, a ja właśnie czuję ją w dole przy tym położeniu nózkami w dół. Mam wykonywać cwiczenia dopóki dziecko się nie obróci, ale już sama zgłupiałam, bo dopiero co robiłam usg i położenia nie zmienił, a mam mętlik w głowie jak to sprawdzać, bo przecież nie będę biegała co kilka dni na kontrole... 🙆🏼♀️
Salea lubi tę wiadomość
-
Salea wrote:Dziewczyny, których dzieciaczki są już obrócone głową w dół - gdzie czujecie czkawkę ? Mój mały cały czas jest ułożony miednicowo, i wszyscy mówią i piszą że jak będzie już ułożenie główkowe to czkawka bedzie w dole brzucha, a ja właśnie czuję ją w dole przy tym położeniu nózkami w dół. Mam wykonywać cwiczenia dopóki dziecko się nie obróci, ale już sama zgłupiałam, bo dopiero co robiłam usg i położenia nie zmienił, a mam mętlik w głowie jak to sprawdzać, bo przecież nie będę biegała co kilka dni na kontrole... 🙆🏼♀️
Staśko ułożony jest główkowo od 22 tygodnia, myślałam, że będzie się jeszcze przekręcał, ale na każdym USG ułożenie było bez zmian. Czkawkę malego czuje bardzo nisko pod pępkiem.
I od dwóch dni ruchy są delikatniejsze, wolniejsze, wyraźnie czuję, że ma już coraz mniej miejsca.
Jutro jadę na pierwsze KTG, a do porodu zostały już tylko 24 dni 🙈
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Potwierdzam - ruchy bardziej leniwe. U mnie to już w ogóle, bo mam łożysko na przedniej ścianie, więc wszystko takie delikatne Dziewczyny, pakuję właśnie torbę. Jestem chyba ewenementem, bo zostało mi za dużo miejsca.. czy podzielicie się jakąś listą, na której bazowałyście? Być może o czymś zapomniałam 🙈 właśnie odpalam jakiś filmik na youtubie, ale chętnie poczytam Wasze porady!
-
Megi93 wrote:Dzięki, nie musisz szukać, pewnie miałaś na podobnym etapie co ja ten 3 stopień. 3100 to taka dosyć niewielka waga, ja chciałam 3500 urodzić ale wiadomo, co się chce a co wychodzi to dwie zupełnie inne rzeczy … tak samo wiele kobiet chce naturalnie urodzić a kończy się cesarką … z karmieniem piersią też różnie wychodzi …
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 11:48
Megi93 lubi tę wiadomość
-
2,5 kg w 34 tygodniu to dobra waga, u mnie z tych szacunkowych pomiarów wyszło ze w skończonym 32 tygodniu wazy trochę ponad 1800 wiec dosyć mało, teraz to już chce żeby chociaż 3 kg ważyło do porodu. Ale wiem ze bardziej niebezpieczne jest niedotlenienie związane z nieprawidłowa praca starego łożyska i tym się stresuje
-
ada.d wrote:Staśko ułożony jest główkowo od 22 tygodnia, myślałam, że będzie się jeszcze przekręcał, ale na każdym USG ułożenie było bez zmian. Czkawkę malego czuje bardzo nisko pod pępkiem.
I od dwóch dni ruchy są delikatniejsze, wolniejsze, wyraźnie czuję, że ma już coraz mniej miejsca.
Jutro jadę na pierwsze KTG, a do porodu zostały już tylko 24 dni 🙈
Nawet nie mów ja mam 20 dni a coś czuję że na następnej wizycie może się to zmienić na wczesniej🙈
Ja mam od 3 tygodni ułożenie główkowe, ruchy czuje baaaardzo wyraźnie chyba najbardziej właśnie teraz. Kopie mnie jak cholera pod żebrami. Czkawkę tylko raz czułam na wysokości pępka tak to serio ale więcej tej czkawki nie czułam. -
Bylam dzisiaj na kontroli szyjka dosc mocno skrocona, wypuklona ,maly juz jest bardzo nisko pcha sie . Mowi zebym jescze tydzien wytrzymala do srody to bedzie 36 tydzien i moze sie rodzic , wsrode mam kolejna wizyte .
Megi co do lozyska pwoiedzial ze najważniejsze zeby dziecko przybieralo bo moze byc dojrzale ale spelniac swoje fukncje do konca i trzeba to kontrolowac. Mi za tydzien ma sprawidc wage i zobaczymy .Marrud88, Arjada lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:Wzięłam się o 23 za mycie i wyparzanie, coś mnie tak nagle naszło i jeszcze kwitnę przy tej maszynie 😅
Poprzednio mieliśmy taki duży sterylizator Avent, ale go sprzedaliśmy i teraz wyparzam wszystko w podgrzewaczu Lovi, który ma funkcję sterylizacji, ale mieści niestety malutko rzeczy. Chcę już dopakować do torby laktator, smoczki i butelki i mieć wszystko z głowy.
Swoją drogą, ktora z Was testowała laktator jeszcze teraz w ciąży? W pierwszej pamiętam, że spróbowałam, bo mnie tak ciekawiło jak to ciągnie i ginekolog na mnie nakrzyczał, że mogę tym przyspieszyć poród 😆 No i nie miał racji, bo rodziłam dopiero w 42 tc😄
Ja dzisiaj tez sterylizacja pełną parą 😅 -
welonka wrote:Bylam dzisiaj na kontroli szyjka dosc mocno skrocona, wypuklona ,maly juz jest bardzo nisko pcha sie . Mowi zebym jescze tydzien wytrzymala do srody to bedzie 36 tydzien i moze sie rodzic , wsrode mam kolejna wizyte .
Megi co do lozyska pwoiedzial ze najważniejsze zeby dziecko przybieralo bo moze byc dojrzale ale spelniac swoje fukncje do konca i trzeba to kontrolowac. Mi za tydzien ma sprawidc wage i zobaczymy .
Ech szkoda, że tak szubko dzidzia chce już wychodzić, lepiej by było donosić do terminu albo chociaż do tego 38 tygodnia … oby urodziło się zdrowe i bez komplikacji -
Megi93 wrote:Ech szkoda, że tak szubko dzidzia chce już wychodzić, lepiej by było donosić do terminu albo chociaż do tego 38 tygodnia … oby urodziło się zdrowe i bez komplikacji
Megi93 lubi tę wiadomość
-
Robiłam dziś wyniki i w moczu wyszly pierwszy raz w życiu leukocyty 5-10 wpw (norma 0-5). To chyba nie jest jakaś duża ilość? Nie mam żadnych objawów infekcji. I czy to może wynikać z tego, że dzisiaj kiepsko udało mi się pobrać mocz? Mówiąc wprost osiusialam się podczas trafiania do kubeczka więc mocz mógł zahaczyć o ujście pochwy, uda itp i może dlatego wyszedł taki wynik?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 14:46
-
Ja właśnie wyszłam od fryzjera z farbowania i pierwszy raz nie zapisałam się na kolejny termin, bo... nie wiem kiedy to nastąpi 🙈 Kurde, laski, it truly happens, już za momencik 😶
eweljina lubi tę wiadomość
-
Jakby co w Rossku jest fajna promka na 3-pak chusteczek WaterWipes i krem do pupy dla maluchów Aplhanova, on jest ponoć lepszy niż Limomag zielony
https://www.rossmann.pl/Produkt/Kremy-pod-pieluszke/Alphanova-Bebe-krem-pod-pieluszke-lagodzenie-podraznien-50-g,393686,8475