X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Cześć, wracam na tą stronę poraz drugi.
    W pierwszej ciąży również łączyłam się tutaj z przyszłymi mamusiami i udało mi się szczęśliwie przywitać na świat córeczkę. :) Teraz ma 2,5 roczku.
    Dowiedziałam się niedawno o drugiej planowanej ciąży :) cieszymy się ogromnie. Jestem po pierwszej wizycie USG gdzie został potwierdzony pęcherzyk w macicy w 5tygodniu. Teraz czeka mnie bardzo ważny moment czyli USG w sobotę czy jest zarodek i przeedewszyztkim czy bije serduszko. Dzisiaj mam 6t1d. Biorę luteinę dopochwową i zastrzyki clexan ze względu na duże dedimery.
    Czy tylko ja tak panicznie się boję tego USG czy będzie serduszko ? Jak to u Was jest ? Byłyście już? Czy jak byłyście sprawdzić czy jest pęcherzyk coś innego było widać, bo mi nic nie powiedział lekarz.
    Jestem na podobnym etapie co Ty, ale idę w piątek na swoje dopiero pierwsze usg. Nie poszłam wcześniej bo nie chciałam się denerwować, gdyby nie było widać zarodka itp. Też się zastanawiam czy będzie już serduszko … ale narazie podchodzę do tego spokojnie, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze :) u Ciebie na pewno będzie wszystko git, tym bardziej że wiesz już że pęcherzyk jest ulokowany w macicy, bo ja to czasami mam czarne myśli o ciąży pozamacicznej …

Ciąża2023 lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja w tej ciąży w ogóle nie jestem sobą, nie mam na nic siły, snuję się po domu, marnuję czas, totalnie nie jak ja 🙄

Jutro wracam już do biura na full time i nie wiem jak dam radę pracować, chodzić do sądow itd. 🙈

U nas wizyta dopiero 02.01, to będzie już 11 tydzień. Muszę zrobić te wszystkie badania na rożyczki, toxo itd, bo już najwyższa pora

Ja właśnie jutro lecę na badania krwi, żeby już to odhaczyć :)
    Dziewczyny, jakie suplementy łykacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 22:01

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciągle zastanawiam czy badać ponownie progesteron bo te ciągłe plamienia mnie niepokoją. Mam tydzień do wizyty.
    Budzę się i już mi nie dobrze, zasypiam i chce mi się wymiotować, najchętniej nie wstawała bym z łóżka 😅

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    JA biorę prenatal UNO, gin mi polecił. a badania idę jutro zrobić z 300 zł pewnie pęknie:}

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja się ciągle zastanawiam czy badać ponownie progesteron bo te ciągłe plamienia mnie niepokoją. Mam tydzień do wizyty.
    Budzę się i już mi nie dobrze, zasypiam i chce mi się wymiotować, najchętniej nie wstawała bym z łóżka 😅

Ja bym zbadała chociażby dla swojego spokoju.

Mi się udało przyoszczędzić bo większość badań mialam zleconych Z Lux Medu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 09:11

Marrud88 lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam wczoraj badania. Wyszła lekka anemia, a do tego dość liczne bakterie w moczu, a jego Ph wynosi 8 (norma 5-7, powinien być lekko kwaśny, a u mnie nie jest). Od kilku dni często sikam, nie są to jakieś wielkie ilości. W nocy dzisiaj wstawałam co 2h. Jutro mam wizytę ale chyba musiało mnie jakieś zapalanie pęcherza dopaść.
    Za swoje badania zapłaciłam 300 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 09:27

Marrud88 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja też na Twoim miejscu bym zbadała, po co masz się przez tydzień denerwować :)

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Robiłam wczoraj badania. Wyszła lekka anemia, a do tego dość liczne bakterie w moczu, a jego Ph wynosi 8 (norma 5-7, powinien być lekko kwaśny, a u mnie nie jest). Od kilku dni często sikam, nie są to jakieś wielkie ilości. W nocy dzisiaj wstawałam co 2h. Jutro mam wizytę ale chyba musiało mnie jakieś zapalanie pęcherza dopaść.

Moja gin mi napisała abym powtórzyła mocz bo wyszły jakieś liczne bakterie

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro pójdę powtórzyć ten mocz, bo nie daj Boże jakaś infekcja.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie martwi zbyt dobre samopoczucie? Ehh..
    Tak źle i tak nie dobrze. Chyba ta wizyta sobotnia mi już w głowie miesza ze stresu, chciałabym być już po wizycie i zobaczyć wymarzone serduszko i usłysz że wszystko jest dobrze. Niby druga ciąża a człowiek już nic nie pamięta z tamtej i tak samo głupi jak przy pierwszej. Myślałam że będzie lżej, mniej stresu a tak samo człowiekowi zależy więc się boi.

• Megi93 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Czy tylko mnie martwi zbyt dobre samopoczucie? Ehh..
    Tak źle i tak nie dobrze. Chyba ta wizyta sobotnia mi już w głowie miesza ze stresu, chciałabym być już po wizycie i zobaczyć wymarzone serduszko i usłysz że wszystko jest dobrze. Niby druga ciąża a człowiek już nic nie pamięta z tamtej i tak samo głupi jak przy pierwszej. Myślałam że będzie lżej, mniej stresu a tak samo człowiekowi zależy więc się boi.
    Mam tak samo jak Ty, również czuje się dobrze, zero mdłości, piersi bolą tylko trochę przy uciskaniu, jedyne co to czuje, że mam mniej siły fizycznej. Ale myśle, że u nas mogą się jeszcze pojawić objawy, mamy wczesną ciąże, chociaż szczerze mówiąc dla mnie ten czas się teraz dłuży, mam wrażenie, że jestem w tej ciąży już kilka miesięcy hah.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wysokie ph moze byc spowodowane zbyt mala iloscia przyjmowanych płynów , same dość liczne bakterie w moczu bez podwyzszonych leukocytow nie wskazuja na jakas infekcje.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Wysokie ph moze byc spowodowane zbyt mala iloscia przyjmowanych płynów , same dość liczne bakterie w moczu bez podwyzszonych leukocytow nie wskazuja na jakas infekcje.

Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz. Wiem, że za mało piję, bo nawet mocz miałam oznaczony jako lekko mętny. Muszę pić więcej...jutro się dowiem od lekarza czy powtórzyć badanie.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi93 wrote:
    Mam tak samo jak Ty, również czuje się dobrze, zero mdłości, piersi bolą tylko trochę przy uciskaniu, jedyne co to czuje, że mam mniej siły fizycznej. Ale myśle, że u nas mogą się jeszcze pojawić objawy, mamy wczesną ciąże, chociaż szczerze mówiąc dla mnie ten czas się teraz dłuży, mam wrażenie, że jestem w tej ciąży już kilka miesięcy hah.

A który masz tydzień? Byłaś już na USG jakimś?

• Mellow Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Prenatal Uno, Prenatal DHA, B complex, magnez z Solgara, Feroplex, wit. C i jakieś probiotyki. Oprócz tego Acard i Clexane 0,4 🤯

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy dziś odżyłam, co prawda już 2 x rzygałam😄, ale przynajmniej zajęłam czymś głowę i nie rozczulam się tak nad mdłościami, pozostałościami grypy, rozkminami jak grypa wpłynęła na płód itd.

Powiem Wam, że zrobię chyba to Sanco dla świetego spokoju

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez, wit c, Pueria Uno

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja w pracy dziś odżyłam, co prawda już 2 x rzygałam😄, ale przynajmniej zajęłam czymś głowę i nie rozczulam się tak nad mdłościami, pozostałościami grypy, rozkminami jak grypa wpłynęła na płód itd.

Powiem Wam, że zrobię chyba to Sanco dla świetego spokoju
    clexane w zastrzykach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 13:17

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphavit pregna, folian, clexan w zastrzykach i luteinę :) póki co podobno to wystarcza

• Mellow Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    clexane w zastrzykach?
    Tak

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ