Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, bierzcie DHA w ciazy, serio dzieci sie rodzą mądrzejsze, a i mamie baby brain az tak nie dokucza 😀
Ja jak dłuzszy czas nie łykam tranu czy DHA, to jestem widocznie głupsza 😄
Corce starszej podaje od zawsze i jest mega rozwinietym dzieciakiem, az sie czasami jej boję 🙉 -
Marrud88 wrote:ooo ja neoparin:) a powiedz jeszcze czy zachowujesza jakis szczególny odstęp pomiędzy acardem a clexane?
Acard łykam rano razem z resztą supli, Clexane wstrzykuję poznym wieczorem przed pójściem spać. Nie jest to element żadnego planu, po prostu rano przed wyjściem z domu nie mam za bardzo czasu się kłuć -
Mellow wrote:Ja w pracy dziś odżyłam, co prawda już 2 x rzygałam😄, ale przynajmniej zajęłam czymś głowę i nie rozczulam się tak nad mdłościami, pozostałościami grypy, rozkminami jak grypa wpłynęła na płód itd.
Powiem Wam, że zrobię chyba to Sanco dla świetego spokoju -
Doczytałam teraz w moich wynikach moczu że oprócz dość licznych bakterii mam też liczne fosforany. Zawyżone ph -8. Martwię się. Jutro wizyta...
-
Vilka wrote:Doczytałam teraz w moich wynikach moczu że oprócz dość licznych bakterii mam też liczne fosforany. Zawyżone ph -8. Martwię się. Jutro wizyta...
Ja bralam jakies witaminy ale zmienilam na pregne bo zawirra tylko to co jest potrzebne i jest w kapsulce wiec nie czuc smaku i zapachu;)
Wkoncu znalalzam wode ktora akceptuje i to gazowana gdzie na codznien takiej nie pije.
Dziewczyny a wiecie czy cos mozna brac w ciazy na zatoki? -
Hej wszystkim u mnie chyba początek 6 tygodnia, aplikacja oblicza mi datę porodu na 24.08. 10.01 wizyta i mam nadzieję że ujrze już dzidka z serduszkiem, też tak żyjecie od wizyty do wizyty??
Marrud88, ada.d, Bubzi, Victoria006 lubią tę wiadomość
07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Atomówka wrote:Hej wszystkim u mnie chyba początek 6 tygodnia, aplikacja oblicza mi datę porodu na 24.08. 10.01 wizyta i mam nadzieję że ujrze już dzidka z serduszkiem, też tak żyjecie od wizyty do wizyty??
-
Dzisiaj o 11 wizyta. Stres .. trzymajcie kciuki
Marrud88, Ciąża2023, ada.d, Megi93, Salea lubią tę wiadomość
-
Atomówka wrote:Hej wszystkim u mnie chyba początek 6 tygodnia, aplikacja oblicza mi datę porodu na 24.08. 10.01 wizyta i mam nadzieję że ujrze już dzidka z serduszkiem, też tak żyjecie od wizyty do wizyty??
Tak, ja żyje od wizyty do wizyty dziś o 20 mam kolejne uzg, to już 8+4. Staram się cały czas mieć jakieś zajecie, żeby nie martwić się czy wszystko jest ok, ale nie jest łatwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 09:44
Ciąża2023, Aliya lubią tę wiadomość
-
Ja też idę dzisiaj! Zadzwonili z kliniki i zaproponowali przełożenie wizyty, bo doktorowi bardziej pasuje, i wzięłam 🙈 Jestem mocno przestraszona, bo się boję czy grypa dzidziorowi nie zaszkodziła 😬
Też poproszę o kciuczki ok. 12🙏welonka, Megi93, Ciąża2023, Marrud88, ada.d, Salea, Aliya, Arga lubią tę wiadomość
-
Vilka ja miałam w moczu erytrocyty i leukocyty ale żadnych dolegliwosci więc lekarz zalecił żurawinkę i powtórkę moczu. Mówił że jeśli nie ma konieczności to w tak wczesnej ciąży woli przepisywać jak najmniej leków. Trzymam kciuki za wizytę.
Ja z witamin biorę tylko Pregna Plus, czekałam bo w aptece nie mieli na wit B12 że względu na to, że nie jem mięsa.
Ada.d - mój robaczek na poprzedniej wizycie odpowiadał 8t4d i miał 2cm. Mam nadzieję że u Ciebie dziś też taki "kawał" człowieka będzie.
Dziewczyny jak u Was z dolegliwościami na dole? Ja wczesniej miałam bóle miesiączkowe, później takie kłucia jakby w macicy a od kilku dni w zasadzie nic. Czasem coś delikatnie zakłuję i bulgocze. Śluzu jest też dużo mniej, nie raz wręcz sucho i podbrzusze wczesniej miałam nabrzmiałe, teraz raczej normalnie. Zastanawiam się czy to prawidłowy objaw...
-
Hej dziewczyny, jak tocjest z progesteronem na początku ciąży?
Czy on powinien rosnąć z każdym dniem ciąży czy może być takie wahadelko?
Mam trzy pomiary z dnia po spodziewanej miesiączce wynik wynosił 23,1 dwa dni później 21,7 i za tydzień 19,4, czy to świadczy o czymś złym? Jest się czym martwić? Aktualnie prawie 6tc. -
Usiasia ja mam dokładnie tak samo jak ty z dolegliwościami na dole.
Usiasia lubi tę wiadomość