X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z tymi bujaczkamk? Dostaliśmy w prezencie babybjorn, ale z tego co się orientowałam to fizjoterapeuci raczej nie polecają bujaczków, a jeśli już to max na 15 minut dziennie po skończonym 3mc. Nasz stoi zapakowany i zastanawiam się czy nie sprzedać.
    Używacie, planujecie używać?

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z tymi bujaczkamk? Dostaliśmy w prezencie babybjorn, ale z tego co się orientowałam to fizjoterapeuci raczej nie polecają bujaczków, a jeśli już to max na 15 minut dziennie po skończonym 3mc. Nasz stoi zapakowany i zastanawiam się czy nie sprzedać.
    Miałam wcześniej ale dziecko dziwnie w nim siedziało więc sprzedałam.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam codziennie rano, bo tylko dzięki niemu jestem w stanie wziąć prysznic, umyć głowę czy zrobić makeup😉

Jestem z Polą sama przez większość dnia, nie mam jej komu oddać jak chcę się umyć czy zrobić siku, więc żeby nie zostawiać jej samej w łóżeczku w innym pokoju, biorę ją do łazienki i obie jesteśmy zadowolone 😊

Ja uważam, że dziecko ma spoko pozycję na tym najniższym poziomie, jak fasolka, plus babybjorn wspiera trzymanie linii środkowej ciała

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dziś temperaturę 🤒 najprawdopodobniej od zębów.
    Nic jej nie jest żeby wyglądała na chorą ale swędzą ją dziąsełka i słuchajcie pierwszy wychodzi jej dolny kieł już jest lekko przebity 🙄 wydawało mi się że pierwsze idą 1 i trochę później a u nas z grubej rury 😅
    Mam pytanie ile trwa proces aż ząb wyjdzie bo od wczoraj nie zauważyłam żeby był bardziej widoczny ten ząbek.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada my mamy i uzywamy ale wlasnie maks te 15 minut najczęściej sluzy w kuchni jak musze skonczyc obiad a wszytsko juz parzy w tylek ,albo rano jak musze starsza wyszykowac. Moja corka dlugo byla dziexkiem nie siedzacym samodzielnie i bujaczku byla na początku karmiona orzy rozszerzaniu diety ,

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bujaczek z lionelo taki z fotelem do karmienia I Maja go uwielbia. Jest to moment gdzie mogę sobie zrobić kawę i spokojnie wypić 😅
    Konsultowałam to ze znajomym lekarzem ortopedą i powiedział że spokojnie mogę ją dawać do niego, dodał.ze ciężko jest dziecko uszkodzić bujaczkiem 😅 wiadomo że nie można włożyć na pół dnia ale na tą przysłowiową kawę wkładam a Maja się cieszy.

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Aly078 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Mi został po starszej i teraz też planuje używać. Osobiście uwielbiam go i wiele razy ratował mi życie. Mąż nie byl przekonany do zakupu, ale dzis nie wyobraza sobie, zeby lezaka nie bylo. Mamy pokrycie wentylowane, z tymi dziurkami i nie jest nawet zniszczone, a leżak wiele przeszedł. Do dzisiaj starsza jak ma ochotę to jeszcze w nim siedzi (nie wiem co będzie jak będzie miała ponad 13 kg :))

Na Twoim miejscu przetestowalabym, z tego co pamiętam to karton nie był zafoliowany. Może się okazać, że Twój dzisiuś nie polubi. Dla mnie istotne też by było od kogo jest prezent. Bo jak od rodziców czy teściów to bym nie sprzedawała.

• Aly078 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    A my mamy dziś temperaturę 🤒 najprawdopodobniej od zębów.
    Nic jej nie jest żeby wyglądała na chorą ale swędzą ją dziąsełka i słuchajcie pierwszy wychodzi jej dolny kieł już jest lekko przebity 🙄 wydawało mi się że pierwsze idą 1 i trochę później a u nas z grubej rury 😅
    Mam pytanie ile trwa proces aż ząb wyjdzie bo od wczoraj nie zauważyłam żeby był bardziej widoczny ten ząbek.

Mamitka, już ząbki? Jejku. Moja pierworodna pierwszego miała w 9 miesiącu życia. I teraz też mam nadzieję na późne ząbkowanie. Przy pierwszej zęby wychodziły szybko. W dwa-trzy miesiące miała już od 1 do 3. Tutaj dzidzia jest jeszcze malutka, więc pewnie będzie inaczej. A może to naddziąslaki?

Mamitka lubi tę wiadomość

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aly078 wrote:
    Mamitka, już ząbki? Jejku. Moja pierworodna pierwszego miała w 9 miesiącu życia. I teraz też mam nadzieję na późne ząbkowanie. Przy pierwszej zęby wychodziły szybko. W dwa-trzy miesiące miała już od 1 do 3. Tutaj dzidzia jest jeszcze malutka, więc pewnie będzie inaczej. A może to naddziąslaki?
    O matko 2-3 miesiące 🙈 Nie na 100% na już przebitego przez dziąsełko ostrego ząbka ale piki co jak główką od szpilki. No zobaczymy jak będzie szło. U mojej siostry wszystkie dzieci miały też w okolicy 9 miesiąca pierwsze ząbki dlatego byłam w szoku.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakiś kombinezon polarowy, przejściowy na teraz? Młoda mi wyrasta z tego co miałam a kolejne są jeszcze za ciepłe i muszę kupić coś na szybko 🙈 fajnie jakby miał uszka. Te z hm co są teraz mi się nie podobają

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Możecie polecić jakiś kombinezon polarowy, przejściowy na teraz? Młoda mi wyrasta z tego co miałam a kolejne są jeszcze za ciepłe i muszę kupić coś na szybko 🙈 fajnie jakby miał uszka. Te z hm co są teraz mi się nie podobają

Wczoraj mi Mama podesłała z Pepco, ale do nas właśnie idzie kurier z zamówieniem z h&m. Czwarta strona, z uszami:
    https://pepco.pl/gazetki/bluzy-sherpa/?gclid=EAIaIQobChMIo6noufHggQMVWT8GAB1P1QcTEAAYASABEgIr2PD_BwE&gclsrc=aw.ds

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy bujaczek babybjorn, moje dziecko i tak wytrzymuje w nim nie wiecej niż 10 min ciagiem raz maks dwa razy dziennie. Tak serio to uważam że nie raz nie dwa trzymałam go z musu jedna ręką w gorszej pozycji niż on ma w bujaczku, a daje czas na umycie zębów lub zrobienie sniadania. Szczególnie rano jest spoko kiedy młody ma dobry humor, ale leżeć w łóżeczku nie chce, wtedy wjezdża nam ten bujaczek. U nas pediatra mówił, że wszystko dla ludzi tylko wiadomo - w granicach rozsądku.

Mimi__ lubi tę wiadomość

• Maura Ekspertka

Wysłany: 6 października 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się podzielić tą informacją, spałyśmy dziś 6 godzin bez pobudek :D inny komfort życia! A rano dobry humor, oby tak pozostało ;)

adukow, Arga, Vilka, Mamitka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej katar młodego wybudza w nocy, więc spanie do dupy. Ale siedzę u fryzjera więc mnie to nie obchodzi czy marudzi z tatą czy nie. Mają swój czas 😁
    Też mamy baby bjorn, dopiero kilka dni temu go wyciągnęłam żeby strasznej trochę więcej czasu poświęcić. 15 minut to jest maks co tam uleży, więc ja nie demonizuje. Jakby to było moje pierwsze dziecko to pewnie bym czekała do tych 3 miesięcy 🤭

• adukow Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

Wiem, że H&M, ale oprócz tych misiowych jeszcze jest taki 😉
    Kombinezon z kapturem
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0932172024.html

A na insta laski taki polecają:
    https://zzzforkids.com/category/kombinezony-102#1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 14:28

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adukow, ja ten w kwiatki z HM zamówiłam i odesłałam, na żywo nie jest fajny. Ta wierzchnia dresowa warstwa moim zdaniem szybko się zmechaci, a misiek w środku też jakiś tandenty.

Świetne są za to te polarki, polecam bardzo na obecną pogodę - dolną część ciała maluch i tak ma w otulaczu czy kocyku, więc nie potrzebuje dołu grubego, a góra w tym polarku jest w sam raz: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1127058010.html

Na zimę zamówię chyba ten z Next, bo moim zdaniem niechodzące dziecko, ktore i tak leży w wózku nie potrzebuje grubego puchatego:
    https://fhwt.app.link/9iZ0jzM1FDb

Dla mnie podstawą kombinezonów jest zapinanie na ekspres (nie na napy) i zamki na obu nogawkach. Te ZZZforkids zdecydowanie na nie, nie wyobrazam sobie w tym dzieciaka przewijac na powietrzu zimą, bo rozbieranie i ubieranie by trwało sto lat 😅

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ten kombinezon uchaty żołędzie na karmelu i faktycznie jest super, ale raczej nie jest bardzo ciepły. Ale dużym plusem jest że rośnie z dzieckiem, myślę że ze dwa rozmiary dziecko w nim "przechodzi". I jakość fajna.

• eweljina Ekspertka

Wysłany: 7 października 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też widać zalazek ząbka na dole.

Powiedzcie mi proszę, podajecie witaminę C maluchom? Nikt mi nie mówił nic o tym, a chciałabym zacząć podawać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 08:13

E
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    U nas też widać zalazek ząbka na dole.

Powiedzcie mi proszę, podajecie witaminę C maluchom? Nikt mi nie mówił nic o tym, a chciałabym zacząć podawać

My tylko witaminę D. A od którego miesiąca należy zwiększyć dawkę? Ostatnio mi pediatra mówiła, ale zapomniałam i nie zanotowałam 🙈
    I jeszcze jedno pytanko. Jak wyglądają Wasze spacery podczas deszczu? Jakaś płachta, folia? Macie coś do polecenia?

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieci też codziennie kichają?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ