Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
adukow wrote:Wpadną dwa kupony w aplikacji na następny dzień od wprowadzenia Promocja obejmuje wszystkie sklepy stacjonarne sieci Lidl w Polsce oraz trwa od 2.10.2023 r. do 31.10.2023
Lidl odpisał na emaila, że pula kuponów została wyczerpana. Nie poważna ta promocja. Typowe wyłudzenie danych. Rejestracja w 3 dzień trwania i już po promocji. -
Vilka tak codzinie a szczegolnie po nocy albo jak uleje to kicha .
Od 6miesiaca zwieksza sie ,ja przy corce do roku podawlam 400j co drugi dzien i i teraz przy drugim tez mamy zalecenie nie wziekszac dawki .
Kurcze mam wrazenie ze moja laktacja zmaga ku koncowi, mimo ze ten smok wisi na cycach co troche i przybiera to coaraz czesciej zlosci sie ejdzac jakby nie najdal sie -
Ja też zaczynam się zastanawiać czy Poli nie idą zęby, bo od kilku dni chwytanie przez nią piersi mnie boli, a wczesniej nic takiego nie miało miejsca😬
A z pozytywów to moje dziecię doszło wreszcie do etapu dłuższego zainteresowania zabawkami❤️ Dzisiaj tak się wkręcila w stukanie łapkami w łuk Tiny Love, że dałam radę zrobić kruche ciasto i posprzątac po tym kuchnię 😀
-
welonka wrote:Vilka tak codzinie a szczegolnie po nocy albo jak uleje to kicha .
Od 6miesiaca zwieksza sie ,ja przy corce do roku podawlam 400j co drugi dzien i i teraz przy drugim tez mamy zalecenie nie wziekszac dawki .
Kurcze mam wrazenie ze moja laktacja zmaga ku koncowi, mimo ze ten smok wisi na cycach co troche i przybiera to coaraz czesciej zlosci sie ejdzac jakby nie najdal sie
U mnie wieczorami malutka złości się przy piersi. Wczoraj rozmroziłam odciągnięte przy nawale mleko, to wypiła i była spokojna. Planuje kupić puszkę mm i w razie takich sytuacji podawać wieczorem, może Ty tez spróbuj takiego rozwiązania
Moja kicha kilka razy dziennie
-
Megi93 wrote:U mnie wieczorami malutka złości się przy piersi. Wczoraj rozmroziłam odciągnięte przy nawale mleko, to wypiła i była spokojna. Planuje kupić puszkę mm i w razie takich sytuacji podawać wieczorem, może Ty tez spróbuj takiego rozwiązania
Moja kicha kilka razy dziennie -
Są kryzysy laktacyjne, dzieci wtedy się preżą, złoszczą i częściej wiszą. Jak macie siły to przetrwacie i będzie z górki. Ja zamierzam w tym tygodniu zacząć odciągać mleko i zobaczyć właśnie czy na wieczór by wypiła bo mnie irytuje to jej prężnie i narzekanie. Ale po poprzednich dzieciach wiem, że już zaraz będzie stabilizacja a po tem z każdym skokiem próba podkręcenia laktacji. Z każdą nową umiejętnością dziecka jest trudniej je skupić na tym aby jadło bo się rozprasza więc ja pruboje dać pierś a jak nie łapie to zabieram, trochę lulam, kładę i jak znowu sobie przypomni, że jest głodna to dają i wtedy je 😅 nie jest łatwo w tę skoki 🤣
Mellow, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Ja tak zrobiłam że podaliśmy jednego wieczoru butelkę bo własnie miałam wrazenie, że młody jeszcze jest glodny a w piersiach już zero, a potem żałowałam bo długo jakby brakowało w codziennym karmieniu tej jednej butelki. Teraz jak nie będzie naprawdę kryzysowo to nie podam mm, bo potem produkcja może się zmniejszyc i już zawsze będzie niedojedzony. Także trzeba uważać żeby sobie tej laktacji nie zepsuć.
Vilka, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Ja z kolei od 3 tygodnia życia zuzki podaję co wieczór butelkę mm. I mamy już w miarę unormowane to karmienie. Po kąpieli dostaje 120 ml (to jest koło 19), a potem dojada po 21 ode mnie i na kolejne karmienie wstaje między 2 a 4, a potem między 5-7, czyli tak jakby w nocy mam jedną pobudkę na karmienie, bo po tym drugim to już zazwyczaj zaczynamy dzień 😅 jak było bez butelki to w nocy tych pobudek było... dużo 😀 a poza tym jest to dla mnie wygodne, bo ostatnie karmienie mam koło 17 a potem dopiero po 21, więc w tym czasie mogę wyjść i tata wszystko ogarnie 😀 ile dzieci, tyle historii, nie kończącą się opowieść 🤣 dodam tylko, że tą jedną butelkę na noc dawałam całej mojej trójce, a karmienie ostatecznie kończyłam ja, po prostu wtedy kiedy musialam lub chciałam, nie brakowało mi pokarmu przez tą jedną butelkę, choć w pierwszych dniach organizm musiał przywyknąć.-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Agra tak wiem ze sa te kryzysy laktacyjne ,ale po takim szarpaniu sie na piersi ciagkym marudzeniu jak sprawdzam to moge odciaganc jedynie 10 ml . Nie podaje mleka modyfijowanego wczoraj dostal raz i tyle ,przybywa na wadze mimo ze ulewa jak smok wiec cos musi byc tego melka.
Wczoraj starsza narobila mi strachu byla ze mba wievzorem w brico oddalila sie ode mnie i zgubila sie szukalam ja po calym sklepie ,panie ze mna szukaly jej, znalazla sie na dworze przed sklepem ,szukala mnie w samochodzie . Bylo przed 20 ciemno padal deszcz , nikt z doroslych nie zaragowal na placzace samotne dziecko na parkingu . -
To ja mam dziewczyny odwrotny problem, nadal hiperlaktacja i zalewanie dziecka mlekiem 🫣 Zwłaszcza jedną piers mam taką, że jak nie karmi 5-6h, to sie robi wielka jak arbuz i aż kipi pokarmem. Pole przystawiam duzo czesciej niz powinnam, ona tak naprawdę w ogole nie ma okazji zgłodnieć. Wciąż mamy po 3-4 kupy dziennie, jak ona tyle zjada 😄
Welonka, straszna historia, biedna mała🥺 Moja po takiej przygodzie to by chyba u psychologa wylądowała, ona wpada w panike jak ja pod Lidlem idę po bilet do parkomatu i mnie nie ma dłużej niż minutę😅 A znieczulica ludzka koszmar 😬
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Szyharku wrote:Ja z kolei od 3 tygodnia życia zuzki podaję co wieczór butelkę mm. I mamy już w miarę unormowane to karmienie. Po kąpieli dostaje 120 ml (to jest koło 19), a potem dojada po 21 ode mnie i na kolejne karmienie wstaje między 2 a 4, a potem między 5-7, czyli tak jakby w nocy mam jedną pobudkę na karmienie, bo po tym drugim to już zazwyczaj zaczynamy dzień 😅 jak było bez butelki to w nocy tych pobudek było... dużo 😀 a poza tym jest to dla mnie wygodne, bo ostatnie karmienie mam koło 17 a potem dopiero po 21, więc w tym czasie mogę wyjść i tata wszystko ogarnie 😀 ile dzieci, tyle historii, nie kończącą się opowieść 🤣 dodam tylko, że tą jedną butelkę na noc dawałam całej mojej trójce, a karmienie ostatecznie kończyłam ja, po prostu wtedy kiedy musialam lub chciałam, nie brakowało mi pokarmu przez tą jedną butelkę, choć w pierwszych dniach organizm musiał przywyknąć.
-
Maja od wczoraj zaczęła chwytać zabawki do ręki i przyciąga do buzi i gryzie. Muszę podjechać kupić jakieś gryzaki na te jej ząbki bo nie byłam przygotowana tak wczesne ząbkowanie🙄
We wtorek mamy szczepienie na meningokoki i rota i znów stres 😟 ostatnie szczepienie było bardzo ok ale po tym nie wiadomo jak będzie. -
Mamitka wrote:Maja od wczoraj zaczęła chwytać zabawki do ręki i przyciąga do buzi i gryzie. Muszę podjechać kupić jakieś gryzaki na te jej ząbki bo nie byłam przygotowana tak wczesne ząbkowanie🙄
We wtorek mamy szczepienie na meningokoki i rota i znów stres 😟 ostatnie szczepienie było bardzo ok ale po tym nie wiadomo jak będzie.
Oo, Dianka też chwyta! 😊 My właśnie się szykujemy na szczepienie i zrodziło mi się pytanie: ciepły otulacz do fotelika na ten okres jesienno zimowy. Macie coś do polecenia?Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:To ja mam dziewczyny odwrotny problem, nadal hiperlaktacja i zalewanie dziecka mlekiem 🫣 Zwłaszcza jedną piers mam taką, że jak nie karmi 5-6h, to sie robi wielka jak arbuz i aż kipi pokarmem. Pole przystawiam duzo czesciej niz powinnam, ona tak naprawdę w ogole nie ma okazji zgłodnieć. Wciąż mamy po 3-4 kupy dziennie, jak ona tyle zjada 😄
Welonka, straszna historia, biedna mała🥺 Moja po takiej przygodzie to by chyba u psychologa wylądowała, ona wpada w panike jak ja pod Lidlem idę po bilet do parkomatu i mnie nie ma dłużej niż minutę😅 A znieczulica ludzka koszmar 😬 -
adukow wrote:Oo, Dianka też chwyta! 😊 My właśnie się szykujemy na szczepienie i zrodziło mi się pytanie: ciepły otulacz do fotelika na ten okres jesienno zimowy. Macie coś do polecenia?
Właśnie się rozglądam za jakimś póki co kocykiem przykrywam. -
adukow wrote:Oo, Dianka też chwyta! 😊 My właśnie się szykujemy na szczepienie i zrodziło mi się pytanie: ciepły otulacz do fotelika na ten okres jesienno zimowy. Macie coś do polecenia?
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Otulacz-do-fotelika-Botanic-pudrowy-roz-0-8m-Pink-no-More/13537Mamitka lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj powialo chlodem ,dobrze ze maz rano zawozil corke do przedszkola nie musialam skrobac szyb :d planujemy wyjsc zaraz na dwor i wlasnie zastanawiam sie jak tego malego smyka ubrac.
Z jednej strony wam zazdrosze takiej ilosci melka a zdrugiej wiem ze nie jest to przyjemne budzic sie zalanym mlekiem albo jak przy karmieniu leca takie ilosci mleka z drugiej piersi .m
Mam wrazenie ze od kilku dni nic nie robie tylko ciagle usypaim Antka bo spi po 15 ninut budzi sie i ciagle marudny bo jest spiacy . -
Dziewczyny przeczytajcie o wieczornych przyczynach niespokojnego karmienia. Mi to wiele wyjaśniło.
https://www.hafija.pl/2021/01/wieczorny-brak-pokarmu.html?fbclid=IwAR307QkWM_4HzGNzVcenwLSXfbThNzcI1g-vaneKI8mrKoXz9LzIei2kiHIWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 11:41