Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Maura wrote:A macie do polecenia dla naszych maluszków jakąś pozytywkę lub inną grającą zabawkę?
Każdy z Linkimalsów - my mamy akurat Pingwina i po siostrze Leniwca 🙂Maura, adukow lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, byłam u fizjo tak kontrolnie czy wszystko ok z napięciem A ona kilka razy podczas wizyty mówiła że wyjątkowo dużą głowę ma mój syn. Żebym mierzyla mu regularnie raz w tyg i skonsultowala z pediatra ;/ ja nigdy nie myślałam że coś nie tak, mówi że się mierzy tam gdzie brwi ta wysokość, zmierzylam i ma 40,5 cm czy Wy może komuś może się chce zmierzyć u swojego bobasa też? Myślę o tym od 2 dni i mnie to dręczy:( ciągle mu się przyglądam tej główce
-
Moja Pola ma 11 tygodni i główkę ok. 40 cm, a urodziła się z główką 35 cm. Nikt nigdy nie mówił, że to przesadnie dużo 🤔 Ona cała jest długa, nosi już rozmiar 68, mnie się wydaje ta głowa proporcjonalna.
Jesteśmy właśnie razem fryzjera, póki co farba nałożona, ja chilluję z kawką, a dziecię od godziny śpi - mam nadzieję, że jak pójdę na myjkę, to ten stan nadal się utrzyma😅 Ona jest mega towarzyszką jesli chodzi o kosmetyczki, fryzjerów, shoppingi czy restauracje - prawie zawsze smacznie śpi. Starsza taka nie była, darła japkę w kółko poza domem, a Pola kocha wyjścia 🤗 -
Mellow dziękuję mój tez niektóre ubranka 68, dziś kończy 12 tygodni. Z bobasem do fryzjera? Marzenie!!! Dla mnie to nie do pomyślenia... ja mam małego płaczka i jak zaśnie chodzę na palcach i boję się wody spuścić w toalecie...
welonka, KatrinaG lubią tę wiadomość
-
Magdalenkaa wrote:Mellow dziękuję mój tez niektóre ubranka 68, dziś kończy 12 tygodni. Z bobasem do fryzjera? Marzenie!!! Dla mnie to nie do pomyślenia... ja mam małego płaczka i jak zaśnie chodzę na palcach i boję się wody spuścić w toalecie...
.A jak ciemniavzko bo u nas juz jest zrosniete . U corki tez szybko zroslo sie i zaczely sie szwy czaskowe zrastac i wtedy miala dopiero zalecenie mierzenia glowy czy rosnie ale w tej sytuacji bylo na plus ze ma wieksza. Corka ma 5 lat glowe ma normalna nie jakas duza ale jesy wysoka bo ma 124.
My mamy jutro podciecie wezidla strasznie panikuje i boje sie. A jescze w domu mamy bostonke pierwszy raz mam stycznosc z ta choroba ,okropnie orzy tym wyglada gardlo .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 17:40
-
Odnośnie głów. W pierwszej ciąży lekarz prowadzący wysłał mnie do poradnii patologii ciąży, bo córka ma dużą głowę. Tam lekarz wytłumaczył mi, że ludzie mają różne głowy. Jedni mają owalne inni bardziej okrągłe i to się może różnić. Moim zdaniem, jeśli macie bardziej okrągłe głowy to też dzidzius tak może mieć i wtedy obwód będzie większy. Nie warto się niepotrzebnie stresować, przecież lekarz na bilansach sprawdza obwód i porównuje z resztą pomiarów. Można też tą kwestię skonsultować z pediatrą.
-
adukow wrote:Mustela sztyft ochronny 😉 jak tam, Maluszki już były na wyborach?
-
My byłyśmy na spacerku na wybory, ale była taka kolejka że postanowiłam jednak podjechać wieczorem:)
-
Ja do lata chyba oswieje przez te choroby , w domu starsza chora ,w sobote bylismy na podcieicu wezidleka a w niedziele pojawil sie katar taki zalegajacy ,jak bedzie mial taki katar jak starsza to nie wiem co to bedzie . Juz powiedzialam ze dopoki nie zaszczepie Antka na pneumokoki i kolejen rota bo znowu ma przelozone to zosatje w domu.
-
My jutro mamy szczepienie. Denerwuje się. Czy dzieci zawsze źle to przechodzą ? Czy może u waszych było ok... Pocieszcie mnie
-
Vilka wrote:My jutro mamy szczepienie. Denerwuje się. Czy dzieci zawsze źle to przechodzą ? Czy może u waszych było ok... Pocieszcie mnie
Vilka lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:My jutro mamy szczepienie. Denerwuje się. Czy dzieci zawsze źle to przechodzą ? Czy może u waszych było ok... Pocieszcie mnie
Moja miała 2 tygodnie temu pierwsze szczepienie 6 w 1 i też się denerwowałam jak zareaguje, a tymczasem zniosła je bardzo dobrze. W nocy miała tylko delikatny stan podgorączkowy, ale nie wymagał nawet podania paracetamolu. Będzie dobrze 😊
Vilka lubi tę wiadomość
-
Moja miała na poprzedniej wizycie 6w1, Rotatek i Prevenar 13 - zero jakichkolwiek objawów.
W tym tygodniu idziemy na drugi Rotatek i pierwsze Bexsero, mam nadzieję, że też zniesie gładko, choć meningokoki to dość ciężka szczepionka.
Kupiłam dziś Polce gryzak z żyrafki Sophie, świetny jest ten kauczuk, jeszcze fajniejszy materiał niż gryzaki Mombelli🙂
-
-
Było trochę płaczu ale w sumie przespała popołudnie. Wieczór taki jak codziennie. Była dzielna:)
-
Temperatura 37,5 po szczepieniu nie wymaga podania paracetamolu? Malutka raczej zachowuje się normalnie, może trochę więcej śpi.