Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie siedzę z peelingiem kwasowym, a zaraz wjedzie jeszcze maseczka oczyszczającą.
Mi po chemii, żadne wypadanie włosów nie straszne 😂
Ale póki co rosną jak szalone, co ciekawe bardzo dużo siwych mi odrosło, więc już raz nawet farbowałam.
Staś kończy dziś 3 miesiące, kiedy to zleciało?
https://zapodaj.net/plik-ol4y02FN7tMellow, Arga lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas z leżeniem na brzuchu też słabo, głowę ładnie trzyma, ale już po chwili wyję jakby mu się krzywda działa 😂 dlatego też tego kraba zamówiłam,bo żadne książeczki kontrastowe, zabawki go nie interesują.
Ja już mężowi mówiłam, że Staś to chyba życie spędzi leżąc na plecach 🙈 -
U mnie włosy ok, ale mam tak suchy nos! Wody już nie piję ze szklanki tylko prosto z karafki 🙈 ogólnie te początki przy pierwszym dziecku były u nas dość trudne. A teraz to inne życie 😎 jest interakcja, dogadałyśmy się z kp. Oby tak dalej! Ja zamówiłam tego kraba na aliexpress. Lata jak szalony 😅 ale chyba ja miałam z niego większy aniżeli Diana 😂
-
Oj to u nas nie, Polka leży nawet 30-40 min ciągiem i bardzo lubi, wręcz na brzuchu się uspokaja, a na plecach jojczy.
Tylko wciąż nie wyciąga łapek na brzuszku do zabawek, trzyma je przed sobą. Starsza na tym etapie już sięgała po zabawki, a Pola na plecach stuka w zabawki, a na brzuchu ogląda, ale nie dotyka 🤷♀️ -
Dziewczyny, a jak Wasze brzuchy po ciąży? Wróciłyście już do stanu sprzed ciąży? Ja jestem 10 tygodni po porodzie cc, karmię piersią I średnio mi sie podoba moj... rozstępów nie mam, blizna wygląda dobrze, ale odstaje mi jakbym była w 4 miesiącu... no do płaskiego to mu jeszcze daleko. Jem też bez szału, bo na diecie bez bmk i alergizujacych produktów, no chcąc nie chcąc zdrowo, więc o co chodzi? 🙈 nie przeszkadza mi to jakos w zasadzie, ale z ciekawosci pytam, czy tylko ja tak mam?
-
ada.d wrote:U nas z leżeniem na brzuchu też słabo, głowę ładnie trzyma, ale już po chwili wyję jakby mu się krzywda działa 😂 dlatego też tego kraba zamówiłam,bo żadne książeczki kontrastowe, zabawki go nie interesują.
Ja już mężowi mówiłam, że Staś to chyba życie spędzi leżąc na plecach 🙈
Hihi u Nas podobnie.. troche poleży głowę podniesie a pozniej zaczyna marudzić.
Śmiechu w głos jeszcze nie slyszalam 😁
Maura ja też nie mam jakos super płaskiego br zucha cos tam jeszcze odstaje .. ale do wagi z przed ciaxy zostało mi jeszcze 3,5 kg wiec ocenie jak do tego wrócę.
Co do cery to u mnie twarz ok ale na łopatkach cos mi powyskakiwało,włosy zawsze mialam cienkie.. I zawsze coś tam wypadało wiec ciezko mi tu ocenić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 07:17
ada.d, Maura lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Stas ma super przytualnke.
Ja mam wrazenie ze u nas wszytsko stanelo w miejsxu orzez te ciagle katary . Na brzuszku lezy ladnie i wysoko trzyma glowke , u nas takiego typowego smiechu w glos nie bylo jecsze pewnie blizej 4 miesiaca , za to rozne głużenie piski itp to slychac.
U mnie cera wyjatkowa ladna bez wyprysków ale prsebarwienia zostaly. Wlosy narazie ki nie leca , przy corce lecialy mi okropnie okolo 4miesiaca.
U nas katarek skonczyl sie zapaleniem oskrzeli:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 11:23
-
Mi się zrobiła na przedramionach, na boczkach i udach taka chropowata skóra. Nie wiem o co kaman. Nie jest to trądzik tylko takie malutkie grudki.
No i pojutrze wizyta u ginekologa znowu bo dalej mam te upławy, mam wrażenie że przybrały kolor żółto zielonkawy więc idę sprawdzić.
A mało tego będe musiała się wybrać do proktologa, bo mam krwawienia przy robieniu 💩. -
Vilka wrote:Mi się zrobiła na przedramionach, na boczkach i udach taka chropowata skóra. Nie wiem o co kaman. Nie jest to trądzik tylko takie malutkie grudki.
No i pojutrze wizyta u ginekologa znowu bo dalej mam te upławy, mam wrażenie że przybrały kolor żółto zielonkawy więc idę sprawdzić.
A mało tego będe musiała się wybrać do proktologa, bo mam krwawienia przy robieniu 💩.
Też miałam ten sam problem. Daj znać co Ci zaleci 😌 u mnie nasiadówkę w korze dębu -
Stosuje proctoglyvenol czopki, ale pomagają tylko na chwilę. Jak jest większa 💩 to wychodząc czuję jak mnie drażni w środku i to piecze i krwawi. Już nie wiem czy to hemoroidy czy coś innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 13:34
adukow lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Mi się zrobiła na przedramionach, na boczkach i udach taka chropowata skóra. Nie wiem o co kaman. Nie jest to trądzik tylko takie malutkie grudki.
A mało tego będe musiała się wybrać do proktologa, bo mam krwawienia przy robieniu 💩. -
Vilka, te grudki to rogowacenie okołomieszkowe. Mam to od lat na ramionach w sezonie jesienno-zimowym i po porodzie pod wplywem hormonów tez mi się nasiliło.
U mnie brak jakichkolwiek upławow, bólu, swędzenia - to chyba jedyna przewaga CC nad SN, że nic tam na dole się nie dzieje, bo w sumie nic tam nie ruszają 😉 Za to już drugi okres dostałam i na razie boli bardziej niż przed porodem 😭
Pola dziś idzie na rekord jesli chodzi o spanko - śpi nieprzerwanie od 12 🤭 Byłysmy w Ikei, wrociłyśmy i wystawiłam ją dalej na taras. Obok sąsiad remontuje dom i robotnicy na tarasie od godziny tną piłą płytki, a ta nic🤣 To dziecko jest złote jesli chodzi o drzemki na dworze 😀 -
Mellow wrote:Vilka, te grudki to rogowacenie okołomieszkowe. Mam to od lat na ramionach w sezonie jesienno-zimowym i po porodzie pod wplywem hormonów tez mi się nasiliło.
A ja tego nigdy nie miałam, dopiero pod koniec połogu mi wylazło...mam nadzieję że zniknie samoistnie jak się hormony ogarną. -
Vilka wrote:A ja tego nigdy nie miałam, dopiero pod koniec połogu mi wylazło...mam nadzieję że zniknie samoistnie jak się hormony ogarną.
To nie znika samo niestety, trzeba złuszczać skórę, szczotkować, ale generalnie trudno to wyplenić raz na zawsze jak już się pojawi U mnie wyszło ok. 25 r. ż. nie wiadomo skąd i mam do dziś -
Co ta ciąża robi z kobietą 🙈
Ale w połowie przyszłego roku planujemy starania o drugie 😁 A u was jak ? Jakieś plany czy już temat dzieci zamknięty? A jeśli tak to kiedy? -
Ja w sumie tylko żałuję, że na trzecie nie zdecydowaliśmy się wcześniej;)
Duża różnica wieku ma swoje plusy, czasami naprawdę jestem w stanie dużo ogarnąć, wróciłam też już do robienia sesji, więc moja starsza, która rwie się do opieki, lulania itp jest dla mnie teraz nieoceniona 😅
Ale mimo wszystko wiem, że za parę lat Zuzka będzie sama, nie będzie miala się z kim bawić, na osiedlu też nie ma specjalnie małych dzieci, więc będzie nam mędzić, a moje wtedy już nastolatki w domu pewnie będą tylko na spanie 😅 ale mimo wszystko czwartego już nie chcę, kategorycznie.-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Mellow wrote:To nie znika samo niestety, trzeba złuszczać skórę, szczotkować, ale generalnie trudno to wyplenić raz na zawsze jak już się pojawi U mnie wyszło ok. 25 r. ż. nie wiadomo skąd i mam do dziś
To prawda. Mi powiedzieli, że zniknie po 25 roku życia i nic. Kłamali ;d w okresie jesienno zimowym się nasila. Plusem jest to, że zakłada się długie rękawy. Latem jest mniej tego dziadostwa. -
Vilka wrote:Co ta ciąża robi z kobietą 🙈
Ale w połowie przyszłego roku planujemy starania o drugie 😁 A u was jak ? Jakieś plany czy już temat dzieci zamknięty? A jeśli tak to kiedy?
My podjęliśmy ostatnio temat 😊 rozpoczniemy starania w Tajlandii. Jak będzie nam dane to świetnie. W naszym przypadku dłuższa przerwa by nas rozleniwiła i duże prawdopodobieństwo, że ostałoby się na jednym 😜 złożyłam już wniosek do żłobka i dostałam pozytywny odzew.