X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę z peelingiem kwasowym, a zaraz wjedzie jeszcze maseczka oczyszczającą.

Mi po chemii, żadne wypadanie włosów nie straszne 😂
    Ale póki co rosną jak szalone, co ciekawe bardzo dużo siwych mi odrosło, więc już raz nawet farbowałam.

Staś kończy dziś 3 miesiące, kiedy to zleciało?

https://zapodaj.net/plik-ol4y02FN7t

Mellow, Arga lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też śmianie w glos i super interakcja ale głowy dalej nie trzyma. Wiem że kiedyś zacznie ale jest taki len że szok. Co poleży to uleje 😅
    Mi włosy też nagle lecą, ze straszą się trzymały aż do końca kp, a tu nagle dramat.

• ada.d Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z leżeniem na brzuchu też słabo, głowę ładnie trzyma, ale już po chwili wyję jakby mu się krzywda działa 😂 dlatego też tego kraba zamówiłam,bo żadne książeczki kontrastowe, zabawki go nie interesują.

Ja już mężowi mówiłam, że Staś to chyba życie spędzi leżąc na plecach 🙈

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy ok, ale mam tak suchy nos! Wody już nie piję ze szklanki tylko prosto z karafki 🙈 ogólnie te początki przy pierwszym dziecku były u nas dość trudne. A teraz to inne życie 😎 jest interakcja, dogadałyśmy się z kp. Oby tak dalej! Ja zamówiłam tego kraba na aliexpress. Lata jak szalony 😅 ale chyba ja miałam z niego większy aniżeli Diana 😂

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u nas nie, Polka leży nawet 30-40 min ciągiem i bardzo lubi, wręcz na brzuchu się uspokaja, a na plecach jojczy.

Tylko wciąż nie wyciąga łapek na brzuszku do zabawek, trzyma je przed sobą. Starsza na tym etapie już sięgała po zabawki, a Pola na plecach stuka w zabawki, a na brzuchu ogląda, ale nie dotyka 🤷‍♀️

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 23 października 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak Wasze brzuchy po ciąży? Wróciłyście już do stanu sprzed ciąży? Ja jestem 10 tygodni po porodzie cc, karmię piersią I średnio mi sie podoba moj... rozstępów nie mam, blizna wygląda dobrze, ale odstaje mi jakbym była w 4 miesiącu... no do płaskiego to mu jeszcze daleko. Jem też bez szału, bo na diecie bez bmk i alergizujacych produktów, no chcąc nie chcąc zdrowo, więc o co chodzi? 🙈 nie przeszkadza mi to jakos w zasadzie, ale z ciekawosci pytam, czy tylko ja tak mam?

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    U nas z leżeniem na brzuchu też słabo, głowę ładnie trzyma, ale już po chwili wyję jakby mu się krzywda działa 😂 dlatego też tego kraba zamówiłam,bo żadne książeczki kontrastowe, zabawki go nie interesują.

Ja już mężowi mówiłam, że Staś to chyba życie spędzi leżąc na plecach 🙈

Hihi u Nas podobnie.. troche poleży głowę podniesie a pozniej zaczyna marudzić.

Śmiechu w głos jeszcze nie slyszalam 😁

Maura ja też nie mam jakos super płaskiego br zucha cos tam jeszcze odstaje .. ale do wagi z przed ciaxy zostało mi jeszcze 3,5 kg wiec ocenie jak do tego wrócę.

Co do cery to u mnie twarz ok ale na łopatkach cos mi powyskakiwało,włosy zawsze mialam cienkie.. I zawsze coś tam wypadało wiec ciezko mi tu ocenić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 07:17

ada.d, Maura lubią tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stas ma super przytualnke.

Ja mam wrazenie ze u nas wszytsko stanelo w miejsxu orzez te ciagle katary . Na brzuszku lezy ladnie i wysoko trzyma glowke , u nas takiego typowego smiechu w glos nie bylo jecsze pewnie blizej 4 miesiaca , za to rozne głużenie piski itp to slychac.

U mnie cera wyjatkowa ladna bez wyprysków ale prsebarwienia zostaly. Wlosy narazie ki nie leca , przy corce lecialy mi okropnie okolo 4miesiaca.

U nas katarek skonczyl sie zapaleniem oskrzeli:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 11:23

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zrobiła na przedramionach, na boczkach i udach taka chropowata skóra. Nie wiem o co kaman. Nie jest to trądzik tylko takie malutkie grudki.
    No i pojutrze wizyta u ginekologa znowu bo dalej mam te upławy, mam wrażenie że przybrały kolor żółto zielonkawy więc idę sprawdzić.
    A mało tego będe musiała się wybrać do proktologa, bo mam krwawienia przy robieniu 💩.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm chłopak?💙
    Prenatalne 23.12
    preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Mi się zrobiła na przedramionach, na boczkach i udach taka chropowata skóra. Nie wiem o co kaman. Nie jest to trądzik tylko takie malutkie grudki.
    No i pojutrze wizyta u ginekologa znowu bo dalej mam te upławy, mam wrażenie że przybrały kolor żółto zielonkawy więc idę sprawdzić.
    A mało tego będe musiała się wybrać do proktologa, bo mam krwawienia przy robieniu 💩.

Też miałam ten sam problem. Daj znać co Ci zaleci 😌 u mnie nasiadówkę w korze dębu

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuje proctoglyvenol czopki, ale pomagają tylko na chwilę. Jak jest większa 💩 to wychodząc czuję jak mnie drażni w środku i to piecze i krwawi. Już nie wiem czy to hemoroidy czy coś innego. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 13:34

adukow lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Prenatalne 23.12
    preg.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Vilka daj znać, co Ci powie ginekolog, ja też miewam nadal uplawy różnego koloru...🤷‍♀️

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka, te grudki to rogowacenie okołomieszkowe. Mam to od lat na ramionach w sezonie jesienno-zimowym i po porodzie pod wplywem hormonów tez mi się nasiliło.

U mnie brak jakichkolwiek upławow, bólu, swędzenia - to chyba jedyna przewaga CC nad SN, że nic tam na dole się nie dzieje, bo w sumie nic tam nie ruszają 😉 Za to już drugi okres dostałam i na razie boli bardziej niż przed porodem 😭

Pola dziś idzie na rekord jesli chodzi o spanko - śpi nieprzerwanie od 12 🤭 Byłysmy w Ikei, wrociłyśmy i wystawiłam ją dalej na taras. Obok sąsiad remontuje dom i robotnicy na tarasie od godziny tną piłą płytki, a ta nic🤣 To dziecko jest złote jesli chodzi o drzemki na dworze 😀

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Vilka, te grudki to rogowacenie okołomieszkowe. Mam to od lat na ramionach w sezonie jesienno-zimowym i po porodzie pod wplywem hormonów tez mi się nasiliło.

A ja tego nigdy nie miałam, dopiero pod koniec połogu mi wylazło...mam nadzieję że zniknie samoistnie jak się hormony ogarną.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Prenatalne 23.12
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A ja tego nigdy nie miałam, dopiero pod koniec połogu mi wylazło...mam nadzieję że zniknie samoistnie jak się hormony ogarną.

To nie znika samo niestety, trzeba złuszczać skórę, szczotkować, ale generalnie trudno to wyplenić raz na zawsze jak już się pojawi :( U mnie wyszło ok. 25 r. ż. nie wiadomo skąd i mam do dziś :(

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Salea Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    U mnie hemoroid po ciąży zniknął, ale za to mam czasem mocne bóle/kłucia w jelitach przed wypróżnieniem... Zgina mnie dosłownie na kilka sekund wpół, też muszę sprawdzić czy to jelita jeszcze nie doszły do siebie po powrocie na swoje miejsce czy coś innego. Ja po cewnikowaniu mam jakiś nawracający problem i pieczenie cewki od czasu do czasu, co dziwne najczęściej podczas mycia, zmieniłam już trzy płyny do higieny ale bez zmian. A ja myślałam że po połogu wszystko będzie jak przed ciążą, głupia 😅

• Vilka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ta ciąża robi z kobietą 🙈
    Ale w połowie przyszłego roku planujemy starania o drugie 😁 A u was jak ? Jakieś plany czy już temat dzieci zamknięty? A jeśli tak to kiedy? :)

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Prenatalne 23.12
    preg.png
  • Szyharku Ekspertka

Wysłany: 25 października 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tylko żałuję, że na trzecie nie zdecydowaliśmy się wcześniej;)
    Duża różnica wieku ma swoje plusy, czasami naprawdę jestem w stanie dużo ogarnąć, wróciłam też już do robienia sesji, więc moja starsza, która rwie się do opieki, lulania itp jest dla mnie teraz nieoceniona 😅
    Ale mimo wszystko wiem, że za parę lat Zuzka będzie sama, nie będzie miala się z kim bawić, na osiedlu też nie ma specjalnie małych dzieci, więc będzie nam mędzić, a moje wtedy już nastolatki w domu pewnie będą tylko na spanie 😅 ale mimo wszystko czwartego już nie chcę, kategorycznie.

-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
    -listopadowe poronienie samoistne 5tc
    -4.12 - 2 kreski 🥰
    -6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
    17.12 - beta 12226
    19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
    7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra ;)
    4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka ;)
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    To nie znika samo niestety, trzeba złuszczać skórę, szczotkować, ale generalnie trudno to wyplenić raz na zawsze jak już się pojawi :( U mnie wyszło ok. 25 r. ż. nie wiadomo skąd i mam do dziś :(

To prawda. Mi powiedzieli, że zniknie po 25 roku życia i nic. Kłamali ;d w okresie jesienno zimowym się nasila. Plusem jest to, że zakłada się długie rękawy. Latem jest mniej tego dziadostwa.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Co ta ciąża robi z kobietą 🙈
    Ale w połowie przyszłego roku planujemy starania o drugie 😁 A u was jak ? Jakieś plany czy już temat dzieci zamknięty? A jeśli tak to kiedy? :)

My podjęliśmy ostatnio temat 😊 rozpoczniemy starania w Tajlandii. Jak będzie nam dane to świetnie. W naszym przypadku dłuższa przerwa by nas rozleniwiła i duże prawdopodobieństwo, że ostałoby się na jednym 😜 złożyłam już wniosek do żłobka i dostałam pozytywny odzew.

age.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ