Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę Puerie Uno.Magnez staram się brać codziennie,ale czasem mi się zapomina.czasem łykam też tran2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
nick nieaktualnyCicha90 wrote:Dziewczyny czy lekarz dał wam już skierowanie na różyczkę i toksoplazmozę? Poprzednio robiłam te badania na końcówce ciąży
Ja teraz robiłam HIV Itp. a różyczki itp dostanę pewnie jako kolejne bo tak mój lekarz działa. Sam mówił że musimy nadgonić badania. -
Cicha90 wrote:Dziewczyny czy lekarz dał wam już skierowanie na różyczkę i toksoplazmozę? Poprzednio robiłam te badania na końcówce ciąży
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja też dostałam pakiet badań, toxo,HIV,kiła, krew,mocz i różyczka chyba też jest.
Ile bierzecie dziennie DHA?
U mnie w Puerii Uno jest 330 a gin na zaleceniach dała mi 600...2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Chantell88 wrote:A do mnie przyszedł detektor tętna płodu,właśnie przed chwilą słuchałam serduszka,dosyc szybko udało mi się to wychwycić,fajna sprawa
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Chantell88 wrote:A do mnie przyszedł detektor tętna płodu,właśnie przed chwilą słuchałam serduszka,dosyc szybko udało mi się to wychwycić,fajna sprawa
Ja dostałam też skierowsnie na toxo, HIV, HPV i jakieś takie inne dziwne rzeczy. W przyszłym tygodniu będę robić. Na różyczkę lekarz mówił że nie muszę robic jak byłam szczepiona. -
Usiasia wrote:Jaki model? Też zastanawiam się nad zakupem ale chciałabym jakiś dobry
Ja dostałam też skierowsnie na toxo, HIV, HPV i jakieś takie inne dziwne rzeczy. W przyszłym tygodniu będę robić. Na różyczkę lekarz mówił że nie muszę robic jak byłam szczepiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 06:49
Vilka lubi tę wiadomość
-
Dziś zauważyłam że mam pod pępkiem lekko zaokrąglony brzuszek:) jestem szczupła więc szybko widać ale się ucieszyłam i jest taki twardszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 06:55
Marrud88, adukow, Sesyjka lubią tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Jaki model? Też zastanawiam się nad zakupem ale chciałabym jakiś dobry
Ja dostałam też skierowsnie na toxo, HIV, HPV i jakieś takie inne dziwne rzeczy. W przyszłym tygodniu będę robić. Na różyczkę lekarz mówił że nie muszę robic jak byłam szczepiona.
Jumper 100e
Fajny nie trzeszczy i dosyc polecany był10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ja z badan mialam robiona tylko podstawe morfologia ,glukoza ,tsg i mocz .toxo nie musze robic bo przechodzilam . Pamietam ze z corka nie dostalam na raz pakietu badan tych zakaznych tylko mialam podzielone.
Arga a nie masz grupy krwi w karcie ciazy z poprzedniej ciazy?
Chyba nie moge mowic ze czuje sie lepiej , jestem na nogach od 5.30 podchodzilam dwa razy do sniadania i dwa razy wymiotowalam za 3 razem udalo sie ale teraz mi kawka nie smakuje .
-
welonka wrote:Ja z badan mialam robiona tylko podstawe morfologia ,glukoza ,tsg i mocz .toxo nie musze robic bo przechodzilam . Pamietam ze z corka nie dostalam na raz pakietu badan tych zakaznych tylko mialam podzielone.
Arga a nie masz grupy krwi w karcie ciazy z poprzedniej ciazy?
Chyba nie moge mowic ze czuje sie lepiej , jestem na nogach od 5.30 podchodzilam dwa razy do sniadania i dwa razy wymiotowalam za 3 razem udalo sie ale teraz mi kawka nie smakuje . -
Arga wrote:Niby gdzieś mam ale nie mogę znaleźć ale i tak mi ginekolog powiedział, że trzeba powtórzyć bo przeciwciała mogą się zmienić w co nie wierzę 😅
A grupę krwi czemu musisz powtórzyć?
Ja mam badanie z pierwszej ciazy i wystarczy ale znajoma mi mowila właśnie ze jej gin kazała jest powtórzyć.
Któraś wizytuje w tym tygodniu?
Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi,jutro mam endo i musialam mieć świeże wyniki.
Jeszcze pielęgniarka wyjątkowo nie przyjemnie mi ta igłę wbiła..
Widać że koniec długich weekendow bo w labu byla masa ludzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 11:15
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mój gin też kazał powtórzyć grupę krwi 🤷♀️Ja jutro wzięłam dzień wolny i idę zrobić wreszcie tę całą litanię badań, toxo, cyto, różyczka, aptt, inr, morfologia, żelazo, ferrytyna, hemoglobina glikowana etc.
Dziś w sądzie spotkałam znajomego, pogratulował mi 🤣 Czyli u mnie już mocno widać, nie wyłgam się obfitym śniadaniem 😄
Z innej beczki, możecie polecić jakąś stronę / artystę / galerię obrazów, gdzie znajdę jakieś ładne dekoracje ścienne do domu? Nie chcę plakatów w ramkach, tylko prawdziwe obrazy, ale może trochę taniej niż oryginalny Beksiński 😅 I w ogole wszelkie polecenia sklepów z fajnymi, nietuzinkowymi dodatkami do domu chętnie przyjmę!
-
Ja mam jutro wizytę.
marian_the_baby lubi tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶