Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamitka wrote:To ja biję rekord 😅 39 lat i 1 dziecko termin porodu prawie w okolicach mojej 40tki 🙃
Czuję się świetnie, może trochę bardziej śpiącą ale poza tym ok.Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:To ja biję rekord 😅 39 lat i 1 dziecko termin porodu prawie w okolicach mojej 40tki 🙃
Czuję się świetnie, może trochę bardziej śpiącą ale poza tym ok.
No muszę pobić ten rekord bo ja mam 40 lat i 1 dziecko przyjdzie na świat z początkiem sierpnia
Ja czuję się ogólnie dobrze, bóle brzucha, uczucie kłucia. To co najbardziej doskwiera to ogromne zmęczenie, dzisiaj w ciągu dnia złapałam chyba z 6 drzemek. Do tego nawrót migren, już wcześniej miałam do tego tendencje, teraz niestety wróciły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 16:49
Salea, Mamitka, Marrud88 lubią tę wiadomość
...
2021 - rozpoczęcie starań
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
beta 4 tydzień: 110
beta po kolejnych 4 dniach: 88
ciąża biochem.
08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko
👩🏻
40 lat
👨🏼
39 lat (kiepskie parametry nasienia) -
Hej, ja po drugiej wizycie i kamień z serca ! Wszystko gra jest ponad 2 cm dzieciaka z bijącym sercem, widziałam jak tam sobie fikał teraz dylemat czy to czas powiedzieć pozostałej dwójce- lat 6 i 9, już nie takie maluchy
Badania prenatalne za miesiąc, aby to był bardzo spokojny miesiąc;)
https://zapodaj.net/8832418fcdaee.jpg.htmlArga, Atomówka , welonka, Marrud88, Chantell88, Aliya, Usiasia, zasada lubią tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Hej, ja po drugiej wizycie i kamień z serca ! Wszystko gra jest ponad 2 cm dzieciaka z bijącym sercem, widziałam jak tam sobie fikał teraz dylemat czy to czas powiedzieć pozostałej dwójce- lat 6 i 9, już nie takie maluchy
Badania prenatalne za miesiąc, aby to był bardzo spokojny miesiąc;)
https://zapodaj.net/8832418fcdaee.jpg.html
my czekamy z informowaniem wszystkich do konca pierwszego trymestru i badan prenatalnych (praktycznie ten sam termin) ale to pewnie wynika z naszych wczesniejszych doswiadczen i utraty ciazy. Poki co maluch rozwija sie super, serduszko bije, mial w zeszlym tygodniu 3 centymetry...a jednak i tak niepokoj zostaje.
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Keglemegle wrote:No muszę pobić ten rekord bo ja mam 40 lat i 1 dziecko przyjdzie na świat z początkiem sierpnia
Ja czuję się ogólnie dobrze, bóle brzucha, uczucie kłucia. To co najbardziej doskwiera to ogromne zmęczenie, dzisiaj w ciągu dnia złapałam chyba z 6 drzemek. Do tego nawrót migren, już wcześniej miałam do tego tendencje, teraz niestety wróciły
Ja też jestem mega zmęczona. Właśnie rozbierałam ozdoby świąteczne i myślałam że na luzie, dobrze się dziś czuje dam radę ale właśnie mówię do męża, że to jest tak jakby ktoś w sekundzie ktoś włączył przycisk off 🤣 ozdoby rozebrane ale bez męża pomocy bym nie dała rady.
Arga lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Super to idziemy podobnie. A na kiedy wypada Ci termin? Mi niby 01.08 ale pewnie będzie wcześniej😅 jednak zostaję z Wami w grupie sierpniowe🙃
Ja też jestem mega zmęczona. Właśnie rozbierałam ozdoby świąteczne i myślałam że na luzie, dobrze się dziś czuje dam radę ale właśnie mówię do męża, że to jest tak jakby ktoś w sekundzie ktoś włączył przycisk off 🤣 ozdoby rozebrane ale bez męża pomocy bym nie dała rady.
Ja tez sam poczatek, planowane przybycie na 3 sierpnia Zostań, zostań, 1 sierpnia to jednak sierpień, będzie nam raźniej
Mam nadzieję, że sierpień będzie fajnym miesiącem, a jesień będzie dłuuugo piękna i ciepła, chciałabym trochę jeszcze pospacerować z maluszkiem w czymś innym niż deszcz i wiatr
U mnie to duże zmęczenie właśnie się zaczęło w 3 miesiącu. Wcześniej bywałam zmęczona ale nie aż tak, za to miałam ogromne problemy ze spaniem. Od 3-4 nad ranem nie mogłam już do rana zasnąć. Teraz to trochę się normuje a wchodzi takie właśnie gigantyczne zmęczenie po drobnych czynnościach, jak piszesz. Czasami żeby się ogarnąć rano, wstać i jakoś ruszyć do życia to potrzebuję z dobrej godziny.
Udało mi się teraz dostać zwolnienie od lekarza bo powiedziałam, że już nie daję rady. Ale pani doktor już mi powiedziała, że no dobrze, ale że jeśli będzie dobrze to już po tym zwolnieniu mam wracać bo ciąża to nie choroba...Ja mieszkam w Niemczech, tutaj każą pracować do 8 tygodni przed porodem i jeśli wszystko jest dobrze to żaden lekarz nie chce dawać zwolnień. A jak się mówi że źle się czuje to dostaję się odpowiedź, że ciąża to szczególny stan i tak jest i tak ma być....także ciekawie.
Mamitka lubi tę wiadomość
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
nick nieaktualny
-
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny, mam dni gdzie mam bardzo mały apetyt i praktycznie nie jem. Czuję się później mega winna temu. Wy też tak macie ?
Czy wtedy organizm nie dostarcza składników odżywczych bejbikowi ? -
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny, mam dni gdzie mam bardzo mały apetyt i praktycznie nie jem. Czuję się później mega winna temu. Wy też tak macie ?
Czy wtedy organizm nie dostarcza składników odżywczych bejbikowi ?
Odrzuciło mnie od kawy, ale niestety mam niskie ciśnienie 100/60 😔i brak mi sił, do tego codziennie śpię w dzień..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 21:13
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Czy wtedy organizm nie dostarcza składników odżywczych bejbikowi ?
ja miałam i tak i tak, czyli tak jak Ty, że przez 2-3 dni praktycznie na śniadanie muesli i tylko jakaś kolacja. Nie mam w ogóle mdłości, po prostu totalnie nie miałam apetytu. Później wracało do normy i już normalnie jadłam. Myślę, że o ile nie jest to długotrwały stan to nie masz się czym martwić. W pierwszym trymestrze nasze zapotrzebowanie kaloryczne nie zwiększa się praktycznie, korzystamy z rezerw, maluch dostaje czego potrzebuje.
Ja nawet wykupilam sobie dietę na 1 trymestr, nie byłam w stanie tego przejeść.
Dopóki to nie trwa tygodnia czy dwóch to na spokojnie.
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Mnie też męczy zgaga i na chwilę ulgę przynosi Rennie jak jest naprawdę źle. Dodatkowo migdały i siemię lniane, chociaż to drugie średnio mi wchodzi... Też nie mam doświadczenia ze zgagą, mam nadzieję że niedługo te dolegliwości miną, albo chociaż złagodnieją.
-
Mamitka wrote:Nie wiem co gorsze😅 ja jestem co 2h głodna ale to tak że dopada mnie taki nagły głód zmuszeni coś zjeść bo inaczej bym chyba padła, słabnę odrazu. Wcześniej tak absolutnie nie miałam.
Niestety mam też ogromną fazę na chipsy i tu trwa walka bo muszę sobie tego odmawiać więc staram się jakoś to zaspokoić ale idzie słabo. Wcześniej w ogóle chipsy mogły dla mnie nie istnieć. Jak były na imprezie to zjadłam ale sama sobie chipsów nigdy nie kupiłam.
adukow lubi tę wiadomość
...
2022.03 - IUI ❌
2022.04 - IUI ✅
ciąża biochem.
6 zamrożonych
08.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
4 zapłodnione -> ❄️
10.2022 - transfer ❄️
Test ciążowy - ❌
6 zapłodnionych -> ❄️
11.2022 - transfer ❄️
24.11 - betaHCG -> 103
28.11 - betaHCG -> 780
👩🏻
40 lat
👨🏼
Czy wy też latacie sikać jak poparzone? Dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy i to wcale nie sikam dużo. Męczy to ... Nie mam żadnych objawów wskazujących na infekcje pęcherza.
-
Vilka wrote:Czy wy też latacie sikać jak poparzone? Dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy i to wcale nie sikam dużo. Męczy to ... Nie mam żadnych objawów wskazujących na infekcje pęcherza.
Ja zikam co chwile właściwie od samego początku. W nocy wstaje po kilka razy, w ciągu dnia jest podobnie. Aż się boję z domu wychodzić, bo wiem, że zaraz będzie mi się chciało siku. -
Czyli to jest tak że powiększona macica uciska na pęcherz i już zawsze będzie takie sikanie ? 🤣 Omg...
-
Vilka wrote:Czy wy też latacie sikać jak poparzone? Dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy i to wcale nie sikam dużo. Męczy to ... Nie mam żadnych objawów wskazujących na infekcje pęcherza.