X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Witaj w klubie ja 36 i pierwsze dziecko. Czuje sie ciągle śpiącą a tak poza tym to ok.
    Tak, gorące kąpiele nie są wskazane, ale w letniej, ciepłej wodzie przecież można się wykąpać 😊
    To ja biję rekord 😅 39 lat i 1 dziecko termin porodu prawie w okolicach mojej 40tki 🙃
    Czuję się świetnie, może trochę bardziej śpiącą ale poza tym ok.

Salea, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Ja czuję się do dupy. Mam całodzienne mdłości, a wykonanie najprostszej czynności jest dla mnie wyzwaniem porównywalnym niemalże do przebiegnięcia półmaratonu. Codziennie spóźniam się prawie godzinę do pracy, bo rano, szykując się w łazience, muszę się co chwilę położyć. Po kąpieli - leżę, po nałożeniu kremu na buzię - leżę, po nałożeniu pudru przed tuszowaniem rzęs - leżę. No istna masakra, ale pomimo tego jest o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży. Wtedy, poza całodobowymi mdłościami, miałam totalny jadłowstręt i schudłam do 43 kg. Musiałam od razu pójść na zwolnienie i przez pierwsze 2 miesiące moje jedyne wspomnienie ciąży to leżenie w łóżku. Zaczynam 8 tydzień. Mam nadzieję, że za 4 tygodnie zacznę już w miarę normalnie funkcjonować.

Ja miałam tak samo, po czym przyszedł przełom 11 i 12 tc i nagle magia, zero mdłości, mogę jeść wszystko, mam z powrotem energię itd. Życzę, żeby u Ciebie było podobnie 🙂

Usiasia, Farfalla lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja miałam tak samo, po czym przyszedł przełom 11 i 12 tc i nagle magia, zero mdłości, mogę jeść wszystko, mam z powrotem energię itd. Życzę, żeby u Ciebie było podobnie 🙂
    U mnie z 11tc zgubił się ból piersi ale zgaga i mdłości niestety pozostały. Chętnie bym zamieniła bo tkliwe piersi nie były tak upierdliwe jak zgaga.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj przez pomylke wzielam drugi raz euthyroxu zamiast duphastonu . Myslicie ze mam czym sie marwic ?

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Termin mam na 26 sierpień. Chyba jestem najstarsza na tym forum.
    Ja cię doganiam bo mam 39 lat 😉 w sumie fajnie, że średnia wieku na ciąże się zmienia bo te 8 lat temu też byłam jedną z najstarszych na forum a miałam 31 lat a 32 jak urodziłam.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj przez pomylke wzielam drugi raz euthyroxu zamiast duphastonu . Myslicie ze mam czym sie marwic ?
    Nie martw się. Duża dawka euthyroxu może tylko dodać ci energii. Jutro weź normalnie i tyle, nic już nie zrobisz. Ja kiedyś po podwójnej dawce bo też się pomyliłam wysprzątałam pół domu i tylko czułam taki lekki ból serca. Może być tak, że nic nie poczujesz. Nie wiem jaką dawkę bierzesz

welonka lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja cię doganiam bo mam 39 lat 😉 w sumie fajnie, że średnia wieku na ciąże się zmienia bo te 8 lat temu też byłam jedną z najstarszych na forum a miałam 31 lat a 32 jak urodziłam.

Moja kuzynka urodziła niedawno zdrowego bobasa w wieku 42 lat,jej pierwszy syn ma 23 lata.. co prawda wpadka ale nie jest to już chyba aż tak szokujące jak kiedyś..
    Jak ja widzialam z wózkiem to aż mialam wrażenie że ta dzidzia ja odmłodziła.

Arga lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w marcu kończę 34, pierwsze dziecko 😊
    Jako nastolatka planowałam, że do 30 będę miała już trójkę 😂 okazało się jednak, że na pierwsze dziecko musiałam czekać ponad 9 lat.
    W ogóle walka o ciąże to jest największą lekcja cierpliwości i pokory w moim życiu.
    Mam wrażenie, że ostatnie lata to wieczne czekanie, na kolejną wizytę u specjalisty, na badania, na wyniki, na miesiączkę 🙄 Ale warto było ❤

Mellow, Arga, Chantell88, Farfalla, Marrud88 lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Jako nastolatka planowałam, że do 30 będę miała już trójkę 😂 okazało się jednak, że na pierwsze dziecko musiałam czekać ponad 9 lat.
    W ogóle walka o ciąże to jest największą lekcja cierpliwości i pokory w moim życiu.
    Mam wrażenie, że ostatnie lata to wieczne czekanie, na kolejną wizytę u specjalisty, na badania, na wyniki, na miesiączkę 🙄 Ale warto było ❤
    Ja też chciakam pierwsze przed 30 ale jakoś długo się zeszło na staraniach bo wyszedł problem z prolaktyną i dopiero dwóch latach starań się udało. Trochę dziwne bo ja ciągle mam wysoką tą prolaktyne a kolejne dziecko bez leków już się udało jakoś 18 miesięcy po porodzie 🤔 tylko te poronienia po drodze były obciążające dla mnie.

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam skonczyć studia, zrobić aplikację, podróżować i dopiero potem zacząć myśleć o malcu. Ale zdiagnozowano mi endometriozę, przeszłam laparoskopię i usłyszałam, że najlepiej starać się od razu po operacji. Więc trochę zycie zdecydowało za nas.

Myślałam, że z drugim będzie podobnie, bo w ostatnim czasie choroba mi wrócila, torbiele, zrosty, a tu w drugim cyklu niespodzianka 🙂

Jak Wam mija długi weekend? My u rodzicow, jest 9:30, a Miśka jeszcze śpi😀 Po poludniu zostawiamy ją z babcią i idziemy do kina 🥰 Ciesze sie jak dziecko, bo od kiedy sie urodzila wszedzie chodzi z nami i mamy bardzo mało okazji do randeczek. Przy dwojce to pewnie juz w ogole nie wyrwiemy sie przez najblizsze 3 lata🙈

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ja planowałam do 30 stki mieć już dwójkę i prawie się udało.. bo ta druga ciaza pykla w 1cs no ale szybko się zakończyła.
    Pozniej mialam okres że nie chce..,jak chcialam to nie wychodziło i tak zleciały te 3 lata..

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja chciałam skonczyć studia, zrobić aplikację, podróżować i dopiero potem zacząć myśleć o malcu. Ale zdiagnozowano mi endometriozę, przeszłam laparoskopię i usłyszałam, że najlepiej starać się od razu po operacji. Więc trochę zycie zdecydowało za nas.

Myślałam, że z drugim będzie podobnie, bo w ostatnim czasie choroba mi wrócila, torbiele, zrosty, a tu w drugim cyklu niespodzianka 🙂

Jak Wam mija długi weekend? My u rodzicow, jest 9:30, a Miśka jeszcze śpi😀 Po poludniu zostawiamy ją z babcią i idziemy do kina 🥰 Ciesze sie jak dziecko, bo od kiedy sie urodzila wszedzie chodzi z nami i mamy bardzo mało okazji do randeczek. Przy dwojce to pewnie juz w ogole nie wyrwiemy sie przez najblizsze 3 lata🙈

My wczoraj byliśmy na kolacji ze znajomymi, dziś planujemy jakieś spacer z psiakiem i obiad na mieście. Jutro.jedziemy do rodziców na obiad
    Muszę się coraz bardziej pilnować, żeby przypadkiem nic o ciąży nie wspomnieć, bo jeszcze rodzina i znajomi nie wiedzą, mieliśmy czekać do badań prenatalnych, ale chyba powiem na Dzień Babci i Dziadka, co roku spotykamy się u mojej chrzestnej i świętujemy jej urodziny i dzień Babci, to będzie 11+6.

Mellow lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:

Wczoraj troche na sprzątaniu i odpoczynku.
    Dzis tez myslalam o kinie ale z młodym bo ostatnio przez te choróbska to stale w domu siedzielismy..
    Ale za to dzis sie wyspalam, prawie 12h snu:)

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam na lodowisko z dzieciaka o. Po byłam tak padnięta, że ledwo dałam radę ich ogarnąć

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

My też staramy się wykorzystać czas dla siebie, póki jeszcze jest taka możliwość, zabieramy psa do lasu na długi spacer, skoczymy na jakaś dobrą kolację, obejrzymy film na rzutniku w łóżku, bo kiedy jak nie teraz :-)
    Swoją drogą, któreś z was radziły sobie już z posiadaniem psa przy noworodku? Mamy naszego psiaka od pół roku, obawiam się mocno jak to będzie przy dziecku, sprzątamy codziennie ale sierść i tak lata w powietrzu, a szczeniak mam czasem wrażenie, że jeszcze do końca nie wyhodował mózgownicy. Obawiam się jak połączę opieke nad psem z maluszkiem, jak ogarnąć spacery... macie jakieś rady? Przyjmę wszystko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 12:12

• welonka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow u nas podobnie mialam skonczyc studia ,dobra praca dom ogarniety . A los wszystko zmienil. Teraz juz bylismy pogodzeni ze drugiegi dziecka nie bedzie a tu po 4 latach nagle bach niespodzianka;)

My weeken spedzamy miedzy cementem iszczotką a gotowaniem z córką z piasku :d jutro planujemy gdzies wyskoczyc w 3.

Salea najważniejsze zeby dziecko nie mialo uczulenia na sierść:) a reszte mysle ze da sie ogarnąć:)

Ja mam nadzieje ze maluch bedzie lubial jazde w wozku i w samochodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 13:09

age.png
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z Wami w sierpniówkach :) mam termin na 19.08 - czytałam Was od jakiegoś czasu ale dopiero teraz mam odwagę tu coś napisać. To moja 3 ciąża. Mam już 7 letniego synka i 3,5 letnia córeczkę.
    Co do samej ciąży - znoszę ja fatalnie. Najgorzej ze wszytskich 3,ciagle mam mdłości, wymiotuje, nie mam siły i dużo śpię ostatnio już wymiotowałam krwią bo mam tak podrazniony przełyk :( ginekolog zasugerowała szpital, ale czekam do środowej wizyty i zobaczymy. Biorę tabletki też na te wymioty ale średnio pomagają.

Życzę Wam bezproblemowych ciąż! :)

Marrud88, Chantell88 lubią tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodzę to będę miała skończone 35, Córka w grudniu skończy 9. Zawsze chciałam mieć drugie dziecko szybciej, ale będąc w pierwszej ciazy ciężko zachorowałam. Zanim doczekałam się na diagnozę i właściwe leczenie to byłam już nad grobem. Po 6 latach leczenia klinika dała mi zielone światło na drugie dziecko. W sierpniu poronienie samoistne a teraz termin na sierpień. Mam ogromny stres jak będzie przebiegała ta ciąża, ale tym razem mam przy sobie świetnych specjalistów i tylko to trzyma mnie przy zdrowych zmysłach...

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u was też orgazm powoduje lekkie bóle brzucha, w sensie skurcze macicy ? Trwa to kilka minut i przechodzi, ale nie jest przyjemne...

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    My też staramy się wykorzystać czas dla siebie, póki jeszcze jest taka możliwość, zabieramy psa do lasu na długi spacer, skoczymy na jakaś dobrą kolację, obejrzymy film na rzutniku w łóżku, bo kiedy jak nie teraz :-)
    Swoją drogą, któreś z was radziły sobie już z posiadaniem psa przy noworodku? Mamy naszego psiaka od pół roku, obawiam się mocno jak to będzie przy dziecku, sprzątamy codziennie ale sierść i tak lata w powietrzu, a szczeniak mam czasem wrażenie, że jeszcze do końca nie wyhodował mózgownicy. Obawiam się jak połączę opieke nad psem z maluszkiem, jak ogarnąć spacery... macie jakieś rady? Przyjmę wszystko :-)

My mamy psa i kota, odkurzam minimum raz dziennie a sierści i tak jest pełno, ale już się z tym pogodziłam. Mam też pełno obaw jak zwierzaki zareagują na nowego domownika, najbardziej martwię się o sunię, bo jest we mnie wpatrzona jak w obrazek, dodatkowo jest bardzo wrażliwa i delikatna, nie chce żeby czuła się odtrącona jak pojawi się dziecko. Zauważyłam ostatnio, że jeszcze bardziej zaczęła się przytulać, zwłaszcza do brzucha. Pewnie będziemy chcieli skorzystać z rady dobrego behawiorysty, który podpowie nam co zrobi, żeby pojawienie się dziecka nie wpłynęło mocno na zwierzaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2023, 14:11

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ