Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Chantell88 wrote:Tak patrzę u Nas dziewczyny na ta pierwsza stronę i troche tam kuleje ten spis bo chyba tych dziewczyn juz z Nami nie ma co pisały jako pierwsze?
Welonka mnie od kilku dni piecze przełyk i nie wiem czy to zgaga czy jakieś podrażnienie od wymiotów.
Ja się znów zaczynam stresować wizytą. Piersi dziś nie bolą, wczoraj też tak średnio. Zastanawiałam się nad zakupem detektora tętna płodu ale wtedy już na pewno ciągle bym sprawdzała czy wszystko jest dobrze... -
Usiasia wrote:Spis zrobiła Scarlet której niestety też już nie ma z nami na wątku, dlatego zapewne nie jest na bieżąco.
Welonka mnie od kilku dni piecze przełyk i nie wiem czy to zgaga czy jakieś podrażnienie od wymiotów.
Ja się znów zaczynam stresować wizytą. Piersi dziś nie bolą, wczoraj też tak średnio. Zastanawiałam się nad zakupem detektora tętna płodu ale wtedy już na pewno ciągle bym sprawdzała czy wszystko jest dobrze...
Zanim wiedzialam ze jestem w ciazy xaplanowliamsy remont w domu . Jestesmy w trakcie nie widac konca a mi cjce sie juz plakac w calym domu wszedzie jest pelno kurzu pylu i konca nie widac:(caly czas jezdze na mopie a sil brak juz. A musze bo cora ma alergie na kurz najgorsze ze prawdopodobnie przez cala ciaze bedziemy w remoncie . -
Mnie męczyła potworna zgaga w pierwszej ciąży. Zaczęła się w drugim trymestrze i trwała chyba do trzeciego. Do tego stopnia była uciążliwa, że nie mogłam w nocy spać i przełykać śliny. Syn urodził się łysy i taki pozostał niemal do półtora roku, więc takie to są mity ciążowe 😁 Za to teraz (na szczęście) ma bardzo ładne i gęste włosy.
-
welonka wrote:Termin porodu mam na 3 sierpnia , ciekawe czy bedzie lipcowe czy sierpniowe:) z corka mialam na 5 czerwca urodzila sie 1 czerwca.
To urodziny w dzień dziecka, fajnie.
Zawsze chciałam mieć wiosenne dziecko,będzie letnie-tez fajnie
Syna urodziłam 11 dni przed terminem,zobaczymy jak tu się potoczy.
Macie jakieś przeczucia co do płci?
Bo ja póki co kompletnie nic.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:To urodziny w dzień dziecka, fajnie.
Zawsze chciałam mieć wiosenne dziecko,będzie letnie-tez fajnie
Syna urodziłam 11 dni przed terminem,zobaczymy jak tu się potoczy.
Macie jakieś przeczucia co do płci?
Bo ja póki co kompletnie nic.
Ja od początku mam przeczycie, że to będzie chłopiec, ale śniło mi się dwa dni pod rząd, że to dziewczynka 😊
-
Ja mam przeczucie że będzie chłopak.
-
A w ogóle mam już jakieś instynkty macierzyńskie haha, wczoraj mi się śniło, że karmiłam piersią moje dziecko, tylko problem w tym, że to był mały słodki kotek
Farfalla lubi tę wiadomość
-
U nas wszyscy liczą, że będzie chłopak, bo przecież tak super mieć "parkę"🤦♀️ Zawsze mam ochote odpowiedziec, ze nie mam zamiaru ich rozmnazac, wiec do niczego mi "parka" niepotrzebna 😛 Ja bym wolała drugą córkę
Aliya lubi tę wiadomość
-
Co do karmienia, ja po CC w ogóle nie mialam pokarmu, ale zawalczyłam i finalnie karmiłam Miśke prawie 3 lata! 🥲 Kp to cudowna sprawa, drugiego glutka tez zamierzam karmic az do samoodstawienia
Arga lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Co do karmienia, ja po CC w ogóle nie mialam pokarmu, ale zawalczyłam i finalnie karmiłam Miśke prawie 3 lata! 🥲 Kp to cudowna sprawa, drugiego glutka tez zamierzam karmic az do samoodstawienia
Mellow lubi tę wiadomość
-
Ja sama nie wiem czy wolę chłopaka czy dziewczynkę. Kiedyś myślałam, że chcę dwie dziewczynka ale teraz myślę, że jednak chcę aby córka została jedyną córką a chłopaki może jakoś się dogadają 🤔ale to gdybanie. Jak będzie córka to też fajnie. Wiem jedno, trudno będzie mi się teraz podzielić na troje
-
To moja pierwsza ciąża, więc tak naprawdę jest mi obojetnie czy chłopak czy dziewczyna. Na pewno chciałabym mieć parkę.
-
Ale powiem Wam, że tę ciążę znoszę duzo gorzej niż poprzednią, jednak wiek robi swoje. Wtedy mialam 28 lat, teraz 32 i jest przepaść 😅 Kiedys mielismy plan, ze przed 35-tką jeszcze trzecie, ale wydaje mi sie to juz nierealne 😄
-
Ja już mam synka,teraz chciałabym córkę, ale wolę się nie nastawiać
Nie mam przeczucia, ale mąż czuje że będzie dziewczynka 😁2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Mellow wrote:Ale powiem Wam, że tę ciążę znoszę duzo gorzej niż poprzednią, jednak wiek robi swoje. Wtedy mialam 28 lat, teraz 32 i jest przepaść 😅 Kiedys mielismy plan, ze przed 35-tką jeszcze trzecie, ale wydaje mi sie to juz nierealne 😄
Ja ta ciążę tez znoszę gorzej..
Ciaza z synem była wzorowa,czułam się bardzo dobrze,mdlosci nie miałam i może też na to wpływ miał wiek bo wtedy mialam 24 lata
Ja tak jak mówiłam,przeczuć nie mam żadnych alę śniło mi się że będzie córka i nie ukrywam że bardzo bym się ucieszyła gdyby tak było..
Tez nie chce się nastawiać wiec staram się podchodzic do tego neutralnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 15:02
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:Ja ta ciążę tez znoszę gorzej..
Ciaza z synem była wzorowa,czułam się bardzo dobrze,mdlosci nie miałam i może też na to wpływ miał wiek bo wtedy mialam 24 lata
Ja tak jak mówiłam,przeczuć nie mam żadnych alę śniło mi się że będzie córka i nie ukrywam że bardzo bym się ucieszyła gdyby tak było..
Tez nie chce się nastawiać wiec staram się podchodzic do tego neutralnie.
Eee wiek nie ma nic do rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:04
-
Mellow wrote:Ale powiem Wam, że tę ciążę znoszę duzo gorzej niż poprzednią, jednak wiek robi swoje. Wtedy mialam 28 lat, teraz 32 i jest przepaść 😅 Kiedys mielismy plan, ze przed 35-tką jeszcze trzecie, ale wydaje mi sie to juz nierealne 😄
Mellow lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podziwiam za tak dlugie karmienie;) rowniez uwazam ze to fajna sprawa ale odstawilam corke jak miala 1.5roku .
Mi tak samo kazdy życzy chlopaka ale ja nie wiem czy chce chlopaka ,maz liczy na syna
Ja 4 lata temu duzo gorzej znosilam ciaze niz teraz.