Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Salea wrote:Dziewczyny, a w temacie ciuchów i brzuszka, któraś już nosi spodnie z tym doszywanym elastycznym pasem? Ja się łamię co zakładać, kiedy zwykłe dżinsy juz sie nie dopinają, ale na te ciążowe wydaje mi się za wcześnie, bo na razie to wyglądam po prostu jakbym zeżarła pół cukierni . Na razie ratuję się rajstopami i luźnymi sukienkami, ale człowiek jednak potrzebuje wygody tych dwóch nogawek od czasu do czasu
Ja na L4 już prawiem od miesiąca, więc śmigam w dresiku cały czas. Na święta i sylwestra sukienka była grana. Jutro idziemy na obiad ze znajomymi i zobaczę, czy się w jeansy mieszczę 😂
Czy Wy też macie takie wahania nastroju? Mnie drażnią strasznie jakieś pierdoły, mój mąż musi mieć do mnie w ostatnich dniach dużą cierpliwość 🙈
-
Hej, chciałabym do Was dołączyć z OM termin wychodzi mi na 6.09, ale nie wydaje mi się, żebym dotrwała do terminu, jakoś intuicyjnie czuję, że będzie to sierpień
To moja druga ciąża, po ok pol roku starań
Z objawów mam zadyszkę, jak wchodzę po schodach 😅 (to w sumie był pierwszy objaw) i mdłości a jednocześnie wilczy apetyt
Czyli podobne objawy jak w pierwszej ciąży
W przyszły piątek mam wizyte u lekarza z usg, to będzie 6+2, mam nadzieję, że ciąża się potwierdziMarrud88, Arga, Mellow, zasada lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dziewczyny, czy wasi panowie chodzą z Wami na usg dowcipne?
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Dziewczyny, czy wasi panowie chodzą z Wami na usg dowcipne?
zasada lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Ja na L4 już prawiem od miesiąca, więc śmigam w dresiku cały czas. Na święta i sylwestra sukienka była grana. Jutro idziemy na obiad ze znajomymi i zobaczę, czy się w jeansy mieszczę 😂
Czy Wy też macie takie wahania nastroju? Mnie drażnią strasznie jakieś pierdoły, mój mąż musi mieć do mnie w ostatnich dniach dużą cierpliwość 🙈 -
Arga wrote:Czy i i was taka niemoc ostatnio? Normalnie mogłabym leżeć cały dzień, coś zrobić jednego i paść 🙈 nie pamiętam abym tak miała poprzednio 😅
Mellow Ja bym już wolała coś widzieć chociaż nie jestem szczupła to może sadełko zasłania jeszcze. Spróbuję jutro ubrać jakieś ciaśniejsze jeansy i zobaczę.
Dziewczyny czy Was też męczy jakaś taka zgaga? -
Mnie męczą zaparcia, ale pewnie przez to że biorę duphaston i feroplex (żelazo)...
-
Mój nie, bo musiałby się urywać z pracy, co nie jest ani proste ani opłacalne Ale na USG przez brzuch pewnie w końcu pójdzie ze mną, musi jak będzie okazja. -
Mój pojedzie na prenatalne dopiero i wystarczy2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Do kiedy wasz lekarz planuje trzymać Was na Duphastonie? Właśnie się zorientowałam że jest długi weekend a ja mam tabletki do poniedziałku rano 😮💨 -
Mój małż chodzi na wszyściuteńkie wizyty, córkę też chcę zabrać na któreś USG, bo bardzo dopytuje, że ona też chce zobaczyc "dzidzie na telewizorku" 😊 Dziś mi zrobiła turbo słodką akcję w aptece, kupowałam leki i suple, m.in. Clexane, a ona do farmaceutki "to jest mamy kuj kuj dla dzidziusia plose pani, bo mama ma dzidziusia w bziuchu" i pocałowała brzuch 🥹 Melting hearts u wszystkich w aptece 🥰🫠
Co do energii, u mnie ostatnio progres, im blizej II trymestru, tym energia wraca. Dzis bylam w kancelarii 8-16:30, potem pojechalam po córkę do przedszkola i prosto do galerii. Wrocilysmy do domu 20:30 😄 obkupilam sie w obcisle rzeczy, za to kocham okres ciąży, ze moge nosic kiecki podreslajace brzuch i wystająca oponka z przodu jest powodem do dumy,a nie wstydu 🤪Arga lubi tę wiadomość
-
Mój chodził ze mną trochę w pierwszej ciąży, prawie całą drugą a teraz jak na razie wizyty wypadają mi jak go nie ma w domu. Chociaż nie widziałam w gabinecie panów teraz przez tego covida wszystko się pozmieniało 😞
Na duphastonie to jakoś do 10-11 tygodnia się jest. Mój na pewno w końcu karze mi odstawić bo zawsze tak robili i było dobrze. Chyba łożysko musi się w pełni ukształtować. -
Salea wrote:Dziewczyny, a w temacie ciuchów i brzuszka, któraś już nosi spodnie z tym doszywanym elastycznym pasem? Ja się łamię co zakładać, kiedy zwykłe dżinsy juz sie nie dopinają, ale na te ciążowe wydaje mi się za wcześnie, bo na razie to wyglądam po prostu jakbym zeżarła pół cukierni . Na razie ratuję się rajstopami i luźnymi sukienkami, ale człowiek jednak potrzebuje wygody tych dwóch nogawek od czasu do czasu
Raz założylam jeansy ciążowe z HM, ale spadały mi z dupki i jednak na razie zostanę przy kieckach. Ale ja nie jestem w ogole spodniowa, moge zyc tylko w spodnicach i sukienkach 😉 -
Usiasia wrote:Mój nie był bo był w pracy i na najbliższej wizycie też będe sama. Na prenatalne muszę iść sama, jak się rejestrowałam od razu dostałam informację że bez osoby towarzyszącej.
Do kiedy wasz lekarz planuje trzymać Was na Duphastonie? Właśnie się zorientowałam że jest długi weekend a ja mam tabletki do poniedziałku rano 😮💨
Ja biorę luteine i właśnie mam odstawić.. tak więc dokończę opakowanie i finito.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:Ja biorę luteine i właśnie mam odstawić.. tak więc dokończę opakowanie i finito.
Mój w pierwszej ciazy był z mna na prenatalnych i na kilku wizytach,w tej ciąży jeszcze nie było okazji bo zawsze wypada mi wizyta rano co koliduje z praca:D10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
A mi tylko lekko brzuch się powiększył, ale sama nie wiem czy od tych zaparć czy od ciąży. Noszę normalne spodnie te sprzed ciąży i nic mnie nie ciśnie. 9 tydzień.
-
Usiasia wrote:Ja codziennie śpię po południu, normalnie to mi się raczej nie zdaża.
Mellow Ja bym już wolała coś widzieć chociaż nie jestem szczupła to może sadełko zasłania jeszcze. Spróbuję jutro ubrać jakieś ciaśniejsze jeansy i zobaczę.
Dziewczyny czy Was też męczy jakaś taka zgaga?
Ja w pierwszej ciazy bralam duphaston do 36 tygodnia ciazy .
Moj maz w pierwszej ciazy byl tylko raz na usg dostal wtedy specjalne zdjexie z usg dla siebie . Teraz tez pewnie pojdzie raz , rowniez myslalam zeby zabrac corke ale jednak odpuszcze dla corki poprosze lekarza zeby nagral malenstwo jak fika .