X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ostatnie pytanie w tej kwestii:) o jakiej porze dnia u Ciebie występuje? U mnie tylko rano...
    Tak rano i do około południa mnie trzyma.

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Dziewczyny, a w temacie ciuchów i brzuszka, któraś już nosi spodnie z tym doszywanym elastycznym pasem? Ja się łamię co zakładać, kiedy zwykłe dżinsy juz sie nie dopinają, ale na te ciążowe wydaje mi się za wcześnie, bo na razie to wyglądam po prostu jakbym zeżarła pół cukierni . Na razie ratuję się rajstopami i luźnymi sukienkami, ale człowiek jednak potrzebuje wygody tych dwóch nogawek od czasu do czasu ;-)

Ja na L4 już prawiem od miesiąca, więc śmigam w dresiku cały czas. Na święta i sylwestra sukienka była grana. Jutro idziemy na obiad ze znajomymi i zobaczę, czy się w jeansy mieszczę 😂
    Czy Wy też macie takie wahania nastroju? Mnie drażnią strasznie jakieś pierdoły, mój mąż musi mieć do mnie w ostatnich dniach dużą cierpliwość 🙈

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym do Was dołączyć:) z OM termin wychodzi mi na 6.09, ale nie wydaje mi się, żebym dotrwała do terminu, jakoś intuicyjnie czuję, że będzie to sierpień:)
    To moja druga ciąża, po ok pol roku starań
    Z objawów mam zadyszkę, jak wchodzę po schodach 😅 (to w sumie był pierwszy objaw) i mdłości a jednocześnie wilczy apetyt
    Czyli podobne objawy jak w pierwszej ciąży
    W przyszły piątek mam wizyte u lekarza z usg, to będzie 6+2, mam nadzieję, że ciąża się potwierdzi

Marrud88, Arga, Mellow, zasada lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasi panowie chodzą z Wami na usg dowcipne?

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Salea Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Mój mąż bardzo chce być na każdym, choć czasami mamy wizyte w malutkim gabinecie i komfort jest średni do ogladania ;-) taki mi się zaangażowany tatuś trafił :-)

zasada lubi tę wiadomość

• Salea Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja na L4 już prawiem od miesiąca, więc śmigam w dresiku cały czas. Na święta i sylwestra sukienka była grana. Jutro idziemy na obiad ze znajomymi i zobaczę, czy się w jeansy mieszczę 😂
    Czy Wy też macie takie wahania nastroju? Mnie drażnią strasznie jakieś pierdoły, mój mąż musi mieć do mnie w ostatnich dniach dużą cierpliwość 🙈
    Ja się wczoraj popłakałam, bo mąż dodał pieprzu do kotletów, a ja lubię bez...😅

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Czy i i was taka niemoc ostatnio? Normalnie mogłabym leżeć cały dzień, coś zrobić jednego i paść 🙈 nie pamiętam abym tak miała poprzednio 😅
    Ja codziennie śpię po południu, normalnie to mi się raczej nie zdaża.

Mellow Ja bym już wolała coś widzieć chociaż nie jestem szczupła to może sadełko zasłania jeszcze. Spróbuję jutro ubrać jakieś ciaśniejsze jeansy i zobaczę.

Dziewczyny czy Was też męczy jakaś taka zgaga?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczą zaparcia, ale pewnie przez to że biorę duphaston i feroplex (żelazo)...

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:

Mój nie, bo musiałby się urywać z pracy, co nie jest ani proste ani opłacalne :) Ale na USG przez brzuch pewnie w końcu pójdzie ze mną, musi :) jak będzie okazja.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pojedzie na prenatalne dopiero i wystarczy :)

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Mój nie był bo był w pracy i na najbliższej wizycie też będe sama. Na prenatalne muszę iść sama, jak się rejestrowałam od razu dostałam informację że bez osoby towarzyszącej.

Do kiedy wasz lekarz planuje trzymać Was na Duphastonie? Właśnie się zorientowałam że jest długi weekend a ja mam tabletki do poniedziałku rano 😮‍💨

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż chodzi na wszyściuteńkie wizyty, córkę też chcę zabrać na któreś USG, bo bardzo dopytuje, że ona też chce zobaczyc "dzidzie na telewizorku" 😊 Dziś mi zrobiła turbo słodką akcję w aptece, kupowałam leki i suple, m.in. Clexane, a ona do farmaceutki "to jest mamy kuj kuj dla dzidziusia plose pani, bo mama ma dzidziusia w bziuchu" i pocałowała brzuch 🥹 Melting hearts u wszystkich w aptece 🥰🫠

Co do energii, u mnie ostatnio progres, im blizej II trymestru, tym energia wraca. Dzis bylam w kancelarii 8-16:30, potem pojechalam po córkę do przedszkola i prosto do galerii. Wrocilysmy do domu 20:30 😄 obkupilam sie w obcisle rzeczy, za to kocham okres ciąży, ze moge nosic kiecki podreslajace brzuch i wystająca oponka z przodu jest powodem do dumy,a nie wstydu 🤪

Arga lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodził ze mną trochę w pierwszej ciąży, prawie całą drugą a teraz jak na razie wizyty wypadają mi jak go nie ma w domu. Chociaż nie widziałam w gabinecie panów teraz przez tego covida wszystko się pozmieniało 😞

Na duphastonie to jakoś do 10-11 tygodnia się jest. Mój na pewno w końcu karze mi odstawić bo zawsze tak robili i było dobrze. Chyba łożysko musi się w pełni ukształtować.

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Dziewczyny, a w temacie ciuchów i brzuszka, któraś już nosi spodnie z tym doszywanym elastycznym pasem? Ja się łamię co zakładać, kiedy zwykłe dżinsy juz sie nie dopinają, ale na te ciążowe wydaje mi się za wcześnie, bo na razie to wyglądam po prostu jakbym zeżarła pół cukierni . Na razie ratuję się rajstopami i luźnymi sukienkami, ale człowiek jednak potrzebuje wygody tych dwóch nogawek od czasu do czasu ;-)

Raz założylam jeansy ciążowe z HM, ale spadały mi z dupki i jednak na razie zostanę przy kieckach. Ale ja nie jestem w ogole spodniowa, moge zyc tylko w spodnicach i sukienkach 😉

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę gdzieś znaleźć swoje jedne ciążowe spodnie bo zwykłe już mnie cisną i chodzę teraz w rajstopach i spódnicach.
    W ogóle to mam ciągle za dużo kg po poprzednich ciążach i mam nadzieję, że nie utyje teraz za bardzo bo się chyba popłaczę.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Mój nie był bo był w pracy i na najbliższej wizycie też będe sama. Na prenatalne muszę iść sama, jak się rejestrowałam od razu dostałam informację że bez osoby towarzyszącej.

Do kiedy wasz lekarz planuje trzymać Was na Duphastonie? Właśnie się zorientowałam że jest długi weekend a ja mam tabletki do poniedziałku rano 😮‍💨

Ja biorę luteine i właśnie mam odstawić.. tak więc dokończę opakowanie i finito.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja biorę luteine i właśnie mam odstawić.. tak więc dokończę opakowanie i finito.

Mój w pierwszej ciazy był z mna na prenatalnych i na kilku wizytach,w tej ciąży jeszcze nie było okazji bo zawsze wypada mi wizyta rano co koliduje z praca:D

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tylko lekko brzuch się powiększył, ale sama nie wiem czy od tych zaparć czy od ciąży. Noszę normalne spodnie te sprzed ciąży i nic mnie nie ciśnie. 9 tydzień.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę u Nas dziewczyny na ta pierwsza stronę i troche tam kuleje ten spis bo chyba tych dziewczyn juz z Nami nie ma co pisały jako pierwsze?

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ja codziennie śpię po południu, normalnie to mi się raczej nie zdaża.

Mellow Ja bym już wolała coś widzieć chociaż nie jestem szczupła to może sadełko zasłania jeszcze. Spróbuję jutro ubrać jakieś ciaśniejsze jeansy i zobaczę.

Dziewczyny czy Was też męczy jakaś taka zgaga?
    Mam od poczatku najabrdziej dokucza po jedzeniu.

Ja w pierwszej ciazy bralam duphaston do 36 tygodnia ciazy .

Moj maz w pierwszej ciazy byl tylko raz na usg dostal wtedy specjalne zdjexie z usg dla siebie . Teraz tez pewnie pojdzie raz , rowniez myslalam zeby zabrac corke ale jednak odpuszcze dla corki poprosze lekarza zeby nagral malenstwo jak fika .

age.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ