X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja mam przeczucie że będzie chłopak.
    Zawsze się zastanawiam skąd kobiety mają te Przeczucia jaka płeć..

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    @Welonka, to jaka u Was będzie różnica wieku między maluchami? Też 4 lata jak u nas? A syncio już wie o rodzeństwie, jak zareagował? 🙂
    5 lat bedzie roznicy . Jeszcze nie wie po nastepnej wizycie powiemy jej .

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:

Hmm, u mnie akurat to było tak, że przyśniła mi się ś.p.babcia i mi to powiedziała, aż jestem ciekawa czy się to sprawdzi.
    Z tym snem to w sumie ciekawa historia, bo zaczęliśmy starania w kwietniu, i wtedy przyśniła mi się babcia mówiąc "czy chcesz zobaczyć ślicznego chłopca?" I ze "będę musiała trochę poczekać". Rzeczywiście starania trwały 8 miesięcy nim ujrzałam dwie kreski.
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 18:16

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:

Ja w pierwszej ciązy dałabym sobie rękę uciąć, ze bedzie chłopak, a tu córcia wymarzona wyszła 😉 Tak że zupełnie w przeczucia nie wierzę.

Moje pierwsze dziecko to w ogóle jest jak na zamówienie, płeć, wygląd, charakter. Jak jeszcze bylam w ciazy to czesto rozmawialismy, ze mogłaby miec moje uszy, męza oczy i usta, moje nogi... i bez kitu, dokładnie taka wyszła 😀

Mam takie glupie mysli czasami czy zdołam to drugie pokochać jak ją, czy to w ogóle możliwe. Ciekawa jestem jak jest z dwójka, czy sie je kocha tak samo, czy inaczej, jak się dzieli te miłość między dwójkę... 🙂

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Hmm, u mnie akurat to było tak, że przyśniła mi się ś.p.babcia i mi to powiedziała, aż jestem ciekawa czy się to sprawdzi.
    Z tym snem to w sumie ciekawa historia, bo zaczęliśmy starania w kwietniu, i wtedy przyśniła mi się babcia mówiąc "czy chcesz zobaczyć ślicznego chłopca?" I ze "będę musiała trochę poczekać". Rzeczywiście starania trwały 8 miesięcy nim ujrzałam dwie kreski.
    :)
    To daj koniecznie znać czy się sprawdzi 😊
    Ja nie mam przeczucia, bo to 50 na 50 i zawsze zastanawiam się skad niby kobiety mają te Przeczucia..
    Mój mąż chce syna, ja córkę, ale ważne żeby było zdrowie. Staraliśmy się prawie 2lata..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 19:20

age.png

AMH- 2,6

operacja żylaków 1st.
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow, mam czteroletniego synka i też takie głupie myśli chodzą mi po głowie, że przecież nie dam rady pokochać kogoś równie mocno 🙃 Ja zawsze chciałam być mamą dwóch dziewczynek, a tymczasem urodził się syn i zmienił mój pogląd co do posiadania chłopca 😊 Gdyby okazało się, że teraz pojawi się dziewczynka, to będę mega szczęśliwa, ale dwóch synków w domu to też ciekawa perspektywa.

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocha się mocno ale ineczej. Te młodsze się chyba bardziej rozpieszcza bo zawsze wydaje się mniejsze 😅 a miłością dzieli się trudno bo chce się dać dużo temu starszemu ale to małe potrzebuje ciągle bliskości na początku
    Dla mnie 2,5 roku różnicy było męczące ale teraz jest super między nimi. Zastanawiam się czy trzecie też nawiąże z nimi jakąś więź

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bierzecie kąpiele w wannie? Podobno można, ale nie za długie i w nie gorącej temperaturze. Ja czasem wezmę kąpiel ale trochę się boje. Pewnie niepotrzebnie...

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Czy bierzecie kąpiele w wannie? Podobno można, ale nie za długie i w nie gorącej temperaturze. Ja czasem wezmę kąpiel ale trochę się boje. Pewnie niepotrzebnie...
    Ja biorę i to w gorącej wodzie 😅 jest mi za zimno aby brać zimne prysznice.

Mellow lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:

Ja też kapie sir normalnie w wannie, w cieplutkiej wodzie bo ja z tych zmarzluchów jestem

Mellow lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ale powiem Wam, że tę ciążę znoszę duzo gorzej niż poprzednią, jednak wiek robi swoje. Wtedy mialam 28 lat, teraz 32 i jest przepaść 😅 Kiedys mielismy plan, ze przed 35-tką jeszcze trzecie, ale wydaje mi sie to juz nierealne 😄
    Dziewczyny, to co ja mam powiedzieć, 38 lat właśnie wjechało, pierwsze dziecko, samopoczucie mocno średnie 😅

• Salea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Mi gin powiedziała, że przy plamieniach zero kąpieli do końca pierwszego trymestru, i może miała sporo racji bo plamienia pojawiły się po ciepłej kąpieli i po gorącym prysznicu...na początku tego nie wiązalam, ale coraz częściej doszukuję się przyczyny 🤷🏼‍♀️

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Dziewczyny, to co ja mam powiedzieć, 38 lat właśnie wjechało, pierwsze dziecko, samopoczucie mocno średnie 😅
    Witaj w klubie ja 36 i pierwsze dziecko. Czuje sie ciągle śpiącą a tak poza tym to ok.
    Tak, gorące kąpiele nie są wskazane, ale w letniej, ciepłej wodzie przecież można się wykąpać 😊

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png

AMH- 2,6

operacja żylaków 1st.
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja mam już 11 letniego syna. Teraz druga ciąża w wieku 40 lat. Trochę strach jest ale czuję się dobrze. Jutro zaczyna się 8 tydzień.

Salea, Farfalla, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się do dupy. Mam całodzienne mdłości, a wykonanie najprostszej czynności jest dla mnie wyzwaniem porównywalnym niemalże do przebiegnięcia półmaratonu. Codziennie spóźniam się prawie godzinę do pracy, bo rano, szykując się w łazience, muszę się co chwilę położyć. Po kąpieli - leżę, po nałożeniu kremu na buzię - leżę, po nałożeniu pudru przed tuszowaniem rzęs - leżę. No istna masakra, ale pomimo tego jest o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży. Wtedy, poza całodobowymi mdłościami, miałam totalny jadłowstręt i schudłam do 43 kg. Musiałam od razu pójść na zwolnienie i przez pierwsze 2 miesiące moje jedyne wspomnienie ciąży to leżenie w łóżku. Zaczynam 8 tydzień. Mam nadzieję, że za 4 tygodnie zacznę już w miarę normalnie funkcjonować.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farfalla wrote:
    Ja czuję się do dupy. Mam całodzienne mdłości, a wykonanie najprostszej czynności jest dla mnie wyzwaniem porównywalnym niemalże do przebiegnięcia półmaratonu. Codziennie spóźniam się prawie godzinę do pracy, bo rano, szykując się w łazience, muszę się co chwilę położyć. Po kąpieli - leżę, po nałożeniu kremu na buzię - leżę, po nałożeniu pudru przed tuszowaniem rzęs - leżę. No istna masakra, ale pomimo tego jest o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży. Wtedy, poza całodobowymi mdłościami, miałam totalny jadłowstręt i schudłam do 43 kg. Musiałam od razu pójść na zwolnienie i przez pierwsze 2 miesiące moje jedyne wspomnienie ciąży to leżenie w łóżku. Zaczynam 8 tydzień. Mam nadzieję, że za 4 tygodnie zacznę już w miarę normalnie funkcjonować.

A robiłaś morfologię? Może masz anemię dlatego jesteś taka słaba ?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja mam już 11 letniego syna. Teraz druga ciąża w wieku 40 lat. Trochę strach jest ale czuję się dobrze. Jutro zaczyna się 8 tydzień.
    Witaj w naszym gronie :-) na kiedy masz termin?

• Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 26 sierpień. Chyba jestem najstarsza na tym forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 22:22

preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Witaj w klubie ja 36 i pierwsze dziecko. Czuje sie ciągle śpiącą a tak poza tym to ok.
    Tak, gorące kąpiele nie są wskazane, ale w letniej, ciepłej wodzie przecież można się wykąpać 😊
    Ja uznaję tylko gorące kąpiele zimą :-D tym bardziej że w ciąży ciagle mi zimno, więc przerzuciłam się na prysznic i staram się omijać okolice brzucha jak uzywam bardzo ciepłego strumienia.
    Ja też mocno śpiąca, robię wszystko jakby w zwolnionym tempie, a do tego męczy mnie straszny głód, zgaga i mdłosci, i to chyba dokucza najbardziej. Bóli w podbrzuszu raczej już nie miewam, inne dolegliwości są znośne, podsumowując nie jest najlepiej ale wcale też nie jest najgorzej. Dla tej wyczekanej fasolki zniosę nawet przytulanie toalety :-)

• Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    A robiłaś morfologię? Może masz anemię dlatego jesteś taka słaba ?

W poniedziałek będę robić tę całą litanię badań. W poprzedniej ciąży nie miałam anemii, więc może po prostu taki mój urok. Pasożyt wysysa ze mnie wszystkie siły witalne 😁

age.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ