Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Usiasia mi wyszedł wynik TSH 2,57 ale to było na samym początku ciąży, teraz nie dostałam na nie skierowania ale chyba dorzuce sobie do pakietu. Podobno w pierwszych tygodniach bhcg ma wpływ na tsh, gin powiedziała żeby na razie sie na tym nie koncentrować, bo ft3 i ft4 wyszły idealnie -
Ja 3 dni przed pozytywnym testem ciążowym miałam TSH 3,5 dzień po pozytywnym wyniku zaczęłam brać euthyrax 25 jedną tabletkę dziennie07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Dziś zaczęłam 9 tydzień. Czuję się wyśmienicie. Aż chyba sama sobie zazdroszczę. Nic mnie nie boli (poza wrażliwością piersi, nie da się ich dotknąć), nie mam mdłości, wszystko jem, jedyne co to mnie od kawy odrzuciło. Mam dużo energii. Jejku żeby poród też był taki i reszta ciąży ale rozmawiałam z mamą, to mówiła że ona lekko przeszła ciążę ze mną i z bratem wcześniej, porody też. Myślicie że jaka matka taka córka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 06:47
Usiasia, Mamitka, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziś zaczęłam 9 tydzień. Czuję się wyśmienicie. Aż chyba sama sobie zazdroszczę. Nic mnie nie boli (poza wrażliwością piersi, nie da się ich dotknąć), nie mam mdłości, wszystko jem, jedyne co to mnie od kawy odrzuciło. Mam dużo energii. Jejku żeby poród też był taki i reszta ciąży ale rozmawiałam z mamą, to mówiła że ona lekko przeszła ciążę ze mną i z bratem wcześniej, porody też. Myślicie że jaka matka taka córka ?
Mysle ze nie , moja mama miala ciężkie porody . Moj pierwszy byl super szki odkad poczylam skurcze do urodzenia trwalo 4h i15 minut ,15 minut trwaly skurcze parte. Moja siostra pierwszy porod miala szybki drugi miala wywoływany po terminie
-
Ja od kilku dni jem cokolwiek ale nadal ciężko. Tylko wybrane produkty. Są takie dni że czuję się lepiej i takie gdzie jest gorzej. Wczoraj i dziś np. Znów słabiej bolą mnie piersi i są takie bardziej lekkie niż wcześniej. Oczywiście już czarne scenariusze w głowie. Zastanawiam się też czy jak na 11tc nie za mały ten mój brzuch...
-
Marrud88 wrote:Hej Dziewczyny. Pytanie do tych z Was które przyjmują heparynę i acard. Zdarzają się Wam jakieś krwawienia z nosa? Pozdrawiam
Też jestem ciekawa z tym Acardem i mam trochę wątpliwości,ale zapytam o to na kolejnej wizycie.
Ja od wczoraj zaczęłam brać dawkę 150mg codziennie wieczorem, a kiedyś mówił mi lekarz po jednej operacji, że mam jakieś problemy z krzepnięciem krwi, bo wyniki m na granicy, za nastolatki miałam też krwotoki z nosa i ogólnie mam wrażenie że przy skaleczeniu długo krzepnie mi krew. Ostatnio zrobiłam wyniki odnośnie krzepliwości i wyszły dobrze, więc nie wiem czy powinnam się martwić tym Acardem2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Vilka wrote:Dziś zaczęłam 9 tydzień. Czuję się wyśmienicie. Aż chyba sama sobie zazdroszczę. Nic mnie nie boli (poza wrażliwością piersi, nie da się ich dotknąć), nie mam mdłości, wszystko jem, jedyne co to mnie od kawy odrzuciło. Mam dużo energii. Jejku żeby poród też był taki i reszta ciąży ale rozmawiałam z mamą, to mówiła że ona lekko przeszła ciążę ze mną i z bratem wcześniej, porody też. Myślicie że jaka matka taka córka ?
Oj chciałabym, moja mama nie miała ani żadnej zgagi ani wymiotów, nic z męczących dolegliwości. Przytyła tylko 6 kg i tylko brzuszek miała. 😁 Też bym tak chciała.
U mnie wczoraj ból podbrzusza taki, że gdyby nie to że wiem że jestem w ciąży, myślałbym że następnego dnia dostanę okres mam nadzieję że to nic złego, wzięłam nospe i dzisiaj zero bólu póki co07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Marrud88 wrote:Mi lekarz mówił, że mogą się zdarzać, ale chciałam Was zapytać czy któraś ma jakieś krwawienia. Mi pękają naczynka w nosie.
-
-
Melduję się po wizycie.. szczesliwa:)
Dziecko ma juz 4,44 cm co odpowiada 11t+2
Wg om mam 10+6 wiec coraz bardziej przesuwa się na ten lipiec.. serduszko bije jak dzwon.
Machal sobie rączkami i nóżkami jak zabka:)
L4 tez dostalam beż problemu..
Luteine juz mam pomalu odstawiac,teraz czekam spokojnie na prenatalne:)
M_arcysia, Mamitka, Vilka, Arga, Mellow, ada.d, Usiasia, Cicha90, Aliya, Marrud88, marian_the_baby, welonka lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mamitka wrote:Mam tak od samego początku jak jeszcze nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży. mMyslalam, że jestem osłabiona. Do dziś dnia mam z tym problem bo mam dość spore krwawienia ale lekarz zalecił mi 3 tabl. rutinoskorbinu i jest ciut lepiej.
-
A ja dzisiaj zapisałam się już do szkoły rodzenia na koniec maja w ramach NFZ. Wow, pierwszy raz nie będę za coś płacić.
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Chantell88 wrote:Melduję się po wizycie.. szczesliwa:)
Dziecko ma juz 4,44 cm co odpowiada 11t+2
Wg om mam 10+6 wiec coraz bardziej przesuwa się na ten lipiec.. serduszko bije jak dzwon.
Machal sobie rączkami i nóżkami jak zabka:)
L4 tez dostalam beż problemu..
Luteine juz mam pomalu odstawiac,teraz czekam spokojnie na prenatalne:)
Cudowne wiadomości!
Chantell88 lubi tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Hej Dziewczyny. Pytanie do tych z Was które przyjmują heparynę i acard. Zdarzają się Wam jakieś krwawienia z nosa? Pozdrawiam
U mnie zupełnie nie, ale ja mam mutację MTHFR w wersji homo, krew gęstą jak plastelina, więc dopiero teraz po Acardzie mam normalną 😉
Chantell88, ale super wielki ludek! Nie uciekaj mi z terminem porodu, myślałam, że będziemy rodzić razem 😀
Chantell88, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Mellow wrote:U mnie zupełnie nie, ale ja mam mutację MTHFR w wersji homo, krew gęstą jak plastelina, więc dopiero teraz po Acardzie mam normalną 😉
Chantell88, ale super wielki ludek! Nie uciekaj mi z terminem porodu, myślałam, że będziemy rodzić razem 😀
Twój dziutek tak pędzi do przodu że pewnie zaraz się wyrówna:D
Kiedy masz teraz wizytę?
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔