X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle te badania pod koniec I trymestru to są turbo drogie, u mnie za wszystko wyszło 750 zł 😳 Szczęśliwie mam zniżkę w laboratorium, bo to jakiś kosmos

Robiłam morfologie, mocz, aptt, inr, hemoglobine glikowana, wit D, tsh, żelazo, ferrytyne, wzw B, hcv, hiv, toxo, cmv, kiłe i przeciwciała do grupy krwi (grupe nie, bo ją znam i mam wynik z pierwszej ciąży)

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wasze sny? Ja mam tak durne, że aż nie mogę sama z siebie.
    Dzisiaj mi się śniło, że pływałam w jeziorze, pływali też inni ludzie, a między nimi przyczajał się morderca ze sztyletem w ręku, podpływał do ofiar i odcinał im głowy. I w końcu mnie dojrzał, nasze oczy się spotkały i wiedziałam, że jestem w niebezpieczeństwie. Pomyślałam, że strzele do niego z niewidzialnego pistoletu, ale niestety to go nie zabiło :D gdy do mnie podpłynął, to patrzył na moje cycki i stwierdził, że nie będzie mnie mordować 🤣 Aaa i najlepsze, wiecie kto to był ? Książę William 🤣🤣

Marrud88, zasada, Atomówka lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cytomegalie igg i igm dodatni
    Muszę zrobić awidnośc w sanepidzie...i nie czytać internetów...

adukow lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dzisiaj mi się śniło, że pływałam w jeziorze, pływali też inni ludzie, a między nimi przyczajał się morderca ze sztyletem w ręku, podpływał do ofiar i odcinał im głowy. I w końcu mnie dojrzał, nasze oczy się spotkały i wiedziałam, że jestem w niebezpieczeństwie. Pomyślałam, że strzele do niego z niewidzialnego pistoletu, ale niestety to go nie zabiło :D gdy do mnie podpłynął, to patrzył na moje cycki i stwierdził, że nie będzie mnie mordować 🤣 Aaa i najlepsze, wiecie kto to był ? Książę William 🤣🤣
    Rozbawiło mnie to:)

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, przeczytałam wszystkie wpisy od początku!
    Witam Was drogie mamusie! Pragnę dołączyć do grona mam sierpniowych. Termin to 5.08

Ostatnia wizyta to 30.12, kolejna na NFZ 19.01 (pierwsza i chyba nie powiem, że już byłam dwa razy prywatnie :P) i 20.01 prywatnie, ustalamy wtedy termin prenatalnych.
    W poprzednich wynikach wyszła mi podwyższona tarczyca więc od razu przepisał mi gin 25 euthyrox i czekam na wizytę u endokrynologa.
    Tak jak i Wam oczekiwanie na wizytę mi się dłuży!

To mój pierwszy dzidziuś dlatego jestem pełna obaw stresów i nieznanych mi dotąd emocji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 20:50

Marrud88, Vilka, adukow, zasada, M_arcysia, Arga, Chantell88 lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ufff, przeczytałam wszystkie wpisy od początku!
    Witam Was drogie mamusie! Pragnę dołączyć do grona mam sierpniowych. Termin to 5.08

Ostatnia wizyta to 30.12, kolejna na NFZ 19.01 (pierwsza i chyba nie powiem, że już byłam dwa razy prywatnie :P) i 20.01 prywatnie, ustalamy wtedy termin prenatalnych.
    W poprzednich wynikach wyszła mi podwyższona tarczyca więc od razu przepisał mi gin 25 euthyrox i czekam na wizytę u endokrynologa.
    Tak jak i Wam oczekiwanie na wizytę mi się dłuży!

To mój pierwszy dzidziuś dlatego jestem pełna obaw stresów i nieznanych mi dotąd emocji :D

Witamy w naszym gronie ❤️

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, Dziewczyny, wszystko jest w porządku ❤
    https://zapodaj.net/08c2732763776.jpg.htm

adukow, Marrud88, Aliya, Arga, Chantell88, Agata :), welonka, Mellow, Usiasia lubią tę wiadomość

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:

Ja w dzisiejszych snach imprezowałam z Rihanną i Beyonce 🙈

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Ja już po wizycie, Dziewczyny, wszystko jest w porządku ❤
    https://zapodaj.net/08c2732763776.jpg.htm

Ale u Ciebie ładnie widać! U mnie w Medicover chyba mają jakieś liche sprzęty 😄 również po wizycie, bobas ruszał nóżkami, ma ponad 4 cm, gin puścił mi serduszko ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 21:36

Sesyjka, Aliya, Arga lubią tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Mi też obojętne, ale z tego co wiem to usg dopochwowe = pusty pęcherz a usg przez brzuch odwrotnie. Ale mogę się mylić :-)

A tak, masz rację. Lepiej iść z pełnym w takim razie, jak nie będzie widział to Cię wyśle siusiu 😅🙈 tzn głupio ale w drugą stronę będzie ciężko szybko napełnić.😅😅

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    A tak, masz rację. Lepiej iść z pełnym w takim razie, jak nie będzie widział to Cię wyśle siusiu 😅🙈 tzn głupio ale w drugą stronę będzie ciężko szybko napełnić.😅😅
    Kurczę ja nie pamiętam abym miała poprzednio jakieś wytyczne czy mam mieć pełny pęcherz czy nie 🤣 z pełnym pęcherzem będzie mi trudno dojechać 🤣

zasada lubi tę wiadomość

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te dzieciaczki szybko rosna:)
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt,ja już nie mogę doczekać się wtorku bo wtedy mam prenatalne.. I na początku mówiliśmy ze po nich powiemy młodemu ale teraz jeszcze bym to trochę przeciągła:D
    A wasze dzieciaki juz wiedzą że pojawi się rodzeństwo?

Dzis u mnie równo 12+0 na liczniku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 07:34

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt,ja już nie mogę doczekać się wtorku bo wtedy mam prenatalne.. I na początku mówiliśmy ze po nich powiemy młodemu ale teraz jeszcze bym to trochę przeciągła:D

Moi nie wiedzą. Czekam do prenatalnych. Jakby coś było nie tak to nie chcę aby wiedziały bo raczej wtedy nie zdecyduję się na chore dziecko. No i i ciągle świruję przez te sutki co raptem zrobiły się normalne 🙈 nic a nic mnie nie bolą a już były bardzo wrażliwe. Chyba cała ta ciąża będzie dla mnie stresem.
    Już dzisiaj brak mi siły i mi słabo jak wstałam. Nie wiem jak ja będę ich wozić do przedszkolaków 🙈

age.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:

Moja córcia wie od 8 tygodnia, sama się domyśliła bo często jeździłam do lekarza i na badania i po rozmowach z mężem w domu. W końcu zasypiając w łóżku zapytała czym mam znów dzidziusia w brzuszku 🥰 jej radość nie do opisania. Ciągle pyta kiedy urośnie mi brzuch i kiedy pojadę do szpitala, a ma 3,5 roku 🙈

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Moja córcia wie od 8 tygodnia, sama się domyśliła bo często jeździłam do lekarza i na badania i po rozmowach z mężem w domu. W końcu zasypiając w łóżku zapytała czym mam znów dzidziusia w brzuszku 🥰 jej radość nie do opisania. Ciągle pyta kiedy urośnie mi brzuch i kiedy pojadę do szpitala, a ma 3,5 roku 🙈

U mnie tak samo, też 3,5 roku i mega czeka na rodzeństwo, codziennie całuje brzuch, mówi do niego 🥰 Bo u mnie to już fest widać 😄

Agata :) lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Fijolka87 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie, co za ulga bo strasznie się stresowałam, ciągle w głowie dawne poronienie.. 😞
    Dzidzia ma 1,05 cm, FHR 144/min
    Na dźwięk bijącego serduszka aż się wzruszylam - jak ja pragnęłam żeby je w końcu usłyszeć 😊
    A teraz znów czekanie na prenatalne, nie wiem jak dotrwam.. aż Wam zazdroszczę że jesteście już na dalszym etapie 😀

Arga, Keglemegle, Aliya, Chantell88, adukow, welonka, Mellow, zasada lubią tę wiadomość

preg.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, jak się jakąś ciążę straciło to już to na zawsze w człowieku zostaje i taki cień towarzyszy cały czas. Ludzie mówią, że nie ma co myśleć negatywnie, ale w naszym przypadku to chyba myślenie realistyczne.

U mnie dzisiaj 11+0...badania prenatalne dopiero 26 stycznia. Niby do tej pory wszystko ok, ale znów...czy aby na pewno. Ten czas oczekiwania na badania się tak niesamowicie dłuży...Każda nawet najmniejsza zmiana w ciele (np. piersi mniej bolą) wywołuje od razu lęk.
    Czasem mam takie dni, że jest ok a czasem mam takie napady lęku i nieuzasadnionego stresu (bo realnie nie dzieje się nic co by mi dawało powody do niepokoju).

Dodatkowo tutaj już maks. do 12 tygodnia trzeba sobie znaleźć położną po porodzie, bo jest z tym ogromny problem. I też mam z tym zgrzyt, bo przecież to taki początkowy etap...wszystko jeszcze się może wydarzyć, prenatalne dopiero przede mną a ja dzwonię i szukam położnej...

Mam nadzieję dziewczyny, że te nasze lęki się uspokoją i pojawią się zdrowie dzieciaczki na świecie.
    Może później ten czas jakoś szybciej leci...póki co u mnie to każdy kolejny tydzień tak wolno nadchodzi. Prenatalnymi na pewno będę się stresowała w tygodniu kiedy będę musiała je wykonać. Ze względu na wiek jestem w grupie podwyższonego ryzyka :(

Fijolka87, Arga, Marrud88, Usiasia lubią tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mei Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Na poprzednim usg był widoczny tylko pechęrzyk ciążowy i żółtkowy, wczoraj byłam na kolejnym usg i jest maluszek, jest serduszko, ale są też zrosty w macicy, które są niepokojące. Pozostaje czekać, za tydzień powtórzę usg, a w międzyczasie zrobię też betę. Ciężki tydzień przede mną... Ale wierzę, że maluch da radę ❤️

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Cześć dziewczyny! Na poprzednim usg był widoczny tylko pechęrzyk ciążowy i żółtkowy, wczoraj byłam na kolejnym usg i jest maluszek, jest serduszko, ale są też zrosty w macicy, które są niepokojące. Pozostaje czekać, za tydzień powtórzę usg, a w międzyczasie zrobię też betę. Ciężki tydzień przede mną... Ale wierzę, że maluch da radę ❤️
    A tych zrostów wcześniej nie było widać? Małych jest koło nich?

age.png
  • Mei Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A tych zrostów wcześniej nie było widać? Małych jest koło nich?

No właśnie nie było :( i nie jest powiedziane, że to są na 100% zrosty, ale jest jakaś struktura i obraz macicy nie jest typowy niestety.

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ