Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle te badania pod koniec I trymestru to są turbo drogie, u mnie za wszystko wyszło 750 zł 😳 Szczęśliwie mam zniżkę w laboratorium, bo to jakiś kosmos

Robiłam morfologie, mocz, aptt, inr, hemoglobine glikowana, wit D, tsh, żelazo, ferrytyne, wzw B, hcv, hiv, toxo, cmv, kiłe i przeciwciała do grupy krwi (grupe nie, bo ją znam i mam wynik z pierwszej ciąży)

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wasze sny? Ja mam tak durne, że aż nie mogę sama z siebie.
    Dzisiaj mi się śniło, że pływałam w jeziorze, pływali też inni ludzie, a między nimi przyczajał się morderca ze sztyletem w ręku, podpływał do ofiar i odcinał im głowy. I w końcu mnie dojrzał, nasze oczy się spotkały i wiedziałam, że jestem w niebezpieczeństwie. Pomyślałam, że strzele do niego z niewidzialnego pistoletu, ale niestety to go nie zabiło :D gdy do mnie podpłynął, to patrzył na moje cycki i stwierdził, że nie będzie mnie mordować 🤣 Aaa i najlepsze, wiecie kto to był ? Książę William 🤣🤣

Marrud88, zasada, Atomówka lubią tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cytomegalie igg i igm dodatni
    Muszę zrobić awidnośc w sanepidzie...i nie czytać internetów...

adukow lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dzisiaj mi się śniło, że pływałam w jeziorze, pływali też inni ludzie, a między nimi przyczajał się morderca ze sztyletem w ręku, podpływał do ofiar i odcinał im głowy. I w końcu mnie dojrzał, nasze oczy się spotkały i wiedziałam, że jestem w niebezpieczeństwie. Pomyślałam, że strzele do niego z niewidzialnego pistoletu, ale niestety to go nie zabiło :D gdy do mnie podpłynął, to patrzył na moje cycki i stwierdził, że nie będzie mnie mordować 🤣 Aaa i najlepsze, wiecie kto to był ? Książę William 🤣🤣
    Rozbawiło mnie to:)

preg.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, przeczytałam wszystkie wpisy od początku!
    Witam Was drogie mamusie! Pragnę dołączyć do grona mam sierpniowych. Termin to 5.08

Ostatnia wizyta to 30.12, kolejna na NFZ 19.01 (pierwsza i chyba nie powiem, że już byłam dwa razy prywatnie :P) i 20.01 prywatnie, ustalamy wtedy termin prenatalnych.
    W poprzednich wynikach wyszła mi podwyższona tarczyca więc od razu przepisał mi gin 25 euthyrox i czekam na wizytę u endokrynologa.
    Tak jak i Wam oczekiwanie na wizytę mi się dłuży!

To mój pierwszy dzidziuś dlatego jestem pełna obaw stresów i nieznanych mi dotąd emocji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 20:50

Marrud88, Vilka, adukow, zasada, M_arcysia, Arga, Chantell88 lubią tę wiadomość

E
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Ufff, przeczytałam wszystkie wpisy od początku!
    Witam Was drogie mamusie! Pragnę dołączyć do grona mam sierpniowych. Termin to 5.08

Ostatnia wizyta to 30.12, kolejna na NFZ 19.01 (pierwsza i chyba nie powiem, że już byłam dwa razy prywatnie :P) i 20.01 prywatnie, ustalamy wtedy termin prenatalnych.
    W poprzednich wynikach wyszła mi podwyższona tarczyca więc od razu przepisał mi gin 25 euthyrox i czekam na wizytę u endokrynologa.
    Tak jak i Wam oczekiwanie na wizytę mi się dłuży!

To mój pierwszy dzidziuś dlatego jestem pełna obaw stresów i nieznanych mi dotąd emocji :D

Witamy w naszym gronie ❤️

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, Dziewczyny, wszystko jest w porządku ❤
    https://zapodaj.net/08c2732763776.jpg.htm

adukow, Marrud88, Aliya, Arga, Chantell88, Agata :), welonka, Mellow, Usiasia lubią tę wiadomość

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:

Ja w dzisiejszych snach imprezowałam z Rihanną i Beyonce 🙈

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Ja już po wizycie, Dziewczyny, wszystko jest w porządku ❤
    https://zapodaj.net/08c2732763776.jpg.htm

Ale u Ciebie ładnie widać! U mnie w Medicover chyba mają jakieś liche sprzęty 😄 również po wizycie, bobas ruszał nóżkami, ma ponad 4 cm, gin puścił mi serduszko ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 21:36

Sesyjka, Aliya, Arga lubią tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Mi też obojętne, ale z tego co wiem to usg dopochwowe = pusty pęcherz a usg przez brzuch odwrotnie. Ale mogę się mylić :-)

A tak, masz rację. Lepiej iść z pełnym w takim razie, jak nie będzie widział to Cię wyśle siusiu 😅🙈 tzn głupio ale w drugą stronę będzie ciężko szybko napełnić.😅😅

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    A tak, masz rację. Lepiej iść z pełnym w takim razie, jak nie będzie widział to Cię wyśle siusiu 😅🙈 tzn głupio ale w drugą stronę będzie ciężko szybko napełnić.😅😅
    Kurczę ja nie pamiętam abym miała poprzednio jakieś wytyczne czy mam mieć pełny pęcherz czy nie 🤣 z pełnym pęcherzem będzie mi trudno dojechać 🤣

zasada lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te dzieciaczki szybko rosna:)
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt,ja już nie mogę doczekać się wtorku bo wtedy mam prenatalne.. I na początku mówiliśmy ze po nich powiemy młodemu ale teraz jeszcze bym to trochę przeciągła:D
    A wasze dzieciaki juz wiedzą że pojawi się rodzeństwo?

Dzis u mnie równo 12+0 na liczniku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 07:34

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt,ja już nie mogę doczekać się wtorku bo wtedy mam prenatalne.. I na początku mówiliśmy ze po nich powiemy młodemu ale teraz jeszcze bym to trochę przeciągła:D

Moi nie wiedzą. Czekam do prenatalnych. Jakby coś było nie tak to nie chcę aby wiedziały bo raczej wtedy nie zdecyduję się na chore dziecko. No i i ciągle świruję przez te sutki co raptem zrobiły się normalne 🙈 nic a nic mnie nie bolą a już były bardzo wrażliwe. Chyba cała ta ciąża będzie dla mnie stresem.
    Już dzisiaj brak mi siły i mi słabo jak wstałam. Nie wiem jak ja będę ich wozić do przedszkolaków 🙈

age.png

preg.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:

Moja córcia wie od 8 tygodnia, sama się domyśliła bo często jeździłam do lekarza i na badania i po rozmowach z mężem w domu. W końcu zasypiając w łóżku zapytała czym mam znów dzidziusia w brzuszku 🥰 jej radość nie do opisania. Ciągle pyta kiedy urośnie mi brzuch i kiedy pojadę do szpitala, a ma 3,5 roku 🙈

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Moja córcia wie od 8 tygodnia, sama się domyśliła bo często jeździłam do lekarza i na badania i po rozmowach z mężem w domu. W końcu zasypiając w łóżku zapytała czym mam znów dzidziusia w brzuszku 🥰 jej radość nie do opisania. Ciągle pyta kiedy urośnie mi brzuch i kiedy pojadę do szpitala, a ma 3,5 roku 🙈

U mnie tak samo, też 3,5 roku i mega czeka na rodzeństwo, codziennie całuje brzuch, mówi do niego 🥰 Bo u mnie to już fest widać 😄

Agata :) lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Fijolka87 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie, co za ulga bo strasznie się stresowałam, ciągle w głowie dawne poronienie.. 😞
    Dzidzia ma 1,05 cm, FHR 144/min
    Na dźwięk bijącego serduszka aż się wzruszylam - jak ja pragnęłam żeby je w końcu usłyszeć 😊
    A teraz znów czekanie na prenatalne, nie wiem jak dotrwam.. aż Wam zazdroszczę że jesteście już na dalszym etapie 😀

Arga, Keglemegle, Aliya, Chantell88, adukow, welonka, Mellow, zasada lubią tę wiadomość

preg.png
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, jak się jakąś ciążę straciło to już to na zawsze w człowieku zostaje i taki cień towarzyszy cały czas. Ludzie mówią, że nie ma co myśleć negatywnie, ale w naszym przypadku to chyba myślenie realistyczne.

U mnie dzisiaj 11+0...badania prenatalne dopiero 26 stycznia. Niby do tej pory wszystko ok, ale znów...czy aby na pewno. Ten czas oczekiwania na badania się tak niesamowicie dłuży...Każda nawet najmniejsza zmiana w ciele (np. piersi mniej bolą) wywołuje od razu lęk.
    Czasem mam takie dni, że jest ok a czasem mam takie napady lęku i nieuzasadnionego stresu (bo realnie nie dzieje się nic co by mi dawało powody do niepokoju).

Dodatkowo tutaj już maks. do 12 tygodnia trzeba sobie znaleźć położną po porodzie, bo jest z tym ogromny problem. I też mam z tym zgrzyt, bo przecież to taki początkowy etap...wszystko jeszcze się może wydarzyć, prenatalne dopiero przede mną a ja dzwonię i szukam położnej...

Mam nadzieję dziewczyny, że te nasze lęki się uspokoją i pojawią się zdrowie dzieciaczki na świecie.
    Może później ten czas jakoś szybciej leci...póki co u mnie to każdy kolejny tydzień tak wolno nadchodzi. Prenatalnymi na pewno będę się stresowała w tygodniu kiedy będę musiała je wykonać. Ze względu na wiek jestem w grupie podwyższonego ryzyka :(

Fijolka87, Arga, Marrud88, Usiasia lubią tę wiadomość

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Mei Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Na poprzednim usg był widoczny tylko pechęrzyk ciążowy i żółtkowy, wczoraj byłam na kolejnym usg i jest maluszek, jest serduszko, ale są też zrosty w macicy, które są niepokojące. Pozostaje czekać, za tydzień powtórzę usg, a w międzyczasie zrobię też betę. Ciężki tydzień przede mną... Ale wierzę, że maluch da radę ❤️

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mei wrote:
    Cześć dziewczyny! Na poprzednim usg był widoczny tylko pechęrzyk ciążowy i żółtkowy, wczoraj byłam na kolejnym usg i jest maluszek, jest serduszko, ale są też zrosty w macicy, które są niepokojące. Pozostaje czekać, za tydzień powtórzę usg, a w międzyczasie zrobię też betę. Ciężki tydzień przede mną... Ale wierzę, że maluch da radę ❤️
    A tych zrostów wcześniej nie było widać? Małych jest koło nich?

age.png

preg.png
  • Mei Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A tych zrostów wcześniej nie było widać? Małych jest koło nich?

No właśnie nie było :( i nie jest powiedziane, że to są na 100% zrosty, ale jest jakaś struktura i obraz macicy nie jest typowy niestety.

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ