Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja mam pytanie. Czy wam też "wali na głowę" od tych wszystkich uczuć? Zamówiłam poduszkę ciążową bo pamiętam jak mi życie ratowała pożyczona zeszłym razem i teraz nie odpuszczę własnej. No i dzisiaj przyszła. Jest taka piękna a ja siedzę i patrze i normalnie się wzruszyłam.😂😂🙈 matko co to się dzieje?🤣🤯
-
zasada wrote:Dziewczyny ja mam pytanie. Czy wam też "wali na głowę" od tych wszystkich uczuć? Zamówiłam poduszkę ciążową bo pamiętam jak mi życie ratowała pożyczona zeszłym razem i teraz nie odpuszczę własnej. No i dzisiaj przyszła. Jest taka piękna a ja siedzę i patrze i normalnie się wzruszyłam.😂😂🙈 matko co to się dzieje?🤣🤯
Ja się bardzo szybko wzruszam, zawsze byłam wrażliwa, ale tera to już w ogóle. Ale jestem też bardziej rozdrażniona, drobiazgi potrafią mnie zdenerwować.
Dziś od rana czuje wymioty, w sensie jakby ktoś gdzieś obok zwymiotował, zapaliłam świeczkę, wykąpałam się już dwa razy, wypsikałam perfumami a nadal nie jestem w stanie pozbyć się tego zapachu. Potwornie jest to męczące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 14:27
-
ada.d wrote:Ja się bardzo szybko wzruszam, zawsze byłam wrażliwa, ale tera to już w ogóle. Ale jestem też bardziej rozdrażniona, drobiazgi potrafią mnie zdenerwować.
Dziś od rana czuje wymioty, w sensie jakby ktoś gdzieś obok zwymiotował, zapaliłam świeczkę, wykąpałam się już dwa razy, wypsikałam perfumami a nadal nie jestem w stanie pozbyć się tego zapachu. Potwornie jest to męczące.Mellow lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Ja się bardzo szybko wzruszam, zawsze byłam wrażliwa, ale tera to już w ogóle. Ale jestem też bardziej rozdrażniona, drobiazgi potrafią mnie zdenerwować.
Dziś od rana czuje wymioty, w sensie jakby ktoś gdzieś obok zwymiotował, zapaliłam świeczkę, wykąpałam się już dwa razy, wypsikałam perfumami a nadal nie jestem w stanie pozbyć się tego zapachu. Potwornie jest to męczące.
O tak, z cierpliwością u mnie też kiepsko ostatnio. Póki co zwalam na hormony, żeby nie wyjść na zołzę.😅🙈 -
U mnie tak samo ostatnio z cierpliwością kiepsko co zauważyła to nawet moja 4.5lernia corka. W poniedziałek bylo jej bardzo ciezko zebrac sie do przedszkola i jak juz po kolejnym razie tłumaczenia jej zeby sie ubrala troche sie zdenerwowałam i moja corka mowi do mnie tal "mamo chuba ejstes zmeczona bo jestes taka zla"
-
Kurcze, a ja jestem oaza spokoju w te stronę mi się odmieniło.
-
zasada wrote:Ja w poprzedniej ciąży tak jak Arga miałam i tak i tak. Teraz nie wiem jak będzie, dla mnie w sumie obojętnie byle było wszystko dobrze widać.😊
zasada lubi tę wiadomość
-
Ja jestem ciągle podku**iona, trąbię na kierowców idiotów, drę się na panów of remontu - zdecydowanie nie jest to eteryczna ciążowa wrażliwość 😅
Ale mam ostatnio masę pracy, wstaję 6:30, wracam do domu 17-18 i jeszcze w domu pracuję 😭 Mam wrażenie, że dzidziorek jest bardzo zaniedbany.
Co ciekawe jednak, wyniki krwi wyszly mi nie tak źle, nadal jestem w dole jesli chodzi o żelazo czy parametry krzepniecia, ale chociaz jest to dół normy, a nie poniżej.
Dziewczyny z Acardem i Clexanem, jakie macie wyniki APTT czy INR? Kiedy sie zwiększa dawkę na 0,6? Dół normy to juz zmiana dawki czy jeszcze nie? -
Arga wrote:Mnie dzieci tak wyprowadzają z równowagi, że nie mam teraz do nich cierpliwości. Dobrze, że partner zaraz wróci na dwa tygodnie to je jakoś przejmie 😅 chyba, że się wystraszy tego jak wyglądam i jak łatwo się wkurzam 🤣
Jesteś moją duchową siostrą, wczoraj mialam ochotę wystawić córkę za okno 😄 Wyglądam też jak kupa 🤣Arga lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Ja jestem ciągle podku**iona, trąbię na kierowców idiotów, drę się na panów of remontu - zdecydowanie nie jest to eteryczna ciążowa wrażliwość 😅
Ale mam ostatnio masę pracy, wstaję 6:30, wracam do domu 17-18 i jeszcze w domu pracuję 😭 Mam wrażenie, że dzidziorek jest bardzo zaniedbany.
Co ciekawe jednak, wyniki krwi wyszly mi nie tak źle, nadal jestem w dole jesli chodzi o żelazo czy parametry krzepniecia, ale chociaz jest to dół normy, a nie poniżej.
Dziewczyny z Acardem i Clexanem, jakie macie wyniki APTT czy INR? Kiedy sie zwiększa dawkę na 0,6? Dół normy to juz zmiana dawki czy jeszcze nie?
Acard 75 2x1Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 18:22
-
MaSza wrote:Obecnie przyjmuję Neoparin rano 0,6 i wieczorem 0,4. Ostatnie wyniki 22,9 ( norma 25-43) początkowe mialam 18,9.
Acard 75 2x1 -
Mellow wrote:Jak w tych różyczkach, toxo itd. wyszły mi wszędzie wyniki bliskie 0, to znaczy, że na to nigdy nie chorowałam, prawda?
adukow lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Kurcze, a ja jestem oaza spokoju w te stronę mi się odmieniło.
Dziewczyny a z tymi badaniami prenatalnymi gdzieś czytałam źe trzeba mieć pełny pęcherz. Mi nic podczas rejestracji niw mówili czy ma być pusty czy pełny i się już pogubiłam...Vilka lubi tę wiadomość
-
Mi gin nie zleciła cytomegalii...
-
Marrud88 wrote:Dziewczyny macie już wyniki cytomegalii?
Ja mam. W klasie IgG dodatnie, w klasie IgM ujemne. Lekarz skomentował, że nie ma się czym martwić. Infekcja prawdopodobnie przebyta w przeszłości, organizm wytworzył przeciwciała.Marrud88 lubi tę wiadomość