Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja trafiłam na ovufriend może nie do końca z powodu niemożności zajścia w ciążę, mimo że staraliśmy się 8 miesięcy, po prostu chciałam wgłębić się w temat swojego ciała, cyklu, nauczyłam się obserwować śluz, temperaturę, itp. Kazda kobieta powinna posiadać taka wiedzę. Zdaje sobie sprawę, ze większość kobiet tak nie angażuje się w ten temat, śmiałam się ostatnio z mamą, że za jej czasów to trzy razy USG w ciąży, kwas foliowy i tyle. Żadnego stresu. A odkad jest internet wszystko się zmieniło. Czy na lepsze ? Ciężko powiedzieć.
-
Vilka ja też za sprawą obserwacji cyklu i zwiększania szans na trafienie w owulację, ale po wpisach na forum widzę skalę problemu długich starań. Jak tu trafiłam, to myślałam, że ten stres związany z tym czy się uda czy nie, zniknie jak zajdę w ciążę. No i znikł, była radość kilka dni a potem łooo paaanieeee, od wizyty do wizyty inne watpliwości i strach. To moja pierwsza ciąża i żadna z koleżanek nie pisnęła nigdy słówka, że człowiek bedzie kłębkiem nerwów przez resztę ciąży, mimo że wcześniej ciężko go było z równowagi wyprowadzić Jestem pewna, że każda jedna sierpniówka ma takie same obawy, a to piersi mniej bolą, a to brzuch nie rośnie, a to nie ma mdłości lub zmęczenia. Dzięki Wam czuję się normalnie, a nie jak jakiś psychol hipohondryk dzięki dziewczyny
-
Ja na ovufriend trafilam przy staraniach przed pierwsza ciaza szukajac wsparcia i zeby dowiedzieć sie wiecej .nikt z bliskich nie mial takich problemów. Jak zaszlam w ciaze byly komplikacje ale nigdy nie balam sie jakos poronienia ,a przed druga ciaza panicznie balam sie poronienia bo w ostatnich latach duzo bliskich osob przrz poronienie przechodzilo.
-
Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 18:11
-
ada.d wrote:Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży". -
U mnie 9+1 mdłości już dawno nie mam, ale i tak w sumie miałam bardzo delikatne, piersi też mniej bolą od kilku dni.
W poprzednich ciążach obowiązkowo była drzemka w ciągu dnia a w tej bez problemu daje radę bez spania, bo nie mam kiedy 😁Marrud88 lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
ada.d wrote:Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Ja mam końcówkę 12 tygodnia minęło mi już okropne zmęczenie😅 poza tym od samego początku czyje się idealnie 0 mdłości,ból piersi ustąpił, dużo pije wody bo poprostu mi się chce. Nadal nie mogę patrzeć na slodkie i kawę a wcześniej nie było dnia bez tego. Ogólnie mam jeszcze ochotę na kwaśne.
Brzuch, bo ja wiem coś może już się zaokrągla ale napewno nie jakoś bardzo. -
Ja jutro zaczynam 10 tydzień. Wymiotów nie było, najwyżej lekkie mdłości ale rzadko. Ból brzucha był tylko w 4-5 tyg. Piersi wrażliwe i tkliwe. W nocy często wstaję siku. Brzuch lekko powiększony. Apetyt dopisuje. Kawy nie tknę, mimo że uwielbiałam. Nawet herbata mi nie wchodzi. Pije wodę i sok pomarańczowy 100%> Samopoczucie ogólnie super. Tylko że codziennie popołudniu śpię 2h, jak dziecko i chodzę wczesnie spać. Pracuje do końca stycznia i idę na L4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 19:36
-
Mamitka wrote:Ja mam końcówkę 12 tygodnia minęło mi już okropne zmęczenie😅 poza tym od samego początku czyje się idealnie 0 mdłości,ból piersi ustąpił, dużo pije wody bo poprostu mi się chce. Nadal nie mogę patrzeć na slodkie i kawę a wcześniej nie było dnia bez tego. Ogólnie mam jeszcze ochotę na kwaśne.
Brzuch, bo ja wiem coś może już się zaokrągla ale napewno nie jakoś bardzo.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".
u mnie 10+6, wymiotów nie miałam, lekkie mdłości ustały, piersi przestały boleć, wzrósł apetyt i cały czas towarzyszy mi senność (drzemka po pracy) jutro mam wizytę!
-
Agata :) wrote:A jeszcze odnosnie listy, można napisać maila do bellybestfriend z prośbą o przeniesienie Twojego komentarza z listą na samą górę, aby wyświetlała się jako pierwsza.
Nigdy nie robią problemu będzie czytelnie
Odpisali mi:
"Dzień dobry,
dziękuję za Twoją wiadomość.
Niestety nie ma możliwości przeniesienia posta na początek wątku.
Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestie, napisz do nas.
Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
Pozdrawiam i życzę dobrego dnia"
-
Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".
Ja też mam trochę mniej objawów. Piersi już bardzo rzadko czuje, zmęczona jestem ale wydaje mi się, że trochę lepiej nad tym panuję niż wcześniej, no i mdłości... mam, czasami, bywają dni, że cały dzień ale bywają takie, że praktycznie wcale. W sumie to się jakoś bardzo nie martwię bo w pierwszej ciąży ja dosłownie nie miałam żadnych objawów, jedynie zgaga pod sam koniec, tak to nic.🤷🏻♀️ Ale rozumiem, że może Cię to martwić. Kiedy masz następną wizytę?😊 -
Właśnie zauważyłam u siebie linea negra
Na razie cienka, ale widoczna. Partner potwierdził, więc nie mam przywidzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 20:09
Arga lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Odpisali mi:
"Dzień dobry,
dziękuję za Twoją wiadomość.
Niestety nie ma możliwości przeniesienia posta na początek wątku.
Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestie, napisz do nas.
Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
Pozdrawiam i życzę dobrego dnia"
Eh szkoda 😔
Kiedyś nie było z tym problemu.
Co do objawów, u mnie od 10tc znaczna poprawa, wymioty ustały, mdłości zmalały.
Piersi a wlasciwie sutki nadal mocno bolą. Więcej jem, muszę się pilnować.
A co do brzuszka... Ja już mam ewidentną piłeczkę, dodać do tego wieczne wzdęcie i warstwę tłuszczyku wyglądam na 5 miesiąc
Macie przeczucia co do płci?
Ja czuję dziewczynę, córka chce brata więc będzie konflikt 🙈
Ale mam tak że jestem po prostu tego pewna. Ciekawe czy to prawda ✊💚 -
U mnie jutro 11+6
Piersi bola ale dużo mniej,mdłości są rzadziej,niestety glowa nadal dość często mnie boli.
Co do płci to nie mam przeczuć żadnych..
Liczę że na prenatalnych cos tam pokaże:D10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔