X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea w samo sedno:)

Vilka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafiłam na ovufriend może nie do końca z powodu niemożności zajścia w ciążę, mimo że staraliśmy się 8 miesięcy, po prostu chciałam wgłębić się w temat swojego ciała, cyklu, nauczyłam się obserwować śluz, temperaturę, itp. Kazda kobieta powinna posiadać taka wiedzę. Zdaje sobie sprawę, ze większość kobiet tak nie angażuje się w ten temat, śmiałam się ostatnio z mamą, że za jej czasów to trzy razy USG w ciąży, kwas foliowy i tyle. Żadnego stresu. A odkad jest internet wszystko się zmieniło. Czy na lepsze ? Ciężko powiedzieć.

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka ja też za sprawą obserwacji cyklu i zwiększania szans na trafienie w owulację, ale po wpisach na forum widzę skalę problemu długich starań. Jak tu trafiłam, to myślałam, że ten stres związany z tym czy się uda czy nie, zniknie jak zajdę w ciążę. No i znikł, była radość kilka dni a potem łooo paaanieeee, od wizyty do wizyty inne watpliwości i strach. To moja pierwsza ciąża i żadna z koleżanek nie pisnęła nigdy słówka, że człowiek bedzie kłębkiem nerwów przez resztę ciąży, mimo że wcześniej ciężko go było z równowagi wyprowadzić :-D Jestem pewna, że każda jedna sierpniówka ma takie same obawy, a to piersi mniej bolą, a to brzuch nie rośnie, a to nie ma mdłości lub zmęczenia. Dzięki Wam czuję się normalnie, a nie jak jakiś psychol hipohondryk :-P dzięki dziewczyny :-)

• welonka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ovufriend trafilam przy staraniach przed pierwsza ciaza szukajac wsparcia i zeby dowiedzieć sie wiecej .nikt z bliskich nie mial takich problemów. Jak zaszlam w ciaze byly komplikacje ale nigdy nie balam sie jakos poronienia ,a przed druga ciaza panicznie balam sie poronienia bo w ostatnich latach duzo bliskich osob przrz poronienie przechodzilo.

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
    Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 18:11

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".
    U mnie rowny 11 tc bardzo wrazliwe sutki ,mdlosci w ciagu dnia miejsze za ro wiekszy apetyt , dzisiaj mialam pierwszy raz taka ochote na slodkie i zjadlam dziecku pol czekolady ale to jej na zdrowie wyjdzie:) i mam okropne pragnienie. Jestem przerazona patrząc na moj juz pileczkowy brzuch , w takim tempie bede zaraz jak slonik :d

age.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9+1 mdłości już dawno nie mam, ale i tak w sumie miałam bardzo delikatne, piersi też mniej bolą od kilku dni.
    W poprzednich ciążach obowiązkowo była drzemka w ciągu dnia a w tej bez problemu daje radę bez spania, bo nie mam kiedy 😁

Marrud88 lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    8+7 i sutki normalne, brzuch jakby płaski się zrobił jedynie mdłości i wymioty mnie męczą. Też ciągle się zastanawiam czy wszystko jest jest dobrze. A i całkowity brak energii ale to każdy tak ma w okolicy 🤣

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Welonki:) generalnie wzrósł mi apetyt, mdłości minęły, i brzuch urósł. Piersi bolą ale mniej. I jak wcześniej nie mogłam patrzeć na słodycze to teraz z trudem powstrzymuje się od wyżarcia Dziecku żelków. U mnie 10 t 3 .

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jescze cera jak u nastolatki mam cala buzie sypana:/ z rozmiaru xs weszlam w rozmiar M gdzie te m jest na styk,dla mnie szok.7e871a15c2f1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 18:38

Marrud88, Agata :) lubią tę wiadomość

age.png
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból podbrzusza, wymioty, ból piersi i najgorsze częste młodości. No i oczywiście senność. Ale chyba im dalej tym będzie lepiej 😁

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam końcówkę 12 tygodnia minęło mi już okropne zmęczenie😅 poza tym od samego początku czyje się idealnie 0 mdłości,ból piersi ustąpił, dużo pije wody bo poprostu mi się chce. Nadal nie mogę patrzeć na slodkie i kawę a wcześniej nie było dnia bez tego. Ogólnie mam jeszcze ochotę na kwaśne.
    Brzuch, bo ja wiem coś może już się zaokrągla ale napewno nie jakoś bardzo.

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam 10 tydzień. Wymiotów nie było, najwyżej lekkie mdłości ale rzadko. Ból brzucha był tylko w 4-5 tyg. Piersi wrażliwe i tkliwe. W nocy często wstaję siku. Brzuch lekko powiększony. Apetyt dopisuje. Kawy nie tknę, mimo że uwielbiałam. Nawet herbata mi nie wchodzi. Pije wodę i sok pomarańczowy 100%> Samopoczucie ogólnie super. Tylko że codziennie popołudniu śpię 2h, jak dziecko :D i chodzę wczesnie spać. Pracuje do końca stycznia i idę na L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 19:36

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Ja mam końcówkę 12 tygodnia minęło mi już okropne zmęczenie😅 poza tym od samego początku czyje się idealnie 0 mdłości,ból piersi ustąpił, dużo pije wody bo poprostu mi się chce. Nadal nie mogę patrzeć na slodkie i kawę a wcześniej nie było dnia bez tego. Ogólnie mam jeszcze ochotę na kwaśne.
    Brzuch, bo ja wiem coś może już się zaokrągla ale napewno nie jakoś bardzo.
    U mnie to samo, ciągle jem kwaśne kiwi i pije sok wyciskany z pomarańczy I grejpfruta. Do tego odstawiłam kawę, nie smakuje mi. A codzienne drzemki po pracy to taki standard..

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • adukow Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

u mnie 10+6, wymiotów nie miałam, lekkie mdłości ustały, piersi przestały boleć, wzrósł apetyt i cały czas towarzyszy mi senność (drzemka po pracy) :) jutro mam wizytę!

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    A jeszcze odnosnie listy, można napisać maila do bellybestfriend z prośbą o przeniesienie Twojego komentarza z listą na samą górę, aby wyświetlała się jako pierwsza.
    Nigdy nie robią problemu :) będzie czytelnie

Odpisali mi:
    "Dzień dobry,
    dziękuję za Twoją wiadomość.

Niestety nie ma możliwości przeniesienia posta na początek wątku.

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestie, napisz do nas.

Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
    Pozdrawiam i życzę dobrego dnia"

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ja też mam trochę mniej objawów. Piersi już bardzo rzadko czuje, zmęczona jestem ale wydaje mi się, że trochę lepiej nad tym panuję niż wcześniej, no i mdłości... mam, czasami, bywają dni, że cały dzień ale bywają takie, że praktycznie wcale. W sumie to się jakoś bardzo nie martwię bo w pierwszej ciąży ja dosłownie nie miałam żadnych objawów, jedynie zgaga pod sam koniec, tak to nic.🤷🏻‍♀️ Ale rozumiem, że może Cię to martwić. Kiedy masz następną wizytę?😊

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam u siebie linea negra :)
    Na razie cienka, ale widoczna. Partner potwierdził, więc nie mam przywidzeń :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 20:09

Arga lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Odpisali mi:
    "Dzień dobry,
    dziękuję za Twoją wiadomość.

Niestety nie ma możliwości przeniesienia posta na początek wątku.

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestie, napisz do nas.

Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
    Pozdrawiam i życzę dobrego dnia"

Eh szkoda 😔
    Kiedyś nie było z tym problemu.

Co do objawów, u mnie od 10tc znaczna poprawa, wymioty ustały, mdłości zmalały.
    Piersi a wlasciwie sutki nadal mocno bolą. Więcej jem, muszę się pilnować.

A co do brzuszka... Ja już mam ewidentną piłeczkę, dodać do tego wieczne wzdęcie i warstwę tłuszczyku wyglądam na 5 miesiąc

Macie przeczucia co do płci?
    Ja czuję dziewczynę, córka chce brata więc będzie konflikt 🙈
    Ale mam tak że jestem po prostu tego pewna. Ciekawe czy to prawda ✊💚

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

U mnie jutro 11+6
    Piersi bola ale dużo mniej,mdłości są rzadziej,niestety glowa nadal dość często mnie boli.

Co do płci to nie mam przeczuć żadnych..
    Liczę że na prenatalnych cos tam pokaże:D

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ