X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marian_the_baby wrote:
    Ja jestem po badaniu i niestety mój bobo się nie rozwinął, jest tylko większy pęcherzyk😔 więc z przykrością opuszczam sierpniówki... Trzymam za Was kciuki i życzę Wam dobrych porodów, a sobie że dołączę niedługo na jakieś późniejsze terminy. Buziaki
    Bardzo mi przykro :(
    Ściskam Cię mocno!

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Też sugerowałam się opiniami, wydaje się że lekarz z powołania 🙏
    ale przede wszystkim prowadzę w ginemedice ciążę i tam też chciałam zrobić prenatalne.
    Moja dr polecała mi dr Olesiak z sonokard. Ale cena zwaliła mnie z nóg 🥴

Ja lecę bez męża, będzie w pracy, chociaż już coś o urlopie wspominał 🙈
    Ja idę do dr.Olesiak ale na NFZ .a ile prywatnie ??

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Ja idę do dr.Olesiak ale na NFZ .a ile prywatnie ??

600zl samo usg bez pappy.
    Ja będę płacić 400 w ramach tego że prowadzę u nich ciążę mam troszkę taniej.

Ale dr Olesiak złoto!
    Miałam przyjemność poznać ją przy pierwszym porodzie na Kamienskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 21:23

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    lista uaktualniona :)

@Agata :), @Monisia36, @Vilka - czy zostawić terminy z pierwotnej listy?

A jeszcze odnosnie listy, można napisać maila do bellybestfriend z prośbą o przeniesienie Twojego komentarza z listą na samą górę, aby wyświetlała się jako pierwsza.
    Nigdy nie robią problemu :) będzie czytelnie

adukow lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    600zl samo usg bez pappy.
    Ja będę płacić 400 w ramach tego że prowadzę u nich ciążę mam troszkę taniej.

Ale dr Olesiak złoto!
    Miałam przyjemność poznać ją przy pierwszym porodzie na Kamienskiego.

OMG ile kasy 😐
    Sądziłam,że 600 to już będzie z testem pappa.
    To mi się udało jednym słowem i o dziwo nie było problemu z terminem

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)

24.07 ⏸️
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy jak Wam się przesuwa termin na usg o kilka dni to tego się trzymacie czy początkowego terminu który Wam ginekolog obliczył na 1 wizycie?

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • adukow Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Mnie nie ma🤨

jaki termin? :)

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnosnie listy, można napisać maila do bellybestfriend z prośbą o przeniesienie Twojego komentarza z listą na samą górę, aby wyświetlała się jako pierwsza.
    Nigdy nie robią problemu :) będzie czytelnie

napisane, dziękuję Ci! :)

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Dziewczyny polecacie coś do smarowania przeciw rozstepą?
    W pierwszej ciazy wyszedl mi w sumie jeden i w tej jak się uda tez bym chciala jakoś się zabezpieczyc

ja stosuję Bio Oil olejek pielęgnacyjny na blizny i rozstępy (z polecenia) oraz Mustela Maternite. Naprzemiennie - rano i wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 21:54

Chantell88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fijolka87 wrote:
    To strasznie współczuję że nie pomagają:( a ile tabletek dziennie przyjmujesz? Mi na szczęście przy 2 jest w miarę ok. Nadal mnie czasem mdli, kręci się w głowie ale bez porównania do tego co było- mogę przynajmniej wstać z łóżka i jeść...
    Trzymam kciuki żeby jakoś Ci pomogli

Biorę dwie na noc i jedna z samego rana. Chociaż dzisiaj było odrobinę lepiej i w końcu mogłam zjeść śniadanie (płatki z mlekiem) których nie zwróciłam po 3 minutach. Więc jest mały sukces. Zepsuła mi się waga i zwaze się dopiero jutro w gabinecie ale ciekawa jestem czy przez te 2 tygodnie ciągłych kiepskich dni schudłam.

• Fijolka87 Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liksa wrote:
    Biorę dwie na noc i jedna z samego rana. Chociaż dzisiaj było odrobinę lepiej i w końcu mogłam zjeść śniadanie (płatki z mlekiem) których nie zwróciłam po 3 minutach. Więc jest mały sukces. Zepsuła mi się waga i zwaze się dopiero jutro w gabinecie ale ciekawa jestem czy przez te 2 tygodnie ciągłych kiepskich dni schudłam.
    Podobno można zwiększyć do 4 ale to najlepiej z lekarzem przegadać. Oby już tylko było lepiej 🙂 ja tylko kilka dni zwracałam wszystko i waga spadła ok 1,5kg więc pewnie u Ciebie więcej ale spokojnie jeszcze nadrobisz 🙂

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    A ja mam pytanie czy jak Wam się przesuwa termin na usg o kilka dni to tego się trzymacie czy początkowego terminu który Wam ginekolog obliczył na 1 wizycie?

Ja się trzymam tego co mam w karcie ciąży czyli 28.07..
    Zobaczyny jak dzieciuch będzie rosół bo na ostatnim usg wg pomiarów pokazywało TP 25.07

Mamitka lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Liksa Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :) nie wiem czy to zasługa dzisiejszej wizyty, czy w końcu mnie odpuszcza ale pierwszy dzień wstałam bez mdłości i zjadłam śniadanie.

Fasolka ma już 2cm i pięknie bije serduszko. Ale termin porodu przesunął mi się o tydzień proszę zatem wpisać mnie na 21.08

Zobaczymy za 3 tygodnie na następnej wizycie (badania prenatalne) jak urośnie i doktor powiedziała że będziemy się wtedy trzymać tego terminu porodu.

Vilka, Chantell88, Fijolka87, Aliya lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszędzie wkoło człowiek czyta o poronieniach i sam schizuje... Czyli można nie mieć nawet świadomości że zarodek nie żyje a chodzić tak aż do wizyty?

M_arcysia lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Dziewczyny wszędzie wkoło człowiek czyta o poronieniach i sam schizuje... Czyli można nie mieć nawet świadomości że zarodek nie żyje a chodzić tak aż do wizyty?

Tak

2017 - 👶
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅

On:

24.07 ⏸️
  • Bubzi Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkie koleżanki z Krakowa ☺️ ja dzisiaj po wizycie, ale w sumie nic się nie dowiedziałam 😩 mam umówione USG na poniedziałek rano to będziemy coś wiedzieć. Wg OM dzisiaj 7+3, wg ostatniej wizyty to 7+5. Trzymajcie kciuki w poniedziałek, żeby było dobrze 🤞

Marrud88, Arga, Mamitka lubią tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Niestety tak może się zdążyć. Dla mnie np. to jest największy koszmar ciąży, ciągłe doszukiwanie się czy wszystko jest ok. U mnie np od kilku dni ból piersi bardzo się zmniejszył i chciałam przełożyć wizytę ale wiem że to nic nie da więc postanowiłam czekać do przyszłego tygodnia. Ogólnie z objawów utrzymuje mi się brak apetytu/mdłości, wymioty i senność. Zastanawia mnie trochę że mimo prawie 12 tygodnia u mnie praktycznie nic nie widać, mam nadzieję że to przez to że schudłam.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubzi wrote:
    Pozdrawiam wszystkie koleżanki z Krakowa ☺️ ja dzisiaj po wizycie, ale w sumie nic się nie dowiedziałam 😩 mam umówione USG na poniedziałek rano to będziemy coś wiedzieć. Wg OM dzisiaj 7+3, wg ostatniej wizyty to 7+5. Trzymajcie kciuki w poniedziałek, żeby było dobrze 🤞
    W sensie nie miałaś dziś USG i dlatego żadnych wieści?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:

U mnie niestety tak było.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Salea Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wydaje mi się, że to trochę wpływ tego forum na nasze głowy, bo sama mam takie samo wrażenie, że więcej wokół straconych ciąż niż szczęśliwie urodzonych dzieciaczków. Ale jak rozmawiałam z koleżankami, czy nie miały obaw, czy nie bały się straty albo komplikacji, to mówiły że nawet nie miały świadomości, że tak dzieje się wokół na taką skalę. To chyba wynika z tego, że tutaj sporo z nas jest po dużych problemach z zajściem w ciążę, próbach z pomocą medyczną, po jednej lub wielu stratach, po ciążach pozamacicznych, pustych jajach płodowych... Jak ktoś nie ma problemu z zajściem w ciąże lub nie planuje jej z pomocą aplikacji to pewnie nawet nie wejdzie na takie forum, a tutaj większość dziewczyn szuka rozwiązań lub pocieszenia po problemach, wsparcia, historii podobnych do swojej, stąd takie zagęszczenie trudnych tematów. Ja też nie zdawałam sobie sprawy z wielu problemów dopóki nie zaczęłam czytać forum. "Puste jajeczko? Pierwsze słyszę..." To moje własne słowa jakiś spory już czas temu.

Vilka, Agata :), Usiasia lubią tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ