Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
marian_the_baby wrote:Ja jestem po badaniu i niestety mój bobo się nie rozwinął, jest tylko większy pęcherzyk😔 więc z przykrością opuszczam sierpniówki... Trzymam za Was kciuki i życzę Wam dobrych porodów, a sobie że dołączę niedługo na jakieś późniejsze terminy. Buziaki
Ściskam Cię mocno! -
Agata :) wrote:Też sugerowałam się opiniami, wydaje się że lekarz z powołania 🙏
ale przede wszystkim prowadzę w ginemedice ciążę i tam też chciałam zrobić prenatalne.
Moja dr polecała mi dr Olesiak z sonokard. Ale cena zwaliła mnie z nóg 🥴
Ja lecę bez męża, będzie w pracy, chociaż już coś o urlopie wspominał 🙈
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Ja idę do dr.Olesiak ale na NFZ .a ile prywatnie ??
600zl samo usg bez pappy.
Ja będę płacić 400 w ramach tego że prowadzę u nich ciążę mam troszkę taniej.
Ale dr Olesiak złoto!
Miałam przyjemność poznać ją przy pierwszym porodzie na Kamienskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 21:23
-
adukow wrote:lista uaktualniona
@Agata , @Monisia36, @Vilka - czy zostawić terminy z pierwotnej listy?
A jeszcze odnosnie listy, można napisać maila do bellybestfriend z prośbą o przeniesienie Twojego komentarza z listą na samą górę, aby wyświetlała się jako pierwsza.
Nigdy nie robią problemu będzie czytelnie
adukow lubi tę wiadomość
-
Agata :) wrote:600zl samo usg bez pappy.
Ja będę płacić 400 w ramach tego że prowadzę u nich ciążę mam troszkę taniej.
Ale dr Olesiak złoto!
Miałam przyjemność poznać ją przy pierwszym porodzie na Kamienskiego.
OMG ile kasy 😐
Sądziłam,że 600 to już będzie z testem pappa.
To mi się udało jednym słowem i o dziwo nie było problemu z terminem
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Agata :) wrote:A jeszcze odnosnie listy, można napisać maila do bellybestfriend z prośbą o przeniesienie Twojego komentarza z listą na samą górę, aby wyświetlała się jako pierwsza.
Nigdy nie robią problemu będzie czytelnie
napisane, dziękuję Ci! -
Chantell88 wrote:Dziewczyny polecacie coś do smarowania przeciw rozstepą?
W pierwszej ciazy wyszedl mi w sumie jeden i w tej jak się uda tez bym chciala jakoś się zabezpieczyc
ja stosuję Bio Oil olejek pielęgnacyjny na blizny i rozstępy (z polecenia) oraz Mustela Maternite. Naprzemiennie - rano i wieczorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 21:54
Chantell88 lubi tę wiadomość
-
Fijolka87 wrote:To strasznie współczuję że nie pomagają a ile tabletek dziennie przyjmujesz? Mi na szczęście przy 2 jest w miarę ok. Nadal mnie czasem mdli, kręci się w głowie ale bez porównania do tego co było- mogę przynajmniej wstać z łóżka i jeść...
Trzymam kciuki żeby jakoś Ci pomogli
Biorę dwie na noc i jedna z samego rana. Chociaż dzisiaj było odrobinę lepiej i w końcu mogłam zjeść śniadanie (płatki z mlekiem) których nie zwróciłam po 3 minutach. Więc jest mały sukces. Zepsuła mi się waga i zwaze się dopiero jutro w gabinecie ale ciekawa jestem czy przez te 2 tygodnie ciągłych kiepskich dni schudłam.
-
Liksa wrote:Biorę dwie na noc i jedna z samego rana. Chociaż dzisiaj było odrobinę lepiej i w końcu mogłam zjeść śniadanie (płatki z mlekiem) których nie zwróciłam po 3 minutach. Więc jest mały sukces. Zepsuła mi się waga i zwaze się dopiero jutro w gabinecie ale ciekawa jestem czy przez te 2 tygodnie ciągłych kiepskich dni schudłam.
-
Mamitka wrote:A ja mam pytanie czy jak Wam się przesuwa termin na usg o kilka dni to tego się trzymacie czy początkowego terminu który Wam ginekolog obliczył na 1 wizycie?
Ja się trzymam tego co mam w karcie ciąży czyli 28.07..
Zobaczyny jak dzieciuch będzie rosół bo na ostatnim usg wg pomiarów pokazywało TP 25.07Mamitka lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Melduje się po wizycie nie wiem czy to zasługa dzisiejszej wizyty, czy w końcu mnie odpuszcza ale pierwszy dzień wstałam bez mdłości i zjadłam śniadanie.
Fasolka ma już 2cm i pięknie bije serduszko. Ale termin porodu przesunął mi się o tydzień proszę zatem wpisać mnie na 21.08
Zobaczymy za 3 tygodnie na następnej wizycie (badania prenatalne) jak urośnie i doktor powiedziała że będziemy się wtedy trzymać tego terminu porodu.Vilka, Chantell88, Fijolka87, Aliya lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wszędzie wkoło człowiek czyta o poronieniach i sam schizuje... Czyli można nie mieć nawet świadomości że zarodek nie żyje a chodzić tak aż do wizyty?
M_arcysia lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziewczyny wszędzie wkoło człowiek czyta o poronieniach i sam schizuje... Czyli można nie mieć nawet świadomości że zarodek nie żyje a chodzić tak aż do wizyty?
Tak2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Pozdrawiam wszystkie koleżanki z Krakowa ☺️ ja dzisiaj po wizycie, ale w sumie nic się nie dowiedziałam 😩 mam umówione USG na poniedziałek rano to będziemy coś wiedzieć. Wg OM dzisiaj 7+3, wg ostatniej wizyty to 7+5. Trzymajcie kciuki w poniedziałek, żeby było dobrze 🤞
Marrud88, Arga, Mamitka lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziewczyny wszędzie wkoło człowiek czyta o poronieniach i sam schizuje... Czyli można nie mieć nawet świadomości że zarodek nie żyje a chodzić tak aż do wizyty?
-
Bubzi wrote:Pozdrawiam wszystkie koleżanki z Krakowa ☺️ ja dzisiaj po wizycie, ale w sumie nic się nie dowiedziałam 😩 mam umówione USG na poniedziałek rano to będziemy coś wiedzieć. Wg OM dzisiaj 7+3, wg ostatniej wizyty to 7+5. Trzymajcie kciuki w poniedziałek, żeby było dobrze 🤞
-
U mnie niestety tak było.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Vilka, Agata :), Usiasia lubią tę wiadomość