Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem po badaniu i niestety mój bobo się nie rozwinął, jest tylko większy pęcherzyk😔 więc z przykrością opuszczam sierpniówki... Trzymam za Was kciuki i życzę Wam dobrych porodów, a sobie że dołączę niedługo na jakieś późniejsze terminy. BuziakiCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
marian_the_baby wrote:Ja jestem po badaniu i niestety mój bobo się nie rozwinął, jest tylko większy pęcherzyk😔 więc z przykrością opuszczam sierpniówki... Trzymam za Was kciuki i życzę Wam dobrych porodów, a sobie że dołączę niedługo na jakieś późniejsze terminy. Buziaki
Przykro mi...
Szpital czy samo się oczysci?
3maj się i powodzenia10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
marian_the_baby wrote:Ja jestem po badaniu i niestety mój bobo się nie rozwinął, jest tylko większy pęcherzyk😔 więc z przykrością opuszczam sierpniówki... Trzymam za Was kciuki i życzę Wam dobrych porodów, a sobie że dołączę niedługo na jakieś późniejsze terminy. Buziaki👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
marian_the_baby wrote:Ja jestem po badaniu i niestety mój bobo się nie rozwinął, jest tylko większy pęcherzyk😔 więc z przykrością opuszczam sierpniówki... Trzymam za Was kciuki i życzę Wam dobrych porodów, a sobie że dołączę niedługo na jakieś późniejsze terminy. Buziaki07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Chantell88 wrote:Przykro mi...
Szpital czy samo się oczysci?
3maj się i powodzeniaCórcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
marian_the_baby wrote:Właśnie nie wiem, dostałam skierowanie,ale mam wybor. chyba szpital, bo chyba nie chcę, żeby mi córka wlatywała do pokoju, albo żeby mnie chwyciło na placu zabaw... Widzę, że niektóre z Was to przechodziły, jakieś rady? Chociaż może to nie miejsce
-
marian_the_baby wrote:Właśnie nie wiem, dostałam skierowanie,ale mam wybor. chyba szpital, bo chyba nie chcę, żeby mi córka wlatywała do pokoju, albo żeby mnie chwyciło na placu zabaw... Widzę, że niektóre z Was to przechodziły, jakieś rady? Chociaż może to nie miejsce
Ja bylam w szpitalu,udało oczyścić się tabletkami.
Podeszłam do tego zadaniowo.. jakiś po wyjściu poczułam wielka ulgę ze juz po wszystkim10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
Agata :) wrote:Cześć dziewczyny! Przepraszam za milczenie, cały czas czytam strona po stronie.
U mnie termin zmienił się na 31.07
16.01.23 mam prenatalne więc myślę że na tym badaniu dowiem się jaki jest termin ostateczny.
Zaczynam się powoli stresować, podsłuchuje Dzidziutka detektorem. Pierwszy raz znalazłam serduszko 1.01 💚 cudowny dźwięk 🥰
Ostatni miesiąc był bardzo trudny. Mdłości i wymioty chciały mnie wykończyć 😔
Od kilku dni jest znacznie lepiej, mam nadzieję że już będzie tylko z górki.
No i hallo Wrocławianki, witam również, powiększamy grono
Ja chodzę do ginemediki, prenatalne u dr Curyło, może ktoś zna? Poleca?
16.01 też mam prenatalne😊Agata :) lubi tę wiadomość
-
marian_the_baby wrote:Ja jestem po badaniu i niestety mój bobo się nie rozwinął, jest tylko większy pęcherzyk😔 więc z przykrością opuszczam sierpniówki... Trzymam za Was kciuki i życzę Wam dobrych porodów, a sobie że dołączę niedługo na jakieś późniejsze terminy. Buziaki
-
Bardzo mi przykro 😭 tule mocno
Ja wybrałam samoistnie w domu, kluczowy dzień był bolesny i mega skurcze potem większy i dłuższy okres. -
Miałam to samo wiosna, od początku coś było nie tak, ciąża o tydzień młodsza mimo że wiedziałam kiedy była owulacja a potem znikomy przyrost bety, pęcherzyk taki już zdeformowany...poszłam do szpitala i po tabletkach niby się oczyscilam chociaż baaardzo mało krwawilam,ale endometrium było mocno poszerzone i miałam zabieg łyżeczkowania.
Nie było tragicznie mimo że mnie nie uspali a bardzo chciałam, tylko lekarz był okropny bez odrobiny empatii2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Dzięki dziewczyny, Wasze komentarze są dla mnie bardzo wspierające. Arga, jakoś też myślałam o tym basenie, bo chodzimy z córką.
Chantell88 ile leżałaś w szpitalu?Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
dominikawa wrote:Hej dobrze widzieć kolejną sąsiadkę! 😊
Ja też chodzę do ginmediki i prenatalne u dr Curyło, bo widziałam dużo polecanych opinii o nim na fb na grupie wrocławskiej, ale ja dopiero na początku lutego, także mam nadzieję, że potwierdzisz wszystkie dobre głosy. Jestem też bardzo ciekawa czy wpuści męża, bo mój już przebiera nogami, żeby zobaczyć maluszka 😍
Też sugerowałam się opiniami, wydaje się że lekarz z powołania 🙏
ale przede wszystkim prowadzę w ginemedice ciążę i tam też chciałam zrobić prenatalne.
Moja dr polecała mi dr Olesiak z sonokard. Ale cena zwaliła mnie z nóg 🥴
Ja lecę bez męża, będzie w pracy, chociaż już coś o urlopie wspominał 🙈
-
marian_the_baby wrote:Dzięki dziewczyny, Wasze komentarze są dla mnie bardzo wspierające. Arga, jakoś też myślałam o tym basenie, bo chodzimy z córką.
Chantell88 ile leżałaś w szpitalu?
1 dobę10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
Mamitka wrote:O idziemy prawie identycznie ja mam terminy na 1.08 ale po ostatniej wizycie też mam przesunięcie na 30.07.
16.01 też mam prenatalne😊
To faktycznie identycznie! Czad 💚 Ja mam urodziny 1 sierpnia. Piękny prezent będę miała 😍🙈
-
Bardzo mi przykro 😪
Ściska mocno, wiem przez co przechodzisz...