X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Salea Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
    Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".
    Ja mam zgagę przeokrutną cokolwiek zjem, mdłości już niewielkie, piersi wrażliwe, na kawę jak większość nie mam zupełnie apetytu, ale za to na niezdrowe żarcie, którym gardziłam przed ciążą, a owszem. Poza tym jestem ciagle głodna, co jest dla mnie nowością bo potrafiłam żyć bez śniadń. Spanie i zmęczenie czasem jest a czasem czuję się jak przed ciążą. Nie martw sie brakiem objawów, podobno mogą zanikać właśnie na końcówce pierwszego trymestru. Kiedy masz następną wizytę?

• Chantell88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i zapomniałam o tym że też jestem ciągle glodna:D haha jak większość z Nas z tego co widze:D

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Ja też mam trochę mniej objawów. Piersi już bardzo rzadko czuje, zmęczona jestem ale wydaje mi się, że trochę lepiej nad tym panuję niż wcześniej, no i mdłości... mam, czasami, bywają dni, że cały dzień ale bywają takie, że praktycznie wcale. W sumie to się jakoś bardzo nie martwię bo w pierwszej ciąży ja dosłownie nie miałam żadnych objawów, jedynie zgaga pod sam koniec, tak to nic.🤷🏻‍♀️ Ale rozumiem, że może Cię to martwić. Kiedy masz następną wizytę?😊

Kolejna wizytę mam 17.01 a 31.01 juz prenatalne. Strasznie czas mi się dłuży między tymi wizytami.
    Gdybym mogła to co chwile chodziłabym sprawdzać czy wszytsko ok z dzieciaczkiem.

zasada lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 8+1. Od trzech dni mam strasznie duze mdłości ale za to piersi mało co bolą. Przed tym było na odwrót. Tak źle i tak nie dobrze, bo się martwię czy wszystko okej. Najchętniej bym chciała mieć to i to i być spokojnieksza. A wizyta dopiero 21/01.

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
    Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".
    U mnie dziś 11+6 od kilku dni piersi są dużo mniej wrażliwe, właściwie ich nie czuję, czasem w nocy są bardziej wrażliwe. Brzucha nie widać ale ja normalnie mam oponkę a tersz schudłam więc się pewnie wyrownało. Od sylwestra męczyły mnie też wymioty, dziś udało się zjeść trochę więcej ale generalnie mały apetyt. Wcześniej jadłam dużo owoców ale zaczęla mnie męczyć okropna zgaga więc musiałam zrezygnować. Szczerze mówiąc trochę się uspokoiłam czytając że moje objawy są zupełnie podobne do waszych. Trzymam kciuki aby u wszystkich było dobrze.
    Wizytę mam 18.01, minie prawie miesiąc od poprzedniej, jestem strasznie ciekawa co się tam dzieje a z drugiej strony się boję.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów tylko delikatny ból piersi i wstawanie w nocy do toalety (chociaż przed ciążą też wstawałam) . A tak poza tym to nie czuje, że w ogóle jestem w ciąży :)

age.png
  • Czekolada96 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mdłości i zmęczenie opuściło jakoś w 9 tygodniu także to ustąpienie jest całkiem normalne. Ale od jakichś 3 godzin kłuje mnie w brzuchu na dole ni to pachwina ni to podbrzusze.nie jest to mocny ból ale pierwszy raz to mam i zaczynam się zastanawiać czy to normalne...

• zasada Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Kolejna wizytę mam 17.01 a 31.01 juz prenatalne. Strasznie czas mi się dłuży między tymi wizytami.
    Gdybym mogła to co chwile chodziłabym sprawdzać czy wszytsko ok z dzieciaczkiem.

A to zupełnie normalne, mam tak samo i obstawiam, że nie tylko my.😁🙈 Ja mam prenatalne 20.01 i mi się dłuży więc domyślam się,że Tobie też. Tyle dobrze, że 17 masz jeszcze wizytę wcześniej to zawsze szybciej. W którym Ty jesteś teraz tygodniu? Wybacz, pewnie pisałaś nie raz ale ciężko mi póki co spamiętać a jak ktoś nie ma w stopce to błądzę w ogóle.😅🤦🏻‍♀️

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Bubzi Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    W sensie nie miałaś dziś USG i dlatego żadnych wieści?
    Tak. Pani doktor stwierdziła, że nie mamy się co spieszyć i zrobimy USG w poniedziałek 🙂 także muszę czekać

• Arga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bolał mnie dziwnie brzuch i wieczorem miałam trochę dziwnego śluzu jakby zabarwionego krwią 🙈 teraz jest już wszystko normalnie ale trochę się zaniepokoiłam. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bom jednak nie mam jak tylko odpoczywać sama z dziećmi 🤔

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy macie uczucie zatkananego nosa i takie napady kataru? Dobrego dnia dla Was:)

preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Hej Dziewczyny, czy macie uczucie zatkananego nosa i takie napady kataru? Dobrego dnia dla Was:)

Tak :(
    W dzień ok, gorzej w nocy.
    Prenalen słabo pomaga

Marrud88 lubi tę wiadomość

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    A to zupełnie normalne, mam tak samo i obstawiam, że nie tylko my.😁🙈 Ja mam prenatalne 20.01 i mi się dłuży więc domyślam się,że Tobie też. Tyle dobrze, że 17 masz jeszcze wizytę wcześniej to zawsze szybciej. W którym Ty jesteś teraz tygodniu? Wybacz, pewnie pisałaś nie raz ale ciężko mi póki co spamiętać a jak ktoś nie ma w stopce to błądzę w ogóle.😅🤦🏻‍♀️

10+4, ja mam wizyty co dwa tygodnie, ze względu na wcześniejsze poronienia. Ale nigdy nie dotrwałam do tego etapu, więc cały czas sobie tłumaczę, że teraz to już MUSI się udać ❤

Marrud88, Arga, welonka, Salea, Farfalla lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:

Tak i do tego czeste sciekanie po gardle co powoduje czesto mdlosci . Jeszcze zauważyłam, ze mam bardzo duzo sliny co mi ogromnie przeszkadza.

Taki pozywt w tej ciazy w pierwszej tego nie doświadczyłam, odkad skończyły mi sie calo dobowe mdlosci to moje libido jest duzo wieksze niz przed ciaza

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    10+4, ja mam wizyty co dwa tygodnie, ze względu na wcześniejsze poronienia. Ale nigdy nie dotrwałam do tego etapu, więc cały czas sobie tłumaczę, że teraz to już MUSI się udać ❤

Rozumiem. Głęboko wierzę, że będzie wszystko dobrze. To już prawie drugi trymestr, w sensie bliżej drugiego niż dalej. Jeszcze troszeczkę.❤️

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to usg genetyczne w ok. 12 tyg jest robione już przez powłoki brzuszne?

MaSza lubi tę wiadomość

• Aliya Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Dziewczyny, czy to usg genetyczne w ok. 12 tyg jest robione już przez powłoki brzuszne?

Tak :)

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Tak. Ale ja miałam w drugiej ciąży i tak i tak 🤔 w pierwszej nie. Teraz ciekawi mnie jak będzie bo będę w zupełnie innym miejscu robić

age.png
  • Aliya Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Tak. Ale ja miałam w drugiej ciąży i tak i tak 🤔 w pierwszej nie. Teraz ciekawi mnie jak będzie bo będę w zupełnie innym miejscu robić
    Może lekarz nie miał dobrego obrazu przez brzuch i dodatkowo sprawdzał jeszcze dopochwowo🤔 ja musiałam się przygotować tak jak do badania usg dopochwowym ale ostatecznie miałam tylko przez brzuch 🤷🏻‍♀️ także to chyba zależy od tego czy wszystko ładnie widać.

dominikawa lubi tę wiadomość

04/22 26tc 👼
    07/23 38tc 🌈
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:

Ja w poprzedniej ciąży tak jak Arga miałam i tak i tak. Teraz nie wiem jak będzie, dla mnie w sumie obojętnie byle było wszystko dobrze widać.😊

age.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ