Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ada.d wrote:Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży". -
zasada wrote:Ja też mam trochę mniej objawów. Piersi już bardzo rzadko czuje, zmęczona jestem ale wydaje mi się, że trochę lepiej nad tym panuję niż wcześniej, no i mdłości... mam, czasami, bywają dni, że cały dzień ale bywają takie, że praktycznie wcale. W sumie to się jakoś bardzo nie martwię bo w pierwszej ciąży ja dosłownie nie miałam żadnych objawów, jedynie zgaga pod sam koniec, tak to nic.🤷🏻♀️ Ale rozumiem, że może Cię to martwić. Kiedy masz następną wizytę?😊
Kolejna wizytę mam 17.01 a 31.01 juz prenatalne. Strasznie czas mi się dłuży między tymi wizytami.
Gdybym mogła to co chwile chodziłabym sprawdzać czy wszytsko ok z dzieciaczkiem.zasada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dziś 8+1. Od trzech dni mam strasznie duze mdłości ale za to piersi mało co bolą. Przed tym było na odwrót. Tak źle i tak nie dobrze, bo się martwię czy wszystko okej. Najchętniej bym chciała mieć to i to i być spokojnieksza. A wizyta dopiero 21/01.
-
ada.d wrote:Hej dziewczynu, jak sie czujecie? Jakie objawy Wam obecnie towarzyszą?
Ja dziś 10t+3d i nie mam już żadnych objawów, skończyły się mdłości, bóle piersi też ustał. Trochę mnie to zaczęło martwić, chyba wolałabym bardziej czuć się "w ciąży".
Wizytę mam 18.01, minie prawie miesiąc od poprzedniej, jestem strasznie ciekawa co się tam dzieje a z drugiej strony się boję. -
Mnie też mdłości i zmęczenie opuściło jakoś w 9 tygodniu także to ustąpienie jest całkiem normalne. Ale od jakichś 3 godzin kłuje mnie w brzuchu na dole ni to pachwina ni to podbrzusze.nie jest to mocny ból ale pierwszy raz to mam i zaczynam się zastanawiać czy to normalne...
-
ada.d wrote:Kolejna wizytę mam 17.01 a 31.01 juz prenatalne. Strasznie czas mi się dłuży między tymi wizytami.
Gdybym mogła to co chwile chodziłabym sprawdzać czy wszytsko ok z dzieciaczkiem.
A to zupełnie normalne, mam tak samo i obstawiam, że nie tylko my.😁🙈 Ja mam prenatalne 20.01 i mi się dłuży więc domyślam się,że Tobie też. Tyle dobrze, że 17 masz jeszcze wizytę wcześniej to zawsze szybciej. W którym Ty jesteś teraz tygodniu? Wybacz, pewnie pisałaś nie raz ale ciężko mi póki co spamiętać a jak ktoś nie ma w stopce to błądzę w ogóle.😅🤦🏻♀️ada.d lubi tę wiadomość
-
Wczoraj bolał mnie dziwnie brzuch i wieczorem miałam trochę dziwnego śluzu jakby zabarwionego krwią 🙈 teraz jest już wszystko normalnie ale trochę się zaniepokoiłam. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bom jednak nie mam jak tylko odpoczywać sama z dziećmi 🤔
-
Marrud88 wrote:Hej Dziewczyny, czy macie uczucie zatkananego nosa i takie napady kataru? Dobrego dnia dla Was:)
Tak
W dzień ok, gorzej w nocy.
Prenalen słabo pomagaMarrud88 lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
zasada wrote:A to zupełnie normalne, mam tak samo i obstawiam, że nie tylko my.😁🙈 Ja mam prenatalne 20.01 i mi się dłuży więc domyślam się,że Tobie też. Tyle dobrze, że 17 masz jeszcze wizytę wcześniej to zawsze szybciej. W którym Ty jesteś teraz tygodniu? Wybacz, pewnie pisałaś nie raz ale ciężko mi póki co spamiętać a jak ktoś nie ma w stopce to błądzę w ogóle.😅🤦🏻♀️
10+4, ja mam wizyty co dwa tygodnie, ze względu na wcześniejsze poronienia. Ale nigdy nie dotrwałam do tego etapu, więc cały czas sobie tłumaczę, że teraz to już MUSI się udać ❤Marrud88, Arga, welonka, Salea, Farfalla lubią tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Hej Dziewczyny, czy macie uczucie zatkananego nosa i takie napady kataru? Dobrego dnia dla Was:)
Tak i do tego czeste sciekanie po gardle co powoduje czesto mdlosci . Jeszcze zauważyłam, ze mam bardzo duzo sliny co mi ogromnie przeszkadza.
Taki pozywt w tej ciazy w pierwszej tego nie doświadczyłam, odkad skończyły mi sie calo dobowe mdlosci to moje libido jest duzo wieksze niz przed ciazaMarrud88 lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:10+4, ja mam wizyty co dwa tygodnie, ze względu na wcześniejsze poronienia. Ale nigdy nie dotrwałam do tego etapu, więc cały czas sobie tłumaczę, że teraz to już MUSI się udać ❤
Rozumiem. Głęboko wierzę, że będzie wszystko dobrze. To już prawie drugi trymestr, w sensie bliżej drugiego niż dalej. Jeszcze troszeczkę.❤️ada.d lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Tak. Ale ja miałam w drugiej ciąży i tak i tak 🤔 w pierwszej nie. Teraz ciekawi mnie jak będzie bo będę w zupełnie innym miejscu robić
dominikawa lubi tę wiadomość
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈