X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Oj niee ja nie mam na nic siły. Dzisiaj starego zagoniłam do roboty bo w domu już nie ma jak przebierać nogami a ja po pracy bym tylko spała i umieranko.
    U mnie identycznie, stary powoli ma dość 🤣

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze połączenia i na sama mysl jest mi nie dobrze. Do tego dzisiaj mam kiepski dzien do tego czuje jakies ciagniecia w pochwie ,boli mnie biodro (musze umowic sie do osteopaty bo dalej bedzie tylko gorzej) i wszytsko mi smierdzi wietrzylam w domu caly dzien a i tak mi cos smierdzi . Ja mam energie tylko do poludni potem bym najchetniej zostala w lozku ale nie da sie .

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jestem okropna maruda i zrzęda:d

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczelyscie już używać detektora? Macie już jakieś porady od kiedy i gdzie szukać <3

• Chantell88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża2023 wrote:
    Dziewczyny, zaczelyscie już używać detektora? Macie już jakieś porady od kiedy i gdzie szukać <3

Ja używam,zaczęłam chwile przed 11 tygodniem.
    Na początku beż problemu znajdowałam dosyc nisko po lewej stronie (u mnie to było na wysokości blizny po cc) a teraz maluszek musiał się przemieścić bo dluzej szukam i przeważnie łapie tetno na tym samym poziomie ale bardziej po środku.
    Nie da się tego pomylić z niczym innym❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 17:40

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell88 wrote:
    Ja używam,zaczęłam chwile przed 11 tygodniem.
    Na początku beż problemu znajdowałam dosyc nisko po lewej stronie (u mnie to było na wysokości blizny po cc) a teraz maluszek musiał się przemieścić bo dluzej szukam i przeważnie łapie tetno na tym samym poziomie ale bardziej po środku.
    Nie da się tego pomylić z niczym innym❤️

Ja mam 8+4 i już mam ochotę sprawdzać ale chyba jeszcze za wcześnie...

• Mellow Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wczoraj detektor i adapter do auta, bo jeżdżę ostatnio odsuwając pas ręką, a jestem z tych dynamicznych kierowców, więc to średnio bezpieczne.

Boszzz jaki miałam tragiczny ten piątek 13-ego! Jutro liczę na lepszy dzień, planuję wreszcie przespać 8h i iść do fryzjera 🤗 Paznokcie mam fatalne, ale w ciązy jednak nie chcę robić żeli, a hybryda mi się nie trzyma

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole Stary mi dzis powiedzial, ze to musi być chłopak, bo jestem tak totalnie inna niz w pierwszej ciazy, że sie bardziej nie da. Wtedy byłam wrazliwym, leniwym kurczaczkiem, a teraz jestem jak byk na rodeo, zatłukłabym wiekszosc osob z otoczenia 😄

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Dziewczyny, a czy Was też tak nosi? Ja nie mogę sobie miejsca znaleźć, mam tyle energii. W miejscu nie usiedzę. Rano byłam na zakupach, później wysprzątałam cały dom, teraz wróciłam z 2 godzinnego spaceru z psiakiem i biorę się za gotowanie, bo wieczorem wpadną do nas znajomi na kolację i planszówki. Z tej okazji kupiłam sobie czerwone wino bezalkoholowe 😊
    Że co? 🤣🙈😅 Energia? Ja ledwo się budzę, zbieram dzieci, wiozę je a po tem zakupy o jakoś jest blackout i okazuje się, że toć już prawie 12 to wypadałoby coś ugotować ich ogarnąć ich jechać po dzieci. O marzę oczne zaśnięciu z nimi po 20 😅
    Dziś też mam grać w grę ale już żałuję, że się zgodziłam bo byłam z dziećmi na urodzinach i padam. I ciągle ale toż ciągle mi nie dobrze. Aż tak nie miałam w poprzednich ciążach boki był od tego jakiś odstęp czasowy a tu tylko jak jem przez kilka sekund 😭

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    W ogole Stary mi dzis powiedzial, ze to musi być chłopak, bo jestem tak totalnie inna niz w pierwszej ciazy, że sie bardziej nie da. Wtedy byłam wrazliwym, leniwym kurczaczkiem, a teraz jestem jak byk na rodeo, zatłukłabym wiekszosc osob z otoczenia 😄
    Mi w poprzednich ciążach też mówili, że jestem straszna 😅 nie wiem czemu ale wkurzali mnie ludzie co się dobrze bawili a ja nie mogłam bo mi się spać chciało 🙈

age.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to i ja się w końcu przywitam oficjalnie :) bo towarzyszę wam od początku. Termin mam na 14.08. Dzieć miał na dzisiejszym usg 2,93cm, asp 173, także wszystko w normie. Jestem po stratach dlatego tak zachowawczo nie wpisywałam się wcześniej. Prenatalne mam na 30.01 ale wcześniej będę robić NiFTy jakoś koło 25. W domu mam już prawie 8 latke, w wigilię już powiedzieliśmy, że będzie nowy członek rodziny. Popłakała się ze szczęścia 😅 jestem już na l4 ze względu na dolegliwości.. mega niskie ciśnienie, mdłości które już odpuszczają ale za to wilczy głód jest non stop.. ta ciąża to zupełna odwrotność ciąży z córką. W tamtej czułam się fantastycznie na początku, a tu jest tragedia😅😅

Salea, Arga, M_arcysia, zasada, Chantell88, Vilka, Fijolka87, Aliya, dominikawa lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    Hej, to i ja się w końcu przywitam oficjalnie :) bo towarzyszę wam od początku. Termin mam na 14.08. Dzieć miał na dzisiejszym usg 2,93cm, asp 173, także wszystko w normie. Jestem po stratach dlatego tak zachowawczo nie wpisywałam się wcześniej. Prenatalne mam na 30.01 ale wcześniej będę robić NiFTy jakoś koło 25. W domu mam już prawie 8 latke, w wigilię już powiedzieliśmy, że będzie nowy członek rodziny. Popłakała się ze szczęścia 😅 jestem już na l4 ze względu na dolegliwości.. mega niskie ciśnienie, mdłości które już odpuszczają ale za to wilczy głód jest non stop.. ta ciąża to zupełna odwrotność ciąży z córką. W tamtej czułam się fantastycznie na początku, a tu jest tragedia😅😅

Cześć Arjada! Na ovufriend szłyśmy łeb w łeb :)

Arjada lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    O to będzie u naszych Dzieci podobna różnica wieku:) moja 8 latka też szczęśliwa, mowi że największe marzenie się spelnilo;) po takiej przerwie to będzie dla mnie wszystko jak pierwszy raz:)

Arjada lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę Wam jeszcze, że mam mój wynik z CMV awidność. Jest na szczęście wysoka co świadczy o o starym zakażeniu cytomegalią, gin. Napisał że nie powinno mieć wpływu na przebieg ciąży
    . Kamień spadł mi z serca...

Arga, adukow, Salea, dominikawa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Napiszę Wam jeszcze, że mam mój wynik z CMV awidność. Jest na szczęście wysoka co świadczy o o starym zakażeniu cytomegalią, gin. Napisał że nie powinno mieć wpływu na przebieg ciąży
    . Kamień spadł mi z serca...
    Super wiadomość

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może fajnie by było jakby każda dodała swój suwaczek na stałe z tygodniami. Będzie nam łatwiej śledzić etap ciąży każdej z nas.

Jeszcze mam tydzień do wizyty, stresuję się czy wszystko dobrze i bąbelek rośnie, ale staram się tłumaczyc sobie że skoro badania są dobre i czuję się dobrze poza mdłościami to chyba nie mam czym się martwić. Też tak macie ?

preg.png

• Vilka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję bardzo dobrze. Właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej po polach i lasach w słoneczku. Nadal jedyne co mi dokucza to tkliwe wrażliwe piersi i może częstsze oddawanie moczu. Do wizyty mam dwa tygodnie, jest trochę stresik, ale trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia.

adukow lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas syn jeszcze nie wie,ale raczej nie będzie zachwycony zbyt mocno 🤣

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    U nas syn jeszcze nie wie,ale raczej nie będzie zachwycony zbyt mocno 🤣
    Ja się boję reakcji córki, bo ona nie chce więcej rodzeństwa 🙈 za to młodszy niby chce ale chyba nie rozumie co to znaczy dla niego 😅

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja się czuję bardzo dobrze. Właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej po polach i lasach w słoneczku. Nadal jedyne co mi dokucza to tkliwe wrażliwe piersi i może częstsze oddawanie moczu. Do wizyty mam dwa tygodnie, jest trochę stresik, ale trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia.
    Zazdroszczę. Mój rower chyba będzie miał długi urlop. O dziwo mnie praktycznie piersi nie bolą ale mam mega senność i mdłosci/wymioty.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ