Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Usiasia wrote:Oj niee ja nie mam na nic siły. Dzisiaj starego zagoniłam do roboty bo w domu już nie ma jak przebierać nogami a ja po pracy bym tylko spała i umieranko.
Usiasia lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Czytam wasze połączenia i na sama mysl jest mi nie dobrze. Do tego dzisiaj mam kiepski dzien do tego czuje jakies ciagniecia w pochwie ,boli mnie biodro (musze umowic sie do osteopaty bo dalej bedzie tylko gorzej) i wszytsko mi smierdzi wietrzylam w domu caly dzien a i tak mi cos smierdzi . Ja mam energie tylko do poludni potem bym najchetniej zostala w lozku ale nie da sie .
-
nick nieaktualny
-
Ciąża2023 wrote:Dziewczyny, zaczelyscie już używać detektora? Macie już jakieś porady od kiedy i gdzie szukać
Ja używam,zaczęłam chwile przed 11 tygodniem.
Na początku beż problemu znajdowałam dosyc nisko po lewej stronie (u mnie to było na wysokości blizny po cc) a teraz maluszek musiał się przemieścić bo dluzej szukam i przeważnie łapie tetno na tym samym poziomie ale bardziej po środku.
Nie da się tego pomylić z niczym innym❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 17:40
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
nick nieaktualnyChantell88 wrote:Ja używam,zaczęłam chwile przed 11 tygodniem.
Na początku beż problemu znajdowałam dosyc nisko po lewej stronie (u mnie to było na wysokości blizny po cc) a teraz maluszek musiał się przemieścić bo dluzej szukam i przeważnie łapie tetno na tym samym poziomie ale bardziej po środku.
Nie da się tego pomylić z niczym innym❤️
Ja mam 8+4 i już mam ochotę sprawdzać ale chyba jeszcze za wcześnie... -
Ja zamówiłam wczoraj detektor i adapter do auta, bo jeżdżę ostatnio odsuwając pas ręką, a jestem z tych dynamicznych kierowców, więc to średnio bezpieczne.
Boszzz jaki miałam tragiczny ten piątek 13-ego! Jutro liczę na lepszy dzień, planuję wreszcie przespać 8h i iść do fryzjera 🤗 Paznokcie mam fatalne, ale w ciązy jednak nie chcę robić żeli, a hybryda mi się nie trzyma -
W ogole Stary mi dzis powiedzial, ze to musi być chłopak, bo jestem tak totalnie inna niz w pierwszej ciazy, że sie bardziej nie da. Wtedy byłam wrazliwym, leniwym kurczaczkiem, a teraz jestem jak byk na rodeo, zatłukłabym wiekszosc osob z otoczenia 😄
-
ada.d wrote:Dziewczyny, a czy Was też tak nosi? Ja nie mogę sobie miejsca znaleźć, mam tyle energii. W miejscu nie usiedzę. Rano byłam na zakupach, później wysprzątałam cały dom, teraz wróciłam z 2 godzinnego spaceru z psiakiem i biorę się za gotowanie, bo wieczorem wpadną do nas znajomi na kolację i planszówki. Z tej okazji kupiłam sobie czerwone wino bezalkoholowe 😊
Dziś też mam grać w grę ale już żałuję, że się zgodziłam bo byłam z dziećmi na urodzinach i padam. I ciągle ale toż ciągle mi nie dobrze. Aż tak nie miałam w poprzednich ciążach boki był od tego jakiś odstęp czasowy a tu tylko jak jem przez kilka sekund 😭 -
Mellow wrote:W ogole Stary mi dzis powiedzial, ze to musi być chłopak, bo jestem tak totalnie inna niz w pierwszej ciazy, że sie bardziej nie da. Wtedy byłam wrazliwym, leniwym kurczaczkiem, a teraz jestem jak byk na rodeo, zatłukłabym wiekszosc osob z otoczenia 😄
-
Hej, to i ja się w końcu przywitam oficjalnie bo towarzyszę wam od początku. Termin mam na 14.08. Dzieć miał na dzisiejszym usg 2,93cm, asp 173, także wszystko w normie. Jestem po stratach dlatego tak zachowawczo nie wpisywałam się wcześniej. Prenatalne mam na 30.01 ale wcześniej będę robić NiFTy jakoś koło 25. W domu mam już prawie 8 latke, w wigilię już powiedzieliśmy, że będzie nowy członek rodziny. Popłakała się ze szczęścia 😅 jestem już na l4 ze względu na dolegliwości.. mega niskie ciśnienie, mdłości które już odpuszczają ale za to wilczy głód jest non stop.. ta ciąża to zupełna odwrotność ciąży z córką. W tamtej czułam się fantastycznie na początku, a tu jest tragedia😅😅
Salea, Arga, M_arcysia, zasada, Chantell88, Vilka, Fijolka87, Aliya, dominikawa lubią tę wiadomość
-
Arjada wrote:Hej, to i ja się w końcu przywitam oficjalnie bo towarzyszę wam od początku. Termin mam na 14.08. Dzieć miał na dzisiejszym usg 2,93cm, asp 173, także wszystko w normie. Jestem po stratach dlatego tak zachowawczo nie wpisywałam się wcześniej. Prenatalne mam na 30.01 ale wcześniej będę robić NiFTy jakoś koło 25. W domu mam już prawie 8 latke, w wigilię już powiedzieliśmy, że będzie nowy członek rodziny. Popłakała się ze szczęścia 😅 jestem już na l4 ze względu na dolegliwości.. mega niskie ciśnienie, mdłości które już odpuszczają ale za to wilczy głód jest non stop.. ta ciąża to zupełna odwrotność ciąży z córką. W tamtej czułam się fantastycznie na początku, a tu jest tragedia😅😅
Cześć Arjada! Na ovufriend szłyśmy łeb w łeb
Arjada lubi tę wiadomość
-
Arjada wrote:Hej, to i ja się w końcu przywitam oficjalnie bo towarzyszę wam od początku. Termin mam na 14.08. Dzieć miał na dzisiejszym usg 2,93cm, asp 173, także wszystko w normie. Jestem po stratach dlatego tak zachowawczo nie wpisywałam się wcześniej. Prenatalne mam na 30.01 ale wcześniej będę robić NiFTy jakoś koło 25. W domu mam już prawie 8 latke, w wigilię już powiedzieliśmy, że będzie nowy członek rodziny. Popłakała się ze szczęścia 😅 jestem już na l4 ze względu na dolegliwości.. mega niskie ciśnienie, mdłości które już odpuszczają ale za to wilczy głód jest non stop.. ta ciąża to zupełna odwrotność ciąży z córką. W tamtej czułam się fantastycznie na początku, a tu jest tragedia😅😅
Arjada lubi tę wiadomość
-
Napiszę Wam jeszcze, że mam mój wynik z CMV awidność. Jest na szczęście wysoka co świadczy o o starym zakażeniu cytomegalią, gin. Napisał że nie powinno mieć wpływu na przebieg ciąży
. Kamień spadł mi z serca...Arga, adukow, Salea, dominikawa lubią tę wiadomość
-
Marrud88 wrote:Napiszę Wam jeszcze, że mam mój wynik z CMV awidność. Jest na szczęście wysoka co świadczy o o starym zakażeniu cytomegalią, gin. Napisał że nie powinno mieć wpływu na przebieg ciąży
. Kamień spadł mi z serca...Marrud88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny może fajnie by było jakby każda dodała swój suwaczek na stałe z tygodniami. Będzie nam łatwiej śledzić etap ciąży każdej z nas.
Jeszcze mam tydzień do wizyty, stresuję się czy wszystko dobrze i bąbelek rośnie, ale staram się tłumaczyc sobie że skoro badania są dobre i czuję się dobrze poza mdłościami to chyba nie mam czym się martwić. Też tak macie ?
-
Ja się czuję bardzo dobrze. Właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej po polach i lasach w słoneczku. Nadal jedyne co mi dokucza to tkliwe wrażliwe piersi i może częstsze oddawanie moczu. Do wizyty mam dwa tygodnie, jest trochę stresik, ale trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia.
adukow lubi tę wiadomość
-
U nas syn jeszcze nie wie,ale raczej nie będzie zachwycony zbyt mocno 🤣2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Vilka wrote:Ja się czuję bardzo dobrze. Właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej po polach i lasach w słoneczku. Nadal jedyne co mi dokucza to tkliwe wrażliwe piersi i może częstsze oddawanie moczu. Do wizyty mam dwa tygodnie, jest trochę stresik, ale trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia.