X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Z drugiej strony nastawiłam się że dostanę od niej trochę rzeczy dla dzidziusia, bo ma już 1 dziecko, a teraz nas zaboli portfel bo musimy sobie wszystko kupić nowe 😅 Nasza wspólna przyjaciółka też jest w ciąży 1.5 miesiąca spóźniona względem nas ale u niej niestety jeszcze wszystko wisi na wlosku... szwagierka rodzi w marcu, wiec od nikogo nic nie dostaniemy 😆 ale przynajmniej dzieciaczków się zrobi sporo dookoła 🥰

To jak w marcu rodzi to zawsze wymianka może nastąpić , takie maluszki po poporodzie to i tak najwygodniej w bodziaki ubierać w ciągu dnia, żeby łatwo było przewijać, a na noc pajacyk żeby ciepło było.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Asiu, musi być dobrze 😘
    U mnie była odklejona kosmówka, ale wszystko się poprawiło. U Ciebie też będzie dobrze, trzeba w to wierzyć 😊
    U mnie też się odklejała a przy kolejnej wizycie już nie było śladu, więc @Asiaasia1 odpoczywaj, bierz leki i zaklei się ładnie wszystko 😊

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. 😘 Odpoczywaj. ❤️

Kinia197 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Ja się melduję po wizycie. Połowa jaja płodowego mi się odkleja, mam brać 2x więcej leków i kategorycznie leżeć, nie podnosić ani nic. Ciekawe jak przy roczniaku. Mój tata pomoże, dzisiaj zaczynamy w żłobku adaptację i jakoś może to pogodzimy. Szczerze jestem załamana 😭

Asiu, trzymam kciuki. Leżenie jest przeokropne. Poleguje już 4ty tydzień. Ogromnie wierze, ze to już finish i zaraz wrócę do żywych. Plus taki, ze Młody w przedszkolu, a ja Netflixa męczę. Ale już tym rzygam🙈 Teraz dużo leków, zero dźwigania i polegiwanie. Nie plamisz, wiec jest dobrze. Musi być dobrze!

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 bardzo Ci współczuję i trzymam mocno kciuki za to, żeby jak najszybciej się polepszyło. Odpoczywaj ile się da i staraj nie stresować 🥺❤️ wszystkie tu mocno przytulamy i czekamy na dobre wieści !!!

Rudzia29 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Ja się melduję po wizycie. Połowa jaja płodowego mi się odkleja, mam brać 2x więcej leków i kategorycznie leżeć, nie podnosić ani nic. Ciekawe jak przy roczniaku. Mój tata pomoże, dzisiaj zaczynamy w żłobku adaptację i jakoś może to pogodzimy. Szczerze jestem załamana 😭

Asiu, to faktycznie masz teraz przeprawe 😟 najwazniejsze, że masz wsparcie bliskich ❤️ trzymam kciuki ❤️

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Na razie mam 0.47 przy normie do 0.5 ale od początku ciąży wzrosły z 0.13. Moja siostra dzisiaj była na wizycie, przy 0.65 dostala już heparynę.

W ogóle jesteśmy z siostrą razem w ciąży 😁 ja mam termin na 17.08 a ona na 2.09 😁 zawsze o tym marzyłam, ale nie sądziłam że kiedyś się nam to uda 😄

Ale czad! ❤️ ja mam podobnie tylko, że w ciazy jest moja przyjaciółka, ma termin na koniec maja, ale Wy to macie faktycznie różnice tylko 2 tyg 😍

Kinia197 lubi tę wiadomość

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ musi być dobrze i tyle 💪

@Lolcia37, jak szwagierka rodzi w marcu to spokojnie dostaniecie tonę ubranek jak będą chcieli oczywiście Wam dać. Do sierpnia maluch zmieni spokojnie kilka rozmiarów :) moja przyjaciolka ma synka o 5 msc starszego od mojego i ciągle dawała mi jakieś ubranka. Teraz jedynie bodziaki noszą w tym samym rozmiarze, a spodnie czy bluzy dalej mój ma mniejsze i tylko jak wymienia rozmiar to się pyta, czy czegoś potrzebuję ☺️ fajnie, że tyle dzieci będziecie mieć wokół siebie. Maluch będzie miał się z kim bawić 🥰

@Emiliia, 4 tydzień musisz leżeć? Współczuję mega :( jak masz jakieś fajne filmy do polecenia i chciałabyś się nimi podzielić to chętnie się dowiem, pewnie zostanę królową Netflixa i Disneya do końca miesiąca 🫣🤣 mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostaniesz już zielone światło! Kiedy wizytujesz?

Nie pamiętam kto, ale pamiętam, że dziś ktoś miał mieć wizytę więc trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 czekamy na zdjęcia bobasów i dobre wieści 🥳

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Ale czad! ❤️ ja mam podobnie tylko, że w ciazy jest moja przyjaciółka, ma termin na koniec maja, ale Wy to macie faktycznie różnice tylko 2 tyg 😍
    Ja też się mega cieszę bo moja przyjaciółka ma termin na połowę czerwca 😁

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ musi być dobrze i tyle 💪

@Lolcia37, jak szwagierka rodzi w marcu to spokojnie dostaniecie tonę ubranek jak będą chcieli oczywiście Wam dać. Do sierpnia maluch zmieni spokojnie kilka rozmiarów :) moja przyjaciolka ma synka o 5 msc starszego od mojego i ciągle dawała mi jakieś ubranka. Teraz jedynie bodziaki noszą w tym samym rozmiarze, a spodnie czy bluzy dalej mój ma mniejsze i tylko jak wymienia rozmiar to się pyta, czy czegoś potrzebuję ☺️ fajnie, że tyle dzieci będziecie mieć wokół siebie. Maluch będzie miał się z kim bawić 🥰

@Emiliia, 4 tydzień musisz leżeć? Współczuję mega :( jak masz jakieś fajne filmy do polecenia i chciałabyś się nimi podzielić to chętnie się dowiem, pewnie zostanę królową Netflixa i Disneya do końca miesiąca 🫣🤣 mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostaniesz już zielone światło! Kiedy wizytujesz?

Nie pamiętam kto, ale pamiętam, że dziś ktoś miał mieć wizytę więc trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 czekamy na zdjęcia bobasów i dobre wieści 🥳

Leżę, poleguje.. 😫 mam krwiaczka, plamienie i te sprawy. Od kilku dni jakby lepiej, wiec żyje nadzieją. Wizytuje w czwartek, ale nie u swojego gina, choć zamierzam temat podrążyć :) 2.02 rozstrzygnie się ostatecznie moj los, bo wtedy prenatalne.
    Netflix to koniecznie Berlin, Już mnie nie oszukasz i Emily w Paryżu :) to już sprawdziłam, mogę polecić :) plus książka, wykreślanki, monopol w telefonie 😆 byle do skończonego 12.tyg :)

age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonili do mnie z kliniki coś nie tak wyszło z pappa, mam zgłosić się po wyniki i skonsultować je z moim lekarzem prowadzącym, aż mi żołądek do gardła podszedł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 10:50

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo prenatalnych. Robicie usg plus biochemię? W sensie Pappa? Ja teraz z nudów sporo czytam i szczerze to boje się tej Pappy. Mam 34 lata, w czerwcu 35, wiec już z góry będę w tabelce z pośrednim ryzykiem 😬

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Właśnie dzwonili do mnie z kliniki coś nie tak wyszło z pappa, mam zgłosić się po wyniki i skonsultować je z moim lekarzem prowadzącym, aż mi żołądek do gardła podszedł

W tym samym momencie napisałam o tej Pappie, naczytałam się, ze to w opór stresu przynosi. Jak wyszło usg? Było coś niepokojącego?

age.png
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    ✊️✊️✊️ trzymam kciuki żeby wszystko jednak było dobrze.

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Emiliia, do czwartku szybko zleci i oby najgorsze było już za Tobą 🤞 Berlina i Emily obejrzałam ale chętnie zabiorę się za Już mnie nie oszukasz. Nie słyszałam o tym. Na pewno zerkne, dziękuję ☺️ pappa to statystyka 🤷 ale robiłam w 1 ciąży i w tej też na pewno zrobię.

@Lannati_ bardzo mi przykro 🥺 ale pamiętaj to tylko statystyka! Najważniejsze jest USG, często wychodzi coś nie tak w pappie a przy dalszej diagnostyce jest wszystko ok! Udało Ci się złapać termin do prowadzącego?

Emiliia lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Agata91 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻

Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋

Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 11:08

Betkaa, Lolcia37, Asiasia1, Kitana, Mamma-mia, Anetka1610, Nietypowa30, Małgosiagosia, Kinia197 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg było wszystko idealnie...

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Jeny współczuję tych nerwów. 😪 Daj znać co Ci powiedzieli.

Ja kolejna wizyta dopiero 01.02, a prenatalne 06.02. Już mi się dłuży i stres zaczął wchodzić czy wszystko ok. 😔

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Skarbie , papa to statystyki tylko .. naprawdę nie stresuj Się , dlatego mój lekarz mi odradził pappe czy nifty, powiedział że jest usg będzie jakieś wątpliwe to wtedy tak ale tak to żebym sobie tym głowy nawet nie zadręczała . Wierzę że u Ciebie skoro było na USG ok to z pewnością jest ok ! Ile masz lat jeśli mogę zapytać ?

Ja mam w piątek prenatalne o 18 .. żołądek boli mnie na samą myśl tak więc wiem co czujecie i każda z nas czuje lub będzie czuła , ale się wspieramy bo po to tu jesteśmy ! 🥰

Betkaa, Lannati_, Agata91, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata91 wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻

Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋

Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣

To masz jakieś przeciwwskazania do pn ? Z ciekawości pytam bo u mnie lekarz mówi że mam wąską miednicę i może być problem i sugeruje cesarkę ale no pierwszy poród miałam naturalny , on sam w szoku był i mówił że jeśli maluszek będzie oscylował też w granicach 3kg to będziemy próbować naturalnie

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ