Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewappp wrote:Z drugiej strony nastawiłam się że dostanę od niej trochę rzeczy dla dzidziusia, bo ma już 1 dziecko, a teraz nas zaboli portfel bo musimy sobie wszystko kupić nowe 😅 Nasza wspólna przyjaciółka też jest w ciąży 1.5 miesiąca spóźniona względem nas ale u niej niestety jeszcze wszystko wisi na wlosku... szwagierka rodzi w marcu, wiec od nikogo nic nie dostaniemy 😆 ale przynajmniej dzieciaczków się zrobi sporo dookoła 🥰
To jak w marcu rodzi to zawsze wymianka może nastąpić , takie maluszki po poporodzie to i tak najwygodniej w bodziaki ubierać w ciągu dnia, żeby łatwo było przewijać, a na noc pajacyk żeby ciepło było.04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Mamma-mia wrote:Asiu, musi być dobrze 😘
U mnie była odklejona kosmówka, ale wszystko się poprawiło. U Ciebie też będzie dobrze, trzeba w to wierzyć 😊 -
Asiasia1 wrote:Ja się melduję po wizycie. Połowa jaja płodowego mi się odkleja, mam brać 2x więcej leków i kategorycznie leżeć, nie podnosić ani nic. Ciekawe jak przy roczniaku. Mój tata pomoże, dzisiaj zaczynamy w żłobku adaptację i jakoś może to pogodzimy. Szczerze jestem załamana 😭
Asiu, trzymam kciuki. Leżenie jest przeokropne. Poleguje już 4ty tydzień. Ogromnie wierze, ze to już finish i zaraz wrócę do żywych. Plus taki, ze Młody w przedszkolu, a ja Netflixa męczę. Ale już tym rzygam🙈 Teraz dużo leków, zero dźwigania i polegiwanie. Nie plamisz, wiec jest dobrze. Musi być dobrze! -
Asiasia1 bardzo Ci współczuję i trzymam mocno kciuki za to, żeby jak najszybciej się polepszyło. Odpoczywaj ile się da i staraj nie stresować 🥺❤️ wszystkie tu mocno przytulamy i czekamy na dobre wieści !!!
Rudzia29 lubi tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:Ja się melduję po wizycie. Połowa jaja płodowego mi się odkleja, mam brać 2x więcej leków i kategorycznie leżeć, nie podnosić ani nic. Ciekawe jak przy roczniaku. Mój tata pomoże, dzisiaj zaczynamy w żłobku adaptację i jakoś może to pogodzimy. Szczerze jestem załamana 😭
Asiu, to faktycznie masz teraz przeprawe 😟 najwazniejsze, że masz wsparcie bliskich ❤️ trzymam kciuki ❤️ -
Ewappp wrote:Na razie mam 0.47 przy normie do 0.5 ale od początku ciąży wzrosły z 0.13. Moja siostra dzisiaj była na wizycie, przy 0.65 dostala już heparynę.
W ogóle jesteśmy z siostrą razem w ciąży 😁 ja mam termin na 17.08 a ona na 2.09 😁 zawsze o tym marzyłam, ale nie sądziłam że kiedyś się nam to uda 😄
Ale czad! ❤️ ja mam podobnie tylko, że w ciazy jest moja przyjaciółka, ma termin na koniec maja, ale Wy to macie faktycznie różnice tylko 2 tyg 😍Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ musi być dobrze i tyle 💪
@Lolcia37, jak szwagierka rodzi w marcu to spokojnie dostaniecie tonę ubranek jak będą chcieli oczywiście Wam dać. Do sierpnia maluch zmieni spokojnie kilka rozmiarów moja przyjaciolka ma synka o 5 msc starszego od mojego i ciągle dawała mi jakieś ubranka. Teraz jedynie bodziaki noszą w tym samym rozmiarze, a spodnie czy bluzy dalej mój ma mniejsze i tylko jak wymienia rozmiar to się pyta, czy czegoś potrzebuję ☺️ fajnie, że tyle dzieci będziecie mieć wokół siebie. Maluch będzie miał się z kim bawić 🥰
@Emiliia, 4 tydzień musisz leżeć? Współczuję mega jak masz jakieś fajne filmy do polecenia i chciałabyś się nimi podzielić to chętnie się dowiem, pewnie zostanę królową Netflixa i Disneya do końca miesiąca 🫣🤣 mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostaniesz już zielone światło! Kiedy wizytujesz?
Nie pamiętam kto, ale pamiętam, że dziś ktoś miał mieć wizytę więc trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 czekamy na zdjęcia bobasów i dobre wieści 🥳👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Lannati_ wrote:Ale czad! ❤️ ja mam podobnie tylko, że w ciazy jest moja przyjaciółka, ma termin na koniec maja, ale Wy to macie faktycznie różnice tylko 2 tyg 😍👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ musi być dobrze i tyle 💪
@Lolcia37, jak szwagierka rodzi w marcu to spokojnie dostaniecie tonę ubranek jak będą chcieli oczywiście Wam dać. Do sierpnia maluch zmieni spokojnie kilka rozmiarów moja przyjaciolka ma synka o 5 msc starszego od mojego i ciągle dawała mi jakieś ubranka. Teraz jedynie bodziaki noszą w tym samym rozmiarze, a spodnie czy bluzy dalej mój ma mniejsze i tylko jak wymienia rozmiar to się pyta, czy czegoś potrzebuję ☺️ fajnie, że tyle dzieci będziecie mieć wokół siebie. Maluch będzie miał się z kim bawić 🥰
@Emiliia, 4 tydzień musisz leżeć? Współczuję mega jak masz jakieś fajne filmy do polecenia i chciałabyś się nimi podzielić to chętnie się dowiem, pewnie zostanę królową Netflixa i Disneya do końca miesiąca 🫣🤣 mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostaniesz już zielone światło! Kiedy wizytujesz?
Nie pamiętam kto, ale pamiętam, że dziś ktoś miał mieć wizytę więc trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 czekamy na zdjęcia bobasów i dobre wieści 🥳
Leżę, poleguje.. 😫 mam krwiaczka, plamienie i te sprawy. Od kilku dni jakby lepiej, wiec żyje nadzieją. Wizytuje w czwartek, ale nie u swojego gina, choć zamierzam temat podrążyć 2.02 rozstrzygnie się ostatecznie moj los, bo wtedy prenatalne.
Netflix to koniecznie Berlin, Już mnie nie oszukasz i Emily w Paryżu to już sprawdziłam, mogę polecić plus książka, wykreślanki, monopol w telefonie 😆 byle do skończonego 12.tyg -
Lannati_ wrote:Właśnie dzwonili do mnie z kliniki coś nie tak wyszło z pappa, mam zgłosić się po wyniki i skonsultować je z moim lekarzem prowadzącym, aż mi żołądek do gardła podszedł
W tym samym momencie napisałam o tej Pappie, naczytałam się, ze to w opór stresu przynosi. Jak wyszło usg? Było coś niepokojącego? -
Lannati_ wrote:Właśnie dzwonili do mnie z kliniki coś nie tak wyszło z pappa, mam zgłosić się po wyniki i skonsultować je z moim lekarzem prowadzącym, aż mi żołądek do gardła podszedł
-
@Emiliia, do czwartku szybko zleci i oby najgorsze było już za Tobą 🤞 Berlina i Emily obejrzałam ale chętnie zabiorę się za Już mnie nie oszukasz. Nie słyszałam o tym. Na pewno zerkne, dziękuję ☺️ pappa to statystyka 🤷 ale robiłam w 1 ciąży i w tej też na pewno zrobię.
@Lannati_ bardzo mi przykro 🥺 ale pamiętaj to tylko statystyka! Najważniejsze jest USG, często wychodzi coś nie tak w pappie a przy dalszej diagnostyce jest wszystko ok! Udało Ci się złapać termin do prowadzącego?Emiliia lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻
Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋
Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 11:08
Betkaa, Lolcia37, Asiasia1, Kitana, Mamma-mia, Anetka1610, Nietypowa30, Małgosiagosia, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Lannati_ wrote:Na usg było wszystko idealnie...
Ja mam w piątek prenatalne o 18 .. żołądek boli mnie na samą myśl tak więc wiem co czujecie i każda z nas czuje lub będzie czuła , ale się wspieramy bo po to tu jesteśmy ! 🥰
Betkaa, Lannati_, Agata91, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
-
Agata91 wrote:Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻
Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋
Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣
To masz jakieś przeciwwskazania do pn ? Z ciekawości pytam bo u mnie lekarz mówi że mam wąską miednicę i może być problem i sugeruje cesarkę ale no pierwszy poród miałam naturalny , on sam w szoku był i mówił że jeśli maluszek będzie oscylował też w granicach 3kg to będziemy próbować naturalnie