Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Z drugiej strony nastawiłam się że dostanę od niej trochę rzeczy dla dzidziusia, bo ma już 1 dziecko, a teraz nas zaboli portfel bo musimy sobie wszystko kupić nowe 😅 Nasza wspólna przyjaciółka też jest w ciąży 1.5 miesiąca spóźniona względem nas ale u niej niestety jeszcze wszystko wisi na wlosku... szwagierka rodzi w marcu, wiec od nikogo nic nie dostaniemy 😆 ale przynajmniej dzieciaczków się zrobi sporo dookoła 🥰

To jak w marcu rodzi to zawsze wymianka może nastąpić , takie maluszki po poporodzie to i tak najwygodniej w bodziaki ubierać w ciągu dnia, żeby łatwo było przewijać, a na noc pajacyk żeby ciepło było.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Asiu, musi być dobrze 😘
    U mnie była odklejona kosmówka, ale wszystko się poprawiło. U Ciebie też będzie dobrze, trzeba w to wierzyć 😊
    U mnie też się odklejała a przy kolejnej wizycie już nie było śladu, więc @Asiaasia1 odpoczywaj, bierz leki i zaklei się ładnie wszystko 😊

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. 😘 Odpoczywaj. ❤️

Kinia197 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Ja się melduję po wizycie. Połowa jaja płodowego mi się odkleja, mam brać 2x więcej leków i kategorycznie leżeć, nie podnosić ani nic. Ciekawe jak przy roczniaku. Mój tata pomoże, dzisiaj zaczynamy w żłobku adaptację i jakoś może to pogodzimy. Szczerze jestem załamana 😭

Asiu, trzymam kciuki. Leżenie jest przeokropne. Poleguje już 4ty tydzień. Ogromnie wierze, ze to już finish i zaraz wrócę do żywych. Plus taki, ze Młody w przedszkolu, a ja Netflixa męczę. Ale już tym rzygam🙈 Teraz dużo leków, zero dźwigania i polegiwanie. Nie plamisz, wiec jest dobrze. Musi być dobrze!

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 bardzo Ci współczuję i trzymam mocno kciuki za to, żeby jak najszybciej się polepszyło. Odpoczywaj ile się da i staraj nie stresować 🥺❤️ wszystkie tu mocno przytulamy i czekamy na dobre wieści !!!

Rudzia29 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Ja się melduję po wizycie. Połowa jaja płodowego mi się odkleja, mam brać 2x więcej leków i kategorycznie leżeć, nie podnosić ani nic. Ciekawe jak przy roczniaku. Mój tata pomoże, dzisiaj zaczynamy w żłobku adaptację i jakoś może to pogodzimy. Szczerze jestem załamana 😭

Asiu, to faktycznie masz teraz przeprawe 😟 najwazniejsze, że masz wsparcie bliskich ❤️ trzymam kciuki ❤️

• Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Na razie mam 0.47 przy normie do 0.5 ale od początku ciąży wzrosły z 0.13. Moja siostra dzisiaj była na wizycie, przy 0.65 dostala już heparynę.

W ogóle jesteśmy z siostrą razem w ciąży 😁 ja mam termin na 17.08 a ona na 2.09 😁 zawsze o tym marzyłam, ale nie sądziłam że kiedyś się nam to uda 😄

Ale czad! ❤️ ja mam podobnie tylko, że w ciazy jest moja przyjaciółka, ma termin na koniec maja, ale Wy to macie faktycznie różnice tylko 2 tyg 😍

Kinia197 lubi tę wiadomość

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ musi być dobrze i tyle 💪

@Lolcia37, jak szwagierka rodzi w marcu to spokojnie dostaniecie tonę ubranek jak będą chcieli oczywiście Wam dać. Do sierpnia maluch zmieni spokojnie kilka rozmiarów :) moja przyjaciolka ma synka o 5 msc starszego od mojego i ciągle dawała mi jakieś ubranka. Teraz jedynie bodziaki noszą w tym samym rozmiarze, a spodnie czy bluzy dalej mój ma mniejsze i tylko jak wymienia rozmiar to się pyta, czy czegoś potrzebuję ☺️ fajnie, że tyle dzieci będziecie mieć wokół siebie. Maluch będzie miał się z kim bawić 🥰

@Emiliia, 4 tydzień musisz leżeć? Współczuję mega :( jak masz jakieś fajne filmy do polecenia i chciałabyś się nimi podzielić to chętnie się dowiem, pewnie zostanę królową Netflixa i Disneya do końca miesiąca 🫣🤣 mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostaniesz już zielone światło! Kiedy wizytujesz?

Nie pamiętam kto, ale pamiętam, że dziś ktoś miał mieć wizytę więc trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 czekamy na zdjęcia bobasów i dobre wieści 🥳

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Ale czad! ❤️ ja mam podobnie tylko, że w ciazy jest moja przyjaciółka, ma termin na koniec maja, ale Wy to macie faktycznie różnice tylko 2 tyg 😍
    Ja też się mega cieszę bo moja przyjaciółka ma termin na połowę czerwca 😁

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia ❤️ musi być dobrze i tyle 💪

@Lolcia37, jak szwagierka rodzi w marcu to spokojnie dostaniecie tonę ubranek jak będą chcieli oczywiście Wam dać. Do sierpnia maluch zmieni spokojnie kilka rozmiarów :) moja przyjaciolka ma synka o 5 msc starszego od mojego i ciągle dawała mi jakieś ubranka. Teraz jedynie bodziaki noszą w tym samym rozmiarze, a spodnie czy bluzy dalej mój ma mniejsze i tylko jak wymienia rozmiar to się pyta, czy czegoś potrzebuję ☺️ fajnie, że tyle dzieci będziecie mieć wokół siebie. Maluch będzie miał się z kim bawić 🥰

@Emiliia, 4 tydzień musisz leżeć? Współczuję mega :( jak masz jakieś fajne filmy do polecenia i chciałabyś się nimi podzielić to chętnie się dowiem, pewnie zostanę królową Netflixa i Disneya do końca miesiąca 🫣🤣 mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostaniesz już zielone światło! Kiedy wizytujesz?

Nie pamiętam kto, ale pamiętam, że dziś ktoś miał mieć wizytę więc trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 czekamy na zdjęcia bobasów i dobre wieści 🥳

Leżę, poleguje.. 😫 mam krwiaczka, plamienie i te sprawy. Od kilku dni jakby lepiej, wiec żyje nadzieją. Wizytuje w czwartek, ale nie u swojego gina, choć zamierzam temat podrążyć :) 2.02 rozstrzygnie się ostatecznie moj los, bo wtedy prenatalne.
    Netflix to koniecznie Berlin, Już mnie nie oszukasz i Emily w Paryżu :) to już sprawdziłam, mogę polecić :) plus książka, wykreślanki, monopol w telefonie 😆 byle do skończonego 12.tyg :)

age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonili do mnie z kliniki coś nie tak wyszło z pappa, mam zgłosić się po wyniki i skonsultować je z moim lekarzem prowadzącym, aż mi żołądek do gardła podszedł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 10:50

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo prenatalnych. Robicie usg plus biochemię? W sensie Pappa? Ja teraz z nudów sporo czytam i szczerze to boje się tej Pappy. Mam 34 lata, w czerwcu 35, wiec już z góry będę w tabelce z pośrednim ryzykiem 😬

age.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Właśnie dzwonili do mnie z kliniki coś nie tak wyszło z pappa, mam zgłosić się po wyniki i skonsultować je z moim lekarzem prowadzącym, aż mi żołądek do gardła podszedł

W tym samym momencie napisałam o tej Pappie, naczytałam się, ze to w opór stresu przynosi. Jak wyszło usg? Było coś niepokojącego?

age.png
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    ✊️✊️✊️ trzymam kciuki żeby wszystko jednak było dobrze.

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Emiliia, do czwartku szybko zleci i oby najgorsze było już za Tobą 🤞 Berlina i Emily obejrzałam ale chętnie zabiorę się za Już mnie nie oszukasz. Nie słyszałam o tym. Na pewno zerkne, dziękuję ☺️ pappa to statystyka 🤷 ale robiłam w 1 ciąży i w tej też na pewno zrobię.

@Lannati_ bardzo mi przykro 🥺 ale pamiętaj to tylko statystyka! Najważniejsze jest USG, często wychodzi coś nie tak w pappie a przy dalszej diagnostyce jest wszystko ok! Udało Ci się złapać termin do prowadzącego?

Emiliia lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Agata91 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻

Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋

Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 11:08

Betkaa, Lolcia37, Asiasia1, Kitana, Mamma-mia, Anetka1610, Nietypowa30, Małgosiagosia, Kinia197 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg było wszystko idealnie...

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Jeny współczuję tych nerwów. 😪 Daj znać co Ci powiedzieli.

Ja kolejna wizyta dopiero 01.02, a prenatalne 06.02. Już mi się dłuży i stres zaczął wchodzić czy wszystko ok. 😔

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Skarbie , papa to statystyki tylko .. naprawdę nie stresuj Się , dlatego mój lekarz mi odradził pappe czy nifty, powiedział że jest usg będzie jakieś wątpliwe to wtedy tak ale tak to żebym sobie tym głowy nawet nie zadręczała . Wierzę że u Ciebie skoro było na USG ok to z pewnością jest ok ! Ile masz lat jeśli mogę zapytać ?

Ja mam w piątek prenatalne o 18 .. żołądek boli mnie na samą myśl tak więc wiem co czujecie i każda z nas czuje lub będzie czuła , ale się wspieramy bo po to tu jesteśmy ! 🥰

Betkaa, Lannati_, Agata91, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata91 wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻

Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋

Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣

To masz jakieś przeciwwskazania do pn ? Z ciekawości pytam bo u mnie lekarz mówi że mam wąską miednicę i może być problem i sugeruje cesarkę ale no pierwszy poród miałam naturalny , on sam w szoku był i mówił że jeśli maluszek będzie oscylował też w granicach 3kg to będziemy próbować naturalnie

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ