Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz mi odpisal, że gwnetycznie ok, ale ta pappa rzeczywiście nisko, mam brac ten acard 150 mg i wszystko wytłumaczy mi na wizycie...
Oczywiście przegrzebałam fora i aż mnie zmroziło czym może skutkować takie niskie pappa... A najgorsze jest to, że trzeba czekać i najwięcej wiadomo w 3 trymestrzeMamma-mia lubi tę wiadomość
-
Lannati_ wrote:Lekarz mi odpisal, że gwnetycznie ok, ale ta pappa rzeczywiście nisko, mam brac ten acard 150 mg i wszystko wytłumaczy mi na wizycie...
Oczywiście przegrzebałam fora i aż mnie zmroziło czym może skutkować takie niskie pappa... A najgorsze jest to, że trzeba czekać i najwięcej wiadomo w 3 trymestrze
Ja jak okazało się, muszę jechać jutro robić pappe bo mam badanie w piątek , a mój lekarz powiedział że pappa nie musi być, a dowiedziałam się że musi być i od razu mam ciśnienie .. na szczęście mogę lekarzowi dosłać wyniki -
Lannati_ wrote:Lekarz mi odpisal, że gwnetycznie ok, ale ta pappa rzeczywiście nisko, mam brac ten acard 150 mg i wszystko wytłumaczy mi na wizycie...
Oczywiście przegrzebałam fora i aż mnie zmroziło czym może skutkować takie niskie pappa... A najgorsze jest to, że trzeba czekać i najwięcej wiadomo w 3 trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 21:47
Mamma-mia, Lannati_ lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Oczywiście przegrzebałam fora i aż mnie zmroziło czym może skutkować takie niskie pappa... A najgorsze jest to, że trzeba czekać i najwięcej wiadomo w 3 trymestrze
A ile masz lat? I czy waga w normie? Bo to też ma wpływ na ten wynik. -
Mamma-mia wrote:Preeklampsja często wychodzi jak jest ryzyko porodu przedwczesnego zwiększone, nie do końca rozumiem jak to działa, ale zauważyłam, że tak jest.
A ile masz lat? I czy waga w normie? Bo to też ma wpływ na ten wynik.
Mam 31 lat, ważę 56 kg przy wzroście 160 cm... -
Evvee27 wrote:A czym to skutkuje ? Tak z ciekawości pytam
Ja jak okazało się, muszę jechać jutro robić pappe bo mam badanie w piątek , a mój lekarz powiedział że pappa nie musi być, a dowiedziałam się że musi być i od razu mam ciśnienie .. na szczęście mogę lekarzowi dosłać wyniki
Zwiększonym ryzykiem przedrzucawkowym... w 3 trymestrze częście katroluje się przepływy oraz nadciśnienie i białko w moczu -
Emzet92 wrote:Dlatego bardzo dobrze, że zrobiłaś pappa I ryzyko preeklampsji wyszło. Wprowadzisz profilaktykę w postaci acardu i jest szansa, że powikłanie nie wystąpi. O ile pappa ma zła slawe (absolutnie się nie dziwię i też obawiam się wyniku), to warto ją wykonać właśnie z tego powodu. Trzymam kciuki za przepływy, sama urodziłam skrajnego hipotrofa i teraz obawiam się powtórki... choć u mnie było to prawdopodobnie powikłanie wynikające z ciąży mnogiej. Na pocieszenie powikłanie,że Ada jest super silaczka, jest zdrowa, a urodziła się w 1 centylu. Nie martw się na zapas ♥️
Cieszę się ❤️ faktycznie o tej "przypadłości" dobrze dowiedzieć się przed 16 tyg... oczywiście stres z tym związany to inna para kaloszy.. ale mam jakieś wewnętrzne przerzucie, że tym razem u mnie wszystko dobrze się ułoży 😉Emzet92, Betkaa, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Emiliia wrote:A propo prenatalnych. Robicie usg plus biochemię? W sensie Pappa? Ja teraz z nudów sporo czytam i szczerze to boje się tej Pappy. Mam 34 lata, w czerwcu 35, wiec już z góry będę w tabelce z pośrednim ryzykiem 😬
Asiasia1, Lolcia37 lubią tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:To tylko aparat USG 😃 a mi chodziło o aparaturę do pomiaru wysokości bhcg i pappy.
Np. diagnostyka robi takie badanie na kryptorze, ale trzeba to uwzględnić przy zakupie badania.
Ja dzisiaj dzwoniłam na infolinię diagnostyki i powiedzieli mi że nigdzie w swoich labach nie robią na Kryptorze tylko na Roche. Raczej powatpiewam w wiedze tej pani z infolinii 😅Ale lekarz od prenatalnych mi powiedział że oba urządzenia są ok i to bez różnicyMamma-mia lubi tę wiadomość
-
Agata91 wrote:Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻
Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋
Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣 -
Ewappp wrote:Ja dzisiaj dzwoniłam na infolinię diagnostyki i powiedzieli mi że nigdzie w swoich labach nie robią na Kryptorze tylko na Roche. Raczej powatpiewam w wiedze tej pani z infolinii 😅Ale lekarz od prenatalnych mi powiedział że oba urządzenia są ok i to bez różnicy
A czy wy znacie już płeć swoich dzieci? Liczycie, że coś się jeszcze odmieni? Ja mam zapowiedzianego chłopca, ale nie ukrywam, że liczę, że zmieni się w dziewczynkę. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:17
-
Agata91 wrote:Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 🫶🏻
Ja jestem po prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku a tak się stresowałam… no i będziemy mieli drugą dziewczynkę więc córka przeszczęśliwa, że wymarzona siostrzyczka 😋
Dzisiaj 12+1 i cesarka najprawdopodobniej będzie w skończonym 38 więc pani doktor obstawia, że lipcowa dziewczyna (starsza córka jest z 22.07) 🤣 -
Agata91 wrote:pierwszy poród miałam nagłe cc w 42 tyg (brak postępu porodu po 3 wywoływania oksy i niewspółmierność porodowa) i teraz okazało się już na pierwszej wizycie, że mam za cienką bliznę i zbyt duże ryzyko podczas pn więc pani doktor już mi zapowiedziała cesarkę
-
Małgosiagosia wrote:Ja miałam badania na kryptorze. Jeśli jest taka opcja to chyba mogę powiedzieć, że polecam skoro u mnie wyszło wszystko ok mimo nienajniższego wieku.
A czy wy znacie już płeć swoich dzieci? Liczycie, że coś się jeszcze odmieni? Ja mam zapowiedzianego chłopca, ale nie ukrywam, że liczę, że zmieni się w dziewczynkę. 😅Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Oczywiście przegrzebałam fora i aż mnie zmroziło czym może skutkować takie niskie pappa... A najgorsze jest to, że trzeba czekać i najwięcej wiadomo w 3 trymestrze -
Kochane , miałam teraz wieczorem delikatne brązowe plamienie na bieliźnie, na papierze tak troszkę takiego jasnego odcienia różu . Biorę progesteron 1 tab dziennie , myślicie że to coś poważnego ? Nie wiem co mam robić, martwię się potwornie bo to 11+1 tc 😩może się dziś trochę przemęczyłam ? Lub z nerwów ? Nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 23:12