X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest jeszcze nie wpisana na pierwszej stronie ? Jak tak to napiszcie termin porodu oraz płeć jak znacie. Dopiszę Was :)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u którejś z Was mdłości zmalały i znowu się nasiliły?
    😬😬😬

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa! Na ten moment wszystko jest w normie, ale istnieje ryzyko wady serca i jeszcze jakichś innych wad wrodzonych. Może być też tak że dzieciątko będzie za wolno rosło, ale to wszystko jest wróżenie z fusów i nic nie jest przesadzone. Po prostu muszę to częściej kontrolować. Na ten moment malutki rozwija się prawidłowo więc trzymam mocno kciuki, żeby tak było do końca 🥰 tam gdzie masz wypisane podstawowe informacje z USG powinna być pozycja „pępowina” i tam dopisują czy jest dwunaczyniowa czy trzynaczyniowa (trzynaczyniowa to ta prawidłowa) co do lekarki, to poszłam do dr Radzikowskiej. Ona robiła mi badanie drożności jajowodów i byłam wtedy bardzo zadowolona z wizyty więc poczułam, że to może być to. Zapytałam czy mogę się do niej przepisać i nie było najmniejszego problemu. Także następną wizytę mam 4 marca, a później połówkowe też u niej robię. Jeszcze raz bardzo dziękuję za dobrą radę i wsparcie!
    Co do łożyska to na spokojnie, na razie jest o wieeeele za wcześnie żeby mówić o jakimś przodowaniu.
    Miałam w jednej ciąży łożysko brzeżnie przodujące, badali mnie wtedy kilku profesorów, więc trochę na ten temat wiem. Ostatecznie lozysko po 39 tygodniu ciąży podniosło się.
    Także absolutnie się tym nie martw :)
    Ja na tę chwilę mam nisko, na przedniej ścianie. Ale to jest dopiero etap, gdy łożysko niedawno zaczęło się tworzyć, więc oni naprawdę jeszcze zmienia lokalizację.

age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Hej dziewczyny, a mnie dopadła infekcja intymna 🤦‍♀️ pół nocy nie spalałam, okładałam się jogurtem
    Naturalnym 😅 z samego rana napisałam do lekarza czy mogę użyć czegoś aptecznego bo wszędzie trąbią, że w 1 trym nic nie wolno 🙄 mam wrażenie, że wy wszystkie już po tysiącach usg i badań a ja dopiero po 1 usg, chyba mam najpóźniejszy termin. W miesiączki 26 sierpnia. Odstawiłam duphaston tak jak kazał lekarz chociaż jak was czytam To jestem zdziwiona że kazał poprostu odstawić jak skończę opakowanie a nie schodzić stopniowo. No i piersi przestaly mnie boleć, mam kolejne schizy. We wtorek wizyta w Irlandzkim szpitalu a w piątek prenatalne u prywatnego gina. Tak strasznie się boję 🥺
    Mnie też nie bolą już, wieksze tylko są nadal. Przesłały tak około 13go tygodnia 🙂 i tak samo mdłości trochę zelżały, może jak już zejdę z proga całkiem to odpuszczą 🤔 ja mam duphaston odstawiany stopniowo, choć plamienia u mnie były przez krwiaczka i nie badałam jaki mam progesteron, więc nie wiem czy był niski 😉

Bettti03 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest jeszcze nie wpisana na pierwszej stronie ? Jak tak to napiszcie termin porodu oraz płeć jak znacie. Dopiszę Was :)
    Mnie nie ma, termin wg OM 3.08 płeć nieznana 😎

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    My dziś jesteśmy tydzień po ślubie ❤️ i kończymy naszą podróż poślubną na Sardynii. Maleństwo bardzo grzeczne, daje rodzicom pozwiedzać i odpocząć :) czuję się bardzo dobrze, czasem lekkie pobolewanie jak na okres i szybciej się męczę ale ogólnie na spokojnie. W niedzielę po ślubie jechaliśmy do szpitala pobierać drugi raz krew na panoramę bo chyba zakrzepła w drodze i próbka była nie do zbadania 😳 także wszystko na szybko i na emocjach. Wyniki badań plus USG prenatalne w środę, także czekamy z niecierpliwością, mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Gratuluję wszystkim dobrych wyników i tych chłopaków, sama się trochę tak nastawiam ale zobaczymy kto tam ostatecznie mieszka :D
    O kurczę, to faktycznie gorący okres 😁 serdeczne gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia 😍❤️🥳 fajnie, że się dobrze czujesz i mogłaś miło spędzić czas podczas podróży poślubnej 😍

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Patrykotka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Jeszcze ja jako ostatnia 😄
    26.08 płeć nieznana

👱‍♀️1989
    02/2021 🥰 początek starań
    04/2023 ⏸️ciąża naturalna
    06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
    11/2023 👀diagnostyka
    Morfologia 👌
    HyCoSy 👌
    Mthfr homo
    Pai-1 homo
    ANA ujemne
    AMH 0,92 😥
    TSH 1,813
    FSH 5,62
    LH 2,31
    11/2023 👨‍⚕️decyzja o IVF
    InviMed, dr Gizler
    15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
    18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
    18/12/23 bhcg 513
    20/12/23 bhcg 1325
    Heparyna
    🧔‍♂️ 1987
    Nasienie 👌

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Mnie nie ma, termin wg OM 3.08 płeć nieznana 😎
    Uzupełnione :)

Betkaa lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    26.08 płeć nieznana
    Uzupełnione ❤️

Patrykotka lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Co do łożyska to na spokojnie, na razie jest o wieeeele za wcześnie żeby mówić o jakimś przodowaniu.
    Miałam w jednej ciąży łożysko brzeżnie przodujące, badali mnie wtedy kilku profesorów, więc trochę na ten temat wiem. Ostatecznie lozysko po 39 tygodniu ciąży podniosło się.
    Także absolutnie się tym nie martw :)
    Ja na tę chwilę mam nisko, na przedniej ścianie. Ale to jest dopiero etap, gdy łożysko niedawno zaczęło się tworzyć, więc oni naprawdę jeszcze zmienia lokalizację.
    Łożyskiem faktycznie narazie kompletnie się nie przejmuję:) bardziej zaniepokojona jestem pępowiną, zwłaszcza że w sumie nic z tym nie można zrobić, tylko liczyć na to, że nie wpłynie ona negatywnie na rozwój małego i dotrwamy do końca bez przeszkód 🥺

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ja, wg OM 29.08 płeć jeszcze nie znana

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    26.08 płeć nieznana
    Data mojego ślubu 🥰

Patrykotka lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Czy u którejś z Was mdłości zmalały i znowu się nasiliły?
    😬😬😬

U mnie mdłości przeszły koło 8 tygodnia, na jakies 2 tygodnie a potem wróciły że zdwojoną siłą i prawie codziennie 🤮 Mam nadzieję że to się niedługo skończy, chciałabym się zacząć w końcu jakoś normalnie odżywiać 😥

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

14.08 - chyba dziewczynka 🙂

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva pamiętam że pisałaś na forum że wypróbowałaś detektor tętna. Z tego co kojarzę to bardzo szybko udało Ci się wytropić bicie serduszka tym sprzętem? Z jakiej masz firmy? Rozważam zakup ale nie chce kupić jakiegoś badziewia. Jakoś mnie czasami nachodzą złe myśli i może jakbym posłuchała serduszka to bym się uspokoiła...

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cerva daj jeszcze wskazówkę jak szukałaś, bo ja ostatnio chwilę szukałam ale nic, a nic 😂

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    @cerva daj jeszcze wskazówkę jak szukałaś, bo ja ostatnio chwilę szukałam ale nic, a nic 😂

Ja nie kupilam, ale widzialam, ze na vinted sa jak wpiszesz „detektor tetna” ;)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Jumper JPD 100E. Nakładam żel do usg na nakładkę i na linii majtek znajduję bobasa. Dzisiaj sprawdzałam 🙂 odgłos tętna jak podczas usg. Mega sprawa, kojąco na nerwy 😉

Ewappp, Kinia197 lubią tę wiadomość

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Ja mam Jumper JPD 100E. Nakładam żel do usg na nakładkę i na linii majtek znajduję bobasa. Dzisiaj sprawdzałam 🙂 odgłos tętna jak podczas usg. Mega sprawa, kojąco na nerwy 😉
    Ja też mam Jumpera. Używanego, z vinted właśnie. Dokładnie tak jak pisze Emiliia serca trzeba szukać niżej niż nam się wydaje 🤣 ja od 10tc znajduje, choć w sumie mój Stary jest tropicielem 😁

Ewappp, Cerva lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• klaudiaaa Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

6.08
    płeć poznamy we wtorek 🤗

• Cerva Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:

Też mam ten sam. 😃 Jeszcze tylko dodam, żeby ta głowicę przykładać dość mocno, bo ja za pierwszym razem sobie tak tym jeździłam delikatnie i nie słyszałam totalnie nic. 😂 Teraz znajduję dość szybko, przesuwam powoli pod pępkiem i jak usłyszę ten charakterystyczny dźwięk to zatrzymuję się i wtedy dopiero wskakuje prawidłowy pomiar. Czasem serduszko słyszę, ale tętno jest niższe i dopiero za chwilę złapie prawidłowo.
    Ja co jakiś czas sobie słucham tak dosłownie przez chwilkę i mnie uspokaja. 🙂

Ewappp, Agata91 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ