X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest jeszcze nie wpisana na pierwszej stronie ? Jak tak to napiszcie termin porodu oraz płeć jak znacie. Dopiszę Was :)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u którejś z Was mdłości zmalały i znowu się nasiliły?
    😬😬😬

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa! Na ten moment wszystko jest w normie, ale istnieje ryzyko wady serca i jeszcze jakichś innych wad wrodzonych. Może być też tak że dzieciątko będzie za wolno rosło, ale to wszystko jest wróżenie z fusów i nic nie jest przesadzone. Po prostu muszę to częściej kontrolować. Na ten moment malutki rozwija się prawidłowo więc trzymam mocno kciuki, żeby tak było do końca 🥰 tam gdzie masz wypisane podstawowe informacje z USG powinna być pozycja „pępowina” i tam dopisują czy jest dwunaczyniowa czy trzynaczyniowa (trzynaczyniowa to ta prawidłowa) co do lekarki, to poszłam do dr Radzikowskiej. Ona robiła mi badanie drożności jajowodów i byłam wtedy bardzo zadowolona z wizyty więc poczułam, że to może być to. Zapytałam czy mogę się do niej przepisać i nie było najmniejszego problemu. Także następną wizytę mam 4 marca, a później połówkowe też u niej robię. Jeszcze raz bardzo dziękuję za dobrą radę i wsparcie!
    Co do łożyska to na spokojnie, na razie jest o wieeeele za wcześnie żeby mówić o jakimś przodowaniu.
    Miałam w jednej ciąży łożysko brzeżnie przodujące, badali mnie wtedy kilku profesorów, więc trochę na ten temat wiem. Ostatecznie lozysko po 39 tygodniu ciąży podniosło się.
    Także absolutnie się tym nie martw :)
    Ja na tę chwilę mam nisko, na przedniej ścianie. Ale to jest dopiero etap, gdy łożysko niedawno zaczęło się tworzyć, więc oni naprawdę jeszcze zmienia lokalizację.

age.png
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Hej dziewczyny, a mnie dopadła infekcja intymna 🤦‍♀️ pół nocy nie spalałam, okładałam się jogurtem
    Naturalnym 😅 z samego rana napisałam do lekarza czy mogę użyć czegoś aptecznego bo wszędzie trąbią, że w 1 trym nic nie wolno 🙄 mam wrażenie, że wy wszystkie już po tysiącach usg i badań a ja dopiero po 1 usg, chyba mam najpóźniejszy termin. W miesiączki 26 sierpnia. Odstawiłam duphaston tak jak kazał lekarz chociaż jak was czytam To jestem zdziwiona że kazał poprostu odstawić jak skończę opakowanie a nie schodzić stopniowo. No i piersi przestaly mnie boleć, mam kolejne schizy. We wtorek wizyta w Irlandzkim szpitalu a w piątek prenatalne u prywatnego gina. Tak strasznie się boję 🥺
    Mnie też nie bolą już, wieksze tylko są nadal. Przesłały tak około 13go tygodnia 🙂 i tak samo mdłości trochę zelżały, może jak już zejdę z proga całkiem to odpuszczą 🤔 ja mam duphaston odstawiany stopniowo, choć plamienia u mnie były przez krwiaczka i nie badałam jaki mam progesteron, więc nie wiem czy był niski 😉

Bettti03 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest jeszcze nie wpisana na pierwszej stronie ? Jak tak to napiszcie termin porodu oraz płeć jak znacie. Dopiszę Was :)
    Mnie nie ma, termin wg OM 3.08 płeć nieznana 😎

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    My dziś jesteśmy tydzień po ślubie ❤️ i kończymy naszą podróż poślubną na Sardynii. Maleństwo bardzo grzeczne, daje rodzicom pozwiedzać i odpocząć :) czuję się bardzo dobrze, czasem lekkie pobolewanie jak na okres i szybciej się męczę ale ogólnie na spokojnie. W niedzielę po ślubie jechaliśmy do szpitala pobierać drugi raz krew na panoramę bo chyba zakrzepła w drodze i próbka była nie do zbadania 😳 także wszystko na szybko i na emocjach. Wyniki badań plus USG prenatalne w środę, także czekamy z niecierpliwością, mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Gratuluję wszystkim dobrych wyników i tych chłopaków, sama się trochę tak nastawiam ale zobaczymy kto tam ostatecznie mieszka :D
    O kurczę, to faktycznie gorący okres 😁 serdeczne gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia 😍❤️🥳 fajnie, że się dobrze czujesz i mogłaś miło spędzić czas podczas podróży poślubnej 😍

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Patrykotka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Jeszcze ja jako ostatnia 😄
    26.08 płeć nieznana

👱‍♀️1989
    02/2021 🥰 początek starań
    04/2023 ⏸️ciąża naturalna
    06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
    11/2023 👀diagnostyka
    Morfologia 👌
    HyCoSy 👌
    Mthfr homo
    Pai-1 homo
    ANA ujemne
    AMH 0,92 😥
    TSH 1,813
    FSH 5,62
    LH 2,31
    11/2023 👨‍⚕️decyzja o IVF
    InviMed, dr Gizler
    15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
    18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
    18/12/23 bhcg 513
    20/12/23 bhcg 1325
    Heparyna
    🧔‍♂️ 1987
    Nasienie 👌

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betkaa wrote:
    Mnie nie ma, termin wg OM 3.08 płeć nieznana 😎
    Uzupełnione :)

Betkaa lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    26.08 płeć nieznana
    Uzupełnione ❤️

Patrykotka lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Co do łożyska to na spokojnie, na razie jest o wieeeele za wcześnie żeby mówić o jakimś przodowaniu.
    Miałam w jednej ciąży łożysko brzeżnie przodujące, badali mnie wtedy kilku profesorów, więc trochę na ten temat wiem. Ostatecznie lozysko po 39 tygodniu ciąży podniosło się.
    Także absolutnie się tym nie martw :)
    Ja na tę chwilę mam nisko, na przedniej ścianie. Ale to jest dopiero etap, gdy łożysko niedawno zaczęło się tworzyć, więc oni naprawdę jeszcze zmienia lokalizację.
    Łożyskiem faktycznie narazie kompletnie się nie przejmuję:) bardziej zaniepokojona jestem pępowiną, zwłaszcza że w sumie nic z tym nie można zrobić, tylko liczyć na to, że nie wpłynie ona negatywnie na rozwój małego i dotrwamy do końca bez przeszkód 🥺

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Jagoda2023 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ja, wg OM 29.08 płeć jeszcze nie znana

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    26.08 płeć nieznana
    Data mojego ślubu 🥰

Patrykotka lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Czy u którejś z Was mdłości zmalały i znowu się nasiliły?
    😬😬😬

U mnie mdłości przeszły koło 8 tygodnia, na jakies 2 tygodnie a potem wróciły że zdwojoną siłą i prawie codziennie 🤮 Mam nadzieję że to się niedługo skończy, chciałabym się zacząć w końcu jakoś normalnie odżywiać 😥

• Emiliia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

14.08 - chyba dziewczynka 🙂

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva pamiętam że pisałaś na forum że wypróbowałaś detektor tętna. Z tego co kojarzę to bardzo szybko udało Ci się wytropić bicie serduszka tym sprzętem? Z jakiej masz firmy? Rozważam zakup ale nie chce kupić jakiegoś badziewia. Jakoś mnie czasami nachodzą złe myśli i może jakbym posłuchała serduszka to bym się uspokoiła...

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cerva daj jeszcze wskazówkę jak szukałaś, bo ja ostatnio chwilę szukałam ale nic, a nic 😂

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    @cerva daj jeszcze wskazówkę jak szukałaś, bo ja ostatnio chwilę szukałam ale nic, a nic 😂

Ja nie kupilam, ale widzialam, ze na vinted sa jak wpiszesz „detektor tetna” ;)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Jumper JPD 100E. Nakładam żel do usg na nakładkę i na linii majtek znajduję bobasa. Dzisiaj sprawdzałam 🙂 odgłos tętna jak podczas usg. Mega sprawa, kojąco na nerwy 😉

Ewappp, Kinia197 lubią tę wiadomość

age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:
    Ja mam Jumper JPD 100E. Nakładam żel do usg na nakładkę i na linii majtek znajduję bobasa. Dzisiaj sprawdzałam 🙂 odgłos tętna jak podczas usg. Mega sprawa, kojąco na nerwy 😉
    Ja też mam Jumpera. Używanego, z vinted właśnie. Dokładnie tak jak pisze Emiliia serca trzeba szukać niżej niż nam się wydaje 🤣 ja od 10tc znajduje, choć w sumie mój Stary jest tropicielem 😁

Ewappp, Cerva lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• klaudiaaa Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

6.08
    płeć poznamy we wtorek 🤗

• Cerva Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliia wrote:

Też mam ten sam. 😃 Jeszcze tylko dodam, żeby ta głowicę przykładać dość mocno, bo ja za pierwszym razem sobie tak tym jeździłam delikatnie i nie słyszałam totalnie nic. 😂 Teraz znajduję dość szybko, przesuwam powoli pod pępkiem i jak usłyszę ten charakterystyczny dźwięk to zatrzymuję się i wtedy dopiero wskakuje prawidłowy pomiar. Czasem serduszko słyszę, ale tętno jest niższe i dopiero za chwilę złapie prawidłowo.
    Ja co jakiś czas sobie słucham tak dosłownie przez chwilkę i mnie uspokaja. 🙂

Ewappp, Agata91 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ