Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bettti03 wrote:Dziękuję za miłe słowa! Na ten moment wszystko jest w normie, ale istnieje ryzyko wady serca i jeszcze jakichś innych wad wrodzonych. Może być też tak że dzieciątko będzie za wolno rosło, ale to wszystko jest wróżenie z fusów i nic nie jest przesadzone. Po prostu muszę to częściej kontrolować. Na ten moment malutki rozwija się prawidłowo więc trzymam mocno kciuki, żeby tak było do końca 🥰 tam gdzie masz wypisane podstawowe informacje z USG powinna być pozycja „pępowina” i tam dopisują czy jest dwunaczyniowa czy trzynaczyniowa (trzynaczyniowa to ta prawidłowa) co do lekarki, to poszłam do dr Radzikowskiej. Ona robiła mi badanie drożności jajowodów i byłam wtedy bardzo zadowolona z wizyty więc poczułam, że to może być to. Zapytałam czy mogę się do niej przepisać i nie było najmniejszego problemu. Także następną wizytę mam 4 marca, a później połówkowe też u niej robię. Jeszcze raz bardzo dziękuję za dobrą radę i wsparcie!
Miałam w jednej ciąży łożysko brzeżnie przodujące, badali mnie wtedy kilku profesorów, więc trochę na ten temat wiem. Ostatecznie lozysko po 39 tygodniu ciąży podniosło się.
Także absolutnie się tym nie martw
Ja na tę chwilę mam nisko, na przedniej ścianie. Ale to jest dopiero etap, gdy łożysko niedawno zaczęło się tworzyć, więc oni naprawdę jeszcze zmienia lokalizację. -
Patrykotka wrote:Hej dziewczyny, a mnie dopadła infekcja intymna 🤦♀️ pół nocy nie spalałam, okładałam się jogurtem
Naturalnym 😅 z samego rana napisałam do lekarza czy mogę użyć czegoś aptecznego bo wszędzie trąbią, że w 1 trym nic nie wolno 🙄 mam wrażenie, że wy wszystkie już po tysiącach usg i badań a ja dopiero po 1 usg, chyba mam najpóźniejszy termin. W miesiączki 26 sierpnia. Odstawiłam duphaston tak jak kazał lekarz chociaż jak was czytam To jestem zdziwiona że kazał poprostu odstawić jak skończę opakowanie a nie schodzić stopniowo. No i piersi przestaly mnie boleć, mam kolejne schizy. We wtorek wizyta w Irlandzkim szpitalu a w piątek prenatalne u prywatnego gina. Tak strasznie się boję 🥺
Bettti03 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest jeszcze nie wpisana na pierwszej stronie ? Jak tak to napiszcie termin porodu oraz płeć jak znacie. Dopiszę Was -
Pauli05 wrote:My dziś jesteśmy tydzień po ślubie ❤️ i kończymy naszą podróż poślubną na Sardynii. Maleństwo bardzo grzeczne, daje rodzicom pozwiedzać i odpocząć
czuję się bardzo dobrze, czasem lekkie pobolewanie jak na okres i szybciej się męczę ale ogólnie na spokojnie. W niedzielę po ślubie jechaliśmy do szpitala pobierać drugi raz krew na panoramę bo chyba zakrzepła w drodze i próbka była nie do zbadania 😳 także wszystko na szybko i na emocjach. Wyniki badań plus USG prenatalne w środę, także czekamy z niecierpliwością, mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Gratuluję wszystkim dobrych wyników i tych chłopaków, sama się trochę tak nastawiam ale zobaczymy kto tam ostatecznie mieszka
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Bettti03 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest jeszcze nie wpisana na pierwszej stronie ? Jak tak to napiszcie termin porodu oraz płeć jak znacie. Dopiszę Was
26.08 płeć nieznana
👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌
-
Mamma-mia wrote:Co do łożyska to na spokojnie, na razie jest o wieeeele za wcześnie żeby mówić o jakimś przodowaniu.
Miałam w jednej ciąży łożysko brzeżnie przodujące, badali mnie wtedy kilku profesorów, więc trochę na ten temat wiem. Ostatecznie lozysko po 39 tygodniu ciąży podniosło się.
Także absolutnie się tym nie martw
Ja na tę chwilę mam nisko, na przedniej ścianie. Ale to jest dopiero etap, gdy łożysko niedawno zaczęło się tworzyć, więc oni naprawdę jeszcze zmienia lokalizację.bardziej zaniepokojona jestem pępowiną, zwłaszcza że w sumie nic z tym nie można zrobić, tylko liczyć na to, że nie wpłynie ona negatywnie na rozwój małego i dotrwamy do końca bez przeszkód 🥺
-
Mamma-mia wrote:Czy u którejś z Was mdłości zmalały i znowu się nasiliły?
😬😬😬
U mnie mdłości przeszły koło 8 tygodnia, na jakies 2 tygodnie a potem wróciły że zdwojoną siłą i prawie codziennie 🤮 Mam nadzieję że to się niedługo skończy, chciałabym się zacząć w końcu jakoś normalnie odżywiać 😥 -
@Cerva pamiętam że pisałaś na forum że wypróbowałaś detektor tętna. Z tego co kojarzę to bardzo szybko udało Ci się wytropić bicie serduszka tym sprzętem? Z jakiej masz firmy? Rozważam zakup ale nie chce kupić jakiegoś badziewia. Jakoś mnie czasami nachodzą złe myśli i może jakbym posłuchała serduszka to bym się uspokoiła...
-
Emiliia wrote:Ja mam Jumper JPD 100E. Nakładam żel do usg na nakładkę i na linii majtek znajduję bobasa. Dzisiaj sprawdzałam 🙂 odgłos tętna jak podczas usg. Mega sprawa, kojąco na nerwy 😉
Ewappp, Cerva lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Emiliia wrote:Ja mam Jumper JPD 100E. Nakładam żel do usg na nakładkę i na linii majtek znajduję bobasa. Dzisiaj sprawdzałam 🙂 odgłos tętna jak podczas usg. Mega sprawa, kojąco na nerwy 😉
Też mam ten sam. 😃 Jeszcze tylko dodam, żeby ta głowicę przykładać dość mocno, bo ja za pierwszym razem sobie tak tym jeździłam delikatnie i nie słyszałam totalnie nic. 😂 Teraz znajduję dość szybko, przesuwam powoli pod pępkiem i jak usłyszę ten charakterystyczny dźwięk to zatrzymuję się i wtedy dopiero wskakuje prawidłowy pomiar. Czasem serduszko słyszę, ale tętno jest niższe i dopiero za chwilę złapie prawidłowo.
Ja co jakiś czas sobie słucham tak dosłownie przez chwilkę i mnie uspokaja. 🙂Ewappp, Agata91 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024