X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam w końcu Już mnie nie oszukasz. Nie pamiętam niestety, która z Was na początku mojego aresztu domowego mi to poleciła ale właśnie skończyłam i było super 😁 dziękuję i jak macie coś jeszcze do polecenia to chętnie skorzystam 😁😁😁

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem nowa :) pomyślałam, że już czas zacząć się udzielać :) termin na ok 27.08, ale dowiemy się w tym tygodniu na prenatalnych! Już mam stresa 🫣

Emzet92, Kitana, Asiasia1, Bettti03, Betkaa, Anetka1610, Sunnysunsun, Nietypowa30, justinas, Lolcia37 lubią tę wiadomość

• Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest jeszcze nie wpisana na pierwszej stronie ? Jak tak to napiszcie termin porodu oraz płeć jak znacie. Dopiszę Was :)
    U mnie prawdopodobnie 22.08 płeć nieznana :)

Bettti03 lubi tę wiadomość

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę opiszę swoją historię. Mam PCOS i od zawsze każdy mówił, że może być problem. Udało się za pierwszym razem! Od 5 do ok 8 tygodnia ciąży miałam plamienia żywą krwią, na IP w 6tc kazali się nastawiać, że to raczej poronienie, bo nie było widać echa zarodka… w 6t4d u mojej ginekolog piękny zarodek z serduszkiem! Nie było widać krwiaka, w sumie do końca nadal nie wiem co było przyczyną. Lekarze mówili, że macica może sobie krwawić, albo hormonalnie. W 8tc wyszedł malutki krwiaczek - to mogla być przyczyną ale nikt pewności nie da. Dzidzia rozwijała się prawidłowo zawsze, w 9 i 10 tygodniu jednorazowe beżowe plamienia, a teraz odpukać jest wszystko dobrze. Dlatego jestem tutaj tak późno, nie chciałam wcześniej zapeszać 😅

Patrykotka, Bettti03, Betkaa, justinas lubią tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Obejrzałam w końcu Już mnie nie oszukasz. Nie pamiętam niestety, która z Was na początku mojego aresztu domowego mi to poleciła ale właśnie skończyłam i było super 😁 dziękuję i jak macie coś jeszcze do polecenia to chętnie skorzystam 😁😁😁
    Ooo to ja Ci polecę taki jednosezonowy serial, który ma bardzo skomplikowaną nazwę więc pewnie ją przekręcę, ale jest naprawdę super ;) Kobieta z domu na przeciwko dziewczyny w oknie. Oglądałam z rok temu, mega fajny :)

Asiasia1 lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ooo to ja Ci polecę taki jednosezonowy serial, który ma bardzo skomplikowaną nazwę więc pewnie ją przekręcę, ale jest naprawdę super ;) Kobieta z domu na przeciwko dziewczyny w oknie. Oglądałam z rok temu, mega fajny :)

Jak lubicie seriale akcji o policjantach to polecam rekrut na netflixie , nie możemy się z mężem od niego oderwać 😂

Asiasia1, Bettti03 lubią tę wiadomość

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Larsa, witamy w gronie ☺️ oby reszta ciąży była już całkowicie nudna, limit przygód wyczerpany 🤞

Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️ jeszcze 1,5 tyg (oby tylko tyle 🙈) leżenia w chacie więc na pewno, któryś serial obejrzę ☺️

Larsa lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Larsa, witamy w gronie ☺️ oby reszta ciąży była już całkowicie nudna, limit przygód wyczerpany 🤞

Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️ jeszcze 1,5 tyg (oby tylko tyle 🙈) leżenia w chacie więc na pewno, któryś serial obejrzę ☺️

Ja leżałam cały styczeń! Teraz zaczęłam trochę wychodzić, więc wiem co to znaczy. Mam wrażenie że obejrzałam całego netflixa!

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

Hahah nie wiem czy to dobry serial dla przyszłych mam 😅😅

Bettti03 lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Hahah nie wiem czy to dobry serial dla przyszłych mam 😅😅
    Faktycznie nie pomyślałam o tym wątku, ale jak ktoś lubi zaskakujące zakończenia to myślę, że się spodoba 🥰

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak ogólnie się czujecie? Ja końcówka sierpnia więc pewnie większość już w drugim trymestrze? Miałyście mdłości itp?

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa wrote:
    Dziewczyny, a jak ogólnie się czujecie? Ja końcówka sierpnia więc pewnie większość już w drugim trymestrze? Miałyście mdłości itp?
    No ja właśnie zaczęłam drugi trymestr , mnie męczyły do 10 tc okropnie ! Ale teraz już jest super prócz tego że mam mniejszy apetyt i nie mogę zbyt wiele zjeść . A Ty kochaniutka ?

Larsa lubi tę wiadomość

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No ja właśnie zaczęłam drugi trymestr , mnie męczyły do 10 tc okropnie ! Ale teraz już jest super prócz tego że mam mniejszy apetyt i nie mogę zbyt wiele zjeść . A Ty kochaniutka ?

Ja jestem teraz w 12 tygodniu i jest duzoooo lepiej. Do 9 miałam okropne mdłości i głód, ale to taki, że aż byłam w szoku. Zjadłam i za chwilę brzuch burczał jakbym nie jadła conajmniej tydzień 😅 nie wymiotowałam na szczęście wcale. Teraz budzę się z porannymi mdłościami, ale szybko przechodzą. Ostatnio dokucza za to ból głowy co jakiś czas… narazie udaje mi się radzić sobie bez tabletek.

• Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa wrote:
    Ja nie wymiotowałam w ogóle, były lekkie
    Mdłości szczególnie na wieczór i na pusty żołądek ale zjedzenie czegoś albo coca cola/anaketon dawały radę :) z silami też w miarę spoko, nie przeszkadzało mi zmęczenie i dalej nie przeszkadza w normalnych czynnościach ale brak energii żeby robić coś dodatkowego :D np jakieś generalne porządki w domu :D teraz mnie czasem pobolewa brzuch lekko jak na okres lub pachwiny ciągną raz na czas i w sumie tyle :)

Larsa lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    W sumie nie wiem od czego zacząć, pierwszy raz pisze w tym wątku.
    Termin porodu mam na 25.08.
    Na stanie już 5letnia Córka.
    Jestem po badaniach prenatalnych i mam niestety dwunaczyniowa pępowinę. Mam nadzieje ze żadnych konsekwencji dla dziecka nie będzie, ale wiadomo stres jest jak się człowiek internetow naczyta.
    Płci jeszcze nie znamy chociaż wydaje mi się ze to chłopak…
    Pozdrawiam

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam moze i glupie pytanie, ale to moja pierwsza ciaza i jestem zielona w temacie. Do ktorego tc mozna spac na plecach czy prawym boku? Wszedzie czytam, ze w ciazy lepiej spac na lewym boku, ale od kiedy? 😅 i czy jesli w dzien leze sobie na kanapie to tez glownie ma to byc lewy bok?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny, mam moze i glupie pytanie, ale to moja pierwsza ciaza i jestem zielona w temacie. Do ktorego tc mozna spac na plecach czy prawym boku? Wszedzie czytam, ze w ciazy lepiej spac na lewym boku, ale od kiedy? 😅 i czy jesli w dzien leze sobie na kanapie to tez glownie ma to byc lewy bok?

Chyba nie ma żadnego ogólnego terminu 😉 Chodzi raczej o to, jak ciężki jest brzuszek z bąblem 🙃 To się raczej czuje. Ja np. już teraz o ile mogę polegiwać sobie w takiej półleżącej pozycji na plecach, tak już zupełnie na płasko jest mi niekomfortowo. Z tego, co się orientuję, chodzi po prostu o ucisk malucha na tętnice - stąd najbezpieczniejsze jest leżenie na boku, a zwłaszcza lewym. Ale jeśli brzdąc jest tyci i leciutki, a Ty nie odczuwasz żadnego dyskomfortu, to możesz leżeć na plecach 😉

klaudia_23 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio trochę czytałam o tych pozycjach do spania. Moim problemem jest, że właśnie lubię na plecach albo nawet na brzuchu 😅
    Wyczytałam, że w pierwszym trymestrze każda pozycja jest dozwolona. W późniejszym brzuch wiadomo, że odpada choćby z powodu swoich rozmiarów. Niby najbardziej zalecany jest lewy bok, jednak śpiąc wyłącznie na lewym boku dziecko może być narażone na asymetrię ciała.. tak zle, tak niedobrze 🙈

Przymierzam się do zakupy poduszki ciążowej, macie może jakieś doświadczenie z nimi? Jaki kształt polecacie? 🙂

age.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:
    Też ostatnio trochę czytałam o tych pozycjach do spania. Moim problemem jest, że właśnie lubię na plecach albo nawet na brzuchu 😅
    Wyczytałam, że w pierwszym trymestrze każda pozycja jest dozwolona. W późniejszym brzuch wiadomo, że odpada choćby z powodu swoich rozmiarów. Niby najbardziej zalecany jest lewy bok, jednak śpiąc wyłącznie na lewym boku dziecko może być narażone na asymetrię ciała.. tak zle, tak niedobrze 🙈

Przymierzam się do zakupy poduszki ciążowej, macie może jakieś doświadczenie z nimi? Jaki kształt polecacie? 🙂

O asymetrii u malucha w takim przypadku nie słyszałam. W poprzedniej ciąży spałam przede wszystkim na lewym boku i młoda nie miała żadnej asymetrii 😉 W sumie od tamtej ciąży lewy bok to moja pozycja do snu numer jeden, zdecydowanie - tak mi po prostu najwygodniej, pod wieloma względami. Z drugiej też strony - na razie rozpatrywanie tej pozycji w kontekście asymetrii malucha chyba nie ma sensu, biorąc pod uwagę, że brzdącom jeszcze trochę czasu zajmie, zanim zajmą w brzuchu "ostateczną" pozycję, na razie pływają, jak chcą 🙃
    A poduchę mam już od miesiąca, dużą, w kształcie C. Jest boska 😁 No ale przewracanie się z boku na bok z taką poduchą, to lekki hardcore. Dla mnie nie problem, bo i tak sypiam jak wyżej 😅 W poprzedniej ciąży spałam po prostu z drugą, zwykłą poduszką między nogami, ale to nie to samo 😉

preg.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Cześć Dziewczyny 😊
    W sumie nie wiem od czego zacząć, pierwszy raz pisze w tym wątku.
    Termin porodu mam na 25.08.
    Na stanie już 5letnia Córka.
    Jestem po badaniach prenatalnych i mam niestety dwunaczyniowa pępowinę. Mam nadzieje ze żadnych konsekwencji dla dziecka nie będzie, ale wiadomo stres jest jak się człowiek internetow naczyta.
    Płci jeszcze nie znamy chociaż wydaje mi się ze to chłopak…
    Pozdrawiam
    Hej :) u mnie też stwierdzono pępowinę dwunaczyniową i tak jak Ty naczytałam się internetów, ale dziewczyny uspokajają, żeby nie martwić się na zapas. Dopóki maluch się prawidłowo rozwija nic złego się nie dzieje. Słyszałam też o przypadkach, że na połówkowych jednak okazywało się, że pępowina jest trzynaczyniowa więc na spokojnie :)

Papapatka lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ