X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykotka wrote:
    Hej dziewczyny. Powiem Wam, że kto korzystal z Irlandzkiej służby zdrowia ten się w cyrku nie śmieję 🤣 Miałam dzisiaj wizytę w szpitalu, USG + wywiad itp. Jak powiedziałam, że biorę zastrzyki clexane z powodu mutacji pai-1 to myślałam, że będą dzwonić do NASA. 🤣 a tak serio to dzwonili po konsultacje do innego szpitala bo kompletnie nie wiedzieli o co chodzi. Znalazłam im info w internecie bo by nie ogarneli 🤦‍♀️ Tysiac pytań, a z jakich badań mi to wyszło, a gdzie takie badania się robi, a kto je zlecił, a kto mi kazał brać zastrzyki (chodzę tutaj prywatnie do Polskiego ginekologa od kilku lat i on ze względu na wcześniejsze poronienie przepisał zastrzyki), spisali nawet dane lekarza 🫣 Drugi hit. Pytania o alergie. Mówię że mam alergie na kwas acetylosalicylowy a oni że nie wiedzą co to. Szukali w takim wewnętrznym systemie - nie ma. Mówię do nich że to przecież aspiryna 🤦‍♀️ no niby głupstwo ale tak mogą człowieka zabić. Czy lekarz nie powinien znać składu aspiryny? Serio ręce opadają, nie czuje się zaopiekowana i bezpieczna po takich sytuacjach. Całe szczęście, że mam świetnego prywatnego lekarza, niestety 150km odemnie i za gruby hajs🤣 akurat do niego jadę w piątek. A dzisiaj widziałam dzidzie, machała rączkami, zrobiło to na mnie mega wrażenie, płakałam jak głupia ❤️

Obosz 😳 Nie będę więcej narzekać na naszą służbę zdrowia 😅🫣
    Najważniejsze, że masz też dobrego lekarza!
    Ehh a widok brzdąca wynagradza wszystko 😍

Patrykotka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ooo to ja Ci polecę taki jednosezonowy serial, który ma bardzo skomplikowaną nazwę więc pewnie ją przekręcę, ale jest naprawdę super ;) Kobieta z domu na przeciwko dziewczyny w oknie. Oglądałam z rok temu, mega fajny :)
    Obejrzalam, matko co za poryty serial 🤣🤣🤣 lubię kryminały, ale tu było gruuubo 😄 rzeczywiście zaskoczenie powala! Czekam na netflixowe polecajki 😁😁

Bettti03 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ale oni nie maja mojej karty ciazy 🤷🏼‍♀️ i podczas usg prenatalnego mi nie mierzyli takze nie wiem 😅
    A przed każdą wizytą położne nie mierzą ciśnienia? Albo lekarz w gabinecie? To chyba standard. Nawet w Enel med robią 🤣

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Obosz 😳 Nie będę więcej narzekać na naszą służbę zdrowia 😅🫣
    Najważniejsze, że masz też dobrego lekarza!
    Ehh a widok brzdąca wynagradza wszystko 😍
    Masaaaakraaaa 😁 moja przyjaciółka mieszka na Islandii i tam na wszystkie choroby przepisują powerade 🤣 nawet na ból zęba 🤣 no to tak...

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    A przed każdą wizytą położne nie mierzą ciśnienia? Albo lekarz w gabinecie? To chyba standard. Nawet w Enel med robią 🤣

Taak, mierza. Ale ja chodze do gina do medicover, a usg prenatalne mialam robione w luxmed (tam mnie z medi wyslali bo nie bylo miejsca w medi) i ja im po prostu pozniej dostarczylam ta kartke z tego usg i nie badali mi cisnienia. A krew do pappy pobieralam w medi. A znowu w medi zapakowali w koperte ta kartke z usg, skierowanie moje na pappe i wyslali do badania do synevo razem z ta krwia na pappe 😂 no zobaczymy jak oni to wylicza

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Obejrzalam, matko co za poryty serial 🤣🤣🤣 lubię kryminały, ale tu było gruuubo 😄 rzeczywiście zaskoczenie powala! Czekam na netflixowe polecajki 😁😁
    Hahaha, przepraszam chyba powinnam Cię ostrzec 😂🫣 może moje wspomnienia o tym serialu złagodził niezły aktor 🤭🤭

A oglądałaś Ginny i Georgia ? Z thrillerów był jeszcze Archiwum 81 (motyw sekty) i Queen of the south (motyw handlarzy narkotyków i tutaj muszę przyznać , że każdy kolejny odcinek coraz bardziej mnie wkręcał, bardzo mi się podobały postacie i główna bohaterka) :) jeżeli masz np Disney to jeden z najlepszych seriali jakie ostatnio oglądałam z super obsadą „Zbrodnie po sąsiedzku” ❤️

Emzet92, Asiasia1 lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Taak, mierza. Ale ja chodze do gina do medicover, a usg prenatalne mialam robione w luxmed (tam mnie z medi wyslali bo nie bylo miejsca w medi) i ja im po prostu pozniej dostarczylam ta kartke z tego usg i nie badali mi cisnienia. A krew do pappy pobieralam w medi. A znowu w medi zapakowali w koperte ta kartke z usg, skierowanie moje na pappe i wyslali do badania do synevo razem z ta krwia na pappe 😂 no zobaczymy jak oni to wylicza
    Jasne... rzeczywiście skomplikowane🙂Pewnie wylicza na podstawie pappy i przepływów. No ale ciśnienie fajnie byłoby dolaczyc.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Hahaha, przepraszam chyba powinnam Cię ostrzec 😂🫣 może moje wspomnienia o tym serialu złagodził niezły aktor 🤭🤭

A oglądałaś Ginny i Georgia ? Z thrillerów był jeszcze Archiwum 81 (motyw sekty) i Queen of the south (motyw handlarzy narkotyków i tutaj muszę przyznać , że każdy kolejny odcinek coraz bardziej mnie wkręcał, bardzo mi się podobały postacie i główna bohaterka) :) jeżeli masz np Disney to jeden z najlepszych seriali jakie ostatnio oglądałam z super obsadą „Zbrodnie po sąsiedzku” ❤️
    Dzięki za polecajki, przesledze sobie 🙂 Disneya nie mam. Ja za to polecam Netflix Ukochane dziecko (ostrzegam mocne).

Bettti03 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Jasne... rzeczywiście skomplikowane🙂Pewnie wylicza na podstawie pappy i przepływów. No ale ciśnienie fajnie byłoby dolaczyc.

Ostatnio jak mi polozna mierzyla to mialam 118/67, wiec prawie idealne, takze to cisnienie chyba niewiele by zmienilo w wynikach.

Cerva, Emzet92 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Odemnie masz takie polecjaki (o ile jeszcze nie oglądałaś, bo to raczej popularne), np. Outlander, Dark, Breaking bad, Ozark, squid game, rojst, wielka woda, Ania nie Anna, the 100, the OA, 1899, Gambit królowej🙂 a z filmów ostatnio oglądałam i polecam Nyad, śnieżne bractwo 🙂

Emzet92 lubi tę wiadomość

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam wyniki Panoramy. Ryzyka bardzo niskie i będzie dziewczynka 🩷 jutro jeszcze USG.

Betkaa, Małgosiagosia, Kinia197, Asiasia1, Kitana, Agata91, Lolcia37, Cerva, Nietypowa30, Emzet92, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Dzięki za polecajki, przesledze sobie 🙂 Disneya nie mam. Ja za to polecam Netflix Ukochane dziecko (ostrzegam mocne).
    Dziękuję ❤️ od kwietnia idę na zwolnienie więc chętnie poświęcę się oglądaniu seriali 🤭😊

Ewappp lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Mi też na prenatalnym nie mierzyli ciśnienia, nawet nie wiedzialam ze powinni... ale lekarz na wizytach kontrolnych zawsze mierzy i też jest zawsze lekko podwyższone więc zazwyczaj mierzy na sam koniec wizyty jak juz sobie trochę pogadamy i trochę się uspokajam 😅
    Mi też na prenatalnych nie mierzyli. Lekarz zawsze mi mierzy i zawsze mam niskie. Skombinowałam sobie ciśnieniomierz do domu i też ciągle za niskie. 🤷🏼‍♀️

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 13 lutego 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa wrote:
    Świeżo po badaniu melduje że u nas będzie sierpniowa dziewczynka 😊💗
    Gratuluję, w końcu jakaś dziewczynka dla naszych chłopaków. 🤣

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 13 lutego 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Ja dziś dostałam wyniki Panoramy. Ryzyka bardzo niskie i będzie dziewczynka 🩷 jutro jeszcze USG.
    O i kolejna dziewczynka, super, gratulacje ❤️

Dziewczyny czy wam też się tak napina brzuch? Często mam tak jak gdzieś wstaję po dłuższym siedzeniu, że czuję, że brzuch jest spięty jak po jakichś ćwiczeniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2024, 23:17

🍒 fertistim, cynk
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    O i kolejna dziewczynka, super, gratulacje ❤️

Dziewczyny czy wam też się tak napina brzuch? Często mam tak jak gdzieś wstaję po dłuższym siedzeniu, że czuję, że brzuch jest spięty jak po jakichś ćwiczeniach.

Tak mi nawet jak leżę się tak robi

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo fajnie, że polecilyscie tyle seriali, będzie co oglądać 😁 teraz zaczęłam Rekruta, spodobało mi się 😁 gambit był super, jak ktoś nie oglądał też polecam. Z Ani nie Anny zrezygnowałam po 1 odcinku. Jak byłam mała kochałam Anię z Zielonego wzgórza i stare filmy z Megan Follows, nie mogła przestać porównywać głównych aktorek i ta nowa mi się strasznie nie podobała.

Gratuluję dobrych wyników i córeczek ☺️ w końcu trochę damskiej krwi na wątku ;p

Co do napinania brzucha tak i to bardzo, ale ja większość czasu muszę leżeć więc jak trochę pobawię się z synem czy coś to od razu mi się spina :( plus nie mogę wyleczyć kaszlu od paru tygodni co nie pomaga.

Ja Wam powiem, że jak przetrwam do kolejnej wizyty i nie zwariuję to będzie mój sukces 😂 odkąd muszę leżeć przez 3 tyg codziennie mój tata przyjeżdżał pomoc aż sam się od nas nie zaraził, po nim teściowa przyjechała i już jest tydzień a będzie jeszcze jeden. Jestem im cholernie wdzięczna bo bez nich byśmy nie dali rady ale są starej daty i marzę o tym by mieć chatę dla siebie. Po prostu za dużo, jak mój syn jest raczej dość chudym dzieckiem to po wyjeździe babci będzie jak z żartów. Pączek bez rączek. Ona by go chciała co godzinę karmić a skubany zobaczył, że od razu leci to ciągle woła AM i robię za strażnika lodówki bo potem w nocy go brzuch boli :/ plus codziennie teksty błagam nie dawajcie go do żłobka :/ wczoraj mąż był u lekarza z małym i po 2.5 tyg mamy zielone światło by wznowić adaptację to jak usłyszała, że od dzisiaj idzie myślałam, że zawału dostanie i oczywiście Asiu a co zrobisz jak będziesz chora 🙈 no pójdę do lekarza lub szpitala po coś płacę składki. Ogólnie dziadkowie są na prawdę super i się czuję jak niewdzięcznica ale za duża dawka 🥲 jak za tydzień nie będę mogła dalej normalnie funkcjonować to ja nie wiem 😂

Hit chyba roku? Godzinę po na prawdę sporym posiłku i 30 min przed kolacją chce znowu karmić dziecko to idę i mówię nie ma mowy, on nie może być głodny plis niedługo kolacja. Mama jak jest głodna to je a dziecko nie. Także nie zostawiajcie ze mną swoich dzieci bo wiecie, zeżrę ich przydział jedzenia i będą głodne 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 06:09

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny , trochę mnie nie było, ale przez zawirowania życiowe musiałam złapać trochę oddechu od wszystkiego. Byłam wczoraj na wizycie, narazie wszystko ok i jestem team girl 🩷
    Gratuluję wszystkim dobrych wieści i trzymam mocne kciuki za te, które nie zawsze słyszą tylko dobre wiadomości 🤞🤞🤞
    Szczęśliwych walentynek z naszymi maluszkami 🩷💙

Asiasia1, Kitana, Nietypowa30, Kinia197, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

Bettti proszę dopisz mnie na 1 stronie

03.08.2024: Lolcia37 🩷

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przy chłopcach widzę normalnie niebieskie serduszka, a przy dziewczynkach jakby przekreślony prostokącik. Rozumiem, że tam jest różowe serduszko? 😅 Mój iphone chyba nie zna tej emotki.

🍒 fertistim, cynk
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ