Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrykotka wrote:Hej dziewczyny. Powiem Wam, że kto korzystal z Irlandzkiej służby zdrowia ten się w cyrku nie śmieję 🤣 Miałam dzisiaj wizytę w szpitalu, USG + wywiad itp. Jak powiedziałam, że biorę zastrzyki clexane z powodu mutacji pai-1 to myślałam, że będą dzwonić do NASA. 🤣 a tak serio to dzwonili po konsultacje do innego szpitala bo kompletnie nie wiedzieli o co chodzi. Znalazłam im info w internecie bo by nie ogarneli 🤦♀️ Tysiac pytań, a z jakich badań mi to wyszło, a gdzie takie badania się robi, a kto je zlecił, a kto mi kazał brać zastrzyki (chodzę tutaj prywatnie do Polskiego ginekologa od kilku lat i on ze względu na wcześniejsze poronienie przepisał zastrzyki), spisali nawet dane lekarza 🫣 Drugi hit. Pytania o alergie. Mówię że mam alergie na kwas acetylosalicylowy a oni że nie wiedzą co to. Szukali w takim wewnętrznym systemie - nie ma. Mówię do nich że to przecież aspiryna 🤦♀️ no niby głupstwo ale tak mogą człowieka zabić. Czy lekarz nie powinien znać składu aspiryny? Serio ręce opadają, nie czuje się zaopiekowana i bezpieczna po takich sytuacjach. Całe szczęście, że mam świetnego prywatnego lekarza, niestety 150km odemnie i za gruby hajs🤣 akurat do niego jadę w piątek. A dzisiaj widziałam dzidzie, machała rączkami, zrobiło to na mnie mega wrażenie, płakałam jak głupia ❤️
Masakra... A niby taki rozwinięty i bogaty kraj 😂 Dobrze że masz polskiego lekarza który jak widać się zna na najnowszych wytycznych. Ja nie wiem jak te kobiety za granicą rodzą dzieci... też przestałam narzekać na polską służbę zdrowia odkąd zobaczyłam jak podejście do ciąży wygląda w Hiszpanii. Poszłam tam do laba zbadać progesteron, oczywiście za milion euro prywatnie, to te baby oczy na wierzch i się pytają po co chce to badać i ze musze miec skierowanie jakies bo oni takich wymyslnych badań nie robią, a na wynik czeka sie minimum tydzien... na progesteron 😂😂 Chyba byłam pierwszą kobietą w tym kraju ktora chciała zbadać proga w ciąży 😂 potem dzwonisz na infolinię żeby się dowiedzieć czy się doczekasz tego wyniku i słyszysz "for English Press 3", wciskasz 3, pytasz "do you spek English?" Słyszysz "no" i się rozłączają 😂 -
Bettti03 wrote:Dziękuję ❤️ od kwietnia idę na zwolnienie więc chętnie poświęcę się oglądaniu seriali 🤭😊
Jeny ja pracuję do 1 marca i powiem Wam że już ledwo daję radę. Mdłości I wymioty tak mi dają w kość że ledwo funkcjonuję, biorę co chwila urlop chociaż na 1 dzien, żeby trochę nabrać sił, ale mam jeszcze tyle rzeczy do przekazania... odliczam te dni do końca lutego, już tak niewiele zostało ale ciągnę ostatkiem sil... w sobotę mam wizytę, może jak zobaczę dzieciątko to doda mi sil na przeżycie tego ostatniego tygodnia ❤️Bettti03, Kitana lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Jeny ja pracuję do 1 marca i powiem Wam że już ledwo daję radę. Mdłości I wymioty tak mi dają w kość że ledwo funkcjonuję, biorę co chwila urlop chociaż na 1 dzien, żeby trochę nabrać sił, ale mam jeszcze tyle rzeczy do przekazania... odliczam te dni do końca lutego, już tak niewiele zostało ale ciągnę ostatkiem sil... w sobotę mam wizytę, może jak zobaczę dzieciątko to doda mi sil na przeżycie tego ostatniego tygodnia ❤️
-
Ewappp wrote:Masakra... A niby taki rozwinięty i bogaty kraj 😂 Dobrze że masz polskiego lekarza który jak widać się zna na najnowszych wytycznych. Ja nie wiem jak te kobiety za granicą rodzą dzieci... też przestałam narzekać na polską służbę zdrowia odkąd zobaczyłam jak podejście do ciąży wygląda w Hiszpanii. Poszłam tam do laba zbadać progesteron, oczywiście za milion euro prywatnie, to te baby oczy na wierzch i się pytają po co chce to badać i ze musze miec skierowanie jakies bo oni takich wymyslnych badań nie robią, a na wynik czeka sie minimum tydzien... na progesteron 😂😂 Chyba byłam pierwszą kobietą w tym kraju ktora chciała zbadać proga w ciąży 😂 potem dzwonisz na infolinię żeby się dowiedzieć czy się doczekasz tego wyniku i słyszysz "for English Press 3", wciskasz 3, pytasz "do you spek English?" Słyszysz "no" i się rozłączają 😂👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌
-
Bettti03 wrote:Bardzo dobrze Cię rozumiem! Też najchętniej poszłabym na zwolnienie już teraz, ale szukają kogoś na moje miejsce plus mamy gorący sezon i prosili żebym została do końca marca, żeby zdążyć wdrożyć nową osobę. Już nie mogę się doczekać tego wolnego i chwili tylko dla siebie.👱♀️1989
02/2021 🥰 początek starań
04/2023 ⏸️ciąża naturalna
06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
11/2023 👀diagnostyka
Morfologia 👌
HyCoSy 👌
Mthfr homo
Pai-1 homo
ANA ujemne
AMH 0,92 😥
TSH 1,813
FSH 5,62
LH 2,31
11/2023 👨⚕️decyzja o IVF
InviMed, dr Gizler
15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
18/12/23 bhcg 513
20/12/23 bhcg 1325
Heparyna
🧔♂️ 1987
Nasienie 👌
-
Mi sie udalo przelozyc wizyte u gina z medi z 4 marca na 26 lutego, akurat ktos zrezygnowal a ja w tym czasie weszlam na aplikacje 😁 Ideolo, bo poprzednia wizyta byla 24 stycznia, a mowil zeby przychodzic tak co 4 tygodnie. Tyle, ze jak sie zapisywalam to byl termin dopiero na marzec, a to az 6 tygodni. Wiec jestem szczesliwa, ze sie udalo przelozyc na wczesniej 😁
Ewappp, Betkaa, Cerva lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Bettti03 wrote:Bardzo dobrze Cię rozumiem! Też najchętniej poszłabym na zwolnienie już teraz, ale szukają kogoś na moje miejsce plus mamy gorący sezon i prosili żebym została do końca marca, żeby zdążyć wdrożyć nową osobę. Już nie mogę się doczekać tego wolnego i chwili tylko dla siebie.
Jakoś musimy to przetrwać... Ja przeszlam totalną metamorfozę w ciągu tych ostatnich 3 miesięcy. Chcialam też pracowac do kwietnia a nawet do mają bo mam naprawdę fajny projekt teraz i po prostu wymarzony zespół i myślałam sobie ze szkoda będzie mi ich zostawić, a teraz co rano myślę sobie "ale byłam głupia że nie poszłam na zwolnienie od razu" 😂 A w ogóle właśnie się doliczyłam że luty kończy się za 2 tygodnie a nie za tydzień i się załamałam, bo zylam w przekonaniu że jeszcze tylko tydzień 😂Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Patrykotka wrote:Dokładnie, tutaj bety też nie badają, musiałam jeździć te 150km do mojego lekarza który ze skierowaniem wysyła krew do szpitala. Żeby zbadać proga w trakcie starań też skierowanie. I najlepsze ze ja nie mogę zobaczyc ani odebrać swoich wyników tylko laboratorium wysyła wyniki do lekarza który wydał skierowanie. Tutaj idziesz do lekarza, mówisz co ci jest a on wpisuje objawy w Googlach i razem przeglądacie strony 🤣 wody utlenionej w aptece nie kupisz, nawet nie chcą sprzedać soli fizjologicznej tak sobie bez powodu, trzeba się tłumaczyć do czego potrzebujesz 🤦♀️
Naprawdę trzeba docenić te polskie warunki, przynajmniej prywatnie można znaleźć dobrą opiekę a w nagłych przypadkach to i NFZ się spisuje. I w dodatku trzeba przyznać że w naszym kraju to w ciąży mamy jak pączki w maśle 😆Patrykotka, Kitana lubią tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:Dziewczyny które były na krzywej cukrowej same kupowałyście glukozę? Będę miała badanie w luxmed
Też miałam w luxmedzie, nie trzeba mieć swojej. Pani Pielęgniarka szykuje od nich glukozę i piłam przy niej.👶🏻Starania od 2023
💔 1 x ciąża biochemiczna
Grudzień ⏸️
Dziewczynka 👧 🩷 -
Kinia197 wrote:Dziewczyny które były na krzywej cukrowej same kupowałyście glukozę? Będę miała badanie w luxmed🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Ewappp wrote:Jakoś musimy to przetrwać... Ja przeszlam totalną metamorfozę w ciągu tych ostatnich 3 miesięcy. Chcialam też pracowac do kwietnia a nawet do mają bo mam naprawdę fajny projekt teraz i po prostu wymarzony zespół i myślałam sobie ze szkoda będzie mi ich zostawić, a teraz co rano myślę sobie "ale byłam głupia że nie poszłam na zwolnienie od razu" 😂 A w ogóle właśnie się doliczyłam że luty kończy się za 2 tygodnie a nie za tydzień i się załamałam, bo zylam w przekonaniu że jeszcze tylko tydzień 😂
Co do dwóch tygodni, to nawet się nie obejrzysz jak zlecą!! -
Kinia197 wrote:Dziewczyny które były na krzywej cukrowej same kupowałyście glukozę? Będę miała badanie w luxmed
-
Bettti03 wrote:Chyba wywołałam wilka z lasu tym tematem bo dzisiaj się dowiedziałam, że szef narzeka na mnie za plecami że sobie odpuściłam i już nic nie robię. Normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera. Nie dość, że idę mu na rękę, że dalej tam siedzę to jeszcze się dowiaduje, że mnie obgaduje za plecami! A ja mimo bóli żołądka, mdłości i innych objawów jak ten wół codziennie zapieprzam, żeby nie został na lodzie 🤬🤬🤬 mam ochotę rzucić mu zwolnienie na biurko nawet o jutro!
Co do dwóch tygodni, to nawet się nie obejrzysz jak zlecą!!
Mam dokładnie takie samo szefostwo 😒I dlatego właśnie bez wahania rzuciłam L4, kiedy tylko dowiedziałam się o ciąży. Szkoda nerwów, życia, zdrowia - serio 🤷♀️Bettti03 lubi tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Chyba wywołałam wilka z lasu tym tematem bo dzisiaj się dowiedziałam, że szef narzeka na mnie za plecami że sobie odpuściłam i już nic nie robię. Normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera. Nie dość, że idę mu na rękę, że dalej tam siedzę to jeszcze się dowiaduje, że mnie obgaduje za plecami! A ja mimo bóli żołądka, mdłości i innych objawów jak ten wół codziennie zapieprzam, żeby nie został na lodzie 🤬🤬🤬 mam ochotę rzucić mu zwolnienie na biurko nawet o jutro!
Co do dwóch tygodni, to nawet się nie obejrzysz jak zlecą!!
Kochana na Twoim miejscu też bym rzuciła L4. Nie ma prawa Cię nakłaniać żebyś pracowała dłużej. Zawsze możesz powiedzieć że są powikłania i musisz leżeć i cześć. Chamstwo coś takiego... Ja nie mogę narzekać na swojego szefa, bo jest bardzo wyrozumiały i mam elastyczne godziny pracy, mogę brać wolne kiedy się gorzej czuję. Gdyby było inaczej to bez wahania bym się z dnia na dzień pożegnała.Bettti03 lubi tę wiadomość
-
O matko, nie wyobrażam sobie tego badania na razie... Ja musze zaczekać aż mdłości zmaleją bo na samą myśl o wypiciu tego na czczo mam ochotę 🤮 -
Ewappp wrote:O matko, nie wyobrażam sobie tego badania na razie... Ja musze zaczekać aż mdłości zmaleją bo na samą myśl o wypiciu tego na czczo mam ochotę 🤮
Mi gdzieś chwilę po 14 tygodniu przeszły, ale z kolei dziś kawę zwymiotowałam. Potrafiłam wymiotować kilka razy dziennie już do takiego stopnia że nawet jak wodę wypiłam to też musiałam zwrócić także wiem jaki to ból i oby jak najszybciej ci przeszło 🥰 -
Jesteśmy dzisiaj po prenatalnych. Wszystko w porządku, ryzyka niskie ❤️
Aleeee.. płci nie poznaliśmy 😭😭😭 bąbel wogole nie współpracował, lekarka nie podjęła się żeby powiedzieć choćby prawdopodobieństwo 🥲
Wiadomo zdrowie najważniejsze ale trochę jestem zawiedziona. Ukierunkowana wizja zakupowa odbiega w czasie.. 😂Kitana, Nietypowa30, Asiasia1, Lolcia37, Emzet92, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Asieek wrote:Jesteśmy dzisiaj po prenatalnych. Wszystko w porządku, ryzyka niskie ❤️
Aleeee.. płci nie poznaliśmy 😭😭😭 bąbel wogole nie współpracował, lekarka nie podjęła się żeby powiedzieć choćby prawdopodobieństwo 🥲
Wiadomo zdrowie najważniejsze ale trochę jestem zawiedziona. Ukierunkowana wizja zakupowa odbiega w czasie.. 😂
Najważniejsze, że w badaniu wszystko cacy 🤩
Płeć poznasz lada dzień 😉