X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Betkaa Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nici z mojej wizyty, lekarza dziś nie będzie 🫣 ale przynajmniej serduszka posłuchałam 🥹😍

👶 4.02.2020 synek 💙
    👼 25.12.2022 poronienie zatrzymane 13 tc 💔
    ⏸️ 26.11.2023 💝
    👶 1.08.2024 córeczka 🩷

📋 niedoczynność tarczycy, V Leiden
    💊 Euthyrox, Clexane40, Acard150, Duphaston, Nospa, Mg, wit
    age.png
  • Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś to łóżeczko Waldin 7w1? Dla mnie to fajne bo można od dostawki do tak naprawdę łóżeczka dla starszego dziecka to sobie składać więc wydaje się funkcjonalne i jest tylko jeden wydatek.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 😊
    We mnie wstąpiła siła od wczoraj- to chyba zasługa słońca. W ogrodzie wyszły mi pierwsze, zolte krokusy. Są piękne.
    Ja przyznaje ze kupiłam sama gondole już na vinted, bo po Małej miałam spacerówkę. Wózek po córce kupiłam 2w1 używany i szybko sprzedałam, ze względu ze wtedy mieszkaliśmy w mieszkaniu i zwyczajnie nie było miejsca…

Wózek jaki ja mam to muvvo- dla mnie super. Gondole upolowalam za 150 zł i to z tych większych gondoli. Jednak jak urodziny w sierpniu, to w zimie dzieciaki będą już większe, a jeszcze kombinezon itp. Moja Mała miała 6 mc jak ledwo wchodziła w „standardowa” gondole. Myśle tez ze wózek będzie mi na dole domu służył na drzemki, czy na tarasie 😊.
    Reszta rzeczy, to czekam aż poznam płeć 🤣. Przeglądam na razie vinted pod katem dostawki do łóżka, także chętnie poczytam Wasze polecanki bo w tym temacie nic nie wiem.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Dziewczyny z chorymi maluszkami wysyłam dużo sił. My dalej śpiewamy: gila goni kolejny gil, a starzy siedzieli i pili...płyn 😂

Co do wózka to rzeczywiście gwarancja ważna sprawa. My mieliśmy wymieniony stelaż ostatnio, bo rączka zaczęła pykac przy podbijaniu na chodnik. Pewnie przeciążeniowe uszkodzenie. Chętnie dowiem się jakie pojedyncze wózki polecacie, bo ja kupię sobie używkę, by móc wyjść jak człowiek na spacer bez bliźniaczek 🤣

Ja mam prośbę o polecajki. Chce kupić dostawke z Chicco. Mam upatrzona wersję next2 me, ale tych modeli jest od groma. Który i z jakimi funkcjami warto mieć? Może któraś już przerabiała ten temat? Łóżeczko nie zmieści nam się do sypialni...
    Ja mam odkupić od koleżanki z lionelo i tam ma fajne funkcje jeśli chcesz to dopytam ją o model konkretny :)

Emzet92 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Dziewczyny 😊
    We mnie wstąpiła siła od wczoraj- to chyba zasługa słońca. W ogrodzie wyszły mi pierwsze, zolte krokusy. Są piękne.
    Ja przyznaje ze kupiłam sama gondole już na vinted, bo po Małej miałam spacerówkę. Wózek po córce kupiłam 2w1 używany i szybko sprzedałam, ze względu ze wtedy mieszkaliśmy w mieszkaniu i zwyczajnie nie było miejsca…

Wózek jaki ja mam to muvvo- dla mnie super. Gondole upolowalam za 150 zł i to z tych większych gondoli. Jednak jak urodziny w sierpniu, to w zimie dzieciaki będą już większe, a jeszcze kombinezon itp. Moja Mała miała 6 mc jak ledwo wchodziła w „standardowa” gondole. Myśle tez ze wózek będzie mi na dole domu służył na drzemki, czy na tarasie 😊.
    Reszta rzeczy, to czekam aż poznam płeć 🤣. Przeglądam na razie vinted pod katem dostawki do łóżka, także chętnie poczytam Wasze polecanki bo w tym temacie nic nie wiem.
    Też się decyduję na dostawkę bo myślę że to wygodniejsze niż schylanie się do łóżeczka i wstawanie , przy synku było to uciążliwe dla mnie, ja łóżeczko z koszem Mojżesza będę mieć w salonie na drzemki i wiadomo na późniejszy okres czasu 😊

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Robiłyście już krzywą glukozową? Jak długo nie piłyście kawy, herbaty i nie jadłyście słodyczy? W internecie czytałam, że powinno się 3 dni, to prawda?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kinia197 - jak kopiłam z OLX kosz w piątek po prenatalnych ;)

Swoja droga polecam na pierwsze miesiące zamiast łóżeczka i dostawki mi się sprawdził

db5f0bcaacb4a.jpghttps://zapodaj.net/plik-fPdBTwuGH5

Sunnysunsun, Kinia197 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Kinia197 - jak kopiłam z OLX kosz w piątek po prenatalnych ;)

Swoja droga polecam na pierwsze miesiące zamiast łóżeczka i dostawki mi się sprawdził

db5f0bcaacb4a.jpghttps://zapodaj.net/plik-fPdBTwuGH5
    O jaki śliczny 🥰

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Hej. Robiłyście już krzywą glukozową? Jak długo nie piłyście kawy, herbaty i nie jadłyście słodyczy? W internecie czytałam, że powinno się 3 dni, to prawda?

Ja jak robiłam w pierwszej ciąży to nie było zaleceń tego typu więc nie wiem, może się coś zmieniło. Zapytam lekarkę w przyszłym tyg 😊
    Ja jeszcze nie miałam zlecanej ale to chyba w 6 msc dopiero

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 - 120zł + 3 prześcieradełka, polecam polować lokalnie

preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam obniżone limfocyty i bardzo wysokie niedojrzałe granulocyty, miała któraś tak ?

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Evvee27 - a byłaś przeziębiona lub świeżo po infekcji?

preg.png
  • Emiliia Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:

Ja robiłam, ale nic nie ograniczałam 🙂

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Evvee27 - a byłaś przeziębiona lub świeżo po infekcji?
    Właśnie nie ..

• Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczyny mam obniżone limfocyty i bardzo wysokie niedojrzałe granulocyty, miała któraś tak ?
    Może to przez wejście w drugi trymestr i trochę te parametry spadają. Czasem człowiek sam czyta te wyniki i
    Panikuje a lekarz spojrzy i mówi że jest ok. Nie ma co się martwić na zapas !

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli05 wrote:
    Może to przez wejście w drugi trymestr i trochę te parametry spadają. Czasem człowiek sam czyta te wyniki i
    Panikuje a lekarz spojrzy i mówi że jest ok. Nie ma co się martwić na zapas !
    Być może , nie martwię się więcej bo resztę wyników mam o dziwo super łącznie z moczem
    Dziewczyny a wy będziecie się szczepić na krztusiec ?

• Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    U mnie tak od 16 TC są już delikatne stuknięcia. Wcześniej czułam ruch, smyranko 😍😍 tyle, że ja mam łożysko na tylnej ścianie, więc szybciej poczułam. Najczęściej dostaje sygnały wieczorem w łóżku lub jak prowadzę auto 😂 pewnie Młodego usiskam 🤣
    Ja czuję to plumkanie i pływanie już z parę tygodni (od 14tc na pewno), a łożysko mam na przedniej ścianie 😁

A z wyprawki nie mam nic 🤪 muszę zejść do piwnicy i sprawdzic, co my tam właściwie mamy po młodym i w jakim stanie to jest 🙈 może w 8 miesiącu się tam przejdę 😅

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Ja czuję to plumkanie i pływanie już z parę tygodni (od 14tc na pewno), a łożysko mam na przedniej ścianie 😁

A z wyprawki nie mam nic 🤪 muszę zejść do piwnicy i sprawdzic, co my tam właściwie mamy po młodym i w jakim stanie to jest 🙈 może w 8 miesiącu się tam przejdę 😅

No ja właśnie mam 17 tc i tak od kilku dni mam takie pukanie w środku jak się położę na płasko , przedwczoraj czułam pod dłonią jak jadłam borówki amerykańskie 😂

Sunnysunsun lubi tę wiadomość

• Agata91 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostawiamy wózek po córce bo mega nam się sprawdził i teraz nie żałuję ani jednej wydanej złotówki na niego. Polecam Wam cybexa priam, kupiliśmy te niecałe 5 lat temu cały komplet czyli gondole, spacerówkę i pierwszy fotelik jajeczko, wszystko kompatybilne z jednym stelażem i przez 4 lata użytkowania byliśmy bardzo zadowoleni. Ja po cc musiałam mieć lekką gondolę (mieszkaliśmy w bloku) i cały stelaż rozkładany i składany jedną ręką. Wózek sprawdził się i w górach i na plażach i do samolotu także rewelacja. Zwłaszcza dla tych z Was które później planują jeszcze kolejne dzieciątka. Wart każdej złotówki.

Co do łóżeczka to mamy po córce dostawkę z kinderkraft i żałuję że nie kupiliśmy jej odrazu tylko gdzieś tak po 5 miesiącach bo wstawanie do łóżeczka na śpiąco mogło się różnie skończyć 🤣 a tak bobas śpi tuż obok i wystarczy jedno oko otworzyć 😄

Emzet92, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę się wózków naoglądałam na tiktoku i też planuje kupić używany.
    Najbardziej polecane espiro yoga, muuvo quick, espiro millo, bebetto flavio, anex l type.
    Mój chłop uparł się na Adamex luciano bo mu się spodobał, a ja jeszcze dziś wyczaiłam britax smile 5Z bo ma dość spory kosz.
    Wszystkie wasze wskazówki doceniam 🥰

age.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ