Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Evvee27 wrote:No ja jeśli chodzi o wyprawkę to wczoraj wybrałam się na strych zbadać teren i wózek mam nienaruszony bo super ostrechowany wraz z gondolką itp więc chyba nie będę kupować, mam łóżeczko , omaluje je na biało tylko , ogólnie stertę ciuszków które muszę poprzebierać , tak więc narazie nic nie kupuje. Jedynie zainwestuję w fotelik z cybexa z isofixem i za jakiś czas w spacerówkę też taka lepsza . Ale dużo się rozglądałam i wypatrzyłam dużo fajnych wózków z poleceń i jak coś to podeślę wam modele, zależy też jaki zakres cenowy , ja szukałam czegoś do max 2 tys ale mam też zaznaczone wózki za 4 tys 😊
Poproszę, może coś jeszcze ciekawego upoluję ❤️
-
Evvee27 wrote:Ja mam odkupić od koleżanki z lionelo i tam ma fajne funkcje jeśli chcesz to dopytam ją o model konkretnyTrudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Agata91 wrote:My zostawiamy wózek po córce bo mega nam się sprawdził i teraz nie żałuję ani jednej wydanej złotówki na niego. Polecam Wam cybexa priam, kupiliśmy te niecałe 5 lat temu cały komplet czyli gondole, spacerówkę i pierwszy fotelik jajeczko, wszystko kompatybilne z jednym stelażem i przez 4 lata użytkowania byliśmy bardzo zadowoleni. Ja po cc musiałam mieć lekką gondolę (mieszkaliśmy w bloku) i cały stelaż rozkładany i składany jedną ręką. Wózek sprawdził się i w górach i na plażach i do samolotu także rewelacja. Zwłaszcza dla tych z Was które później planują jeszcze kolejne dzieciątka. Wart każdej złotówki.
Co do łóżeczka to mamy po córce dostawkę z kinderkraft i żałuję że nie kupiliśmy jej odrazu tylko gdzieś tak po 5 miesiącach bo wstawanie do łóżeczka na śpiąco mogło się różnie skończyć 🤣 a tak bobas śpi tuż obok i wystarczy jedno oko otworzyć 😄
Też mam Priama po synku, przejechał z nami ogrom kilometrów 🙂 zostawiam go na okres zimowy, a teraz, w związku z tym, że będzie córcia, chce Miosa 😁
Jeśli któraś chciałaby zakupić Cybexa to czas oczekiwania na niektóre kolory jest spory, warto dowiadywać się wcześniej, ile trzeba czekać. Na grupie lipcówek, dziewczyny pisały, że zamawiają teraz, a odbiór jest w czerwcu.Agata91, marti lubią tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:Ja trochę się wózków naoglądałam na tiktoku i też planuje kupić używany.
Najbardziej polecane espiro yoga, muuvo quick, espiro millo, bebetto flavio, anex l type.
Mój chłop uparł się na Adamex luciano bo mu się spodobał, a ja jeszcze dziś wyczaiłam britax smile 5Z bo ma dość spory kosz.
Wszystkie wasze wskazówki doceniam 🥰
Mam po synu britax smile 3 , byłam z niego bardzo zadowolona.Kinia197 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Ja juz po wizycie. Wszystko dobrze, mam tez wyniki pappy i tez wszystko ok, ryzyka niskie
niestety zdj nie mam (ahh ten medicover), ale za 2 tyg wizyta prywatna u mojego gina to wtedy beda ladne zdj 😁
Co do plci to bobas odwracal sie dupka i gin nie mogl zbyt dobrze zobaczyc, ale powiedzial ze raczej chlopak 😅
Co do wozkow my bylismy dzis ogladac i w oko nam wpadl espiro yoga i muuvo quick 😁Lolcia37, Agata91, Betkaa, Sunnysunsun, Emiliia, Asiasia1, Emzet92, Małgosiagosia, Kinia197, Kitana, Cerva, Evvee27 lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Emiliia wrote:Też mam Priama po synku, przejechał z nami ogrom kilometrów 🙂 zostawiam go na okres zimowy, a teraz, w związku z tym, że będzie córcia, chce Miosa 😁
Jeśli któraś chciałaby zakupić Cybexa to czas oczekiwania na niektóre kolory jest spory, warto dowiadywać się wcześniej, ile trzeba czekać. Na grupie lipcówek, dziewczyny pisały, że zamawiają teraz, a odbiór jest w czerwcu.
Tak, to prawda. My zamawialiśmy w marcu a odbieraliśmy na koniec czerwca i to przy tym klasycznym kolorze nautical blue czy jakoś tak.Emiliia, marti lubią tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Hej. Robiłyście już krzywą glukozową? Jak długo nie piłyście kawy, herbaty i nie jadłyście słodyczy? W internecie czytałam, że powinno się 3 dni, to prawda?
To jeszcze przede mną, ale osobiście mam duże wątpliwości, bo czytałam że to dość spore obciążenie dla organizmu, a nie odzwierciedla prawdziwego posiłku (bo kto normalnie na jeden raz zje tyle glukozy).
Alternatywą jest podobno badanie hba1c, które po prostu robi się z krwi. Słyszałyście może o tym? -
Evvee27 wrote:Ja jak robiłam w pierwszej ciąży to nie było zaleceń tego typu więc nie wiem, może się coś zmieniło. Zapytam lekarkę w przyszłym tyg 😊
Ja jeszcze nie miałam zlecanej ale to chyba w 6 msc dopiero🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Cześć
czytam Was od samego początku, jednak ze zbyt dużego strachu nie potrafiłam do tej pory się przemoc, żeby napisać.
U nas wcześniej dwie straty do 8 tc, później diagnostyka, wszędzie wyniki dobre.. trafiliśmy do doc P., jesteśmy po szczepieniach limfocytami. W tym momencie 17+2. Nadal strach jest ogromny.
Z tą krzywą to faktycznie, mi zawsze w obciążeniu wychodzi po godzinie kosmiczny wynik. Kiedy kontroluje cukier po jedzeniu, wyniki rzadko przekraczają 100, a 120 to już w ogóle..
Miło Was wszystkie poznaćAsiasia1, Kinia197, Lolcia37, Agata91, Betkaa, Sunnysunsun, Evvee27, Emzet92, KA lubią tę wiadomość
-
Suprive wrote:Cześć
czytam Was od samego początku, jednak ze zbyt dużego strachu nie potrafiłam do tej pory się przemoc, żeby napisać.
U nas wcześniej dwie straty do 8 tc, później diagnostyka, wszędzie wyniki dobre.. trafiliśmy do doc P., jesteśmy po szczepieniach limfocytami. W tym momencie 17+2. Nadal strach jest ogromny.
Z tą krzywą to faktycznie, mi zawsze w obciążeniu wychodzi po godzinie kosmiczny wynik. Kiedy kontroluje cukier po jedzeniu, wyniki rzadko przekraczają 100, a 120 to już w ogóle..
Miło Was wszystkie poznać
Cześć i witamy. 2 straty to sporo, ale super że w końcu wszystko jest w porządku. Fajnie, że na nas trafiłaś. Staramy się wspierać wzajemnie ❤️ Dobrze mieć się kogo poradzić -
Cześć Suprive! Fajnie, że dołączyłaś. Z taką historią to nie ma co się dziwić, że strach Cię trzyma, ale zanim się obejrzysz będziesz w połowie ciąży a potem już z maleństwem przy boku. Będzie dobrze. A o P. Słyszałam, że jest magikiem 😁
@klaudia_23, a glukozę miałaś w normie? Bo faktycznie mega szybko Ci zlecono. Ostatnio robiłam w 26tc chyba +-. A jak z tym żelazem? Lekarz mówił, że ok?
@natala, nigdy o tym nie słyszałam, ciekawe.👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Cześć Suprive! Fajnie, że dołączyłaś. Z taką historią to nie ma co się dziwić, że strach Cię trzyma, ale zanim się obejrzysz będziesz w połowie ciąży a potem już z maleństwem przy boku. Będzie dobrze. A o P. Słyszałam, że jest magikiem 😁
@klaudia_23, a glukozę miałaś w normie? Bo faktycznie mega szybko Ci zlecono. Ostatnio robiłam w 26tc chyba +-. A jak z tym żelazem? Lekarz mówił, że ok?
@natala, nigdy o tym nie słyszałam, ciekawe.
Nie wiem czy mnie mialas na mysli pytajac o glukoze, no ja nic o tym nie pisalam 🤔😁 ja robilam juz glukoze i byla jakos 87. Co do krzywej mi narazie nie zlecono. Co do zelaza to lekarz nic nie powiedzial o tych wynikach, w sensie tylko, ze sa ok 😅11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
natala wrote:To jeszcze przede mną, ale osobiście mam duże wątpliwości, bo czytałam że to dość spore obciążenie dla organizmu, a nie odzwierciedla prawdziwego posiłku (bo kto normalnie na jeden raz zje tyle glukozy
).
Alternatywą jest podobno badanie hba1c, które po prostu robi się z krwi. Słyszałyście może o tym?
U mnie natomiast sprawdzilo się jedzenie ostatniego posiłku 30 min przed pójściem spać (czyli np koło 22) żeby glukoza na badaniu mi spadła do 89 😁
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Suprive wrote:Cześć
Miło Was wszystkie poznać👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g
12.08 - szpital 💞
14.08 👶
-
Ja też zamierzam się szczepić, słyszałam dużo pozytywnych opinii od koleżanek.
Co do wyników to mam to samo. Mi wydaje się, że coś wygląda kiepsko, zwłaszcza jak dotyczy tych szczególików typu objętość krwinek itd a lekarz na to „eee, nie ma źle, ważne, że te podstawowe dobre” 😅 a połowa wyników morfologi albo strzałki w górę albo w dół 🙈
Witam nowe koleżanki! Dużo przeszłyście, na pewno było ciężko ale trzeba być dobrej myśli a tu idealnie trafiłyście bo dziewczyny wspaniałe 🥰
Byłam dzisiaj na wizycie. Na 70% będzie dziewczynka 🩷
Ja się cieszę.. ale mój chyba bardziej cieszyłby sie z chłopaka 🥲 mam nadzieję, że jeśli rzeczywiście urodzi się córa to jednak zmieni zdanie i stanie się jego oczkiem w głowie 🥹Kinia197, Asiasia1, Agata91, Betkaa, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
-
Asieek wrote:Ja też zamierzam się szczepić, słyszałam dużo pozytywnych opinii od koleżanek.
Co do wyników to mam to samo. Mi wydaje się, że coś wygląda kiepsko, zwłaszcza jak dotyczy tych szczególików typu objętość krwinek itd a lekarz na to „eee, nie ma źle, ważne, że te podstawowe dobre” 😅 a połowa wyników morfologi albo strzałki w górę albo w dół 🙈
Witam nowe koleżanki! Dużo przeszłyście, na pewno było ciężko ale trzeba być dobrej myśli a tu idealnie trafiłyście bo dziewczyny wspaniałe 🥰
Byłam dzisiaj na wizycie. Na 70% będzie dziewczynka 🩷
Ja się cieszę.. ale mój chyba bardziej cieszyłby sie z chłopaka 🥲 mam nadzieję, że jeśli rzeczywiście urodzi się córa to jednak zmieni zdanie i stanie się jego oczkiem w głowie 🥹
To u mnie było tak, że chłop nastawiał się na synusia, jak ginekolog powiedział że córa to nie mógł w to uwierzyć, nawet dopytywał czy to już jest pewne, a ginekolog na to że się nie da nic przykleić i chwilę miał focha ale takiego na żarty. Mój już zdążył się przyzwyczaić do myśli że jednak dziewczynka. Nawet już wspólnie powoli nad imieniem myślimy i na pewno będzie jego oczkiem w głowie. Nawet ginekolog powiedział, że córki są zawsze bardziej tatusiów 🥰
-
klaudia_23 wrote:Nie wiem czy mnie mialas na mysli pytajac o glukoze, no ja nic o tym nie pisalam 🤔😁 ja robilam juz glukoze i byla jakos 87. Co do krzywej mi narazie nie zlecono. Co do zelaza to lekarz nic nie powiedzial o tych wynikach, w sensie tylko, ze sa ok 😅
@Asieek, gratuluję córeczki! A tatuś na pewno oszaleje 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 04:03
Asieek lubi tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙