X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Przepraszam, że się wtrące ale mam pytanko. Dziś pojawił się u mnie przeźroczysto kremowy śluz, dość obfity. Wcześniej prawie w ogole go nie było. Czy to normalne czy raczej powinnam się martwić? Wizytę mam jutro popołudniu ale przez wczesniejszą stratę trochę panikuję...

preg.png
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Stąd moje pytanie, który to tydzień. Z tego co wiem, to właśnie ma jeszcze czas, żeby się podnieść. Trzymam kciuki, żeby tak było.

Ja po prostu uwazam, ze po to się ma prowadzącego, by miał ciągłość wiedzy o ciąży, a szczególnie w tak ważnym momencie. Zakładam, że prowadzący porówna wyniki z teraz i z ostatniej wizyty pod kątem lokalizacji łożyska.

Dziękuję 😊 też mam taką nadzieję.
    Też jestem zdania, że powinna o wszystkim wiedzieć, jednak wiem, że przyjmuje tylko raz w tygodniu w moim mieście i ciężko jest się załapać na dodatkowy termin.
    Ciekawa właśnie jestem tego co powie bo i na poprzednich wizyta i na prenatalnych łożysko znajdowało się na tylnej ścianie.

Plusem dzisiejszej wizyty jest potwierdzenie się, że już na 99% będzie dziewczynka 😁
    Cieszę się bo od znajomej zdążyłam już odkupić 3 pudła ciuszków. Aktualnie poluje na olxie i Vinted na dostawkę

Emzet92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieek wrote:
    Dziękuję 😊 też mam taką nadzieję.
    Też jestem zdania, że powinna o wszystkim wiedzieć, jednak wiem, że przyjmuje tylko raz w tygodniu w moim mieście i ciężko jest się załapać na dodatkowy termin.
    Ciekawa właśnie jestem tego co powie bo i na poprzednich wizyta i na prenatalnych łożysko znajdowało się na tylnej ścianie.

Plusem dzisiejszej wizyty jest potwierdzenie się, że już na 99% będzie dziewczynka 😁
    Cieszę się bo od znajomej zdążyłam już odkupić 3 pudła ciuszków. Aktualnie poluje na olxie i Vinted na dostawkę
    Ja poluję na łóżeczko chicco baby hug 4w1. Mój must have. 😁

1;20716;93
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Ja poluję na łóżeczko chicco baby hug 4w1. Mój must have. 😁

Planujesz go miec jako dostawke i do przemieszczania po mieszkaniu czy dostawke oddzielnie inna? 😁

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Planujesz go miec jako dostawke i do przemieszczania po mieszkaniu czy dostawke oddzielnie inna? 😁
    Tylko i wyłącznie do użytku wciągu dnia i jazdę między salonem a kuchnią:) potrzebuję mobilnego łóżeczka na kółkach a to ma tyle funkcji, że posłuży na długo. Do spania na noc wstawię normalne łóżeczko do sypialni.

klaudia_23 lubi tę wiadomość

1;20716;93
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Tylko i wyłącznie do użytku wciągu dnia i jazdę między salonem a kuchnią:) potrzebuję mobilnego łóżeczka na kółkach a to ma tyle funkcji, że posłuży na długo. Do spania na noc wstawię normalne łóżeczko do sypialni.
    Jejku, ja tak żałuję, że mi się łóżeczko nie zmieści w sypialni... Moje doświadczenie pokazuje, że jednak spanie w łóżeczku od początku pomaga w nauce samodzielnego zasypiania później.
    Kupiłam dostawkę Chicco next2me magic i wydaje się ekstra. Gdybym miała większe mieszkanie to pewnie zrobiłabym tak jak Ty. Moją dostawką zamierzam driftowac na linii salon/sypialnia 🤣🤣

Klarara lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• justinas Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka wrote:
    Hej dziewczyny! Przepraszam, że się wtrące ale mam pytanko. Dziś pojawił się u mnie przeźroczysto kremowy śluz, dość obfity. Wcześniej prawie w ogole go nie było. Czy to normalne czy raczej powinnam się martwić? Wizytę mam jutro popołudniu ale przez wczesniejszą stratę trochę panikuję...

Biały śluz raczej jest uznawany za bezpieczny, związany z hormonami. Jak się martwisz i jak jest go bardzo dużo, nie ustępuje to może lepiej zapytać lekarza, chociaż zadzwonić. Trzymam kciuki, żeby było dobrze i nic Cię już nie niepokoiło.

event.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już imiona? U nas ciężko z tym.
    Dogadujemy się tylko w kwestii, że żadnych Lenek, Zoś i Julek... 😅

1;20716;93
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    A macie już imiona? U nas ciężko z tym.
    Dogadujemy się tylko w kwestii, że żadnych Lenek, Zoś i Julek... 😅

Na początku mi się podobała Róża albo Celinka. Narzeczonemu nie koniecznie, jego babcia zaproponowała imię Rozalia, które nam się nawet podoba. Narzeczonemu również chodzi ostatnio po głowie Lukrecja, które też mi się nawet podoba. Może wy coś doradzicie 😂

natala lubi tę wiadomość

age.png
  • natala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Na początku mi się podobała Róża albo Celinka. Narzeczonemu nie koniecznie, jego babcia zaproponowała imię Rozalia, które nam się nawet podoba. Narzeczonemu również chodzi ostatnio po głowie Lukrecja, które też mi się nawet podoba. Może wy coś doradzicie 😂

U mnie faworytem jest właśnie Celina! W grze są jeszcze Oliwia i Estera. Podoba mi się tez Olimpia, ale mąż nie jest przekonany :D

Dzisiaj jestem po wizycie u gina - córeczka waży około 170 g <3
    Podobno nawet jest trochę większa niż wskazuje wiek (16+6)

Mam też rozrysowane poszczególne rozmiary główki, brzuszka, długość kości udowej i każda wartość jest inna w sensie ich średniej - czasami jest powyżej średniej, czasami poniżej, a czasami centralnie w środku "statystyk" - Czy sugerować się tym w ogóle?

Asiasia1, Kinia197 lubią tę wiadomość

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natala wrote:

Mam też rozrysowane poszczególne rozmiary główki, brzuszka, długość kości udowej i każda wartość jest inna w sensie ich średniej - czasami jest powyżej średniej, czasami poniżej, a czasami centralnie w środku "statystyk" - Czy sugerować się tym w ogóle?

To się będzie jeszcze zmieniać tysiąc razy, więc spokojnie nie trzeba na to patrzeć :) Poza tym trzeba wziąć pod uwagę margines błędu na takich pomiarach USG. zdrówka 💚

Mamma-mia lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Z tych wymienionych to dla mnie Rozalia :)
    Musisz jeszcze połączyć imię z nazwiskiem. Może wtedy problem rozwiąże się sam 😁 jak zobaczycie, które najbardziej się zgrywa.
    Imię dla dziewczynki to jeszcze dla mnie łatwiej znaleźć.. Berenika, Matylda, hmm Kaja, Sara..
    Ale dla chłopca? Pustka... Po głowie chodzi mi tylko Jeremi.

Kinia197 lubi tę wiadomość

1;20716;93
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Oskar :)

Anetka1610 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justinas wrote:
    Biały śluz raczej jest uznawany za bezpieczny, związany z hormonami. Jak się martwisz i jak jest go bardzo dużo, nie ustępuje to może lepiej zapytać lekarza, chociaż zadzwonić. Trzymam kciuki, żeby było dobrze i nic Cię już nie niepokoiło.

Dziękuję za odpowiedź. Byłam dziś u lekarza, wszystko dobrze 😊 poprostu zrobiło się jej więcej co podobno jest możliwe.
    Dzidziuś ma się dobrze, waży około 189 g ❤️ na tą chwilę wszystko w jak najlepszym porządku i oby tak zostało do końca. Musi tak być!
    Dodam, że na 90% będzie to chłopiec🩵 za tydzień prenatalne to pewnie wtedy to potwierdzą.

Asiasia1, justinas, KA, Kinia197, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie wybraliśmy, z synkiem mieliśmy mega duży problem i teraz jak będzie kolejny chłopak to jest jeszcze ciężej 🙈 ale z typów to Wiktor, Julian albo Emil ☺️

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • justinas Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Byłam dziś u lekarza, wszystko dobrze 😊 poprostu zrobiło się jej więcej co podobno jest możliwe.
    Dzidziuś ma się dobrze, waży około 189 g ❤️ na tą chwilę wszystko w jak najlepszym porządku i oby tak zostało do końca. Musi tak być!
    Dodam, że na 90% będzie to chłopiec🩵 za tydzień prenatalne to pewnie wtedy to potwierdzą.

To super, cieszę się, że wszystko dobrze:) Kolejny chłopczyk na naszym forum, fajnie.

MamaEryka lubi tę wiadomość

event.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja nie znam jeszcze płci? 🙈
    Dla dziewczynki mamy Antonina- będzie wtedy Zosia i Tosia w domu 😊
    Z chłopcem mamy problem- Adam, Mikołaj, Ignacy… ale zadne nie jest takie ze to to.

Z rzeczy dla bobasa to na razie kupiłam gondole, która pasuje do stelaża spacerówki po córce-muuvo quick.
    A dzisiaj przyszło od innego sprzedawcy z vinted łóżeczko-dostawca kinderkraft koya. Jest śliczne.
    Z reszta czekam na płeć. Połówkowe mam 3/04. Mojego ginekologa 22/03. Może coś się wyjaśni 🙈

Kinia197 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • justinas Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imionami u mnie też problem. Jeszcze nie wybraliśmy dla synka, być może dopiero jak się urodzi coś wymyślimy.

event.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na połówkowych w luxmedzie, moja malutka waży 291g 🩷 wszystko dobrze.
    Imienia jeszcze nie mamy.
    Z wyprawki narazie kupiłam 2 słodkie sukieneczki 🥰

justinas, Emzet92, Asieek, klaudia_23, Asiasia1 lubią tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Dziś byłam na połówkowych w luxmedzie, moja malutka waży 291g 🩷 wszystko dobrze.
    Imienia jeszcze nie mamy.
    Z wyprawki narazie kupiłam 2 słodkie sukieneczki 🥰
    Dziewczyny, ja też jestem już po połówkowych. Zdrowy zuch rośnie 😍 365g, dziś 20+0. Z usg ciągle większy 🤣 szyjka ponad 5cm, jestem spokojniejsza. Młody trzymał sobie ręce na głowie i mam ultra słodkie zdjęcia 3d 💜💜 na usg byliśmy całą rodziną! Total piękna chwila jak bliźniaczki wolały do ekranu dzidzia 😍😍
    Aaa i Bożydar chyba zostanie Szymonem 😃 choć mąż naciska na Rysia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 21:24

Asieek, Lolcia37, klaudia_23, Małgosiagosia, Asiasia1, Betkaa lubią tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ