Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Przepraszam, że się wtrące ale mam pytanko. Dziś pojawił się u mnie przeźroczysto kremowy śluz, dość obfity. Wcześniej prawie w ogole go nie było. Czy to normalne czy raczej powinnam się martwić? Wizytę mam jutro popołudniu ale przez wczesniejszą stratę trochę panikuję...
-
Emzet92 wrote:Stąd moje pytanie, który to tydzień. Z tego co wiem, to właśnie ma jeszcze czas, żeby się podnieść. Trzymam kciuki, żeby tak było.
Ja po prostu uwazam, ze po to się ma prowadzącego, by miał ciągłość wiedzy o ciąży, a szczególnie w tak ważnym momencie. Zakładam, że prowadzący porówna wyniki z teraz i z ostatniej wizyty pod kątem lokalizacji łożyska.
Dziękuję 😊 też mam taką nadzieję.
Też jestem zdania, że powinna o wszystkim wiedzieć, jednak wiem, że przyjmuje tylko raz w tygodniu w moim mieście i ciężko jest się załapać na dodatkowy termin.
Ciekawa właśnie jestem tego co powie bo i na poprzednich wizyta i na prenatalnych łożysko znajdowało się na tylnej ścianie.
Plusem dzisiejszej wizyty jest potwierdzenie się, że już na 99% będzie dziewczynka 😁
Cieszę się bo od znajomej zdążyłam już odkupić 3 pudła ciuszków. Aktualnie poluje na olxie i Vinted na dostawkęEmzet92 lubi tę wiadomość
-
Asieek wrote:Dziękuję 😊 też mam taką nadzieję.
Też jestem zdania, że powinna o wszystkim wiedzieć, jednak wiem, że przyjmuje tylko raz w tygodniu w moim mieście i ciężko jest się załapać na dodatkowy termin.
Ciekawa właśnie jestem tego co powie bo i na poprzednich wizyta i na prenatalnych łożysko znajdowało się na tylnej ścianie.
Plusem dzisiejszej wizyty jest potwierdzenie się, że już na 99% będzie dziewczynka 😁
Cieszę się bo od znajomej zdążyłam już odkupić 3 pudła ciuszków. Aktualnie poluje na olxie i Vinted na dostawkę1;20716;93 -
klaudia_23 wrote:Planujesz go miec jako dostawke i do przemieszczania po mieszkaniu czy dostawke oddzielnie inna? 😁
potrzebuję mobilnego łóżeczka na kółkach a to ma tyle funkcji, że posłuży na długo. Do spania na noc wstawię normalne łóżeczko do sypialni.
klaudia_23 lubi tę wiadomość
1;20716;93 -
Klarara wrote:Tylko i wyłącznie do użytku wciągu dnia i jazdę między salonem a kuchnią
potrzebuję mobilnego łóżeczka na kółkach a to ma tyle funkcji, że posłuży na długo. Do spania na noc wstawię normalne łóżeczko do sypialni.
Kupiłam dostawkę Chicco next2me magic i wydaje się ekstra. Gdybym miała większe mieszkanie to pewnie zrobiłabym tak jak Ty. Moją dostawką zamierzam driftowac na linii salon/sypialnia 🤣🤣Klarara lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
MamaEryka wrote:Hej dziewczyny! Przepraszam, że się wtrące ale mam pytanko. Dziś pojawił się u mnie przeźroczysto kremowy śluz, dość obfity. Wcześniej prawie w ogole go nie było. Czy to normalne czy raczej powinnam się martwić? Wizytę mam jutro popołudniu ale przez wczesniejszą stratę trochę panikuję...
Biały śluz raczej jest uznawany za bezpieczny, związany z hormonami. Jak się martwisz i jak jest go bardzo dużo, nie ustępuje to może lepiej zapytać lekarza, chociaż zadzwonić. Trzymam kciuki, żeby było dobrze i nic Cię już nie niepokoiło. -
Klarara wrote:A macie już imiona? U nas ciężko z tym.
Dogadujemy się tylko w kwestii, że żadnych Lenek, Zoś i Julek... 😅
Na początku mi się podobała Róża albo Celinka. Narzeczonemu nie koniecznie, jego babcia zaproponowała imię Rozalia, które nam się nawet podoba. Narzeczonemu również chodzi ostatnio po głowie Lukrecja, które też mi się nawet podoba. Może wy coś doradzicie 😂natala lubi tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:Na początku mi się podobała Róża albo Celinka. Narzeczonemu nie koniecznie, jego babcia zaproponowała imię Rozalia, które nam się nawet podoba. Narzeczonemu również chodzi ostatnio po głowie Lukrecja, które też mi się nawet podoba. Może wy coś doradzicie 😂
U mnie faworytem jest właśnie Celina! W grze są jeszcze Oliwia i Estera. Podoba mi się tez Olimpia, ale mąż nie jest przekonany
Dzisiaj jestem po wizycie u gina - córeczka waży około 170 g
Podobno nawet jest trochę większa niż wskazuje wiek (16+6)
Mam też rozrysowane poszczególne rozmiary główki, brzuszka, długość kości udowej i każda wartość jest inna w sensie ich średniej - czasami jest powyżej średniej, czasami poniżej, a czasami centralnie w środku "statystyk" - Czy sugerować się tym w ogóle?
Asiasia1, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
natala wrote:
Mam też rozrysowane poszczególne rozmiary główki, brzuszka, długość kości udowej i każda wartość jest inna w sensie ich średniej - czasami jest powyżej średniej, czasami poniżej, a czasami centralnie w środku "statystyk" - Czy sugerować się tym w ogóle?
To się będzie jeszcze zmieniać tysiąc razy, więc spokojnie nie trzeba na to patrzećPoza tym trzeba wziąć pod uwagę margines błędu na takich pomiarach USG. zdrówka 💚
Mamma-mia lubi tę wiadomość
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
Kinia197 wrote:Na początku mi się podobała Róża albo Celinka. Narzeczonemu nie koniecznie, jego babcia zaproponowała imię Rozalia, które nam się nawet podoba. Narzeczonemu również chodzi ostatnio po głowie Lukrecja, które też mi się nawet podoba. Może wy coś doradzicie 😂
Musisz jeszcze połączyć imię z nazwiskiem. Może wtedy problem rozwiąże się sam 😁 jak zobaczycie, które najbardziej się zgrywa.
Imię dla dziewczynki to jeszcze dla mnie łatwiej znaleźć.. Berenika, Matylda, hmm Kaja, Sara..
Ale dla chłopca? Pustka... Po głowie chodzi mi tylko Jeremi.Kinia197 lubi tę wiadomość
1;20716;93 -
justinas wrote:Biały śluz raczej jest uznawany za bezpieczny, związany z hormonami. Jak się martwisz i jak jest go bardzo dużo, nie ustępuje to może lepiej zapytać lekarza, chociaż zadzwonić. Trzymam kciuki, żeby było dobrze i nic Cię już nie niepokoiło.
Dziękuję za odpowiedź. Byłam dziś u lekarza, wszystko dobrze 😊 poprostu zrobiło się jej więcej co podobno jest możliwe.
Dzidziuś ma się dobrze, waży około 189 g ❤️ na tą chwilę wszystko w jak najlepszym porządku i oby tak zostało do końca. Musi tak być!
Dodam, że na 90% będzie to chłopiec🩵 za tydzień prenatalne to pewnie wtedy to potwierdzą.Asiasia1, justinas, KA, Kinia197, marti lubią tę wiadomość
-
MamaEryka wrote:Dziękuję za odpowiedź. Byłam dziś u lekarza, wszystko dobrze 😊 poprostu zrobiło się jej więcej co podobno jest możliwe.
Dzidziuś ma się dobrze, waży około 189 g ❤️ na tą chwilę wszystko w jak najlepszym porządku i oby tak zostało do końca. Musi tak być!
Dodam, że na 90% będzie to chłopiec🩵 za tydzień prenatalne to pewnie wtedy to potwierdzą.
To super, cieszę się, że wszystko dobrze:) Kolejny chłopczyk na naszym forum, fajnie.MamaEryka lubi tę wiadomość
-
Czy tylko ja nie znam jeszcze płci? 🙈
Dla dziewczynki mamy Antonina- będzie wtedy Zosia i Tosia w domu 😊
Z chłopcem mamy problem- Adam, Mikołaj, Ignacy… ale zadne nie jest takie ze to to.
Z rzeczy dla bobasa to na razie kupiłam gondole, która pasuje do stelaża spacerówki po córce-muuvo quick.
A dzisiaj przyszło od innego sprzedawcy z vinted łóżeczko-dostawca kinderkraft koya. Jest śliczne.
Z reszta czekam na płeć. Połówkowe mam 3/04. Mojego ginekologa 22/03. Może coś się wyjaśni 🙈Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Dziś byłam na połówkowych w luxmedzie, moja malutka waży 291g 🩷 wszystko dobrze.
Imienia jeszcze nie mamy.
Z wyprawki narazie kupiłam 2 słodkie sukieneczki 🥰justinas, Emzet92, Asieek, klaudia_23, Asiasia1 lubią tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Lolcia37 wrote:Dziś byłam na połówkowych w luxmedzie, moja malutka waży 291g 🩷 wszystko dobrze.
Imienia jeszcze nie mamy.
Z wyprawki narazie kupiłam 2 słodkie sukieneczki 🥰
Aaa i Bożydar chyba zostanie Szymonem 😃 choć mąż naciska na Rysia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 21:24
Asieek, Lolcia37, klaudia_23, Małgosiagosia, Asiasia1, Betkaa lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g