X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Właśnie… tak jest ze każdy bobas jest inny. Jak byłam na szkole rodzenia to zapytałam o „typowy” dzień z noworodkiem to mnie położna wyśmiała. Dopiero potem zrozumiałam dlaczego. Myślałam ze są jakieś schematy, godziny co i jak po kolei a tu się okazało ze to była zupełna prowizorka. Po prostu tak robić żeby dziecko było czyste najedzone i wyspana 🤣.

Mogę jeszcze polecić dla tych bardziej zeschizowanych mam wagę dla dziecka. Ja miałam bo walczyłam żeby mała była kp a nie żebym ciagle odciagala mleko… była u mnie doradczyni laktacyjna niby wszystko wiedziałam i karmiłam piersią. A potem był dzień ze mi dziecko płakało non stop. Aż zadzwoniłam po pediatrę do domu. I się okazało ze po prostu płakało z głodu…. A ja myślałam ze dobrze je, ze dobrze przystawiam…. I wtedy kupiłam wagę i jednak nie jadła dobrze ☹️ A ja wróciłam do ściągania mleka… probowalam jeszcze pare razy kp ale nic z tego. Nie wiem jak tym razem będzie… to mnie przeraża.
    To nie Twoja wina z karmieniem. Z tego co słyszę to częste. Waga jest dobrym rozwiązaniem, ja akurat przy wczesniakach miałam z automatu. Pożyczałam ostatnio przyjaciółce, która urodziła dzidzię w styczniu, są właśnie kpi, ale próbuje się przestawić na kp. Okazało się, że przez 15 min ssania zjadła 10ml 😔 a przystawiona niby okej, była u niej CDL, wg niej ssała. A później dziecko płacze i Ty się się glowisz o co chodzi, bo przecież jadło długo. Ech. Mnie też to teraz przeraża.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Hahahha brawo 🤣 no to się powinnaś cieszyć ze wreszcie się podobasz cioci 🤣 też takie komentarze słyszałam, najczęściej mówi to oczywiście moja ukochana teściowa. Jak się tylko dowieeziala to jedna z pierwszych rzeczy jaką usłyszałam poza "no w końcu" to że wreszcie taka chuda nie będę bo już zaczęłam brzydko wyglądać 🤣 za to moja mama np. ostatnio po tym jak dłuższy czas mnie nie widziala przywitała mnie z entuzjazmem słowami " ooo jaki grubasek" 🤣 wiem że to było nie po to żeby mi zrobić przykrość ale wkurzają mnie te teksty fest 😅
    A dużo już przytyłaś ? Mnie już tak takie teksty zniechęcają wgl do chodzenia do pracy że mam ochotę nie pokazywać się nikomu do końca ciąży 😵 ja mam już +7 kg no ale cóż taki stan więc wydaje mi się że nie na miejscu takie komentowanie 🤨

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za listę wyprawkowa ❤️

Klapki do szpitala najlepiej większe, ja pamietam ze miałam problem żeby założyć swoje klapki tak mi stopy spuchły… aż paznokcie mnie bolały 😱 ale jak już jest dziecko całe i zdrowe to żaden ból nie przeszkadza. Ani brak snu 🤣
    No i co mnie zdziwiło i teraz mi się przypomina to problem z pierwsza kupa po porodzie. Lepiej być przygotowanym na to… 🙈

Bettti03, Evvee27, Emzet92 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny. Nie było mnie raptem dwa dni i 4 strony do nadrobienia 🤭

W skrócie odnosząc się do durnych tekstów to przede wszystkim ludzie po prostu kompletnie nie myślą jak mówią. Pieprzą trzy po trzy i zupełnie nie liczą się z tym, że kogoś może to zaboleć, a im człowiek starszy tym bardziej ma w dupie to czy kogoś urazi tym co mówi. Chrzanić to! Żeby trochę odczarować to jacy ludzie są pochwale się, że dzisiaj Pan przepuścił mnie w kolejce w lidlu co było bardzo miłe i zaskakujące. Ostatnio też u lekarza młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsce siedzące. Także nie traćmy nadziei :)

Dziewczyny, jako, że przy przepisywaniu Waszych maili narobiłam błędów przepraszam jeżeli wiadomość do kogoś dotarła dwa razy. Dajcie znać jakby nie dotarła wcale.

Pochwalę się tez, że jednak uda nam się wybrać na krótkie wakacje i na majówkę ruszamy do Chorwacji❤️ mam nadzieję, że przeżyje podróż samochodem (1200km w jedną stronę), ale myślę że słoneczko i widoki wszystko wynagrodzą :)

Macie jakieś plany wyjazdowe jeszcze przed porodem ?

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    A dużo już przytyłaś ? Mnie już tak takie teksty zniechęcają wgl do chodzenia do pracy że mam ochotę nie pokazywać się nikomu do końca ciąży 😵 ja mam już +7 kg no ale cóż taki stan więc wydaje mi się że nie na miejscu takie komentowanie 🤨

Ja przytyłam już 10 🤣 ale teraz od 2 tygodni waga stoi w miejscu więc może już nabrałam rezerwy 😅
    Jakoś się tym nie przejmuje, produkuję człowieka więc widocznie tyle organizm potrzebuje 🙂 teksty ludzi są wkurzające, ale to tylko świadczy o tych ludziach. Warto zapamiętać sobie ze 2 riposty na takie sytuacje i z uśmiechem na twarzy odpowiadać na takie żenujące teksty 😄

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Ja przytyłam już 10 🤣 ale teraz od 2 tygodni waga stoi w miejscu więc może już nabrałam rezerwy 😅
    Jakoś się tym nie przejmuje, produkuję człowieka więc widocznie tyle organizm potrzebuje 🙂 teksty ludzi są wkurzające, ale to tylko świadczy o tych ludziach. Warto zapamiętać sobie ze 2 riposty na takie sytuacje i z uśmiechem na twarzy odpowiadać na takie żenujące teksty 😄

Mi na początku 4 kg szybko się zgromadziło a teraz to tak 1 kg na miesiąc 😅 no podobno że musi się gromadzić tkanka tłuszczową żeby był polarm dla maleństwa . Ja również staram się nie przejmować bo jak dla mnie tragedii nie ma ale najgorsze są głupie teksty które no robią lekką frustrację .
    Ja tej ciotce odpowiedziałam że „no kiedyś musiałam przytyć” 😁

Czasem mi się wydaje że mojej teściowej najbardziej psuje fakt że przytyłam , bo ona całe życie na diecie i momentami odnosilam wrażenie że w jakiś sposób próbuje mi dorównać 🤣 ale to tylko moje wrażenie , może po prostu się odchudza 😄

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

W skrócie odnosząc się do durnych tekstów to przede wszystkim ludzie po prostu kompletnie nie myślą jak mówią. Pieprzą trzy po trzy i zupełnie nie liczą się z tym, że kogoś może to zaboleć, a im człowiek starszy tym bardziej ma w dupie to czy kogoś urazi tym co mówi. Chrzanić to! Żeby trochę odczarować to jacy ludzie są pochwale się, że dzisiaj Pan przepuścił mnie w kolejce w lidlu co było bardzo miłe i zaskakujące. Ostatnio też u lekarza młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsce siedzące. Także nie traćmy nadziei :)

Dziewczyny, jako, że przy przepisywaniu Waszych maili narobiłam błędów przepraszam jeżeli wiadomość do kogoś dotarła dwa razy. Dajcie znać jakby nie dotarła wcale.

Pochwalę się tez, że jednak uda nam się wybrać na krótkie wakacje i na majówkę ruszamy do Chorwacji❤️ mam nadzieję, że przeżyje podróż samochodem (1200km w jedną stronę), ale myślę że słoneczko i widoki wszystko wynagrodzą :)

Ooo to bardzo miło ze strony tego pana ! Czyli nie każdy taki zły jest 🥹 no ja wczoraj mimo taką wspaniałą klientkę która prosiła żebym brzuszek pokazała , bo miałam taką luźną sukienkę, i jak jej pokazałam to się tak zachwyciła i w ogóle tak miło 🥹

Ogólnie mam historię ! Wczoraj miałam klientkę , która przyszła wcześniej do mnie i poszła tak z tyłka zrobić sobie test ciążowy bo się jej okres 8 dni spóźniał a dziś miała iść na siłkę i chciała wywołać okres po prostu, wiecie jak to jest - zrobisz test okres za 2 h się pojawia 🤣 no i wyszły jej dwie tłuste krechy ! A ona dostała diagnozę że nigdy naturalnie w ciążę nie zajdzie ! Taką biedną roztrzęsioną była , a ja się tak ucieszyłam jakbym to ja robiła ten test 🥹 także dziś czekam na wiadomość od niej jaka beta wyjdzie 🥰🥰

Bettti03, justinas, Asiasia1, Emzet92, Cerva, enpe, marti lubią tę wiadomość

• Tosiaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam teraz skończony 22 tydzień ciąży. Od wczoraj mam ból brzucha jak na okres. Trwa on chwilkę i ustępuje. Wy też tak macie?

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiaa wrote:
    Dziewczyny mam teraz skończony 22 tydzień ciąży. Od wczoraj mam ból brzucha jak na okres. Trwa on chwilkę i ustępuje. Wy też tak macie?
    Ja mam od kilku dni, rano po przebudzeniu taki ból. Dosłownie identyczny jak zaraz przed okresem. Utrzymuje się 1-2 minuty i przechodzi.

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:

Ja mam za to turbo szczęście do miłych obcych 😅 byłam ostatnio w Rossmanie i miałam 2 produkty + byłam z dzieckiem i co? Jakaś babka koło 50 się wepchnęła i mówi, że ma tylko siatkę po czym płaciła monetami po 5-10 gr 😂 tak mnie zamurowało, że ją wpuściłam i nic nie powiedziałam, a serio po mnie już widać. Jak porównałam foty w ciąży z młodym to mam brzuch taki jak miałam koło 25 tc plus było gorąco więc miałam sukienkę i serio nie dało się nie zauważyć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 13:41

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja znowu wpadam z pytaniami kadrowymi. Pewnie już pytałam, ale oczywiście wolę się znowu upewnić. Od maja chcę iść na zwolnienie, ale bardzo zależy mi, żeby cały kwiecień wliczył mi się do zwolnienia i macierzyńskiego. Czy jak pójdę sobie na tydzień urlopu zwykłego w kwietniu to będzie miało jakikolwiek wpływ na późniejszą kwotę na zwolnieniu i macierzyńskim? Bo na l4 w kwietniu o ile dobrze rozumiem nie powinnam się wybierać w tej sytuacji?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Asieek Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na urlopie zwykle dostawałam większą wypłatę niż będąc w pracy, więc myślę, że na plus :)

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mega polecajka z pepco !
    Jesli którejś urosły piersi i muszą zmienić biustonosz, są świetne teraz w pepco takie całe z siateczki i kosztują raptem 30 zł 😄 wczoraj sobie kupiłam , różowy w stokrotki , co prawda w obwodzie jest na mnie troszkę za duży ale jak zapnę na te pierwsze klipsy to jest w miarę , fajnie zbiera piersi i nie wiszą 😂 plus majtki bezszwowe -i nieuciskowe idealne na ciążowy brzuszek , całe zabudowane 2szt za 15 zł ! Tylko rozmiarówkę standardową bierzcie bo ja wzięłam M-ki i są troszkę za duże 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 12:55

Małgosiagosia, justinas lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Dziewczyny mega polecajka z pepco !
    Jesli którejś urosły piersi i muszą zmienić biustonosz, są świetne teraz w pepco takie całe z siateczki i kosztują raptem 30 zł 😄 wczoraj sobie kupiłam , różowy w stokrotki , co prawda w obwodzie jest na mnie troszkę za duży ale jak zapnę na te pierwsze klipsy to jest w miarę , fajnie zbiera piersi i nie wiszą 😂 plus majtki bezszwowe -i nieuciskowe idealne na ciążowy brzuszek , całe zabudowane 2szt za 15 zł ! Tylko rozmiarówkę standardową bierzcie bo ja wzięłam M-ki i są troszkę za duże 😄
    Muszę koniecznie się wybrać.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje się po krzywej 😃 miałam tylko 5 min kryzysu wymiotnego, usiadłam sobie pod klimatyzacja i jakoś poszło 🥳 do tego trafiłam na moją ulubioną pielęgniarkę, za każdym razem udało się za pierwszym wkuciem pobrać krew. W moim przypadku to sukces 🤣 a teraz wyniki. Może któraś z Was pokusi się o interpretację, lekarz w środę 🙂 glukoza była tak: 68.5, 118, 82. Norma na czczo jest od 70, więc chyba lekko pod jestem. Dla reszty norm nie ma podanych.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Dziewczyny, melduje się po krzywej 😃 miałam tylko 5 min kryzysu wymiotnego, usiadłam sobie pod klimatyzacja i jakoś poszło 🥳 do tego trafiłam na moją ulubioną pielęgniarkę, za każdym razem udało się za pierwszym wkuciem pobrać krew. W moim przypadku to sukces 🤣 a teraz wyniki. Może któraś z Was pokusi się o interpretację, lekarz w środę 🙂 glukoza była tak: 68.5, 118, 82. Norma na czczo jest od 70, więc chyba lekko pod jestem. Dla reszty norm nie ma podanych.
    Mi to wygląda na dobre wyniki kochana 😊

Emzet92 lubi tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Dziewczyny a ja znowu wpadam z pytaniami kadrowymi. Pewnie już pytałam, ale oczywiście wolę się znowu upewnić. Od maja chcę iść na zwolnienie, ale bardzo zależy mi, żeby cały kwiecień wliczył mi się do zwolnienia i macierzyńskiego. Czy jak pójdę sobie na tydzień urlopu zwykłego w kwietniu to będzie miało jakikolwiek wpływ na późniejszą kwotę na zwolnieniu i macierzyńskim? Bo na l4 w kwietniu o ile dobrze rozumiem nie powinnam się wybierać w tej sytuacji?

Urlop wypoczynkowy nie wpłynie na średnia, jedynie l4 w kwietniu wykluczyłoby ten miesiąc że średniej do zasiłku

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wybralyscie już fotelik samochodowy? Ja robiłam małe rozeznanie i w sklepach najbardziej polecali mi cybex cloud G. O cybexach słyszałam że leci w nich dzieciom główka, ale Pan mnie zapewniał że właśnie w tym nowym modelu ten problem został już rozwiązany. Są jakieś grupy na fb czy fora gdzie są opinie o fotelikach? Nie wiem gdzie szukać takich opinii od użytkowników.

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Dziewczyny czy wybralyscie już fotelik samochodowy? Ja robiłam małe rozeznanie i w sklepach najbardziej polecali mi cybex cloud G. O cybexach słyszałam że leci w nich dzieciom główka, ale Pan mnie zapewniał że właśnie w tym nowym modelu ten problem został już rozwiązany. Są jakieś grupy na fb czy fora gdzie są opinie o fotelikach? Nie wiem gdzie szukać takich opinii od użytkowników.
    Jest grupa 8 gwiazdek na FB. Dużo fachowej wiedzy. My zdecydowaliśmy się po wizycie stacjonarnej w ich sklepie na łupiny be safe. Następny fotelik tez mamy z tej firmy, oba na ISOFIX. Jestem zadowolona.

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    11.2021 ❄❄❄
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    07.2024 Sz. 3885g

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Jest grupa 8 gwiazdek na FB. Dużo fachowej wiedzy. My zdecydowaliśmy się po wizycie stacjonarnej w ich sklepie na łupiny be safe. Następny fotelik tez mamy z tej firmy, oba na ISOFIX. Jestem zadowolona.

Ja rowniez polecam sklep stacjonarny 8*.
    Mega jest to ze montują od razu w samochodzie- człowiek jest pewny ze jest dobrze zamontowany. Dobierają pod dziecko i model samochodu plus wywiad.
    My mamy klippan kiss 2 plus (po córce, jest od 0-18) a córka teraz jeździ w jakimś do 36 kg, nie pamietam nazwy muszę sprawdzić. Ale nadal tyłem do kierunku jazdy a ma 5 lat.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ