Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewappp wrote:U mnie właśnie wczoraj jak zobaczyłam wyniki to od razu wjechał gulasz wołowy na obiad 😆 Niestety zakwas z buraka u mnie odpada bo zawsze boli mnie po nim żołądek... mąż mi dzisiaj zabronił kawy przez tą hemoglobinę i od rana chodzę wkurzona 😅Ech na tą anemię marzy mi się tatar... 😅
Ja myślę o sushi po porodzie... 🤭🤤Asiasia1, Asieek, Agata91 lubią tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:Przy młodym czekał na mnie wielki zestaw po wypisie i teraz też u męża zamówiłam 🤤🤤🤤 tak bardzo mi tego brakuje 😂 także piąteczka 😁
Ja parę razy sama robiłam sushi z pieczoną rybką albo warzywami więc smak mam trochę zaspokojony, ale zapowiedziałam mężowi że po wyjściu ze szpitala po porodzie ma czekać na mnie właśnie tatar 🤣 -
Asiasia1 wrote:Przy młodym czekał na mnie wielki zestaw po wypisie i teraz też u męża zamówiłam 🤤🤤🤤 tak bardzo mi tego brakuje 😂 także piąteczka 😁
Ewappp lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
natala wrote:Ja myślę o sushi po porodzie... 🤭🤤
Też team sushi 😁 jadłam kilka razy ze smażoną rybką, ale to nie to samo🙈
Po wizycie okej, Młoda 1887g, wody się unormowały, co mnie cieszy w opór ! Szyjka długa, rozwarcia nie ma, ale gin powiedziała, że to taka szyjka wielorodki? Co to znaczy? 🙈Bettti03, Lolcia37, Kinia197, Emzet92, Monia•, Asiasia1, enpe, justinas, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
-
Ewappp wrote:Ja parę razy sama robiłam sushi z pieczoną rybką albo warzywami więc smak mam trochę zaspokojony, ale zapowiedziałam mężowi że po wyjściu ze szpitala po porodzie ma czekać na mnie właśnie tatar 🤣
-
Dziewczyny, uzupełniłam naszą listę terminów i serduszek. Zrobiło nam się pięknie różowo
! Gdybym kogoś pominęła piszcie!
Ja mam dzisiaj prenatalne. Trzymacie kciuki żeby mały współpracował i pokazał w końcu swojego buziaczkaLolcia37, enpe, Papapatka, Kinia197, Cerva, Emzet92, Emiliia, Monia•, Asiasia1, justinas, Betkaa, Nietypowa30 lubią tę wiadomość
-
Lolcia37 wrote:Ja po wyjściu ze szpitala też jadłam sushi, do tej pory pamiętam jego smak i wydaje mi się najpyszniejszą rzeczą jaką jadłam w połogu, choć już 4 lata minęły.
Ewappp, Asiasia1, Lolcia37 lubią tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dziewczyny, czy ja wam się chwaliłam, że jestem najbardziej rozchorowana ciężarówka 🤣 już mi sie chce śmiać z tego - z Mazur wróciłam z katarem, który zakończył się zapaleniem zatok i antybiotykiem... Musiałam odwołać szczepienie na krztusiec i na rsv 😬😬 To mój trzeci antybiotyk w ciąży. Myślę, że młody będzie świecił jak się urodzi 😔😔Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Dziewczyny, czy ja wam się chwaliłam, że jestem najbardziej rozchorowana ciężarówka 🤣 już mi sie chce śmiać z tego - z Mazur wróciłam z katarem, który zakończył się zapaleniem zatok i antybiotykiem... Musiałam odwołać szczepienie na krztusiec i na rsv 😬😬 To mój trzeci antybiotyk w ciąży. Myślę, że młody będzie świecił jak się urodzi 😔😔
Emzet92 lubi tę wiadomość
👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
Monia• wrote:O kurcze 😳 powrotu do zdrowia życzę , ja tylko raz byłam mega chora. Okropny ból gardła i mega katar ale obyło się bez antybiotyków, wyleczyłam się cukierkami Halls ale ciężko było . Co do shushi to akurat nie lubię 😂Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:Ja mam taka fotę ze szpitala, gdzie trzymam sobie tacke z sushi na brzuchu (już nie ciążowym, ale wielkim) 🤣🤣 i zapijam kawą. Ku chwale laktacji i dobremu samopoczuciu 💜💜💜
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Emzet92 wrote:Dziewczyny, czy ja wam się chwaliłam, że jestem najbardziej rozchorowana ciężarówka 🤣 już mi sie chce śmiać z tego - z Mazur wróciłam z katarem, który zakończył się zapaleniem zatok i antybiotykiem... Musiałam odwołać szczepienie na krztusiec i na rsv 😬😬 To mój trzeci antybiotyk w ciąży. Myślę, że młody będzie świecił jak się urodzi 😔😔
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Monia• wrote:Dzisiaj pierwszy raz miałam takie coś że dziecko w brzuchu mi tak jakby drgało/mini kopniaki w jednym miejscu. Trwało to jakieś 5 min i ciągle w jednym miejscu i te drgania były regularne co 5-8 sekund. Wystarczyłam się i mąż też trzymał rękę na brzuchu i liczył i chciał mnie do szpitala zawieść bo to było dziwne . Ale przeszło i teraz się rusza i kopie normalnie . Wyczytałam że to mogła być czkawka, miałyście takie coś ?
Też myślę, że opisujesz czkawkę 😊 moja mała potrafi ją mieć nawet że trzy razy dziennie 🤭
natala wrote:Ja myślę o sushi po porodzie... 🤭🤤
O tak, ja też zamawiam od razu po porodzie 😁🤤🤤🤤
Asiasia1 wrote:Ja w końcu zamówiłam szafę dla dzieci bo do komody by się we 2jkę nie zmieścili. Jak przyjdzie i się kiedyś ją zmontuje to będę mogła w końcu przejrzeć rzeczy po młodym i zobaczyć czego brakuje bo to jednak inne pory roku 😂 ja nie wiem, ta ciąża mi przez palce przelatuje. Dobrze, że spojrzałam w kalendarz bo już we wtorek mam wizytę 🙈 więc umówiłam się na badania w pt do LuxMedu i już jutro mam echo serca płodu więc proszę o pół kciuka. Niby czuję, że będzie ok bo moja gin aż tak wielkich rozbieżności nie widziała, tylko ona taka jest by wszystko sprawdzić x razy by mieć pewność, że niczego się nie przeoczyło, ale jak zobaczyłam, że te 3 tyg minęły i wizytę mam już jutro to jakoś zaczęłam się denerwować czy aby na pewno wszystko będzie ok z serduszkiem malucha😬
My wczoraj składaliśmy komodę bo szafę już mam kupioną przy pierwszym i teraz planuję ich oboje zmieścić pół na pół w jednym i drugim 😁 tak więc od wczoraj jestem szop pracz i prasowacz 🤣🤣🥵
-
Współczuję Ci bardzo. Ja od niedzieli katar i tylko przy tym myślałam, że szlag mnie trafi bo i bez tego ciężko mi już oddychać 🤧🙄 tak więc przytulam wirtualnie i życzę zdrowia 🤗Emzet92 lubi tę wiadomość
-
No i dupa, mały ma ubytek przegrody międzykomorowej 😭 niby może się zasklepić w trakcie ciąży albo w ciągu paru miesięcy po porodzie, ale strasznie mi przykro
dopiero po porodzie kontrola więc nic z tym nie zrobię i będę się tylko martwić jak cep
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Lolcia37 wrote:Na Inflancka chodziłam do szkoły rodzenia i tam też się planowałam urodzić , ale jak dostałam skierowanie na indukcję to wyszło że rodziłam na Żwirkach. Jak już będziesz po kwalifikacji w medicover to opisz proszę wrażenia jak będziesz oczywiście chciała się podzielić na forum.
Ja po klasyfikacji.
Wrażenia mam bardzo dobre, dwie moje koleżanki tam rodziły i sobie chwala.
Załapałam się na niższa cenę, bo miałam ofertę z kwietnia na mejlu, czyli mam klasyfikacje na poród naturalny za 9 900 (teraz kosztuje 11 900). W pakiecie jest dużo rzeczy m.in. dodatkowe usg, ktg, rozmowa z anestezjologiem, neonatologiem, fizjoterapeuta urologicznym, wszystkie rzeczy higieniczne dla mnie i dla dziecka na czas pobytu w szpitalu, porady laktacyjne i wiele innych. Sala jednoosobowa, możliwość oddania dziecka na noc do położnych. Są tez w pakiecie badania genetyczne w kierunku SMA.
Jadę jeszcze oglądać oddział 25/06. Zapłacić muszę do końca 32 tyg ciąży, gdybym urodziła gdzie indziej to pisze do nich i w ciągu 7 dni zwracają mi pieniądze.
I tak jak pisałam, jak będę po 38 tyg to jadę tam. Wczesniej Inflancka albo Bielanski (zależy od tyg kiedy akcja się zacznie).Lolcia37, Emzet92, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Asiasia1 wrote:No i dupa, mały ma ubytek przegrody międzykomorowej 😭 niby może się zasklepić w trakcie ciąży albo w ciągu paru miesięcy po porodzie, ale strasznie mi przykro
dopiero po porodzie kontrola więc nic z tym nie zrobię i będę się tylko martwić jak cep
Jejku a co to jest? -
Papapatka wrote:Ja po klasyfikacji.
Wrażenia mam bardzo dobre, dwie moje koleżanki tam rodziły i sobie chwala.
Załapałam się na niższa cenę, bo miałam ofertę z kwietnia na mejlu, czyli mam klasyfikacje na poród naturalny za 9 900 (teraz kosztuje 11 900). W pakiecie jest dużo rzeczy m.in. dodatkowe usg, ktg, rozmowa z anestezjologiem, neonatologiem, fizjoterapeuta urologicznym, wszystkie rzeczy higieniczne dla mnie i dla dziecka na czas pobytu w szpitalu, porady laktacyjne i wiele innych. Sala jednoosobowa, możliwość oddania dziecka na noc do położnych. Są tez w pakiecie badania genetyczne w kierunku SMA.
Jadę jeszcze oglądać oddział 25/06. Zapłacić muszę do końca 32 tyg ciąży, gdybym urodziła gdzie indziej to pisze do nich i w ciągu 7 dni zwracają mi pieniądze.
I tak jak pisałam, jak będę po 38 tyg to jadę tam. Wczesniej Inflancka albo Bielanski (zależy od tyg kiedy akcja się zacznie).04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Asiasia1 wrote:No i dupa, mały ma ubytek przegrody międzykomorowej 😭 niby może się zasklepić w trakcie ciąży albo w ciągu paru miesięcy po porodzie, ale strasznie mi przykro
Asiasia1 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷