X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się pochwale swoim dzidziulem 😁🤍 https://zapodaj.net/plik-0A0Z1vqBUB

Zazdroszczę wam tego ze możecie iść na zwolnienie, ja dopiero w styczniu podpisuje umowe o prace…a i tak znając życie będę miała kontrole z zusu bo czytałam ze od kilku lat bardzo to sprawdzają, jak ktoś idzie na zwolnienie od razu po podpisaniu umowy 😏

klaudia_23, Annaaa4, Emzet92, Cerva, Hel, Evvee27, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Zazdroszczę wam tego ze możecie iść na zwolnienie, ja dopiero w styczniu podpisuje umowe o prace…a i tak znając życie będę miała kontrole z zusu bo czytałam ze od kilku lat bardzo to sprawdzają, jak ktoś idzie na zwolnienie od razu po podpisaniu umowy 😏
    Ale fajnie wszystko widać :)

baby33 lubi tę wiadomość

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Isssabel Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Półtorej h zajęło mi przeczytanie wszystkiego 🫢 ale przeczytałam!

Ja mam termin porodu na 21.08 według aplikacji. Jutro prawdopodobnie pójdę na wizytę do gina, bo od wczoraj troche mnie swędzi tam na dole.. na noc zaaplikowałam probiotyk i dziś już siedziałam dupskiem w misce z rumiankiem. Jak nie przejdzie do jutra to skoczę na tą wizytę. Może lekarka będzie tak miła i zrobi mi też usg 😁

Docelową wizytę mam na 4.01, będzie to 7t+2.

Dzisiaj 4t+6 i beta 1298 😊 Co do objawów to piersi mnie bolą przy dotyku od boku, brzuch czasem ciągnie lub kłuje (z dnia na dzien coraz rzadziej)i jest też spuchnięty trochę i senna jestem, ale to może być też przez pogodę. A tak to żadnych mdłości i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Co do pracy to ja pracuję zdalnie i narazie zamierzam pracować jak najdłużej, ale jeśli będę się źle czuła to oczywiście pójdę wcześniej na zwolnienie.

Super, że jest wątek gdzie są już same przyszłe mamusie i możemy pogadać z czym się teraz zmagamy 😁

Gratulacje!! Super, bo mamy ten sam termin porodu :) u mnie tez wychodzi z apki 21.08 ale pewnie dokladny termin poznam po USG. Ja pierwsza wizyte planuje na 28.12 :) tez jestem mega zmeczona, ale dzis zrobilam lekki trening oczywiscie po drzemce w srodku dnia ale zawsze to cos i od razu energii jakos wiecej :) takze polecam jesli tylko macie sile i checi :)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    Ja miałam ostatnia miesiączkę 25.10. Jedna aplikacja pokazuje mi 7+5, a druga 7+4 🤣 czemu? Mam wizytę 20.12, to się dopytam, ale czemu tak? Z pierwszego usg termin na 01.08 🤪 także jest z nas zacna ekipa na poczatek sierpnia 🤩
    Ooooo ja miałam ostatnią miesiączkę 26.10. 💪 u mnie z apki termin na 1.08, ale z USG na 5.08 🥹 jak się czujesz??? U mnie coraz gorzej:(

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A jak tam z waszym libido? U mnie totalnie w dół poszło niestety. :(
    O jejku u mnie libido dno. Przez złe samopoczucie i okropne mdłości nawet przytulanie jest mniej przyjemne:( mam nadzieję, że szybko minie 🤔

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    O jejku u mnie libido dno. Przez złe samopoczucie i okropne mdłości nawet przytulanie jest mniej przyjemne:( mam nadzieję, że szybko minie 🤔
    Oj tak, ja dodatkowo mam strasznie dużo stresu i chętnie w ogóle wzięłabym coś na uspokojenie, ale pewnie nie można. :(

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Bettti03 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Oj tak, ja dodatkowo mam strasznie dużo stresu i chętnie w ogóle wzięłabym coś na uspokojenie, ale pewnie nie można. :(
    Słyszałam, że melisę można pić. Ponoć też niektóre ziołowki są ok, ale musiałabyś poczytać. Trzymaj się mocno !!! :( na pewno będzie dobrze!!

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Ooooo ja miałam ostatnią miesiączkę 26.10. 💪 u mnie z apki termin na 1.08, ale z USG na 5.08 🥹 jak się czujesz??? U mnie coraz gorzej:(
    Powiem Ci, że ostatnie dwa tygodnie miałam okropne mdlosci... teraz jakby lepiej. Mam strasznie wzdęty brzuch wieczorem i mam wrażenie, że włączył mi się już baby brain. Nie umiem się wysłowić 🤣🤣 Kiedy teraz masz wizyte? Ja 20.12 i jakoś się boję...

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    A jak tam z waszym libido? U mnie totalnie w dół poszło niestety. :(
    U mnie również na poziomie mniej niż zero.. już ostatnio się pokłóciłam o to ze starym 😁

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:

Jaka fasoleczka piękna 🥰

Ja dziewczyny idę na ponowna wizytę w środę do mojego lekarza, jednak nie jestem w stanie zaufać żadnemu innemu.

Jak wy też macie taki brak apetytu ?

Wysłany: 18 grudnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Jaka fasoleczka piękna 🥰

Ja dziewczyny idę na ponowna wizytę w środę do mojego lekarza, jednak nie jestem w stanie zaufać żadnemu innemu.

Jak wy też macie taki brak apetytu ?
    Taaak. Mam problem, bo metforminę powinnam brać do jedzenia, a ja tak mało jem, że już 2 dni nie wzięłam. Nie wiem czy witaminki też powinno się z jedzeniem, biorę już same.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Taaak. Mam problem, bo metforminę powinnam brać do jedzenia, a ja tak mało jem, że już 2 dni nie wzięłam. Nie wiem czy witaminki też powinno się z jedzeniem, biorę już same.
    Ja biorę na noc witaminy bo boję się że zwymiotuję, mimo że nie wymiotuję a mnie mdli 🤣
    A też tak troszkę puchniesz ? W sensie nogi po całym dniu, dłonie

• Mama na 5 Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z jedzeniem rano w ogóle za to wieczorem po pracy nadrabiam . W efekcie brzuch jest już wielki przez te dwa tygodnie półtora kilo do przodu . Tylko mi też woda się strasznie zbiera .

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do apetytu to ja mam wiekszy niz mialam, ciagle bym cos jadla i bardzo szybko robie sie glodna. Chyba wolalabym w druga strone szczerze mowiac..

Mama na 5, Bettti03 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Co do apetytu to ja mam wiekszy niz mialam, ciagle bym cos jadla i bardzo szybko robie sie glodna. Chyba wolalabym w druga strone szczerze mowiac..
    Ja też więcej zjadam, ale to dlatego, że gdy jem nie czuje mdlosci... Także jem dużo owoców, przekąsek i czuje się jak balon. Z bliziaczkami miałam podobnie, później się ustabilizowało i dużo nieprzytylam. Jeśli się o to martwisz 😁

Mama na 5 lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam wszystkie nowe mamy u gratuluję 😊

Dziewczyny widzę że wiele z Was jest już po usg serduszkowym, ja mam wizytę w czwartek i boję się że będzie za wcześnie żeby było serduszko a muszę to wiedzieć zeby we względnym spokoju przetrwać święta. W czwartek będzie 5+5 i wg mojej karty obserwacji będzie to 27 dni po owulacji. Czy jest szansa że usłyszę serduszko? Któraś z Was byla tak wczesnie i biło juz? Wg internetów zaczyna bić około 22 dni po zapłodnieniu.

Wysłany: 19 grudnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja biorę na noc witaminy bo boję się że zwymiotuję, mimo że nie wymiotuję a mnie mdli 🤣
    A też tak troszkę puchniesz ? W sensie nogi po całym dniu, dłonie
    Nie, puchnięcia jeszcze nie zauważyłam. :)

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Hej, witam wszystkie nowe mamy u gratuluję 😊

Dziewczyny widzę że wiele z Was jest już po usg serduszkowym, ja mam wizytę w czwartek i boję się że będzie za wcześnie żeby było serduszko a muszę to wiedzieć zeby we względnym spokoju przetrwać święta. W czwartek będzie 5+5 i wg mojej karty obserwacji będzie to 27 dni po owulacji. Czy jest szansa że usłyszę serduszko? Któraś z Was byla tak wczesnie i biło juz? Wg internetów zaczyna bić około 22 dni po zapłodnieniu.

Hej. Patrzyłam właśnie na wydruki usg I w 5w5d nie było widocznego jeszcze serduszka, kolejne miałam 6w2d i już serduszko było. Także jeśli nie będziesz mieć jeszcze serduszka to się nie martw 😊

age.png
  • Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama na 5 wrote:
    U mnie z rana mi trochę nie dobrze , w pracy mi klienci śmierdzą 🤪 piersi w ogóle nie bolą , ale ja dalej karmię moja najmłodsza 3 latke.
    Wizytę mam w czwartek już się doczekać nie mogę 😍

Ja też jeszcze karmię, fajnie ze jest jeszcze jakaś inna mama kp ❤️

Mama na 5 lubi tę wiadomość

• Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata91 wrote:
    Dzięki dziewczyny 😘
    Mąż codziennie pyta kiedy idę na zwolnienie i wkurzony, że tak się zarzekałam a teraz znowu patrzę na wszystkich dookoła a nie na siebie. zobaczymy co będzie na wizycie 27.12. Wy też macie takie brzuszki już widoczne? myślałam, że to wzdęcia ale mam widoczną wypukłość aż dziwne 😃

Podobno przy drugiej ciąży jest szybciej widoczny, ale nie spodziewałam się, że aż tak szybko 🤣 mój wygląda na conajmniej 4 miesiąc, a to dopiero początek, brakuje mi luźnych ciuchów, żeby go ukryć 🙈

Agata91 lubi tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ