Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez się pochwale swoim dzidziulem 😁🤍 https://zapodaj.net/plik-0A0Z1vqBUB
Zazdroszczę wam tego ze możecie iść na zwolnienie, ja dopiero w styczniu podpisuje umowe o prace…a i tak znając życie będę miała kontrole z zusu bo czytałam ze od kilku lat bardzo to sprawdzają, jak ktoś idzie na zwolnienie od razu po podpisaniu umowy 😏klaudia_23, Annaaa4, Emzet92, Cerva, Hel, Evvee27, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
baby33 wrote:Tez się pochwale swoim dzidziulem 😁🤍 https://zapodaj.net/plik-0A0Z1vqBUB
Zazdroszczę wam tego ze możecie iść na zwolnienie, ja dopiero w styczniu podpisuje umowe o prace…a i tak znając życie będę miała kontrole z zusu bo czytałam ze od kilku lat bardzo to sprawdzają, jak ktoś idzie na zwolnienie od razu po podpisaniu umowy 😏baby33 lubi tę wiadomość
12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
klaudia_23 wrote:Półtorej h zajęło mi przeczytanie wszystkiego 🫢 ale przeczytałam!
Ja mam termin porodu na 21.08 według aplikacji. Jutro prawdopodobnie pójdę na wizytę do gina, bo od wczoraj troche mnie swędzi tam na dole.. na noc zaaplikowałam probiotyk i dziś już siedziałam dupskiem w misce z rumiankiem. Jak nie przejdzie do jutra to skoczę na tą wizytę. Może lekarka będzie tak miła i zrobi mi też usg 😁
Docelową wizytę mam na 4.01, będzie to 7t+2.
Dzisiaj 4t+6 i beta 1298 😊 Co do objawów to piersi mnie bolą przy dotyku od boku, brzuch czasem ciągnie lub kłuje (z dnia na dzien coraz rzadziej)i jest też spuchnięty trochę i senna jestem, ale to może być też przez pogodę. A tak to żadnych mdłości i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Co do pracy to ja pracuję zdalnie i narazie zamierzam pracować jak najdłużej, ale jeśli będę się źle czuła to oczywiście pójdę wcześniej na zwolnienie.
Super, że jest wątek gdzie są już same przyszłe mamusie i możemy pogadać z czym się teraz zmagamy 😁
Gratulacje!! Super, bo mamy ten sam termin porodu u mnie tez wychodzi z apki 21.08 ale pewnie dokladny termin poznam po USG. Ja pierwsza wizyte planuje na 28.12 tez jestem mega zmeczona, ale dzis zrobilam lekki trening oczywiscie po drzemce w srodku dnia ale zawsze to cos i od razu energii jakos wiecej takze polecam jesli tylko macie sile i checiklaudia_23 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Ja miałam ostatnia miesiączkę 25.10. Jedna aplikacja pokazuje mi 7+5, a druga 7+4 🤣 czemu? Mam wizytę 20.12, to się dopytam, ale czemu tak? Z pierwszego usg termin na 01.08 🤪 także jest z nas zacna ekipa na poczatek sierpnia 🤩
-
Małgosiagosia wrote:A jak tam z waszym libido? U mnie totalnie w dół poszło niestety.
-
Bettti03 wrote:O jejku u mnie libido dno. Przez złe samopoczucie i okropne mdłości nawet przytulanie jest mniej przyjemne:( mam nadzieję, że szybko minie 🤔
-
Małgosiagosia wrote:Oj tak, ja dodatkowo mam strasznie dużo stresu i chętnie w ogóle wzięłabym coś na uspokojenie, ale pewnie nie można.
Małgosiagosia lubi tę wiadomość
-
Bettti03 wrote:Ooooo ja miałam ostatnią miesiączkę 26.10. 💪 u mnie z apki termin na 1.08, ale z USG na 5.08 🥹 jak się czujesz??? U mnie coraz gorzej:(Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
baby33 wrote:Tez się pochwale swoim dzidziulem 😁🤍 https://zapodaj.net/plik-0A0Z1vqBUB
Zazdroszczę wam tego ze możecie iść na zwolnienie, ja dopiero w styczniu podpisuje umowe o prace…a i tak znając życie będę miała kontrole z zusu bo czytałam ze od kilku lat bardzo to sprawdzają, jak ktoś idzie na zwolnienie od razu po podpisaniu umowy 😏
Ja dziewczyny idę na ponowna wizytę w środę do mojego lekarza, jednak nie jestem w stanie zaufać żadnemu innemu.
Jak wy też macie taki brak apetytu ? -
Evvee27 wrote:Jaka fasoleczka piękna 🥰
Ja dziewczyny idę na ponowna wizytę w środę do mojego lekarza, jednak nie jestem w stanie zaufać żadnemu innemu.
Jak wy też macie taki brak apetytu ? -
Małgosiagosia wrote:Taaak. Mam problem, bo metforminę powinnam brać do jedzenia, a ja tak mało jem, że już 2 dni nie wzięłam. Nie wiem czy witaminki też powinno się z jedzeniem, biorę już same.
A też tak troszkę puchniesz ? W sensie nogi po całym dniu, dłonie -
klaudia_23 wrote:Co do apetytu to ja mam wiekszy niz mialam, ciagle bym cos jadla i bardzo szybko robie sie glodna. Chyba wolalabym w druga strone szczerze mowiac..
Mama na 5 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Hej, witam wszystkie nowe mamy u gratuluję 😊
Dziewczyny widzę że wiele z Was jest już po usg serduszkowym, ja mam wizytę w czwartek i boję się że będzie za wcześnie żeby było serduszko a muszę to wiedzieć zeby we względnym spokoju przetrwać święta. W czwartek będzie 5+5 i wg mojej karty obserwacji będzie to 27 dni po owulacji. Czy jest szansa że usłyszę serduszko? Któraś z Was byla tak wczesnie i biło juz? Wg internetów zaczyna bić około 22 dni po zapłodnieniu. -
Evvee27 wrote:Ja biorę na noc witaminy bo boję się że zwymiotuję, mimo że nie wymiotuję a mnie mdli 🤣
A też tak troszkę puchniesz ? W sensie nogi po całym dniu, dłonie -
Ewappp wrote:Hej, witam wszystkie nowe mamy u gratuluję 😊
Dziewczyny widzę że wiele z Was jest już po usg serduszkowym, ja mam wizytę w czwartek i boję się że będzie za wcześnie żeby było serduszko a muszę to wiedzieć zeby we względnym spokoju przetrwać święta. W czwartek będzie 5+5 i wg mojej karty obserwacji będzie to 27 dni po owulacji. Czy jest szansa że usłyszę serduszko? Któraś z Was byla tak wczesnie i biło juz? Wg internetów zaczyna bić około 22 dni po zapłodnieniu.
Hej. Patrzyłam właśnie na wydruki usg I w 5w5d nie było widocznego jeszcze serduszka, kolejne miałam 6w2d i już serduszko było. Także jeśli nie będziesz mieć jeszcze serduszka to się nie martw 😊 -
Mama na 5 wrote:U mnie z rana mi trochę nie dobrze , w pracy mi klienci śmierdzą 🤪 piersi w ogóle nie bolą , ale ja dalej karmię moja najmłodsza 3 latke.
Wizytę mam w czwartek już się doczekać nie mogę 😍
Ja też jeszcze karmię, fajnie ze jest jeszcze jakaś inna mama kp ❤️Mama na 5 lubi tę wiadomość
-
Agata91 wrote:Dzięki dziewczyny 😘
Mąż codziennie pyta kiedy idę na zwolnienie i wkurzony, że tak się zarzekałam a teraz znowu patrzę na wszystkich dookoła a nie na siebie. zobaczymy co będzie na wizycie 27.12. Wy też macie takie brzuszki już widoczne? myślałam, że to wzdęcia ale mam widoczną wypukłość aż dziwne 😃
Podobno przy drugiej ciąży jest szybciej widoczny, ale nie spodziewałam się, że aż tak szybko 🤣 mój wygląda na conajmniej 4 miesiąc, a to dopiero początek, brakuje mi luźnych ciuchów, żeby go ukryć 🙈Agata91 lubi tę wiadomość