X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    No cudowny! A Ty super dzielna! Staraj się odpoczywać do tej 14stej, choć pewnie emocje nie pozwalają. W którym szpitalu leżycie? 😍
    Właśnie marzę by się przespać 🥹 leżymy w medikorze w nowym sączu , mają tu mega dobry oddział neonatologiczny więc jestem spokojna 😌

Ewappp, Mamma-mia, Emzet92 lubią tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee śliczny synek 😍

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Eve, odpoczywaj 😊 Dawaj znać później jak wyniki młodego ✊🏻
    A w którym tc urodziłaś pierwsze dziecko?

Coraz więcej rozpakowanych 🙈 a tu lipiec dopiero od jutra

Byłam u niego teraz 5 min , jest wspaniały , taki mega jasny blondynek jest 🥰 miał 30% wspomagani tlenem a teraz jest 20% z tego co mi mówiła pani położna , więc jest super.
    Złapałam go za rączkę zaczynał płakać ale jak zaczęłam mówić do niego to przestał 🥹

Pierwsze w 40 tc haha , ale teraz myślę że to ten białkomocz wpłynął na poród przedwczesny ale mogę się mylić

Sunnysunsun, Mamma-mia, Cerva, Małgosiagosia, enpe, Asiasia1, Emiliia, Nietypowa30, Emzet92 lubią tę wiadomość

• justinas Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Byłam u niego teraz 5 min , jest wspaniały , taki mega jasny blondynek jest 🥰 miał 30% wspomagani tlenem a teraz jest 20% z tego co mi mówiła pani położna , więc jest super.
    Złapałam go za rączkę zaczynał płakać ale jak zaczęłam mówić do niego to przestał 🥹

Pierwsze w 40 tc haha , ale teraz myślę że to ten białkomocz wpłynął na poród przedwczesny ale mogę się mylić

Evee synek jest cudny 🥰🥰🥰 z dnia na dzień będzie coraz lepiej i niedługo będziecie chodzić razem na spacerki :)

event.png
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Evee gratulacje!! Śliczny synuś 🥹🥰 trzymam kciuki za Wasze zdrówko i za szybkie wyjście do domku.

@Suprive śliczna księżniczka ❤️

P. S. Alez Wy produkujecie tych postów! Nie nadążam z czytaniem 🥹

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Ja bym się zastanawiała czy nie bakteriomocz bardziej, bo pisałaś, że wyszły bakterie i nie zdążyłaś odpisać jakie. A zum jest właśnie jedną z przyczyn odplywania wód płodowych przed czasem... Dlatego w ciąży tak się ciśnie, żeby leczyć jak tylko kobieta ma jakiś bakteriomocz. Musiał się stan zapalny zrobić, a może po tym cewnikowanie traumatycznym jeszcze się pogorszyło.
    Ale niezle, ze akurat to się stało w szpitalu 🙈
    U Was wczoraj chyba 33+5 czy jakoś tak, nie? Bo miałaś to chyba 3 dni po mnie? Dobrze, że taki spory ten Twój chłopczyk urósł! To na pewno też jemu pomaga na starcie, jak nieco więcej tkanki tłuszczowej jest!

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Gratulacje ! Jestem pewna że wszystko będzie dobrze i z każdym dniem Oliwier będzie nabierał siły 🥰

Ja jestem tym przykładem że biorę witaminy bez żelaza przez całą ciążę ( nawet ostatnio się na to wkurzałam bo nigdzie nie mogłam kupić tego co biorę, jakieś braki magazynowe były) :)
    Ale wszystkie wyniki mam w normie od samego początku. Faktycznie są nowe wytyczne o tym żelazie w ciąży. Jak się go nie potrzebuje i morfo jest okej to się już nie daje na zapas :)
    Ja też cały czas bez żelaza i też wszystko w normie. Oby juz tak zostało.

🌿Eveee no słodziak. 😃

🌿Mamma-Mia jak u Ciebie sytuacja?

Ja dziś mialam w nocy kryzys cieplny. Wstałam na siku i już nie mogłam zasnąć, bo było tak gorąco, że nawet swoimi rękoma nie mogłam się dotknąć, bo mnie parzyły. 🤣 Poszłam do pokoju Malucha i wzięłam pieluszkę muślinową, oblałam lodowata wodą i robiłam sobie okłady. Najpierw na kark, ramiona, potem na uda albo stopy. To jest super sposób, bo momentalnie się schłodziłam (polecam też później dla Maluchów jak będą Wam gorączkować wysoko, a leki nie będą chciały zbijać za bardzo). No, ale jak się schłodziłam to Mały w brzuchu zaczął tak szaleć i to jeszcze nisko więc wjechała pozycja kolankowo-łokciowa i też super, praktycznie od razu się przesunął do góry. 😃 No i przespałam resztę nocy praktycznie do 9. 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2024, 09:32

Paprota9418 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy działał klimatyzator. Kupiliśmy taki przenośny i daje radę 💪. Lżejsze powietrze od razu czuć, bo jednak spanie w sypialni na pietrze gdzie potem jest płaski dach to jakaś masakra… mamy wyprowadzone okablowanie żeby zrobić „prawdziwa” klime ale na razie funduszy brak.
    Wczoraj tez spędziłam 3 h w basenie.
    Na dzisiaj plany podobne… upał straszny.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też co chwila budziłam w nocy przez ten upał. Cieszę się, że od jutra ma się trochę ochłodzić.

🍀 Evvee, ślicznego masz synka.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie budzilam co chwile w nocy przez ten upal.. i zasnac nie moglam, bo bylo mi tak strasznie goraco. Ja rowniez sie ciesze, ze od jutra ochlodzenie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2024, 10:16

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

🌿Eveee no słodziak. 😃

Ja dziś mialam w nocy kryzys cieplny. Wstałam na siku i już nie mogłam zasnąć, bo było tak gorąco, że nawet swoimi rękoma nie mogłam się dotknąć, bo mnie parzyły. 🤣 Poszłam do pokoju Malucha i wzięłam pieluszkę muślinową, oblałam lodowata wodą i robiłam sobie okłady. Najpierw na kark, ramiona, potem na uda albo stopy. To jest super sposób, bo momentalnie się schłodziłam (polecam też później dla Maluchów jak będą Wam gorączkować wysoko, a leki nie będą chciały zbijać za bardzo). No, ale jak się schłodziłam to Mały w brzuchu zaczął tak szaleć i to jeszcze nisko więc wjechała pozycja kolankowo-łokciowa i też super, praktycznie od razu się przesunął do góry. 😃 No i przespałam resztę nocy praktycznie do 9. 😃

To mogę Ci polecić szybszy sposób na schłodzenie, mi taki efekt wystarcza żeby zasnąć ponownie - woda termalna! Jak się budzę ugotowana to pryskam się cała od stóp do głów i efekt orzeźwienia jest natychmiastowy, bez wstawania z łóżka 😆 Mąż jak się budzi jak słyszy odgłos pryskania to tylko mówi "mi teeeeż" 😆

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

🌿Eveee no słodziak. 😃

To mogę Ci polecić szybszy sposób na schłodzenie, mi taki efekt wystarcza żeby zasnąć ponownie - woda termalna! Jak się budzę ugotowana to pryskam się cała od stóp do głów i efekt orzeźwienia jest natychmiastowy, bez wstawania z łóżka 😆 Mąż jak się budzi jak słyszy odgłos pryskania to tylko mówi "mi teeeeż" 😆

Jak już się robi wieczorem trochę chłodniej to otwieram na oścież okno w sypialni i włączam wiatrak, o kilka stopni nam schładza pokój. A potem wiatrak stoi na balkonie żeby go tak nie było słychać i chodzi całą noc przy otwartym oknie, zawsze trochę nadmucha chłodniejszego powietrza. U nas wczoraj w sypialni po południu dobiło do 34 stopni 😬 Dzisiaj wieszam koc termiczny w oknie.

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    O przypomniałaś mi, że mam taką wodę i stoi nieużywana. Chyba dzisiaj pójdzie w ruch

Będziecie wypożyczały/kupowały Tens? Macie może któryś konkretny do polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2024, 11:02

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Zapomniałam o tym!!! Pamiętam jak w 1 ciąży w wakacje tak robiłam, miałam taką butelkę z Ikei, do której można wlać jakaś domowa mieszankę i miała spryskiwacz i mąż tam wlewał mi wodę i się psikalam dniami i nocami 😂 ja też miałam noc do kitu, jak nie upał, to zgaga, to zapchane zatoki (jest coraz gorzej, młody na antybiotyku, więc czeka mnie super tydzień 😅) albo maluch tak mnie kopał, że nie mogłam się ułożyć 🙈 ale dziś psikacz z wodą pójdzie w ruch 😍❤️ też nie mogę się doczekać ochłodzenia 😂

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    O przypomniałaś mi, że mam taką wodę i stoi nieużywana. Chyba dzisiaj pójdzie w ruch

Będziecie wypożyczały/kupowały Tens? Macie może któryś konkretny do polecenia?
    Wiesz co nie znam nikogo, kto by z tego korzystał dlatego o tym nie myślałam, ale jeśli któraś ma z tym doświadczenie to się chętnie podepnę i posłucham polecajek 😁

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodę termalną też mam, ale szybko wysycham jakoś i ten efekt się krótko utrzymuje. 🤣
    Kupiłam właśnie ten wiatraczek z Action. 😀 Ostatnie dwa zostały.

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Sunnysunsun Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa wiatraki na chodzie i podstawiamy przed wiatrak jeszcze zamrożone butelki z wodą. Robią robotę 🥹
    Wczoraj mój starszak wpadł jeszcze na genialny pomysł i brał schłodzone butelki z wodą i kostki lodu i nas nimi okładał 🤩 no mistrz ❤️ od razu większy zastrzyk energii 😁

Dzisiaj za to leżę cały poranek i nie robię nic. Za niedługo zbieramy się na chrzciny a ja jestem chrzestna więc trzymajcie kciuki abym w tym upale nie fiknęła w kościele 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2024, 12:25

Emzet92 lubi tę wiadomość

👶2019

Starania o drugie 👶 od 04.2023
    1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
    2 cs 09.2023 - 💔 cb
    3 cs 10.2023 - 💔 cb
    4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
    01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
    11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
    20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
    12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
    26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
    12.02 14+0 chłopczyk 💙
    23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
    26.04 - 795g chłopa 💪
    22.05 - 1265g
    20.06 - 2kg
    05.07 - 2600g
    19.07 - 3200g 🫠
    02.08 - 3440g
    12.08 - szpital 💞
    14.08 👶

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Ja bym się zastanawiała czy nie bakteriomocz bardziej, bo pisałaś, że wyszły bakterie i nie zdążyłaś odpisać jakie. A zum jest właśnie jedną z przyczyn odplywania wód płodowych przed czasem... Dlatego w ciąży tak się ciśnie, żeby leczyć jak tylko kobieta ma jakiś bakteriomocz. Musiał się stan zapalny zrobić, a może po tym cewnikowanie traumatycznym jeszcze się pogorszyło.
    Ale niezle, ze akurat to się stało w szpitalu 🙈
    U Was wczoraj chyba 33+5 czy jakoś tak, nie? Bo miałaś to chyba 3 dni po mnie? Dobrze, że taki spory ten Twój chłopczyk urósł! To na pewno też jemu pomaga na starcie, jak nieco więcej tkanki tłuszczowej jest![/

Wyszły bakterie ale te jakby które normalnie mamy w organizmie tylko było ich za dużo (jeżeli wiesz o czym mówię ) bo nie napisze Ci dokładniej co i jak bo nie pamiętam 😊

Ja miałam wczoraj 34+5 😘

Nooo cieszę się że jest troszkę większy bo dzięki temu widzę że jest silniejszy 😊

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest ten tens?

Odciągałam dziś laktatorem neno pokarm i powiem wam że rewelka. ! Chyba zakupie, dobrze że nie kupiłam wcześniej nic 😁

Ewappp, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Wiesz co nie znam nikogo, kto by z tego korzystał dlatego o tym nie myślałam, ale jeśli któraś ma z tym doświadczenie to się chętnie podepnę i posłucham polecajek 😁

W szputalu w którym będę rodzić mają tens na każdej sali i w sumie w tym z planu B też wiec na pewno wypróbuje jak będę miała skurcze promieniujące do krzyża bo podobno to tylko na te bóle krzyżowe pomaga :)

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ