X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Może weź na wszelki wypadek a jutro jak jeszcze masz możliwość leć zbadać proga, zrob tylko odstęp minimum 10h od czasu wzięcia tabletek. I jak weźmiesz to skontaktuj się z lekarzem czy masz już brać cały czas, bo chyba progesteronu nie wolno gwałtowanie odstawiać żeby nie wywołać krwawienia
    Właśnie wysłałam sms do mojego lekarza , byłam znów w toalecie ale nic już nie było więc nie wiem 🤷🏼‍♀️

• Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wynik bety 5618
    W pon była 826
    Przyrost 160%

Wczesniej było ponad 250%
    Mam nadzieje ze wszystko jest ok.ehh

Małgosiagosia, Cerva lubią tę wiadomość

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaaa4 wrote:
    Dostałam wynik bety 5618
    W pon była 826
    Przyrost 160%

Piekny przyrost! Jest okej 😊 widzialam gdzies, ze dziewczyny pisaly, ze jak beta ma kilka tys to ten przyrost troche zwalnia. Ale u Ciebie i tak jest spory!

Annaaa4 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już po wizycie 😍 wg ostatniej miesiączki 8+4 z usg 8+1 i pięknie bijące serce, co prawda nie słuchałyśmy, ale było widać na USG 🥰 piękne uczucie i spokój na święta chociaż na chwilę 😊 kropka ma 1,67 cm 😍

Od dziś też mam neoparin, bo po pierwszym poronieniu miałam robione badania na trombofilie i mam mutacje mthfr i PAI-1, więc dla bezpieczeństwa będę się codziennie kuć do 16 tyg., ale myśl, że może to w jakikolwiek sposób pomóc sprawia, że mogłabym do robić nawet 2 razy dziennie 😅

Pani Doktor powiedziała, że można spokojnie jeść wszystko z wigilijnego stołu bez wyjątku, także śledzie będą chyba tylko moje 😅

Anna masz bardzo dobry przyrost 😉

klaudia_23, Annaaa4, Asiasia1, Emzet92, Sunnysunsun, Małgosiagosia, Ewappp, Malinaaa lubią tę wiadomość

• Annaaa4 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Dziewczyny, już po wizycie 😍 wg ostatniej miesiączki 8+4 z usg 8+1 i pięknie bijące serce, co prawda nie słuchałyśmy, ale było widać na USG 🥰 piękne uczucie i spokój na święta chociaż na chwilę 😊 kropka ma 1,67 cm 😍

Od dziś też mam neoparin, bo po pierwszym poronieniu miałam robione badania na trombofilie i mam mutacje mthfr i PAI-1, więc dla bezpieczeństwa będę się codziennie kuć do 16 tyg., ale myśl, że może to w jakikolwiek sposób pomóc sprawia, że mogłabym do robić nawet 2 razy dziennie 😅

Pani Doktor powiedziała, że można spokojnie jeść wszystko z wigilijnego stołu bez wyjątku, także śledzie będą chyba tylko moje 😅

Cudowna wiadomość! Gratuluję serduszka 😍

Lannati_ lubi tę wiadomość

12.12 Beta 26,3 Prog 17
    14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
    18.12 Beta 824
    22.12 Beta 5618
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję przyrostu, super beta 😁 oraz oczywiście serduszka. Mi właśnie lekarz odpisała, wizytę pierwszą mam 27.12, mam kilka badań zrobić i ciekawe gdzie jak wszystko zamknięte w święta 🤣 ale pewnie jak pójdę na otwarcie 27 to do wieczora będą. Kurcze, obiecałam sobie, że jak będę jeszcze kiedykolwiek w ciąży to będę się cieszyć i nie będę się stresować (sporo komplikacji w ciąży) ale czuję, że przez całe święta będę się martwić 🤣

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dziś skierowania na mnóstwo badań. Mam nadzieję, że to idzie większość z jednego pobrania krwi. 😀

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku myślałam że będą piękne święta... Przyjechaliśmy do teściów, a tutaj niespodzianka, brat mojego męża chory na grypę, oczywiście nikt nam nie powiedział a pytalismy 100 razy czy wszyscy zdrowi.. ostatnio też nam tak zrobili i chorowaliśmy potem na covida... Nie wiem co robić, jestem gotowa stąd uciekać 😔😔

• Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:

Jak dobrze slyszec takie wiadomości ❤️

• Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Jejku myślałam że będą piękne święta... Przyjechaliśmy do teściów, a tutaj niespodzianka, brat mojego męża chory na grypę, oczywiście nikt nam nie powiedział a pytalismy 100 razy czy wszyscy zdrowi.. ostatnio też nam tak zrobili i chorowaliśmy potem na covida... Nie wiem co robić, jestem gotowa stąd uciekać 😔😔

Niefajnie z ich strony, że Was nie uprzedzili 🙄 też bym pewnie uciekała daleko, daleko 🥺

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:

Ja nie wiem jak można tak robić, zwłaszcza jak ktoś się spytał wprost, czy wszyscy zdrowi 😳 nie dziwię Ci się, że Ci się odechciało pobytu. Ale u mnie w rodzinie podobnie.... Siostra miała zabieg w szpitalu, weekend przed chciała zabrać dzieci brata na kręgle ale się pytała, czy są zdrowe bo wiadomo jak to z dziećmi jest a nie przyjęliby jej na oddział chorej. Tak, są. I co? Bratanica powiedziała, że kaszle i jest przeziębiona 🤦

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa wrote:
    Niefajnie z ich strony, że Was nie uprzedzili 🙄 też bym pewnie uciekała daleko, daleko 🥺

Już czasami opadają mi ręce... grypa jest taka niebezpieczna w 1 trymestrze 😔😔 nie wiem co robić, mój mąż chyba nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia... tutaj każdy to bagatelizuje 😔

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Już czasami opadają mi ręce... grypa jest taka niebezpieczna w 1 trymestrze 😔😔 nie wiem co robić, mój mąż chyba nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia... tutaj każdy to bagatelizuje 😔
    Porozmawiaj z mężem i jedź do domu .. wydaje mi się że za dużo macie do stracenia

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaaa4 wrote:
    Dostałam wynik bety 5618
    W pon była 826
    Przyrost 160%

Przepiękny przyrost , beta zwalnia jak ma ponad kilka tys nie martw się 😘

Annaaa4 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moim lekarzem mimo iż było to jednorazowe kazał brać progesteron raz dziennie , chce mi się beczeć i już całe święta straciły sens
    Boję się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 21:32

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Rozmawiałam z moim lekarzem mimo iż było to jednorazowe kazał brać progesteron raz dziennie , chce mi się beczeć i już całe święta straciły sens
    Boję się
    Spokojnie, bo się wykończysz. Takie plamienia się zdarzają. Ja równo tydzień temu miałam krew na papierze toaletowym, było to jednorazowe. W sumie zapomniałam nawet o tym wspomnieć ginekologowi, może jakieś naczynko pękło. Dziś na usg wszystko w porządku.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Porozmawiaj z mężem i jedź do domu .. wydaje mi się że za dużo macie do stracenia

Chyba tak zrobimy, pojedziemy do moich rodziców na wigilię tak żeby się z tym chorym bratem nie zobaczyć. Mam nadzieje ze mój mąż podejdzie do tego poważnie. Ja się aż cała trzęsę z nerwów 🙄 chyba po prostu w czasie ciąży muszę ograniczyć wizyty u teściów do minimum bo oni nigdy nie są szczerzy jeśli chodzi o choroby i chyba nigdy się nie zmienią...

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Boję się

Kochana z progesteronem tym bardziej możesz czuć się bezpieczniej, nie martw się na zapas. Jeśli to był spadek proga to będziesz suplementowac i wyrównasz poziom i będzie git. A mogło to być po prostu pękniecie naczynka, to się zdarza. Progesteron nie zaszkodzi, moze tylko pomóc :) Ja właśnie łykam wieczorną dawkę 200mg i idę spać bo ten nerwowy wieczór mnie wykończył... jeśli jutro będzie znów plamienie to jedź do lekarza albo na izbę przyjęć, żeby Cię zbadali, ale trzymam kciuki żeby plamienie nie wróciło 😘🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2023, 22:45

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2023, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No i pochwalę się, że u nas też dzisiaj serduszko, tydzień 7+2. Poród na 07.08.24 tak jak sobie sama wyliczyłam.

Czy któraś z was też jest na początku 7 lub końcówce 6 tygodnia?
    Hej dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć.
    Jestem już po drugiej wizycie. Crl 11 mm, serduszko bije 🥰 tp na 10 sierpnia.
    Nie jest to moja pierwsza ciąża, ani nie będzie to mój pierwszy poród, ale była w pełni planowana, a przyznam, że mając na swoim koncie też poronienia i różne sytuacje w poprzednich ciążach - boję się.
    Z uwagi na mutacje - przyjmuje clexane, acard do 34 tc., tak jak w poprzednich ciążach. Dodatkowo biorę euthyrox, luteinę i witaminy.

Malinaaa, Asiasia1, Emzet92, Pieskowo lubią tę wiadomość

age.png
  • Malinaaa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2023, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewappp wrote:
    Bardzo współczuję, że postawili Cię w takiej sytuacji. Ja bym chyba mężowi nakreśliła, jak bardzo jest to poważne. Ale doskonale rozumiem Twoj strach, bo mój synek chodzi do żłobka i ciągle coś przynosi, cała drżę, żeby się tylko nie zarazić od niego 🥺

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ