Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Hej dziewczyny Chciałabym do Was dołączyć.
Jestem już po drugiej wizycie. Crl 11 mm, serduszko bije 🥰 tp na 10 sierpnia.
Nie jest to moja pierwsza ciąża, ani nie będzie to mój pierwszy poród, ale była w pełni planowana, a przyznam, że mając na swoim koncie też poronienia i różne sytuacje w poprzednich ciążach - boję się.
Z uwagi na mutacje - przyjmuje clexane, acard do 34 tc., tak jak w poprzednich ciążach. Dodatkowo biorę euthyrox, luteinę i witaminy.
Cześć 🥰 Gratuluję bijacego serduszka ❤️Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Spokojnie, bo się wykończysz. Takie plamienia się zdarzają. Ja równo tydzień temu miałam krew na papierze toaletowym, było to jednorazowe. W sumie zapomniałam nawet o tym wspomnieć ginekologowi, może jakieś naczynko pękło. Dziś na usg wszystko w porządku.
-
Ewappp wrote:Kochana z progesteronem tym bardziej możesz czuć się bezpieczniej, nie martw się na zapas. Jeśli to był spadek proga to będziesz suplementowac i wyrównasz poziom i będzie git. A mogło to być po prostu pękniecie naczynka, to się zdarza. Progesteron nie zaszkodzi, moze tylko pomóc Ja właśnie łykam wieczorną dawkę 200mg i idę spać bo ten nerwowy wieczór mnie wykończył... jeśli jutro będzie znów plamienie to jedź do lekarza albo na izbę przyjęć, żeby Cię zbadali, ale trzymam kciuki żeby plamienie nie wróciło 😘🥰
-
Mamma-mia wrote:Hej dziewczyny Chciałabym do Was dołączyć.
Jestem już po drugiej wizycie. Crl 11 mm, serduszko bije 🥰 tp na 10 sierpnia.
Nie jest to moja pierwsza ciąża, ani nie będzie to mój pierwszy poród, ale była w pełni planowana, a przyznam, że mając na swoim koncie też poronienia i różne sytuacje w poprzednich ciążach - boję się.
Z uwagi na mutacje - przyjmuje clexane, acard do 34 tc., tak jak w poprzednich ciążach. Dodatkowo biorę euthyrox, luteinę i witaminy.Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Malinaaa wrote:Bardzo współczuję, że postawili Cię w takiej sytuacji. Ja bym chyba mężowi nakreśliła, jak bardzo jest to poważne. Ale doskonale rozumiem Twoj strach, bo mój synek chodzi do żłobka i ciągle coś przynosi, cała drżę, żeby się tylko nie zarazić od niego 🥺
Wiadomo że przed wszystkim się nie uchronimy, ale przed niektórymi rzeczami mozna, wystarczy powiedzieć o chorobie 🤦♀️ ech... no mleko się rozlało. Moze gdyby teściowa wiedziala ze jestem w ciąży to by nie zataiła tego. Jak powiedzieliśmy o dzieciatku to się zmartwiła że mogę się zarazić i powiedziała że jak nie chcemy to nie musimy być na wigilii i ona się nie obrazi. Sama nie wiem co zrobić, rozmawiałam z żoną tego brata i ona mówi że to tylko katar, ani kaszlu, ani gorączki. Teściowa chyba wyolbrzymiła tą chorobę ale sama już nie wiem komu wierzyć. Mąż ma dzisiaj z nim porozmawiać żeby zrobił test na covida i grypę i jak będzie negatywny to zostaniemy, katar to chyba nic groźnego. Też nie chcemy żeby się teraz na nas poobrażali. Ech... -
Ewappp wrote:Wiadomo że przed wszystkim się nie uchronimy, ale przed niektórymi rzeczami mozna, wystarczy powiedzieć o chorobie 🤦♀️ ech... no mleko się rozlało. Moze gdyby teściowa wiedziala ze jestem w ciąży to by nie zataiła tego. Jak powiedzieliśmy o dzieciatku to się zmartwiła że mogę się zarazić i powiedziała że jak nie chcemy to nie musimy być na wigilii i ona się nie obrazi. Sama nie wiem co zrobić, rozmawiałam z żoną tego brata i ona mówi że to tylko katar, ani kaszlu, ani gorączki. Teściowa chyba wyolbrzymiła tą chorobę ale sama już nie wiem komu wierzyć. Mąż ma dzisiaj z nim porozmawiać żeby zrobił test na covida i grypę i jak będzie negatywny to zostaniemy, katar to chyba nic groźnego. Też nie chcemy żeby się teraz na nas poobrażali. Ech...👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Ewappp wrote:Wiadomo że przed wszystkim się nie uchronimy, ale przed niektórymi rzeczami mozna, wystarczy powiedzieć o chorobie 🤦♀️ ech... no mleko się rozlało. Moze gdyby teściowa wiedziala ze jestem w ciąży to by nie zataiła tego. Jak powiedzieliśmy o dzieciatku to się zmartwiła że mogę się zarazić i powiedziała że jak nie chcemy to nie musimy być na wigilii i ona się nie obrazi. Sama nie wiem co zrobić, rozmawiałam z żoną tego brata i ona mówi że to tylko katar, ani kaszlu, ani gorączki. Teściowa chyba wyolbrzymiła tą chorobę ale sama już nie wiem komu wierzyć. Mąż ma dzisiaj z nim porozmawiać żeby zrobił test na covida i grypę i jak będzie negatywny to zostaniemy, katar to chyba nic groźnego. Też nie chcemy żeby się teraz na nas poobrażali. Ech...12.12 Beta 26,3 Prog 17
14.12 Beta 93,1 Prog 24,1
18.12 Beta 824
22.12 Beta 5618 -
Polecicie coś skutecznego na mdłości i wymioty? Mam imbir w witaminach, ale on nie za bardzo pomaga.
-
Małgosiagosia wrote:Polecicie coś skutecznego na mdłości i wymioty? Mam imbir w witaminach, ale on nie za bardzo pomaga.👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Ewappp wrote:Wiadomo że przed wszystkim się nie uchronimy, ale przed niektórymi rzeczami mozna, wystarczy powiedzieć o chorobie 🤦♀️ ech... no mleko się rozlało. Moze gdyby teściowa wiedziala ze jestem w ciąży to by nie zataiła tego. Jak powiedzieliśmy o dzieciatku to się zmartwiła że mogę się zarazić i powiedziała że jak nie chcemy to nie musimy być na wigilii i ona się nie obrazi. Sama nie wiem co zrobić, rozmawiałam z żoną tego brata i ona mówi że to tylko katar, ani kaszlu, ani gorączki. Teściowa chyba wyolbrzymiła tą chorobę ale sama już nie wiem komu wierzyć. Mąż ma dzisiaj z nim porozmawiać żeby zrobił test na covida i grypę i jak będzie negatywny to zostaniemy, katar to chyba nic groźnego. Też nie chcemy żeby się teraz na nas poobrażali. Ech...
U nas jest taki problem z bratem mojego męża. Ile razy to tak było, że przyjechał ze swoimi chorymi dziećmi do teściow jak my byliśmy 🤦Niektórzy ludzie niestety są egoistami -
Dziewczyny przychodzę dzisiaj z ogromną rozterka. Tydzień temu jak wiecie beta tylko 100,2. W poniedziałek wizyta u mojej pani doktor i diagnoza ciąża biochemiczna. Odstawione leki, czekać ok tyg na krwawienie, miałam wczoraj betę powtórzyć, więc powtórzyłam... Wynik 393,6... Szok. Prog tylko 6,34 no ale leki odstawione. Zgłupialam, bo beta miała spadać a tu... Napisałam do pani doktor tak jak prosiła, nie mam jeszcze odpowiedzi i strasznie się denerwuje. To możliwe że beta nadal rośnie? Spadający progesteron to szykowanie się na krwawienie? Ja już nie wiem nic. Już się pogodziłam, że biochem, że będzie krwawienie i zaczynamy od nowa stymulację a tu...Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Madzik2208 wrote:Dziewczyny przychodzę dzisiaj z ogromną rozterka. Tydzień temu jak wiecie beta tylko 100,2. W poniedziałek wizyta u mojej pani doktor i diagnoza ciąża biochemiczna. Odstawione leki, czekać ok tyg na krwawienie, miałam wczoraj betę powtórzyć, więc powtórzyłam... Wynik 393,6... Szok. Prog tylko 6,34 no ale leki odstawione. Zgłupialam, bo beta miała spadać a tu... Napisałam do pani doktor tak jak prosiła, nie mam jeszcze odpowiedzi i strasznie się denerwuje. To możliwe że beta nadal rośnie? Spadający progesteron to szykowanie się na krwawienie? Ja już nie wiem nic. Już się pogodziłam, że biochem, że będzie krwawienie i zaczynamy od nowa stymulację a tu...
Ja bym jednak ten progesteron brała jeszcze i 27.12 poszła na usg do lekarza plus na betę z rana. -
Nie krwawię, nic mnie nie boli, nie mam żadnych możliwych objawów ciąży pozamacicznej, została ona też wykluczona w poniedziałek na USG. Progesteronu już nie mam, ostatni był wzięty w poniedziałek rano przed wizytą. Myślę, że gdyby było coś niepokojącego to już bym miała sygnał od Pani doktor. Czas przygotowań świątecznych, weekend więc z kontaktem ciężko. Jeśli zacznę się źle czuć to pojadę na SOR najwyżej. Daj Boże jednak by nie.Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Madzik2208 wrote:Nie krwawię, nic mnie nie boli, nie mam żadnych możliwych objawów ciąży pozamacicznej, została ona też wykluczona w poniedziałek na USG. Progesteronu już nie mam, ostatni był wzięty w poniedziałek rano przed wizytą. Myślę, że gdyby było coś niepokojącego to już bym miała sygnał od Pani doktor. Czas przygotowań świątecznych, weekend więc z kontaktem ciężko. Jeśli zacznę się źle czuć to pojadę na SOR najwyżej. Daj Boże jednak by nie.
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
Madzik2208 wrote:Nie krwawię, nic mnie nie boli, nie mam żadnych możliwych objawów ciąży pozamacicznej, została ona też wykluczona w poniedziałek na USG. Progesteronu już nie mam, ostatni był wzięty w poniedziałek rano przed wizytą. Myślę, że gdyby było coś niepokojącego to już bym miała sygnał od Pani doktor. Czas przygotowań świątecznych, weekend więc z kontaktem ciężko. Jeśli zacznę się źle czuć to pojadę na SOR najwyżej. Daj Boże jednak by nie.
-
Małgosiagosia wrote:Polecicie coś skutecznego na mdłości i wymioty? Mam imbir w witaminach, ale on nie za bardzo pomaga.
-
Madzik2208 wrote:Dziewczyny przychodzę dzisiaj z ogromną rozterka. Tydzień temu jak wiecie beta tylko 100,2. W poniedziałek wizyta u mojej pani doktor i diagnoza ciąża biochemiczna. Odstawione leki, czekać ok tyg na krwawienie, miałam wczoraj betę powtórzyć, więc powtórzyłam... Wynik 393,6... Szok. Prog tylko 6,34 no ale leki odstawione. Zgłupialam, bo beta miała spadać a tu... Napisałam do pani doktor tak jak prosiła, nie mam jeszcze odpowiedzi i strasznie się denerwuje. To możliwe że beta nadal rośnie? Spadający progesteron to szykowanie się na krwawienie? Ja już nie wiem nic. Już się pogodziłam, że biochem, że będzie krwawienie i zaczynamy od nowa stymulację a tu...
Jejku cóż za dziwna sytuacja .. nawet nie wiem co Ci poradzić , wysłałabym Ci progesteron ale są święta i nawet nie mam jak bo mam całe opakowanie nie otwarte .. może jakaś wizyta tuż po świętach by się udała u kogokolwiek ? -
@Madzik2208, nie wyobrażam sobie co musisz przeżywać. Istny rollercoaster 🥲 trzymam kciuki, by wszystko się dobrze skończyło 🤞
Dziewczyny, wesołych i spokojnych świąt w miłej, rodzinnej atmosferze. By te święte były niezapomniane, a powiedzenie o ciąży jak któraś planuje tylko dodało magii temu wyjątkowemu dniu. Samych pyszności na stole bez dodatkowych mdłości 🤭 dobrego samopoczucia, trafionych prezentów i dużo odpoczynku 🌲🌲🌲
Dla pośmiania się. W rodzinie dajemy prezenty tylko dzieciom, więc z mężem wymieniliśmy się już prezentami i dołączyłam mu pudełeczko ze smoczkiem i testem ciążowym. Popłakaliśmy się oboje... Ale nie ze wzruszenia tylko ze śmiechu 🤣 bo mój mąż jak na to spojrzał to powiedział "smoczek i test na covid? Ale o co chodzi 🤣🤣🤣". Zaczęłam ten miesiąc od 👑 to to była jego pierwsza myśl zwłaszcza, że się nie spodziewał, że tak szybko się uda 🤭 także dzień rozpoczęliśmy od śmiechu i tego dziś Wam też na koniec życzę 😘Lannati_, Cerva, Patrykotka, Małgosiagosia, klaudia_23, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙