X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa91 wrote:
    Hej. Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Nieśmiało od kilku dni tutaj zaglądam. Mianowicie okres miałam dostać 15.12 lecz go nie dostałam. Beta 19 wynosiła 130,21 -416 także ładnie rośnie. Trochę się martwię bo niskie te bety ale z synem też tak miałam. Na pokładzie mam 2 dzieci. 9 łatkę i 3,5 latka. Zaraz po narodzinach najmłodszego zaczęliśmy starać się o jeszcze jedno. Ku Maszemu zdziwieniu nie wychodziło. Po roku trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności gdzie okazało się,że mąż jest całkowicie bezpłodny. Dieta,suplementy,ruch nic nie dawało efektów i zaproponowano nam in vitro. Zrezygnowaliśmy. Byłam dłuższy czas na L4 i staraliśmy się dalej. Mówiłam do męża,że może coś się polepszy ale nic. Zaczęłam szukać pracy. W listopadzie powiedziałam,że dostanę okres i po idę do ginekologa po tabletki. Ze wzgledu,ze nie pracowalam ciezko bylobu z 3 dzieci. 18.12poszłam na rozmowę i od stycznia -luty miałam zacząć. Bach na drugi dzień okazało się,że jestem w ciąży. Nie spodziewałam się w ogóle. Na początku nie potrafiliśmy z mężem sobie z tą wiadomością poradzić. Wiecie jak ciężko jest w tych czasach wyżyć za jedną wypłatę. Teraz już trochę lepiej. Los zdecydował za Nas. Wiem,że bardzo dużo dziewczyn tutaj się starało i się bardzo cieszą. Także jak kogoś uraziłam to przepraszam ale na swoim przykładzie wiem,że w najmniej niespodziewnym momencie Wasze życie może się zmienić 😊 jak się czujecie? U mnie 5t4d na usg jeszcze nie byłam I biję się z myślami kiedy iść. Chciałabym iść od razu i usłyszeć serduszko ale schizuje już czy wszystko jest dobrze. Myślicie,że beta jutro po 5 dniach by mnie uspokoiła?
    Cześć Magda! Witamy w gronie ☺️ czy ktoś się starał, czy trafiła się niespodzianka myślę, że każdy jest tak samo mile widziany ❤️ serdeczne gratulacje :) jeśli się stresujesz mega to dodatkowa beta krzywdy nie zrobi ;) odezwij się do lekarza i zobacz jaki termin Ci zaproponuje ☺️ u mnie 5t5d i idę jutro na pierwsze USG, też się stresuję bo czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, więc proszę o pół kciuka 🤭🤞

Magdaa91, Emzet92, Lannati_ lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No tylko właśnie tak jak pisze Asia , a co jak zawału dostaniemy kiedy nie wysłuchamy tętna ? 😂
    🤣 Myślę, że co osoba to inne doświadczenie. Dziewczyny pisały, że je to uspokajało więc może warto :D ja znam siebie i pewnie zaczęłabym się nakręcać codziennie, oooo mam mniejsze mdłości muszę sprawdzić, oooo nie mam ochoty na kurczaka coś jest nie tak 🤣🤣🤣 🙃

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Cześć Magda! Witamy w gronie ☺️ czy ktoś się starał, czy trafiła się niespodzianka myślę, że każdy jest tak samo mile widziany ❤️ serdeczne gratulacje :) jeśli się stresujesz mega to dodatkowa beta krzywdy nie zrobi ;) odezwij się do lekarza i zobacz jaki termin Ci zaproponuje ☺️ u mnie 5t5d i idę jutro na pierwsze USG, też się stresuję bo czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, więc proszę o pół kciuka 🤭🤞

Dziękuję ślicznie za miłe powitanie! Trochę się stresuje ale i nie wiem czy ma to sens. Jutro będę pisała do swojego ginekologa z poprzedniej ciąży. Mam nadzieję,że będzie przyjmował po Nowym roku bo raczej w tym tyg nie będzie przyjmował. Oo to kestesmy prawie równo 😊 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i daj znać 😊 u mnie w tej ciazy jest podobnie jak w poprzedniej zobaczymy jak będzie dalej. A betę też robiłaś?

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No tylko właśnie tak jak pisze Asia , a co jak zawału dostaniemy kiedy nie wysłuchamy tętna ? 😂
    No właśnie, chyba lepiej tego nie kupować. 😂

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa91 wrote:
    Dziękuję ślicznie za miłe powitanie! Trochę się stresuje ale i nie wiem czy ma to sens. Jutro będę pisała do swojego ginekologa z poprzedniej ciąży. Mam nadzieję,że będzie przyjmował po Nowym roku bo raczej w tym tyg nie będzie przyjmował. Oo to kestesmy prawie równo 😊 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i daj znać 😊 u mnie w tej ciazy jest podobnie jak w poprzedniej zobaczymy jak będzie dalej. A betę też robiłaś?
    Robiłam raz przed świętami później wszystko pozamykane a jutro mam wizytę to już nie będę robić bo i tak się dowiem wszystkiego u lekarza ☺️

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Robiłam raz przed świętami później wszystko pozamykane a jutro mam wizytę to już nie będę robić bo i tak się dowiem wszystkiego u lekarza ☺️

No w sumie racja. Ja jutro ogarnę też wizytę 😊

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    🤣 Myślę, że co osoba to inne doświadczenie. Dziewczyny pisały, że je to uspokajało więc może warto :D ja znam siebie i pewnie zaczęłabym się nakręcać codziennie, oooo mam mniejsze mdłości muszę sprawdzić, oooo nie mam ochoty na kurczaka coś jest nie tak 🤣🤣🤣 🙃
    O to to to ! Ja schizowalam przy jednej różowej plamce na papierze a co dopiero to 😂 do roboty bym przestała chodzić i bym leżała z tym w łóżku 😅

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No właśnie, chyba lepiej tego nie kupować. 😂
    Mój stary wyśmiał ten pomysł , stwierdził że może już w ogóle otworzę gabinet położniczy 😂

Agata91, Asiasia1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 nieśmiało dołączam. Termin mam na 27 sierpnia. To moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 stycznia. Robiłam betę w 13 dpo i 15 dpo, przyrosty mialam w normie. Z objawów to tylko pełniejsze piersi mam. Jestem dobrej myśli 🙏

Jagoda2023, Lannati_, Asiasia1 lubią tę wiadomość

• Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagi wrote:
    Hej 😊 nieśmiało dołączam. Termin mam na 27 sierpnia. To moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 stycznia. Robiłam betę w 13 dpo i 15 dpo, przyrosty mialam w normie. Z objawów to tylko pełniejsze piersi mam. Jestem dobrej myśli 🙏

Hej 😊 u mnie podobny termin bo 24 sierpnia 😊 też dziś nieśmiało dołączyłam. 9 stycznia to już raczej na pewno serduszko będzie ❤️

Malagi lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagi wrote:
    Witaj , gratulacje ! Ile lat ma Twoje pierwsze dzieciątko ?:)

Malagi lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Jakie miałyście detektory ? Widzę że ceny bardzo się różnią od 100 zł do nawet 700 😅
    Miałam Jumpera, kupowałam na vinted za ok. 120zl.

Malagi lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Witaj , gratulacje ! Ile lat ma Twoje pierwsze dzieciątko ?:)
    7 lat 🙂 trochę długo czekaliśmy, ale no cóż.

Evvee27 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagi wrote:
    7 lat 🙂 trochę długo czekaliśmy, ale no cóż.
    Mój synuś też ma 7 lat 🥹

• Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy dam radę nadrobić to wszystko co już zostało napisane w tym temacie, ale chciałam dołączyć do grupy :)

Jestem mamą 5latki i obecnie jestem w trzeciej ciąży :) termin według apki to 21 sierpnia. Pierwsza wizyta przed Świętami jeszcze niewiele pokazała, widoczny tylko pęcherzyk i kropeczka w środku. Przyznam, że jestem dość ostrożna, bo poprzednią ciąże poroniłam w 11 tygodni i dowiedziałam się o tym na wizycie, żadnego krwawienia nic, po prostu serduszko przestało bić. Niestety dlatego teraz jestem dość niespokojna, a czekanie na kolejną wizytę jest zupełnie nieznośne...dodatkowo prócz dużego bólu piersi nie mam zupełnie żadnych objawów.

Trzymam za Was wszystkie tutaj i za siebie również mocno kciuki :)

Asiasia1, Malinaaa lubią tę wiadomość

Sardynka
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sardynka, witamy w gronie ☺️ a kiedy masz kolejną wizytę? Trzymamy kciuki by było wszystko ok 🤞

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati ja również powiedziałam rodzicom w święta :)
    Ucieszyli się ale mój tata to już w ogóle zwariował 😆

Dzisiaj 8+6, wizyta w piątek, a dziś byłam na badaniach krwi w laboratorium. Zapłaciłam 450zl 😐 a najgorsze ze jeszcze na wynik grupy krwi muszę czekać aż do wtorku bo próbka jedzie z Poznania aż do Warszawy, a miałam mieć gotowe wszystkie wyniki na kolejna wizytę czyli piątek. Mam nadzieje ze mój lekarz nie będzie zły 🤣

Magdaa91 a podejmiesz się tej nowej pracy? Tak naprawdę nie masz obowiązku informowania o ciąży pracodawcy ani lekarza medycyny pracy

Lannati_ lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie..

Jaki może być powód spadku progesteronu? 23 grudnia miałam progesteron 28 ng/ml, a beta 348. Coś mnie tknęło i poszłam na badania wczoraj i progesteron tylko 11, a beta 759.. :( wzrost o 61%. Od razu wzięłam luteinę na noc,bo akurat miałam w domu, będę kontaktować się z lekarzem, ale przyznam,że jestem załamana. Moja pierwsza wyczekana ciąża.. 🥺

• Agata91 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U mnie dzisiaj 8+6 i dziś mam drugą wizytę. Trzymajcie proszę kciuki 🥹

Malinaaa, baby33, Emzet92, Lannati_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Cześć Sardynka, witamy w gronie ☺️ a kiedy masz kolejną wizytę? Trzymamy kciuki by było wszystko ok 🤞

Wizytę mam dopiero 8 stycznia, lekarka powiedziała żebyśmy się nie spieszyły, choć ja nie wiem czy wytrzymam jeszcze tyle czasu w niewiedzy...

Sardynka
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ