X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa91 wrote:
    Hej. Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Nieśmiało od kilku dni tutaj zaglądam. Mianowicie okres miałam dostać 15.12 lecz go nie dostałam. Beta 19 wynosiła 130,21 -416 także ładnie rośnie. Trochę się martwię bo niskie te bety ale z synem też tak miałam. Na pokładzie mam 2 dzieci. 9 łatkę i 3,5 latka. Zaraz po narodzinach najmłodszego zaczęliśmy starać się o jeszcze jedno. Ku Maszemu zdziwieniu nie wychodziło. Po roku trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności gdzie okazało się,że mąż jest całkowicie bezpłodny. Dieta,suplementy,ruch nic nie dawało efektów i zaproponowano nam in vitro. Zrezygnowaliśmy. Byłam dłuższy czas na L4 i staraliśmy się dalej. Mówiłam do męża,że może coś się polepszy ale nic. Zaczęłam szukać pracy. W listopadzie powiedziałam,że dostanę okres i po idę do ginekologa po tabletki. Ze wzgledu,ze nie pracowalam ciezko bylobu z 3 dzieci. 18.12poszłam na rozmowę i od stycznia -luty miałam zacząć. Bach na drugi dzień okazało się,że jestem w ciąży. Nie spodziewałam się w ogóle. Na początku nie potrafiliśmy z mężem sobie z tą wiadomością poradzić. Wiecie jak ciężko jest w tych czasach wyżyć za jedną wypłatę. Teraz już trochę lepiej. Los zdecydował za Nas. Wiem,że bardzo dużo dziewczyn tutaj się starało i się bardzo cieszą. Także jak kogoś uraziłam to przepraszam ale na swoim przykładzie wiem,że w najmniej niespodziewnym momencie Wasze życie może się zmienić 😊 jak się czujecie? U mnie 5t4d na usg jeszcze nie byłam I biję się z myślami kiedy iść. Chciałabym iść od razu i usłyszeć serduszko ale schizuje już czy wszystko jest dobrze. Myślicie,że beta jutro po 5 dniach by mnie uspokoiła?
    Cześć Magda! Witamy w gronie ☺️ czy ktoś się starał, czy trafiła się niespodzianka myślę, że każdy jest tak samo mile widziany ❤️ serdeczne gratulacje :) jeśli się stresujesz mega to dodatkowa beta krzywdy nie zrobi ;) odezwij się do lekarza i zobacz jaki termin Ci zaproponuje ☺️ u mnie 5t5d i idę jutro na pierwsze USG, też się stresuję bo czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, więc proszę o pół kciuka 🤭🤞

Magdaa91, Emzet92, Lannati_ lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No tylko właśnie tak jak pisze Asia , a co jak zawału dostaniemy kiedy nie wysłuchamy tętna ? 😂
    🤣 Myślę, że co osoba to inne doświadczenie. Dziewczyny pisały, że je to uspokajało więc może warto :D ja znam siebie i pewnie zaczęłabym się nakręcać codziennie, oooo mam mniejsze mdłości muszę sprawdzić, oooo nie mam ochoty na kurczaka coś jest nie tak 🤣🤣🤣 🙃

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Cześć Magda! Witamy w gronie ☺️ czy ktoś się starał, czy trafiła się niespodzianka myślę, że każdy jest tak samo mile widziany ❤️ serdeczne gratulacje :) jeśli się stresujesz mega to dodatkowa beta krzywdy nie zrobi ;) odezwij się do lekarza i zobacz jaki termin Ci zaproponuje ☺️ u mnie 5t5d i idę jutro na pierwsze USG, też się stresuję bo czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, więc proszę o pół kciuka 🤭🤞

Dziękuję ślicznie za miłe powitanie! Trochę się stresuje ale i nie wiem czy ma to sens. Jutro będę pisała do swojego ginekologa z poprzedniej ciąży. Mam nadzieję,że będzie przyjmował po Nowym roku bo raczej w tym tyg nie będzie przyjmował. Oo to kestesmy prawie równo 😊 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i daj znać 😊 u mnie w tej ciazy jest podobnie jak w poprzedniej zobaczymy jak będzie dalej. A betę też robiłaś?

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    No tylko właśnie tak jak pisze Asia , a co jak zawału dostaniemy kiedy nie wysłuchamy tętna ? 😂
    No właśnie, chyba lepiej tego nie kupować. 😂

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa91 wrote:
    Dziękuję ślicznie za miłe powitanie! Trochę się stresuje ale i nie wiem czy ma to sens. Jutro będę pisała do swojego ginekologa z poprzedniej ciąży. Mam nadzieję,że będzie przyjmował po Nowym roku bo raczej w tym tyg nie będzie przyjmował. Oo to kestesmy prawie równo 😊 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i daj znać 😊 u mnie w tej ciazy jest podobnie jak w poprzedniej zobaczymy jak będzie dalej. A betę też robiłaś?
    Robiłam raz przed świętami później wszystko pozamykane a jutro mam wizytę to już nie będę robić bo i tak się dowiem wszystkiego u lekarza ☺️

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Robiłam raz przed świętami później wszystko pozamykane a jutro mam wizytę to już nie będę robić bo i tak się dowiem wszystkiego u lekarza ☺️

No w sumie racja. Ja jutro ogarnę też wizytę 😊

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    🤣 Myślę, że co osoba to inne doświadczenie. Dziewczyny pisały, że je to uspokajało więc może warto :D ja znam siebie i pewnie zaczęłabym się nakręcać codziennie, oooo mam mniejsze mdłości muszę sprawdzić, oooo nie mam ochoty na kurczaka coś jest nie tak 🤣🤣🤣 🙃
    O to to to ! Ja schizowalam przy jednej różowej plamce na papierze a co dopiero to 😂 do roboty bym przestała chodzić i bym leżała z tym w łóżku 😅

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No właśnie, chyba lepiej tego nie kupować. 😂
    Mój stary wyśmiał ten pomysł , stwierdził że może już w ogóle otworzę gabinet położniczy 😂

Agata91, Asiasia1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 nieśmiało dołączam. Termin mam na 27 sierpnia. To moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 stycznia. Robiłam betę w 13 dpo i 15 dpo, przyrosty mialam w normie. Z objawów to tylko pełniejsze piersi mam. Jestem dobrej myśli 🙏

Jagoda2023, Lannati_, Asiasia1 lubią tę wiadomość

• Magdaa91 Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagi wrote:
    Hej 😊 nieśmiało dołączam. Termin mam na 27 sierpnia. To moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 stycznia. Robiłam betę w 13 dpo i 15 dpo, przyrosty mialam w normie. Z objawów to tylko pełniejsze piersi mam. Jestem dobrej myśli 🙏

Hej 😊 u mnie podobny termin bo 24 sierpnia 😊 też dziś nieśmiało dołączyłam. 9 stycznia to już raczej na pewno serduszko będzie ❤️

Malagi lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagi wrote:
    Witaj , gratulacje ! Ile lat ma Twoje pierwsze dzieciątko ?:)

Malagi lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Jakie miałyście detektory ? Widzę że ceny bardzo się różnią od 100 zł do nawet 700 😅
    Miałam Jumpera, kupowałam na vinted za ok. 120zl.

Malagi lubi tę wiadomość

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Witaj , gratulacje ! Ile lat ma Twoje pierwsze dzieciątko ?:)
    7 lat 🙂 trochę długo czekaliśmy, ale no cóż.

Evvee27 lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagi wrote:
    7 lat 🙂 trochę długo czekaliśmy, ale no cóż.
    Mój synuś też ma 7 lat 🥹

• Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy dam radę nadrobić to wszystko co już zostało napisane w tym temacie, ale chciałam dołączyć do grupy :)

Jestem mamą 5latki i obecnie jestem w trzeciej ciąży :) termin według apki to 21 sierpnia. Pierwsza wizyta przed Świętami jeszcze niewiele pokazała, widoczny tylko pęcherzyk i kropeczka w środku. Przyznam, że jestem dość ostrożna, bo poprzednią ciąże poroniłam w 11 tygodni i dowiedziałam się o tym na wizycie, żadnego krwawienia nic, po prostu serduszko przestało bić. Niestety dlatego teraz jestem dość niespokojna, a czekanie na kolejną wizytę jest zupełnie nieznośne...dodatkowo prócz dużego bólu piersi nie mam zupełnie żadnych objawów.

Trzymam za Was wszystkie tutaj i za siebie również mocno kciuki :)

Asiasia1, Malinaaa lubią tę wiadomość

Sardynka
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sardynka, witamy w gronie ☺️ a kiedy masz kolejną wizytę? Trzymamy kciuki by było wszystko ok 🤞

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati ja również powiedziałam rodzicom w święta :)
    Ucieszyli się ale mój tata to już w ogóle zwariował 😆

Dzisiaj 8+6, wizyta w piątek, a dziś byłam na badaniach krwi w laboratorium. Zapłaciłam 450zl 😐 a najgorsze ze jeszcze na wynik grupy krwi muszę czekać aż do wtorku bo próbka jedzie z Poznania aż do Warszawy, a miałam mieć gotowe wszystkie wyniki na kolejna wizytę czyli piątek. Mam nadzieje ze mój lekarz nie będzie zły 🤣

Magdaa91 a podejmiesz się tej nowej pracy? Tak naprawdę nie masz obowiązku informowania o ciąży pracodawcy ani lekarza medycyny pracy

Lannati_ lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Rita_ Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie..

Jaki może być powód spadku progesteronu? 23 grudnia miałam progesteron 28 ng/ml, a beta 348. Coś mnie tknęło i poszłam na badania wczoraj i progesteron tylko 11, a beta 759.. :( wzrost o 61%. Od razu wzięłam luteinę na noc,bo akurat miałam w domu, będę kontaktować się z lekarzem, ale przyznam,że jestem załamana. Moja pierwsza wyczekana ciąża.. 🥺

• Agata91 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

U mnie dzisiaj 8+6 i dziś mam drugą wizytę. Trzymajcie proszę kciuki 🥹

Malinaaa, baby33, Emzet92, Lannati_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Cześć Sardynka, witamy w gronie ☺️ a kiedy masz kolejną wizytę? Trzymamy kciuki by było wszystko ok 🤞

Wizytę mam dopiero 8 stycznia, lekarka powiedziała żebyśmy się nie spieszyły, choć ja nie wiem czy wytrzymam jeszcze tyle czasu w niewiedzy...

Sardynka
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ