Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdaa91 wrote:Hej. Witam Was wszystkie bardzo serdecznie. Nieśmiało od kilku dni tutaj zaglądam. Mianowicie okres miałam dostać 15.12 lecz go nie dostałam. Beta 19 wynosiła 130,21 -416 także ładnie rośnie. Trochę się martwię bo niskie te bety ale z synem też tak miałam. Na pokładzie mam 2 dzieci. 9 łatkę i 3,5 latka. Zaraz po narodzinach najmłodszego zaczęliśmy starać się o jeszcze jedno. Ku Maszemu zdziwieniu nie wychodziło. Po roku trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności gdzie okazało się,że mąż jest całkowicie bezpłodny. Dieta,suplementy,ruch nic nie dawało efektów i zaproponowano nam in vitro. Zrezygnowaliśmy. Byłam dłuższy czas na L4 i staraliśmy się dalej. Mówiłam do męża,że może coś się polepszy ale nic. Zaczęłam szukać pracy. W listopadzie powiedziałam,że dostanę okres i po idę do ginekologa po tabletki. Ze wzgledu,ze nie pracowalam ciezko bylobu z 3 dzieci. 18.12poszłam na rozmowę i od stycznia -luty miałam zacząć. Bach na drugi dzień okazało się,że jestem w ciąży. Nie spodziewałam się w ogóle. Na początku nie potrafiliśmy z mężem sobie z tą wiadomością poradzić. Wiecie jak ciężko jest w tych czasach wyżyć za jedną wypłatę. Teraz już trochę lepiej. Los zdecydował za Nas. Wiem,że bardzo dużo dziewczyn tutaj się starało i się bardzo cieszą. Także jak kogoś uraziłam to przepraszam ale na swoim przykładzie wiem,że w najmniej niespodziewnym momencie Wasze życie może się zmienić 😊 jak się czujecie? U mnie 5t4d na usg jeszcze nie byłam I biję się z myślami kiedy iść. Chciałabym iść od razu i usłyszeć serduszko ale schizuje już czy wszystko jest dobrze. Myślicie,że beta jutro po 5 dniach by mnie uspokoiła?
Magdaa91, Emzet92, Lannati_ lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Evvee27 wrote:No tylko właśnie tak jak pisze Asia , a co jak zawału dostaniemy kiedy nie wysłuchamy tętna ? 😂👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:Cześć Magda! Witamy w gronie ☺️ czy ktoś się starał, czy trafiła się niespodzianka myślę, że każdy jest tak samo mile widziany ❤️ serdeczne gratulacje jeśli się stresujesz mega to dodatkowa beta krzywdy nie zrobi odezwij się do lekarza i zobacz jaki termin Ci zaproponuje ☺️ u mnie 5t5d i idę jutro na pierwsze USG, też się stresuję bo czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, więc proszę o pół kciuka 🤭🤞
Dziękuję ślicznie za miłe powitanie! Trochę się stresuje ale i nie wiem czy ma to sens. Jutro będę pisała do swojego ginekologa z poprzedniej ciąży. Mam nadzieję,że będzie przyjmował po Nowym roku bo raczej w tym tyg nie będzie przyjmował. Oo to kestesmy prawie równo 😊 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i daj znać 😊 u mnie w tej ciazy jest podobnie jak w poprzedniej zobaczymy jak będzie dalej. A betę też robiłaś? -
Evvee27 wrote:No tylko właśnie tak jak pisze Asia , a co jak zawału dostaniemy kiedy nie wysłuchamy tętna ? 😂
-
Magdaa91 wrote:Dziękuję ślicznie za miłe powitanie! Trochę się stresuje ale i nie wiem czy ma to sens. Jutro będę pisała do swojego ginekologa z poprzedniej ciąży. Mam nadzieję,że będzie przyjmował po Nowym roku bo raczej w tym tyg nie będzie przyjmował. Oo to kestesmy prawie równo 😊 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i daj znać 😊 u mnie w tej ciazy jest podobnie jak w poprzedniej zobaczymy jak będzie dalej. A betę też robiłaś?👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Asiasia1 wrote:🤣 Myślę, że co osoba to inne doświadczenie. Dziewczyny pisały, że je to uspokajało więc może warto ja znam siebie i pewnie zaczęłabym się nakręcać codziennie, oooo mam mniejsze mdłości muszę sprawdzić, oooo nie mam ochoty na kurczaka coś jest nie tak 🤣🤣🤣 🙃
-
nick nieaktualnyHej 😊 nieśmiało dołączam. Termin mam na 27 sierpnia. To moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 stycznia. Robiłam betę w 13 dpo i 15 dpo, przyrosty mialam w normie. Z objawów to tylko pełniejsze piersi mam. Jestem dobrej myśli 🙏
Jagoda2023, Lannati_, Asiasia1 lubią tę wiadomość
-
Malagi wrote:Hej 😊 nieśmiało dołączam. Termin mam na 27 sierpnia. To moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 stycznia. Robiłam betę w 13 dpo i 15 dpo, przyrosty mialam w normie. Z objawów to tylko pełniejsze piersi mam. Jestem dobrej myśli 🙏
Hej 😊 u mnie podobny termin bo 24 sierpnia 😊 też dziś nieśmiało dołączyłam. 9 stycznia to już raczej na pewno serduszko będzie ❤️Malagi lubi tę wiadomość
-
Malagi wrote:Hej 😊 nieśmiało dołączam. Termin mam na 27 sierpnia. To moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 stycznia. Robiłam betę w 13 dpo i 15 dpo, przyrosty mialam w normie. Z objawów to tylko pełniejsze piersi mam. Jestem dobrej myśli 🙏
Malagi lubi tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Jakie miałyście detektory ? Widzę że ceny bardzo się różnią od 100 zł do nawet 700 😅
Malagi lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, nie wiem czy dam radę nadrobić to wszystko co już zostało napisane w tym temacie, ale chciałam dołączyć do grupy
Jestem mamą 5latki i obecnie jestem w trzeciej ciąży termin według apki to 21 sierpnia. Pierwsza wizyta przed Świętami jeszcze niewiele pokazała, widoczny tylko pęcherzyk i kropeczka w środku. Przyznam, że jestem dość ostrożna, bo poprzednią ciąże poroniłam w 11 tygodni i dowiedziałam się o tym na wizycie, żadnego krwawienia nic, po prostu serduszko przestało bić. Niestety dlatego teraz jestem dość niespokojna, a czekanie na kolejną wizytę jest zupełnie nieznośne...dodatkowo prócz dużego bólu piersi nie mam zupełnie żadnych objawów.
Trzymam za Was wszystkie tutaj i za siebie również mocno kciukiAsiasia1, Malinaaa lubią tę wiadomość
Sardynka -
Lannati ja również powiedziałam rodzicom w święta
Ucieszyli się ale mój tata to już w ogóle zwariował 😆
Dzisiaj 8+6, wizyta w piątek, a dziś byłam na badaniach krwi w laboratorium. Zapłaciłam 450zl 😐 a najgorsze ze jeszcze na wynik grupy krwi muszę czekać aż do wtorku bo próbka jedzie z Poznania aż do Warszawy, a miałam mieć gotowe wszystkie wyniki na kolejna wizytę czyli piątek. Mam nadzieje ze mój lekarz nie będzie zły 🤣
Magdaa91 a podejmiesz się tej nowej pracy? Tak naprawdę nie masz obowiązku informowania o ciąży pracodawcy ani lekarza medycyny pracyLannati_ lubi tę wiadomość
18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
Dziewczyny, pomóżcie..
Jaki może być powód spadku progesteronu? 23 grudnia miałam progesteron 28 ng/ml, a beta 348. Coś mnie tknęło i poszłam na badania wczoraj i progesteron tylko 11, a beta 759.. wzrost o 61%. Od razu wzięłam luteinę na noc,bo akurat miałam w domu, będę kontaktować się z lekarzem, ale przyznam,że jestem załamana. Moja pierwsza wyczekana ciąża.. 🥺 -
Asiasia1 wrote:Cześć Sardynka, witamy w gronie ☺️ a kiedy masz kolejną wizytę? Trzymamy kciuki by było wszystko ok 🤞
Wizytę mam dopiero 8 stycznia, lekarka powiedziała żebyśmy się nie spieszyły, choć ja nie wiem czy wytrzymam jeszcze tyle czasu w niewiedzy...Sardynka