Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunnysunsun wrote:Dziewczyny, jakie macie laktatory? 😁
-
Ja po wizycie. Mamy rozwarcie 1,5cm. 😮 Szyjka ładnie przygotowuje się do porodu. Także w każdej chwili coś się może zacząć dziać. 🙈
Jedyne co mnie troszkę martwi to, że Synuś jest malutki ok. 2600g. Tak bezpieczniej bym się czuła gdyby był ok 3kg. 🥺 Poza tym wszystko dobrze, przepływy, ilość wód itd. Lekarz uspokaja, że wszystko ok tylko po prostu mniejsze dziecko. No więc staram się nie nakręcać.
I tak to jest, Wy się martwicie za dużą wagą dzieci, ja za małą. 🤦🏼♀️Bettti03, Nietypowa30, Lolcia37, enpe, Monia•, Emzet92, Małgosiagosia, Ewappp, justinas, Betkaa, Kinia197, Bunkierka lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
@Paprota9418, też jeszcze nie mam złożonej dostawki itp ☺️
@Ewappp, jak nie czkawka to ja nie wiem co 😁
@Sunnysunsun, Neno bueno
Ja po wizycie, jest ok, młody już ma prawie 3 kg, tylko zmartwił mnie wynik cytologii 3 no ale po porodzie powtórzę i zrobię kolposkopię jak dalej wynik będzie zły 🤷 w przyszłym tyg ktg, wizyta za 2
Aaaaa i mały się w końcu obrócił i jest głową (która swoją drogą wydaje się wielka 😬) w dół 💪Cerva, Bettti03, Nietypowa30, Lolcia37, Monia•, Małgosiagosia, Paprota9418, Ewappp, Emzet92, justinas, Betkaa lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Cerva wrote:Ja po wizycie. Mamy rozwarcie 1,5cm. 😮 Szyjka ładnie przygotowuje się do porodu. Także w każdej chwili coś się może zacząć dziać. 🙈
Jedyne co mnie troszkę martwi to, że Synuś jest malutki ok. 2600g. Tak bezpieczniej bym się czuła gdyby był ok 3kg. 🥺 Poza tym wszystko dobrze, przepływy, ilość wód itd. Lekarz uspokaja, że wszystko ok tylko po prostu mniejsze dziecko. No więc staram się nie nakręcać.
I tak to jest, Wy się martwicie za dużą wagą dzieci, ja za małą. 🤦🏼♀️Cerva, Lolcia37, Małgosiagosia lubią tę wiadomość
👫33 lata
🐕2019
👶12.2022 💙
👶08.2024 💙 -
Cerva wrote:Ja po wizycie. Mamy rozwarcie 1,5cm. 😮 Szyjka ładnie przygotowuje się do porodu. Także w każdej chwili coś się może zacząć dziać. 🙈
I tak to jest, Wy się martwicie za dużą wagą dzieci, ja za małą. 🤦🏼♀️ -
Kochaaane, melduję, że jesteśmy w komplecie❤️ Stefka, 10:23, 2710 i 52 cm. Jest taaaaaaaaka dtobniutka, że boję się zmienić jej pampka 😱
Lolcia37, natala, Monia•, Cerva, Asieek, Asia2000, Emzet92, Ewczixx, Małgosiagosia, Paprota9418, Ewappp, MumAgain, Jagoda2023, Asiasia1, justinas, Papapatka, Betkaa, Marti_08, baby33, enpe, Nietypowa30, Kinia197, Bettti03, Niaha, klaudia_23, Bunkierka lubią tę wiadomość
-
Cerva wrote:Ja właśnie też się zastanawiałam nad tym, bo mam wpisane, że rozwarcie na opuszek, ale o długości nic. Dziś go dopytam o to. 🤪Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
I tak to jest, Wy się martwicie za dużą wagą dzieci, ja za małą. 🤦🏼♀️
Zazdro szyjki i rozwarcia u mnie w obu ciążach wszystko pozamykane na 4 spusty.Cerva lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Asiasia1 wrote:@Paprota9418, też jeszcze nie mam złożonej dostawki itp ☺️
@Sunnysunsun, Neno bueno
Ja po wizycie, jest ok, młody już ma prawie 3 kg, tylko zmartwił mnie wynik cytologii 3 no ale po porodzie powtórzę i zrobię kolposkopię jak dalej wynik będzie zły 🤷 w przyszłym tyg ktg, wizyta za 2
Aaaaa i mały się w końcu obrócił i jest głową (która swoją drogą wydaje się wielka 😬) w dół 💪04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Agata91 wrote:Kochaaane, melduję, że jesteśmy w komplecie❤️ Stefka, 10:23, 2710 i 52 cm. Jest taaaaaaaaka dtobniutka, że boję się zmienić jej pampka 😱👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
Paprota9418 wrote:Właśnie też cały czas to odkładam bo wydaje mi się że jeszcze za wcześnie tak samo jak przygotowanie łóżeczka.. materac zapakowany czeka, prześcieradełko wyprasowane… juz bym to wszystko chciała ułożyć ale wydaje mi się że jeszcze się zakurzy… co myślicie ?
Ja już rozpakowałam materacyk, ochraniacz i założyłam w tym tygodniu materacyk. Denerwował mnie zapach chemii i "nowości" głównie z materaca (z resztą tak jak z wózka) więc chciałam żeby się wywietrzył.
@Sunnysunsun, ja też mam Neno Bianco, dostałam na babyshower, też z zamysłem że będzie od razu na dwie piersi 🙂
@Ewappp, wiem o co chodzi! To wygląda tak jakby dziecko oddychało w brzuszku 😃 na jednym z USG lekarz mi pokazywał jak brzuszek się rozszerza i zwęża, to znaczy że dziecko ćwiczy oddychanie 🙂
@Agata91 gratulacje! Duzo zdrowia dla Was 🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 19:59
Paprota9418, Ewappp lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za słowa otuchy. 🥰 Ja wszystko wiem, że to szacunkowe, ale same wiecie jak to w środku te lęki Mamy nie opuszczają. Taki maminy los. 😛 Tak jak pisałam mi się też wydaje, że mój Bobo jest bardzo "ściśnięty" przez mój brzuch. Bo nawet przy jego mega ruchach i maksymalnym naciągnięciu to nie robią się "górki". A stópkę czuję pod palcami na przykład. Bardzo "zwarty" mam brzuch. 😛Może to też wpływa na pomiary. 🙂
🌿Agata gratulacje! 🥰 To taka kruszynka też. 😍 Odpoczywajcie.
🌿Emzet z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak mi powiedział o rozwarciu. 🤣 Ale na wyniku mam wpisane "szyjka skrócona o 30%, rozwarcie 1,5 cm" więc rozumiem, że nie jest całkowicie zgładzona. 😀Emzet92 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Dziewczyny, czy korzystałyście z jakiejś aplikacji do liczenia skurczy? Ściągnęłam pierwszą lepszą i byłaby spoko, ale po każdym kliknięciu wyskakuje propozycja wykupienia premium i trzeba to zamykać co chwilę. Mega wkurzające.😛
Cerva lubi tę wiadomość
-
Dzieci podobno lubią słodkie wody i wtedy najwięcej przybierają więc może pokorzystaj z końcówki ciazy i pojedz więcej słodyczków 😄 Ech zmartwieniom nie będzie teraz końca... pewnie jak by posiedzial w brzuchu jeszcze z tydzień do by dobił do 3kg Też zazdroszczę tego rozwarcia i szyjki, ja jutro mam wizytę i obawiam się że moja szyja będzie z tych żelaznych i będę się musiała gimnastykowac żeby córcia zechciała wyjść... A moje bobo z kolei jest z tych większych więc wolałabym urodzić przed 40tc 😅 chociaż w sumie ostatnio mam bóle jak na okres i więcej skurczy to może coś się ruszyło -
Może jakaś pomyłka? Wczoraj gadałam z koleżanką. Opowiadała że miała mieć cc bo dziecko malusie. Nagle zaczęła rodzic. Nie dało się już cc zrobić. Urodziła chłopa 4kg. -
Cerva wrote:Dziękuję za słowa otuchy. 🥰 Ja wszystko wiem, że to szacunkowe, ale same wiecie jak to w środku te lęki Mamy nie opuszczają. Taki maminy los. 😛 Tak jak pisałam mi się też wydaje, że mój Bobo jest bardzo "ściśnięty" przez mój brzuch. Bo nawet przy jego mega ruchach i maksymalnym naciągnięciu to nie robią się "górki". A stópkę czuję pod palcami na przykład. Bardzo "zwarty" mam brzuch. 😛Może to też wpływa na pomiary. 🙂
🌿Agata gratulacje! 🥰 To taka kruszynka też. 😍 Odpoczywajcie.
🌿Emzet z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak mi powiedział o rozwarciu. 🤣 Ale na wyniku mam wpisane "szyjka skrócona o 30%, rozwarcie 1,5 cm" więc rozumiem, że nie jest całkowicie zgładzona. 😀
Agata - super, że już jestescie razem😍 gratulacje!
Asiasia a jaki stopień miałaś ostatnim razem? No i rzeczywiście tak jak dziewczyny polecają, płynna cytologia jest dokładniejsza 🙂
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Asiasia1 wrote:@Paprota9418, też jeszcze nie mam złożonej dostawki itp ☺️
@Sunnysunsun, Neno bueno
Aaaaa i mały się w końcu obrócił i jest głową (która swoją drogą wydaje się wielka 😬) w dół 💪
Nie martw się. Też tak miałam. Musiałam nawet robić na HCV badanie. Byłam przerażona. Ale pomogła kuracja Fluozimin czy jak to. I kolejna tym razem płynna bo ponoć dokładniejsza wyszła już ok. A HCV na szczęście negatywny.