Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
baby33 wrote:Tez się na początku bardzo bałam pustego jaja, ale to chyba dlatego ze naczytałam się o tym tutaj na forum wiec wjem co czujesz:( ale nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze. Ja byłam na pierwszym usg chyba w 5+2 i tez nie było widać, na kolejnym już widziałam zarodek☺️
Co do bety to ja ostatnia robiłam przy prawie 10000 i lekarz kazał mi już więcej nie robic. A kiedy masz kolejne usg? -
Ilopoba wrote:Cześć, nieśmiało witam się z Wami, licząc że zostanę na dłużej Wg OM obecnie powinnam być w 6+4 tyg ciąży, na pierwszym badaniu USG byłam we wtorek (6+2) i wg lekarki jest pęcherzyk ciążowy, zarys echa zarodka i na chwilę obecną nic więcej się nie dowiedziałam, nie dostałam potwierdzenia ciąży. Usłyszałam tylko, że możliwe, że przez moje cykle, zazwyczaj 31 dniowe, może być jeszcze za wcześnie aby zarodek był widoczny. Mam się zgłosić na ponowną wizytę 15.01, wtedy wszystko się wyjaśni. Dzisiaj, aby chociaż trochę się uspokoić w oczekiwaniu wykonałam badanie beta HCG, które dało wynik 21 tys jednostek. Betę planowałam powtórzyć po 48h, ale zapomniałam że w sobotę jest święto. Jak myślicie iść jutro, czyli po 24h, czy dopiero w poniedziałek? Dodam, że objawy ciążowe występują u mnie od ponad tygodnia - mdłości, wrażliwe piersi. Myślicie, że jest szansa że na kolejnym badaniu zobaczę zarodek? Boję się, że okaże się że to puste jajo płodowe
Ja mam tą samą sytuację i na drugim USG już było serduszko i człowieczek ) po prostu owu mi się przesunęła i poszłam wcześniej na USG. Wszystko będzie dobrze -
baby33 wrote:Klaudia prześliczne dzieciątko 😍🥹
W ogóle ten czas mi mega szybko leci, przed chwila został założony ten wątek i było pare osób, potem pierwsze usg gdzie była tylko plama a teraz już coraz więcej z nas na usg widzi prawdziwe ludki 😆 jeszcze chwila i się będziemy chwalić czy chłopiec czy dziewczynka haha 😇baby33, Anetka1610 lubią tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny, czy są tu jakieś wróżki? Znacie sposoby na rozpoznanie płci poza usg? 😁😁 oczywiście w ramach zabawy 🤪 ja chętna na wróżby 🙂🙂🤭Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana, że będę miała syna, byłam zszokowana wręcz jak okazało się, że to dziewczynka Teraz mam podobnie, mam przeczucia, że będzie syn, więc ciekawe co z tego wyniknie tym razem
Emzet92, Lannati_ lubią tę wiadomość
Sardynka -
Sardynka wrote:Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana, że będę miała syna, byłam zszokowana wręcz jak okazało się, że to dziewczynka Teraz mam podobnie, mam przeczucia, że będzie syn, więc ciekawe co z tego wyniknie tym razem
Ja czuję że teraz będzie dziewczynka bo przy synku tak źle się nie czułam i mam cały dekolt i plecy w syfkach , aż mnie to obrzydza 😂Sardynka lubi tę wiadomość
-
No ja się czuje inaczej niż w ciąży z blizniaczkami, baaa nawet gorzej 🤪🤪Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Evvee27 wrote:Ja czuję że teraz będzie dziewczynka bo przy synku tak źle się nie czułam i mam cały dekolt i plecy w syfkach , aż mnie to obrzydza 😂
-
Mamma-mia wrote:Najniżej było 36. Bywało 42. Często 46 albo 50.
Na czczo mam graniczne dobry lub nieco za niski, różnie.
2 dni temu w nocy miałam nagły spadek do 48.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 21:43
-
Ilopoba wrote:Cześć, nieśmiało witam się z Wami, licząc że zostanę na dłużej Wg OM obecnie powinnam być w 6+4 tyg ciąży, na pierwszym badaniu USG byłam we wtorek (6+2) i wg lekarki jest pęcherzyk ciążowy, zarys echa zarodka i na chwilę obecną nic więcej się nie dowiedziałam, nie dostałam potwierdzenia ciąży. Usłyszałam tylko, że możliwe, że przez moje cykle, zazwyczaj 31 dniowe, może być jeszcze za wcześnie aby zarodek był widoczny. Mam się zgłosić na ponowną wizytę 15.01, wtedy wszystko się wyjaśni. Dzisiaj, aby chociaż trochę się uspokoić w oczekiwaniu wykonałam badanie beta HCG, które dało wynik 21 tys jednostek. Betę planowałam powtórzyć po 48h, ale zapomniałam że w sobotę jest święto. Jak myślicie iść jutro, czyli po 24h, czy dopiero w poniedziałek? Dodam, że objawy ciążowe występują u mnie od ponad tygodnia - mdłości, wrażliwe piersi. Myślicie, że jest szansa że na kolejnym badaniu zobaczę zarodek? Boję się, że okaże się że to puste jajo płodowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 21:44
-
Mamma-mia wrote:To na na odwrót 🙈 w ciążach z synami miałam buźkę gładką jak pupcia niemowlaka, a teraz ciągle mnie wysypuje!
-
Ja jak byłam w ciąży z synem , to miałam taki sen, że trzymam chłopczyka odwróconego do mnie tyłem za rączki i od tam tej pory myślałam, że będę mieć synka , a teraz miałam taki sen na dziewczynkę , ciekawe czy się sprawdzi ?
W ciąży z synem czułam się świetnie , w pierwszym trymestrze jedynie senność mi dokuczała , wracałam z pracy , pokręciłam się trochę i szłam spać o 18 i byłam bardzo rozczarowana jak mój budzik o po 7 dzwonił , cerę też miałam super.
Teraz to ciągle mnie mdli , nie wymiotuję dużo , ale ciągle mnie tak zrywa na wymioty , trochę pryszczy też mi się robi.Emzet92 lubi tę wiadomość
04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Skoro lekarz Ci powiedział, że jest zarys echa, to ja bym o pustym jaju nie myślała. Robienie bety jest bez sensu na tym etapie. Wiem, że to trudne ale musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać w nadziei do następnej wizytę .04.2020 synek 💙
08.2024 córeczka 🩷 -
Małgosiagosia wrote:Ja mam dni, że mnie wysypuje i mam pryszcz na pryszczu, a potem to znika i ładna cera. Co do płci to wolałabym córkę, ale z syna oczywiście też się będę cieszyć. 😀
Ja nie mam jakichś specjalnych aczkolwiek bardziej bym jadła jakieś zdrowe rzeczy niż fast foody czy słodycze 😁 -
Lolcia37 wrote:Ja nie mam zachcianek , odrzuca mnie od słodkich rzeczy i kapusty kiszonej.
-
Ja nie mam w sumie teraz prawie żadnych objawów, poza tym, ze mam tak tragiczna cerę ze szok. Nigdy nie miałam jej 10/10, ale teraz to jest dramat, codziennie budzę się z nowym pryszczem…najgorzej na brodzie i w okolicy ust, mam nadzieje ze to minie. A co do płci to od dziecka chciałam mieć córkę i nadal baaaaardzo bym się cieszyła gdyby się udało 🩷 ale wiadomo ze jak będzie syn to również będzie fajnie18.11.2023 ⏸️
20.11.2023 Beta 99,8
22.11.2023 Beta 217
26.11.2023 Beta 1446
01.12.2023 Beta 9855 -
Emzet92 wrote:No ja się czuje inaczej niż w ciąży z blizniaczkami, baaa nawet gorzej 🤪🤪
-
Konkretnych zachcianek chyba też nie mam, ale odrzuciło mnie od słodyczy, strasznie mnie po nich mdli, a poza tym to mam ochotę albo na coś zimnego typu szklanka soku z lodówki albo coś ciepłego typu zupa. Niestety trochę nie służą mi warzywa, których zawsze dużo jadłam w szczególności na kolację, bo później bardzo mi się odbija 🙈
Evvee27 lubi tę wiadomość
Sardynka