X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ilopoba Nowa

Wysłany: 4 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Tez się na początku bardzo bałam pustego jaja, ale to chyba dlatego ze naczytałam się o tym tutaj na forum wiec wjem co czujesz:( ale nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze. Ja byłam na pierwszym usg chyba w 5+2 i tez nie było widać, na kolejnym już widziałam zarodek☺️
    Co do bety to ja ostatnia robiłam przy prawie 10000 i lekarz kazał mi już więcej nie robic. A kiedy masz kolejne usg?
    Dopiero 15.01, nie wiem czy wytrzymam tyle czasu, chciałabym już cokolwiek wiedzieć.

• Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilopoba wrote:
    Cześć, nieśmiało witam się z Wami, licząc że zostanę na dłużej :) Wg OM obecnie powinnam być w 6+4 tyg ciąży, na pierwszym badaniu USG byłam we wtorek (6+2) i wg lekarki jest pęcherzyk ciążowy, zarys echa zarodka i na chwilę obecną nic więcej się nie dowiedziałam, nie dostałam potwierdzenia ciąży. Usłyszałam tylko, że możliwe, że przez moje cykle, zazwyczaj 31 dniowe, może być jeszcze za wcześnie aby zarodek był widoczny. Mam się zgłosić na ponowną wizytę 15.01, wtedy wszystko się wyjaśni. Dzisiaj, aby chociaż trochę się uspokoić w oczekiwaniu wykonałam badanie beta HCG, które dało wynik 21 tys jednostek. Betę planowałam powtórzyć po 48h, ale zapomniałam że w sobotę jest święto. Jak myślicie iść jutro, czyli po 24h, czy dopiero w poniedziałek? Dodam, że objawy ciążowe występują u mnie od ponad tygodnia - mdłości, wrażliwe piersi. Myślicie, że jest szansa że na kolejnym badaniu zobaczę zarodek? Boję się, że okaże się że to puste jajo płodowe :(

Ja mam tą samą sytuację i na drugim USG już było serduszko i człowieczek :)) po prostu owu mi się przesunęła i poszłam wcześniej na USG. Wszystko będzie dobrze :)

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Klaudia prześliczne dzieciątko 😍🥹
    W ogóle ten czas mi mega szybko leci, przed chwila został założony ten wątek i było pare osób, potem pierwsze usg gdzie była tylko plama a teraz już coraz więcej z nas na usg widzi prawdziwe ludki 😆 jeszcze chwila i się będziemy chwalić czy chłopiec czy dziewczynka haha 😇
    Taaaak to prawda, mam takie same odczucia ❤️ ledwo nadążam nad zmieniającymi się tematami 😅🫣 fajnie, że tu wszystkie jesteście 😍

baby33, Anetka1610 lubią tę wiadomość

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
  • Emzet92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, czy są tu jakieś wróżki? Znacie sposoby na rozpoznanie płci poza usg? 😁😁 oczywiście w ramach zabawy 🤪 ja chętna na wróżby 🙂🙂🤭

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana, że będę miała syna, byłam zszokowana wręcz jak okazało się, że to dziewczynka :D Teraz mam podobnie, mam przeczucia, że będzie syn, więc ciekawe co z tego wyniknie tym razem :P

Emzet92, Lannati_ lubią tę wiadomość

Sardynka
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sardynka wrote:
    Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana, że będę miała syna, byłam zszokowana wręcz jak okazało się, że to dziewczynka :D Teraz mam podobnie, mam przeczucia, że będzie syn, więc ciekawe co z tego wyniknie tym razem :P

Ja czuję że teraz będzie dziewczynka bo przy synku tak źle się nie czułam i mam cały dekolt i plecy w syfkach , aż mnie to obrzydza 😂

Sardynka lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się czuje inaczej niż w ciąży z blizniaczkami, baaa nawet gorzej 🤪🤪

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Ja czuję że teraz będzie dziewczynka bo przy synku tak źle się nie czułam i mam cały dekolt i plecy w syfkach , aż mnie to obrzydza 😂
    To na na odwrót 🙈 w ciążach z synami miałam buźkę gładką jak pupcia niemowlaka, a teraz ciągle mnie wysypuje!

age.png
  • Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Taaaak to prawda, mam takie same odczucia ❤️ ledwo nadążam nad zmieniającymi się tematami 😅🫣 fajnie, że tu wszystkie jesteście 😍

Mam tak samo 😅

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Najniżej było 36. Bywało 42. Często 46 albo 50.
    Na czczo mam graniczne dobry lub nieco za niski, różnie.
    2 dni temu w nocy miałam nagły spadek do 48.
    To faktycznie mocno spada. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 21:43

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 4 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilopoba wrote:
    Cześć, nieśmiało witam się z Wami, licząc że zostanę na dłużej :) Wg OM obecnie powinnam być w 6+4 tyg ciąży, na pierwszym badaniu USG byłam we wtorek (6+2) i wg lekarki jest pęcherzyk ciążowy, zarys echa zarodka i na chwilę obecną nic więcej się nie dowiedziałam, nie dostałam potwierdzenia ciąży. Usłyszałam tylko, że możliwe, że przez moje cykle, zazwyczaj 31 dniowe, może być jeszcze za wcześnie aby zarodek był widoczny. Mam się zgłosić na ponowną wizytę 15.01, wtedy wszystko się wyjaśni. Dzisiaj, aby chociaż trochę się uspokoić w oczekiwaniu wykonałam badanie beta HCG, które dało wynik 21 tys jednostek. Betę planowałam powtórzyć po 48h, ale zapomniałam że w sobotę jest święto. Jak myślicie iść jutro, czyli po 24h, czy dopiero w poniedziałek? Dodam, że objawy ciążowe występują u mnie od ponad tygodnia - mdłości, wrażliwe piersi. Myślicie, że jest szansa że na kolejnym badaniu zobaczę zarodek? Boję się, że okaże się że to puste jajo płodowe :(
    Hej. U mnie już w 7 tc było widać zarodek i serduszko, więc ja bym się na Twoim miejscu wybrała za tydzień. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 21:44

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png

Wysłany: 4 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    To na na odwrót 🙈 w ciążach z synami miałam buźkę gładką jak pupcia niemowlaka, a teraz ciągle mnie wysypuje!
    Ja mam dni, że mnie wysypuje i mam pryszcz na pryszczu, a potem to znika i ładna cera. Co do płci to wolałabym córkę, ale z syna oczywiście też się będę cieszyć. 😀

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w ciąży z synem , to miałam taki sen, że trzymam chłopczyka odwróconego do mnie tyłem za rączki i od tam tej pory myślałam, że będę mieć synka , a teraz miałam taki sen na dziewczynkę , ciekawe czy się sprawdzi ?
    W ciąży z synem czułam się świetnie , w pierwszym trymestrze jedynie senność mi dokuczała , wracałam z pracy , pokręciłam się trochę i szłam spać o 18 i byłam bardzo rozczarowana jak mój budzik o po 7 dzwonił , cerę też miałam super.
    Teraz to ciągle mnie mdli , nie wymiotuję dużo , ale ciągle mnie tak zrywa na wymioty , trochę pryszczy też mi się robi.

Emzet92 lubi tę wiadomość

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilopoba wrote:

Skoro lekarz Ci powiedział, że jest zarys echa, to ja bym o pustym jaju nie myślała. Robienie bety jest bez sensu na tym etapie. Wiem, że to trudne ale musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać w nadziei do następnej wizytę .

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja mam dni, że mnie wysypuje i mam pryszcz na pryszczu, a potem to znika i ładna cera. Co do płci to wolałabym córkę, ale z syna oczywiście też się będę cieszyć. 😀
    A jak z zachciankami ?

Ja nie mam jakichś specjalnych aczkolwiek bardziej bym jadła jakieś zdrowe rzeczy niż fast foody czy słodycze 😁

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zachcianek , odrzuca mnie od słodkich rzeczy i kapusty kiszonej.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    Ja nie mam zachcianek , odrzuca mnie od słodkich rzeczy i kapusty kiszonej.
    Moje zachcianki aktualnie to pomarańcze i ogórki kiszone 🙈🙈 odrzuciło mnie od mięsa tak samo było w pierwszej ciąży 🙂 też macie taki wyczulony węch na różne zapachy? Masakra jakaś jak poczuje jakiś zapach który mi nie pasuje to od razu mnie naciąga na wymioty 🙈 ehh te nasze hormony 💚

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • baby33 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam w sumie teraz prawie żadnych objawów, poza tym, ze mam tak tragiczna cerę ze szok. Nigdy nie miałam jej 10/10, ale teraz to jest dramat, codziennie budzę się z nowym pryszczem…najgorzej na brodzie i w okolicy ust, mam nadzieje ze to minie. A co do płci to od dziecka chciałam mieć córkę i nadal baaaaardzo bym się cieszyła gdyby się udało 🩷 ale wiadomo ze jak będzie syn to również będzie fajnie

18.11.2023 ⏸️
    20.11.2023 Beta 99,8
    22.11.2023 Beta 217
    26.11.2023 Beta 1446
    01.12.2023 Beta 9855
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzet92 wrote:
    No ja się czuje inaczej niż w ciąży z blizniaczkami, baaa nawet gorzej 🤪🤪
    Hehe a ja na odwrót właśnie 🙂 jak narazie czuje się lepiej w pojedynczej ciąży jak przy bliźniakach 🙂 zobaczymy jak długo to potrwa 🙈

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konkretnych zachcianek chyba też nie mam, ale odrzuciło mnie od słodyczy, strasznie mnie po nich mdli, a poza tym to mam ochotę albo na coś zimnego typu szklanka soku z lodówki albo coś ciepłego typu zupa. Niestety trochę nie służą mi warzywa, których zawsze dużo jadłam w szczególności na kolację, bo później bardzo mi się odbija 🙈

Evvee27 lubi tę wiadomość

Sardynka
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ