X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiaa wrote:
    U mnie co prawda to druga ciąża w sumie w niedużym czasie, bo synek ma 2 i pół roku i jestem bardzo szczupła 53kg. Ale u mnie już od jakiegoś tygodnia widać i rano jakbym się najadła, bo na wieczór to mąż się śmieje, że już nie ukryje 😅 A to dopiero 8+3, az się boje 😅
    Też ważyłam ok 53 kg a obecnie 57 przy jedzeniu mniej niż w ciąży , już się załamałam 😁
    Kupiłam pierwsze legginsy ciążowe , ale się w nich topię 🤣

• Cerva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A co z ta torbiela? Jest nadal? Cos na nia dostalas?

Torbiel wielkość bez zmian, powtórzył to co tamten, że to torbiel czynnościowa i tylko obserwujemy, bo najprawdopodobniej sama się wchłonie. Jestem spokojna. 🙂

Małgosiagosia wrote:
    To skierowanie dostałaś w luxmedzie?

Nie, dziś byłam prywatnie i tu będę prowadzić ciążę. W Luxmed robię badania krwi i cytologię.

Ja gdybym miała płacić za pappę to bym pewnie nie robiła, ale jak mam skierowanie na NFZ to zrobię i wtedy ewentualnie będę myśleć co dalej. Oby wyszło dobrze. 🙏🏼

A też się pochwalę moim szkrabem, trochę kosmita jeszcze 😛😃

IMG-20240105-124526.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 13:06

Evvee27, Lolcia37, Asiasia1, baby33, Emzet92, Ewczixx, Anetka1610, Lannati_, Jagoda2023, Malinaaa, Kinia197, Olusiaa, Małgosiagosia, Mamma-mia lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Spaceruje tylko :) u mnie wczoraj podczas badania wyszlo cos na szyjce (mozliwe ze polip ale gin nie byla pewna) i mam narazie zakaz wspolzycia, wiec stwierdzilam ze z cwiczeniami tez sie wstrzymam. Ale jak tylko dostane zielone swiatlo od gina to bede cwiczyc, wiadomo, nie jakos mocno i bardzo, ale jednak zeby sie cos poruszac.
    Jejku oby się wchłonęło i zniknęło na dobre chociaż słyszałam że lubią się w ciąży robić cysty itp

No ja chyba skończę pierwszy trymestr i będę coś powolutku ćwiczyć bo jednak znużenie i nudności też trochę wstrzymują

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Melduję się po wizycie. Wszystko w porządku, serducho mocno bije ♥️ Bejbik ma niecałe 2 cm. 😊 Dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ ze względu na moją tarczycę i mutacje genetyczną. Idę 23 stycznia do genetyka, a kolejna wizyta ciążowa na 01.02. 😊
    Uspokoiłam się... Ciekawe na jak długo 😂

Ja nie mam zachcianek, ale od mięsa stronie, chociaż nigdy nie byłam super fanką. Ze słodkim też średnio, bo mnie mdli po. Ale przed ciążą też byłam team słone. 😃
    Cudowne wieści ! Oby zaspokoiła cię ta wizyta do kolejnej 😜

Noo ja akurat przed ciążą słodycze tonami pochłaniałam

Cerva lubi tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusiaa wrote:
    Jak u mnie teraz wyjdzie córcia to zacznę wierzyć w jej jakieś moce haha 😂 Byłam koło 11 tygodnia z synkiem i chciał mi powiedzieć ale mały się krył, ale na prenatalnych byłam później półtora tygodnia później i już pokazał się od razu 😅
    To chyba muszę jakoś prenatalne ogarnąć w lutym żeby był 12/13 tydzień 🤪

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Też na siłę wciskam w siebie mięso. Ale już przed ciążą mnie ono odrzucało, więc to pewnie nie wina ciąży.
    No i tak, mandarynki też u mnie wchodzą bez problemu.
    A nie zauważyłaś np że bez ćwiczeń jakoś gromadzi się bardziej woda ? To ciało takie wiotkie ?

• Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości i oby się takie utrzymywały na tym wątku ❤️ czytałam Was na bieżąco, ale nie udzielałam się bo nie chciałam pisać samych dołujących rzeczy a mam mega ciężko tydzień za sobą. W zeszłym tygodniu lekarz powiedział, że słabo to widzi i miałam zrobić 2x betę i progesteron. Jak 30 poszłam na pobranie to przyrost był na poziomie 58% więc wg wszystkich kalkulatorów za niski a progesteron mi mega spadł więc możecie się domyślić, że spisałam ciążę na straty. Dzisiaj na wizycie zobaczyłam maleństwo i ❤️😭 musiałam mieć o wiele później owulację, wg USG mam 6t3d, mam krwiaka, więc dostałam duphaston, mam zakaz współżycia, mam dużo leżeć itp i zobaczymy za 2 tyg czy się dzidzia będzie dobrze rozwijać 🙏

Anetka1610, Lannati_, Emzet92, Malinaaa, Kinia197, Kitana, Olusiaa, Małgosiagosia, Agata91 lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Cześć! Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości i oby się takie utrzymywały na tym wątku ❤️ czytałam Was na bieżąco, ale nie udzielałam się bo nie chciałam pisać samych dołujących rzeczy a mam mega ciężko tydzień za sobą. W zeszłym tygodniu lekarz powiedział, że słabo to widzi i miałam zrobić 2x betę i progesteron. Jak 30 poszłam na pobranie to przyrost był na poziomie 58% więc wg wszystkich kalkulatorów za niski a progesteron mi mega spadł więc możecie się domyślić, że spisałam ciążę na straty. Dzisiaj na wizycie zobaczyłam maleństwo i ❤️😭 musiałam mieć o wiele później owulację, wg USG mam 6t3d, mam krwiaka, więc dostałam duphaston, mam zakaz współżycia, mam dużo leżeć itp i zobaczymy za 2 tyg czy się dzidzia będzie dobrze rozwijać 🙏
    Wszystkie mocno zaciskamy pięści , by było wszystko dobrze kochana , z pewnością musiałaś bardzo to przeżywać , dużo oddooczywaj nie stresuj się , leż ! 😘

Asiasia1 lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Dużo odpoczywaj i niech się dzidzia rozwija. ♥️ Trzymamy kciuki mocno ! Jesteś już na L4 czy obecnie nie pracujesz?

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

To super wieści! Trzymamy kciuki oby dzidzia była zdrowa :)

Sardynka
  • Sardynka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem jakaś duża, przed ciąża ważyłam koło 52 kg, ale dodam że mam 158 cm ;) teraz czuję się już jak beczułka, mimo że na wadze tego nie widać mocno, bo jak stanęłam 2 dni temu to było 52,5 kg więc żadna różnica, ale tu wygląd się liczy, a mój brzuch już się zmienił, zdecydowanie jest bardziej odstający. Niestety idzie mi też w uda mocno, tak jak w pierwszej ciąży...nie miałam dużego brzucha, przytyłam ostatecznie może 13 kg, a uda miałam jak zapaśnik 🤦‍♀️najgorzej, zaraz nie zmieszczę się w żadne spodnie...

Sardynka
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:

Trzymam mocno kciuki 😘 Odpoczywaj dużo.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mało jem, że ciąży po mnie jeszcze nie widać. W poprzedniej przytyłam 10 kilo i było po mnie widać te kilogramy , bo jestem niska.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Dużo odpoczywaj i niech się dzidzia rozwija. ♥️ Trzymamy kciuki mocno ! Jesteś już na L4 czy obecnie nie pracujesz?
    Do marca jestem na urlopie wypoczynkowym, po macierzyńskim wybrałam zaległy urlop bo trochę się go nazbierało.

Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia 🥺❤️

Lolcia37, Cerva lubią tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Anetka1610 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Witaj 🥰 polubiłam post za to bijące serduszko Twojego maluszka 💚 niech się zadomowi u Ciebie bezpiecznie na te 9 miesięcy ✊️🥰 wszystko będzie ok i kropek będzie rozwijać się jest dzielny jak mama 💕 a jak dużego masz tego krwiaka?

👱‍♀️32l
    🧔27l
    👰‍♂️💒28.11.2020
    03.01.2021 ⏸️
    28.01.2021 mamy dwa 💚💚
    24.08.2021 Maja(2490g) Oskar(3350g) 💕👩‍❤️‍👨
    14.12.2023 ⏸️
    03.01.2024 0.94cm szczęścia 💚(7+0)
    17.01.2024 1.95cm 💚 (8+4)
    06.02.2024 5.57cm dziewczynka 🩷(12+2)
    preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sardynka wrote:
    Ja też nie jestem jakaś duża, przed ciąża ważyłam koło 52 kg, ale dodam że mam 158 cm ;) teraz czuję się już jak beczułka, mimo że na wadze tego nie widać mocno, bo jak stanęłam 2 dni temu to było 52,5 kg więc żadna różnica, ale tu wygląd się liczy, a mój brzuch już się zmienił, zdecydowanie jest bardziej odstający. Niestety idzie mi też w uda mocno, tak jak w pierwszej ciąży...nie miałam dużego brzucha, przytyłam ostatecznie może 13 kg, a uda miałam jak zapaśnik 🤦‍♀️najgorzej, zaraz nie zmieszczę się w żadne spodnie...
    No ja mam 167 , i mam tak samo jak Ty, woda w udach brzuchu i gigantyczne piersi .. w obwodzie mam 65 i aktualnie miseczka G jest dobra 🙁 więc sądzę że moje piersi to same 3 kg ważą

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    Do marca jestem na urlopie wypoczynkowym, po macierzyńskim wybrałam zaległy urlop bo trochę się go nazbierało.

Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia 🥺❤️
    To teraz nie ma potrzeby byś robiła cokolwiek , odpoczywaj sobie na spokojnie!
    Żeby tylko dzidziuś się pięknie rozwijał 😇

• Bunkierka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakieś książki dotyczące ciąży, noworodka, karmienia piersią dla totalnego laika?

Bettti03, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 ja chyba zaraz zacznę obgryzać paznokcie ze stresu, bo za godzinę mam wizytę 😅

Cerva cudowny dzidziuś 😍

Asia trzymam mocno kciuki!❤️

Evvvee ja z ta samą wagą zaczynałam 53 kg, a dziś 57 kg święta mi widocznie służyły 🤣 i do tego jestem niska 160 cm, to moja pierwsza ciąża więc boję się co to będzie za parę miesięcy 🤣

Co do ćwiczeń, to ja byłam bardzo aktywna przed ciążą; siłownia, bieganie, Joga. Odkąd jestem w ciąży to odpuściłam... w środę byłam na jodze (takiej bardziej dynamicznej) i bardzo mnie kuło w brzuchu...więc nie wiem co dalej, zapytam dziś lekarza.

Moja przyjaciółka też jest w ciąży w 20 t i dziś dowiedziała się, że będzie jednak chłopczyk, a wcześniej lekarz ja zapewniał, że będzie dziewczynka na 80%... imię już nawet wybrała, a tu niespodzianka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:56

Emzet92 lubi tę wiadomość

• Bettti03 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dziewczyny polecacie jakieś książki dotyczące ciąży, noworodka, karmienia piersią dla totalnego laika?
    Przypnę się do pytania :) też chętnie bym coś przeczytała, bo jestem totalnie zielona :)

30 lat
    niedoczynność tarczycy
    Ur. 15.07.2024 Staszek 👦❤️
    age.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ